MayısTosBöce YolDa

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 336
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,040
Ynt: Motosiklet Taşıyıcı T5 Aynı Zamanda Camper Olarak Dizayn Edilebilir mi?

Rica ederim, yanlış anlayacak birşey yok. Bizim programımızın da hayata geçirilmesine de fazla bir zaman kalmadı, tüm dostların yaptıkları çalışmalar,bunların hayata geçirilmiş, fotoğraflanmış halleri bilgi dağarcığımıza bir şeyler katıyor.Yapılan şey ne olursa olsun,paylaşılan bir teorik bilgi bilgi bile zaman gelir çok işe yarayacakbir değere dönüşür.

Selamlar, sevgiler,kolaylıklar.

Etiketler
Ynt: MayısTosBöce YolDa

Herkese merhaba,

8 gündür yoldayız. Ev imalatı yataklı, mutfaklı T4 vanımız "Beyaz Balina" ile Denizli'den başladık, Köyceğiz, Kaş Finike ve şuan Olympos Çıralı'da Palmiye Kamping'deyiz.

Hava müthiş sıcak. Bu yüzden klima ile ilgili yazılanları ilgiyle okudum. Gelmeyi düşünenlere küçük bir öneri:
2x2 mt tül alıyorsunuz ve geceleri arka kapağı açıp tülü kenarlarından güzelce (lastik veya iple) kapının saçaklarına sarıyorsunuz. Aracın içinde püfür püfür uyuyorsunuz. Sinek de girmiyor. Hatta bazı yabancı komşular ertesi günü sizinle biraz sohpet edip çarşıdan malzemeyi alıp aynını kendi kamperlerine yapıyorlar :smiley:

Gündüzleri ise bizim aracımızdaki gibi klimanız yok ise sürüş sırasında sorun yok ama 2 dk durduğunuzda Allah yardımcınız olsun.

IMG_6814.jpg

Burakd çok sevindim senin adına,sıcaklık için ise bu haftasonu cehennem sıcağı geliyormuş,bende onun için bir çözüm buldum,bulunduğumuz rakım 31 bizde rakımı yükselterek serinlemeye çalışacağız,yarın Taraklı Karagöl yaylasına doğru 2 günlük kısa bir gezi yapacağız :smiley: sıcaktan bunalmamak için tabi ki.
Aracın arkası panayır gibi olacak ama yolda olacak güzel olan bu.Hazırlıkları şimdi bitirdik,yarın Ferhat larla buluşup devam edeceğiz.

Geçen yıl Bodrum Mazı koyunda yaşadığımız acı tecrübeden sonra aracımda ben de iki parça 2x2 m. tül bulunduruyorum. Ama şunu söylemeliyim, çok sıcak günlerde dahi kapı baca açık yatma ihtiyacı hissetmedik. Öyle ki normal zamanlarda püfür püfür esen ve doğal klima olarak nitelendirilen Hisarönü'nde bile rüzgarın esmediği sıcak bir geceye rastlamıştık. Yan pencereler ve tavan havalandırması yetmişti.

Ben bunu aracımın başarılı izolasyonuna bağlıyorum. Güneşte kızan sacın sıcaklığı içeri vurmuyor. Zaten yüksek tavan VWlerde tavan fiber olduğu için sac gibi kızmıyor. Aracı çıplak güneşin altına parketsek bile içeriye esinti girdiği sürece öğlen güneşinin altında, ağaç gölgesindeymiş gibi uyuyabilirsiniz. Hatta herkesin gölge aradığı bir çok yerde güneş paneli dolayısıyla biz aracı hep güneşin altına parkettik.

Sözün özü; İzolasyon çok çok önemli. Hiç rüzgarın olmadığı zamanlarda ise küçük bir vantilatör bulundurmakta fayda var.

Ynt: Motosiklet Taşıyıcı T5 Aynı Zamanda Camper Olarak Dizayn Edilebilir mi?

mayıstosböce' Alıntı:
http://www.das-grenzenlose-haus.de/de/ct_film.php

çok güzeldi teşekkür ederim , benim'de tam teçhizatlı bir atölyem var (marangoz) bazen kendimi kapatırım oraya ,zamanın nasıl geçtiğini anlamam
tüm sinir ve stresimi dağıtırım

Klasik giriş :Bu cumartesi Biz ve Ferhat larla Taraklı Karagöl yaylasına doğru yola çıktık.Geyve-Taraklı arasında buluştuk sonra Ferhat önde ,Kazkıran geçidinden sapılarak İçdedeler ve Dışdedeler i geçtikten sonra biraz daha taşı tozu bol olan bir yoldan her ne kadar google maps de gözükmese de Ferhat maps de gözüküyor.
[attachment=1]

Biraz yukarıdan yaylayı ilk defa gördüm ve şaşırdım,fotoğraflarda çok yeşil gözüken yayla şimdi kahverengi olmuştu,çobanla konuşmamızdan aylardan beri yağmur yağmadığı hayvanlara ot bulmakta zorlandıklarını öğrendik.
Yayla gerçekten çok büyük bir yayla,ciddi bir sıcak olduğu için yter aramaktansa daha önce Ferhatların kamp yaptığı yerde kamp yapmaya karar verdik.
[attachment=2]

hemen ibiş sandalyemizi açtık,araçtan malzemeleri indirdik, iftara kadar malak gibi yattık desek çok doğru olacak,harika bir miskinlik içindeydik,Derya aracın arkasını yerleştireyim diye girdi araca ama bi sessizlik bi sessizlik,meğer yataklarıda kontrol ediyormuş ama bunda Nermin in çaldığı Farid Farjad ında etkisi var.

Biz 1-2 saat sonra akşam için odun toplayalım dedik Ferhat la ama ormanın derinliklerine giremedik sıcaktan ve ağaçların yoğunluğundan,orman kenarında ağaçta daha önce kesilmiş ama düşmemiş hafif iri ağacı aldık,biraz da orman kenarında kimin topladığını bilmediğimiz sonradan tanıştığımız adamın ağaçlarını da ortaya yığarak küçük hoş bir yığın oluşturduk.İşin komik yanı onların hiçbirini yakamadık Ferhatın yeni aldığı semaver ateşin yaptığı her şeyi bize o gece yaptı,bunların fotoğraflarını Ferhat dahil ettiğinde göreceğiz sanırım.Zaten gezi ile ilgili fotoğrafların çoğunu Ferhat yükleyecek yada onun yüklediği yerlerden çalacam.

Çok güzel bir iftar soframız vardı her ne kadar ben öğleden sonra kek yediysem de beraber oturduğumuzda onlar kadar açtım.Yemekten sonra Ferhat ın yeni aldığı semaver devreye girdi ve ateş yakmaktan vazgeçtik.
Çayı bitirdik ama Ferhat çayn bitmesine izin vermedi,çaktırmadan üzerine su ekleyerek bitmeyen bir çay döngüsü yarattı.Sıcaklık 10 dereceye kadar düştü benim üstüme aldığım battaniyeyi aslında ben Derya üşür diye almıştım ama 'ver bakayım nasıl bir şeymiş şu' diyerek üstüme aldığım battaniyeyi yatana kadar kimseye vermedim.Zaten Ferhat ın fotoğraflarında gördüğünüzde sarılmamdan kimsenin alamayacağını anlayacaksınız.

Ertesi gün kronik olarak ne kadar uyumaya çalışsam da yine sabahın köründe 6 da kalktım,klasik dışarıda 2 saat süren bir ibiş keyfi,müzik,kahvaltı,köpekler,inekler,kuşlar ne isterseniz heee birde adı kadar güzel,adı kadar narin, bir ismi olan,insanımızın isim bulmada ki harika yeteneğini takdir ettiğim gelinciği gördüm,ne muhteşem bir güzelliği var,ayrıca bir şey fark ettim Afrika da ki mirket ler gibi ayaklarının üstünde dikildiklerini gördüm.
[attachment=3][attachment=4]

Sabah herkes kalktıktan sonra kısa bir tur atmak için yola çıktık çok güzel suni bir gölete gelince biraz dinlenelim dedikten sonra yaklaşık 45 dk sonra aynı yerden geri döndük,yani yürüyelim diye çıktığımız küçük gezi 500 mt ileride 45 dk dinlendikten sonra iki nedenden dolayı bitti,birincisi çok sıcaktı ikincisi altında oturduğumuz çam ağacının altında çok güzel esinti vardı.

Biz Ferhat ları orada bırakarak değişik bir yönden Tuzla üzerinden geri döndük,güzel bir vadi vardı kayalık ama sıcaktan ve zamansızlıktan duramadım,Tuzla dan aldığımız iki kişi ile zorlu bir dönüş yaptık,zorlu çünkü sanırım 10 km vardır,toz içinde gittik hele bayan olan arkadaş bir daha kusmasın diye 40-50 km süratle gitmek zorunda kaldım.Ayrıca Ferhat sana buradan sesleniyorum Tuzla yolu daha kısa ve daha düzgün.
Evet arkadaşlar Ferhat tan fotoğraflar geldiğinde daha ilave yaparım o çekiyor diye ben çekmedim.Güzel bir gezi ama siz yollar yapılana kadar aceleniz yoksa gitmeyin.Karagöl kesinlikle pişman olmayacağınız bir yer bir daha ki sefere kesinlikle yakında ki yaylalarıda gezeceğim gidenler mutlaka bu niyetle gitsin.

IMG_0295.jpg

IMG_0282.jpg

IMG_0292.jpg

kamp yeri.jpg

Taraklı'dan geçtiğimde zamanım yoktu ve bu nedenle görememiştim Karagöl Yaylasını. Üstelik de sanırım en güzel zamanıydı; mayıs başı. Yurdumuzun birçok yeri, yaz mevsiminde yağış almıyor ya da yeterince almıyor ve güzelim yaylalar, boz bir renge bürünüyor. İyi ki çevrede orman var. :smiley:
Bu fotoğraflardan sonra, Ferhat Hocamın fotoğraflarını da merakla bekliyoruz.

Cavid Sezen

Kızılmaske herkesle anlayacağı dilden konuşur:

''Boz bulanık çayırlar, tozlu yollar, üstüne bir de sıcak... Berbat bir gezi olmuş. Ben hayatta gitmem oraya...Hiç beğenmedim!'' ;D ;D ;D

orsaalabanda' Alıntı:
Kızılmaske herkesle anlayacağı dilden konuşur:

''Boz bulanık çayırlar, tozlu yollar, üstüne bir de sıcak... Berbat bir gezi olmuş. Ben hayatta gitmem oraya...Hiç beğenmedim!'' ;D ;D ;D

bende, bende.... :smiley: ;D

Ben fotoğraflara bakınca sakinlik ve huzur gördüm.Bu tip yerlere yolu nasıl olursa olsun yavaş yavaş çıkarım. Bence güzel bir gezi.Felaket olmadığı sürece doğanın her hali güzel; ister yeşil, ister sarı, ister güneşli, isterse karlı, düz veya dalgalı.Hepsinin ayrı bir güzelliği var.

[attachment=1]

SakinlikVeHuzur inanın tek kelime ile bu gezinin özeti,eğer videoyu yükleyebilirsem ne anlatmak istediğimi anlayacaksınız,sesi sonuna kadar açarsanız belki sizde benim duymadıklarımı duyarsınız .

Ekli dosyalar

• video_2010-08-29_06.29.41.rar
    3.2 MB · Görüntüleme: 121

Bugün güne bu fotoğrafları bilgisayarıma kaydetmekle (daha önce VW ile 27 000 km ile linkini verdiğim gezi)başladım, şimdi de gelen bir şiirle devam ediyorum hemde Ağustos ayı faturalarını detaylı incelerken :smiley:

Yemek de boş içmek de
Hatta yeri gelmeden sevişmek de.

Tam zamanında öpmelisin mesela güzel gözlünü,
Tam zamanında söylemelisin sevdiğini
Gözlerinin içine baka baka.

Bisikletinin gidonunu
Tam zamanında çevirmelisin
Düşmemek için;
Tam zamanında frene basmalı,
Tam zamanında yola koyulmalısın.

Tam zamanında okşamalısın basını
O üzüm gözlü çocuğun
Hıçkırıklar tam dizilmişken boğazına,
Tam ağlamak üzereyken.

Tam zamanında koymalısın elini omzuna
En sevdiğin dostunun babası öldüğünde.

Tam zamanında tutmalısın düşerken
Üç yaşındaki sehpaya tutunan çocuğu.

Tam zamanında acımalı yüreğin
Afyon'da Hasan Ağabey' in evi yıkılınca başına
Evsiz kalınca çoluk çocuk
Ki uzatasın elini bir parça.

Tam zamanında açmalısın kapını
Hayatına girmek isteyenlere.
Tam zamanında çıkarmalısın
Sevginden şımarmaya başlayanları.

Tam zamanında affetmelisin kardeşini
Biliyorsan yüreğinde kötülük olmadığını
Seni gecenin üçünde arayıp da
Kafasının iyi olduğunu söylediğinde.

Tam zamanında öğretmelisin oğluna
Gerekiyorsa yumruk atmayı
Tam burnunun üstüne
Tiksinmeden pisliğinden,
Yukarı mahallenin sümüklü bebesi
Misketlerini zorla almaya çalışırsa.

Tam zamanında bağırmalısın
Acıyınca bir yerin.
Tam zamanında gülmelisin
Kemal Sunal küfür edince filmin bir yerinde.

Tam zamanında yatmalısın
Yola çıkacaksan ertesi gün
Ve arabayı kullanan sensen
Sana emanetse çoluk çocuk
Ve kendin.

Tam zamanında bırakmalısın içmeyi
Son kadeh bozacaksa seni
Ve üzeceksen birilerini
Ertesi gün hatırlamayacaksan.

Tam zamanında ayrılmalısın misafirliklerden.
Tam zamanında konuşmalı
Tam zamanında şarkı söylemeli
Tam zamanında susmalısın.

Tam zamanında terk etmelisin gerekiyorsa
Annenin babanın evini,
Tam zamanında başka bir şehre gidip
Ayaklarının üzerinde durmaya çalışmalısın.
Tam zamanında dönmelisin memleketine.

Tam zamanında için titremeli,
Tam zamanında âşık olmalı
Deli gibi sevmelisin güzel gözlünü.

Tam zamanında toplamalısın oltanı
Belki de seni şampiyon yapacak
En büyük balığı kaçırmadan.
Tam zamanında yaşlandığını hissetmeli
Tam zamanında ölmelisin
Iskalamak istemiyorsan hayatı.

Haydi, şimdi kalk bakalım
Silkin şöyle bir
At üzerinden hayatın yorgunluğunu,
Vakit zannettiğinden daha az
Haydi, kalk bakalım,
Şimdi YAŞAMAK ZAMANI.

CAN YÜCEL

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

buda hiç arıza olmadığını düşümeyin diye

[attachment=5]

Aracı olupta bütün bayramı sabit geçirmeyi düşünenler,alttaki bölüm sizin için :D

Haydi, şimdi kalk bakalım
Silkin şöyle bir
At üzerinden hayatın yorgunluğunu,
Vakit zannettiğinden daha az
Haydi, kalk bakalım,
Şimdi YAŞAMAK ZAMANI.

Cleaning teeth in the Kazakh Desert between Uralsk and Aqtobe.jpg

1004971395_de2d56ff63_b.jpg

1004762457_103295ff7c_b.jpg

Mum and Michael on the campsite in Krakow.jpg

Waste Water tank disaster, M32, Kazakhstan.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON MESAJLAR

SON KONULAR