MayısTosBöce YolDa

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 336
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,041

Etiketler
Ynt: MayısTosBöce YolDa

Karagöl gezisiyle ilgili fotoğrafları aşağıdaki sayfaya yerleştirdim.
Benim fotoğraflarıma oradan ulaşabilirsiniz. :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=60993.new#new

Evettt Ferhat ın fotoğrafları geldi ve dediğim gibi çok güzeller,

Yaylayı ilk gördüğümüzde gerçekten şaşırdık.
Ve güzel kamp alanımız
[attachment=1][attachment=3]

Şaşkınlığımızı gülerek belli eden tiplerdeniz.

[attachment=2]

[attachment=4]

IMG_2107.jpg

IMG_2102.jpg

pan1.jpg

Ferhat ın soyadı çift isimliymiş,Ferhat Şirin Hitler

[attachment=1]

Küçük misafirimiz
[attachment=2]

Köy çeşmesinde güzel kızlar gördük,şapkası şapkasıma uydu diye Ferhat hemen Nermin i seçti.Öteki arkadaş da niye çekiyorsun kardeşim diye fırçalıyordu beni.

[attachment=3]

İftardan sonra herkes neşeli.

[attachment=4]

Ferhat ın soyunda kızılderililik te varmış,koltuklardan biri yorulunca diğerine geçiyordu.

[attachment=5]

IMG_2112.jpg

IMG_2119.jpg

IMG_2164.jpg

IMG_2131.jpg

IMG_2145.jpg

Bu da kampımızın hemen arkasındaki suni gölet
[attachment=1]

Nermin akşama üşümeyelim diye çok çalıştı.

[attachment=2]

Ve dönüş...

[attachment=3]

Evettt , fotoğrafların devamı Ferhatın Taraklı Karagöl yaylası gezisinde.

IMG_2171.jpg

IMG_2114.jpg

IMG_2206.jpg

İnönü macerası ve ardından bu... Sizi karavan grubumuzun ''Sararmış Solmuş Bozkır Topluluğu'' olarak resmen tescilliyorum. Tüm resmi ve özel yazışmalarda bundan sonra bu grup SSBT olarak anılacaktır. :D Bensiz gezersiniz öyle mi? Orta Asya Steplerine kadar yolunuz var... :D

Gittiğim her gezi için eskiden beri müzik cd si hazırlarım,mp3 çalıyorsa mp3,audio çalıyorsa audio.Gittiğim yerin adını veririm cd ye.Annaneye gidiş,6 dan 7 ye AVD şile,yada o zamanlar bizim jargona girmiş yeni kelimeler,cümleler ,''saçın yansın,''annem var annanem var'',ne var arabayı açıyoruz''(arkadaşın kafası iyi ,kendi aracına benzeyen başkabir arabacı açmaya çalışırken ,arabanın sahibinin ''ne yapıyorsun birader'' diye sorduğunda verdiği cevap)...cd nin üstünede grupları yazarım genelde, şilede baskın olarak lynrd skynrd,david gilmour,cure bir kaçtane daha ama ağırlıklı olarak bunlardı,Karagöle giderken de,rufus wainwright(sabah 6 dinlemeye başladım,Ferhat kamp sandalyesinde otururken çektiği anda da onu dinliyordum)-bütün albümleri,miles davis-scetches of spain ve bir kaçtane daha amaaa biz Ferhatların arkasından yaylaya girdiğimizde aracımızda ''yalnız ülkemin güzel türküleri'' çalıyordu,bir sürü karışık türkü ,ben nasılda bu müziği denk getirdim ,bu bozkır gibi yaylaya ,üstelikte bu gezi için kaydetmemiştim diye düşünürken meğer ülkemin bu günlerini sezmiş bilinç altım,bu yüzden dinliyormuşum.

10 sene öncesine kadar pek Türkçe dinlemezdim,klasik Cem Karaca ları,Bulutsuzluk Özlemi,Barış Manço,sezen aksu(artık bütün albümlerini arkadaşlarla birlikte bilgisayarlarımızdan kaldırdığımızdan beri istesekte dinleyemeyiz) filan onları katmıyorum,biraz sanat müziği, rakı içecek kadar ama ne olduysa türkü dinlemeye başladım,şimdi güzel bir türkü arşivim olmaya başladı ,gezilerimde daha fazla çalmaya başladım artık.

Aslında bizim karavan yaşamımızın olmazsa olmazı bence müzik,yemek kadar,12 volt buzdolabı kadar önemli,benim için ne vebasto ne tente,ne de buzdolabı o kadar önemli değilBu yüzden kamplarda çalınan müziklerden çok tedirgin olurum,cennetin cehenneme dönüşme ihtimalinden korkarım.Pembe kayalarda Cem in herkese hediye ettiği jazz cd si beni tarz konusunda yanlız olmadığımı hissettirdi, cd yi verdiğin de ilk hissettiğim inanın buydu.İtunes a album ve artist yerine Jazzorsaalabanda diye kaydettim.İlerde o müziklerle birlikte video kaydı yaparım klip gibi olur.
''Yalnız ülkemin güzel türküleri'' nın kaydı kaliteli olduğu için en düşüğü bile 6 mb tan aşşağı değil, bu yüzden size başka bir türkü hediye edeyim.
[attachment=1]

Ekli dosyalar

• Izmir'in Kavaklari.rar
    3.1 MB · Görüntüleme: 191

izmirinkavaklari_mayistosbocegi olarak arşive kaldırılmıştır. :smiley:
Teşekkürler.

Yaylada daha sonradan bizim çaldığımız Farid Amcanın müziği de fena gitmemişti. ;)

Evet Ferhat Farid Farjad muhteşem,o zaman da dediğim gibi abimde bütün albümleri olması lazım,bir daha ki kampta unutmazsam getiririm.En azından bundan sonra ki gezinin cd sine bir Farid ekleyeyim.5-6 albüm alıyor 1-Farid oldu,bakalım diğerlerine.

1900 cc 105 beygirlik bir araç.Orjinal lastikler ve jantlarla yaklaşık olarak 80 lt yakıtla 1050 km gidiyor(16 jant-205 lastikle) yüzde 60-70 şehir içi yolda(yinede istanbul gibi dur kalkı fazla olamayan bir şehir bunu göz önüne alıngerçi bu km yarısını yine İstanbulda yaptım),yük hemen hemen hiç taşımadım,yani 0,23 tl yakıyor.3 gün önce kışlıkları taktım 215 lastik, yine orjinal jantıyla,sonucu size bildiririm.

Hele birde webastoyu taktın mı değme keyfine...
Yalnız yakıt tüketimi hakikaten enfes düzeyde...
Zaten kullandım senin cevvali, hasta oldum araca... :D

Haldun sen bozuk yolda kullandın ilk kampta düzgün bir yolda kullan daha da seversin.
Webastoyu dün gittim yüzyüze görüştüm aynı bana söylediğin gibi fiyat 1100 artı kdv,ek depo torbasına para almıyor.Aurıca daha önce eber satıyormuş bana bir şey gösterdi eber lerin ısıtıcısında ısıtmayı sağlayan yada ateşlemeyi sağlayan buji yi motora bağlayan siyah plastik dirsek var onu gösterdi,bülent bu zamanla ısıdan dolayı elastikiyet özelliğini kaybediyor ve içeri duman vermeye başlıyor bu nu değiştirmek için komple almak zorundasın yani hem ateşleyiciyi hemde dirseği,hediyesi 200 dedi ama € mu tl mi 200 den sonrasını duyamadım :D
Beni rahatsız eden demeyim ama dikkat çektiren durum klasik tamirhane mantığı ,ne bekliyorsun diyebilirsin ama ben temiz düzgün servis gibi biryer bekliyordum.Yani yarın öbürgün adam ben satmıyorum artık ve bakmıyorum kardeşim derse hiç şaşırmam,gerçi daha önce de eber satıyormuş.neyse durum bu ve ben webastoya karar verdim.Bakıyorum ilk önce koltuklar çeki demiri mi yoksa webastomu yaptıracağım ona karar vereceğim.

mayıstosböce' Alıntı:
Haldun sen bozuk yolda kullandın ilk kampta düzgün bir yolda kullan daha da seversin.
Webastoyu dün gittim yüzyüze görüştüm aynı bana söylediğin gibi fiyat 1100 artı kdv,ek depo torbasına para almıyor.Aurıca daha önce eber satıyormuş bana bir şey gösterdi eber lerin ısıtıcısında ısıtmayı sağlayan yada ateşlemeyi sağlayan buji yi motora bağlayan siyah plastik dirsek var onu gösterdi,bülent bu zamanla ısıdan dolayı elastikiyet özelliğini kaybediyor ve içeri duman vermeye başlıyor bu nu değiştirmek için komple almak zorundasın yani hem ateşleyiciyi hemde dirseği,hediyesi 200 dedi ama € mu tl mi 200 den sonrasını duyamadım :D
Beni rahatsız eden demeyim ama dikkat çektiren durum klasik tamirhane mantığı ,ne bekliyorsun diyebilirsin ama ben temiz düzgün servis gibi biryer bekliyordum.Yani yarın öbürgün adam ben satmıyorum artık ve bakmıyorum kardeşim derse hiç şaşırmam,gerçi daha önce de eber satıyormuş.neyse durum bu ve ben webastoya karar verdim.Bakıyorum ilk önce koltuklar çeki demiri mi yoksa webastomu yaptıracağım ona karar vereceğim.

Üstadım,

Senin bünye bir İskender kebap ister... ;D
İstersen bugün gidip bakayım buradaki webasto servisine...

Haldun beni içimi rahatlatacak tek şey yolun oradan geçiyorsa olur yada internet sitesi varsa.Ayrıca o arkadaş kdv olayına neder bunuda özelden yaz birilerinin ekmeği ile oynamayalım ya sana soracağıma onu ben sorarım tlf nu vermiştin zaten.İnternet adresi varmı acaba.Bu arkadaş 1100 e teslim ediyor senin dediğin gibi.

İstersen merkezi ara, detaylı konuş, ben önce orayı aramıştım...

http://www.webasto.com.tr/general/tr/imprint_3110.html

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR