MayısTosBöce YolDa

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 336
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,103
Ynt: MayısTosBöce YolDa

Ooo çok güzel site sana en yakın yerleri harita üzerinden yol göstererek veriyor.iş şimdi bizde webastosu olan arkadaşlara sormaya kalıyor ,nereye taktılar acaba.Sanırım ana bayi bu konuda yardımcı olur ama ben yatarken kafamı nereye koyacağıma bile karar verememişken adam bana ne söylesin.

Etiketler

2-3 ekim tarihlerinde Poyrazlardaydık.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=62314.0

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

gokkusagi.jpg

sabah_sis.jpg

pan06.jpg

Bu pazar Kerpe ye kahvaltıya gittim,kayaların en uç noktasına aracımı çekip şık bir kahvaltı yaptım.
Ayrıca Kerpe de karşılaştığım arkadaşım o gece konakladığı yere götürdü beni,bu yer denize sıfır kayaların üzerinde harika biryer,buranın sahibi olan arkadaş,kamping tarzı bir oluşuma sıcak baktığını söyledi,ilerde karavan koyup kiraya vermeyide planlıyorlar ama bu olana kadar kamping gibi bir durum olabilir,gelişmelere göre sizlere haber veririm.

[attachment=1]

,bu gezinin en faydalı yanlarından biride benim mangal,tava,ocak olarak kullandığım ama 2-3 seferden sonra çatlayan mermer ve granit sistemime bir çözüm bulmam.Aslında çözümü abim tv seyrederken buldu.Meşhur gezi programımız olan'' gezelim,görelim''de Kandırada Duraçalı köyünde yapılan taş, ateşte kırılmıyormuş.
Kerpe de karşılaştığım arkadaşım o köyden birilerini buldu ve tlf la görüşüp o köye yollandım.Evin önünde karşıladı Ender,direk eve yönlenince bende evin içinde yapıyorlar zannettim meğer uygulamasını gösterecekmiş

[attachment=2]

uygulamasını balkonda güzel bir manzara ve çay eşliğinde yaptım :smiley:

Bu taş işçiliğini köyde iki kişi yapıyormuş,birisi bu arkadaşımızın babası (ender gök 535 376 55 49 Kandıra Duraçalı köyü)
3 boy taş var 40 cm 30 tl,45 cm 40 tl,50 cm 50 tl ben 40 cm likten bir tane aldım.
Gittiğinizde benim ismimi verin yüzde 33 ünü bana gönderecek,ekmeğimi taştan çıkartmaya çalışıyorum artık :smiley:.

[attachment=3][attachment=4][attachment=5]

DSCF0131.jpg

IMG_0407.jpg

DSCF0133.jpg

DSCF0137.jpg

DSCF0138.jpg

Bugün kabaca 14 ay idare edecek kampırımı bitirdim,ufak tefek detayları kaldı.14 ay sonra şu an ki fikrim değişmezse minibüs e çevireceğim değişirse de kampır olacak zaten.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=5][attachment=4]

DSCF0149.jpg

DSCF0151.jpg

DSCF0152.jpg

DSCF0153.jpg

DSCF0154.jpg

Mikrocamper macerasından sonra o yatakta yatmanın tadını bizden iyi kimse bilemez ;D

Güle güle kullan dostum.

Demonte bir lavabo ve 25-30 lt. lik bidondan dalgıç pompa ile alınacak su işlerini inanılmaz kolaylaştıracaktır. Yanına da kap kacak koyacak küçük bir dolap yaptın mı iş bitmiş demektir.

Webasto işi ne oldu? Bir yerlere yazdın da kaçırdım mı yoksa?

Arkadaşlar ilk değişecek olan masa ayakları.

Boy 160cm açılır ilavelerle 204 cm kadar çıkıyor.

Masa yatak olacağı zaman 40 cm ileri kayıyor ve ilave ilk fotoda ki U nun olduğu yere geliyor.

[attachment=1][attachment=2]

Burada ki fotoğrafta ki gibi değil yatağın bütününü göstermek için yaptım.

Orjinal kancasının olduğu yere kabaca elle dahi tutturabiliyorum.

Maliyeti,

kumaş 10 mt 8o tl
2 plaka 18mm lik kontraplak sanırım 110 civarı
dikim 140 tl bunlara artan kumaştan 5 minderde dahil
marangoza 100 tl
sünger yanlış hatırlamıyorsam 80 tl 28 dansite.
masa ayaklarına ve işçiliğine para vermedim.
Beğendiğim ayaklar hafele de var ama Türkiyede yokmuş,sipariş verirsem 200 tl ye gelirmiş,bende onun yerine ağaçtan bedavaya yapmaya karar verdim.Ayaklar T şeklinde içe katlanır olacak ve arkada denk gelen ayağı sandığın oraya bir şekilde portatif olarak tutturacağım.

DSCF0156.jpg

DSCF0157.jpg

İlk kampa gittiğimde aracın içinde hala eğilerek pantalonumu giyiyordum Cem,hatta yüzüm tavana dönük olduğu halde dahi içimi sıkıntı basardı,kalk şimdi pantalonu giy...(bizim gibi mikro kampırcılar bilir yılan gibi oluyordum pantalonu giyebilmek için).Şimdi bu benim için saray yavrusu.

Şimdi monopoly,scrabel ,okey dahil her oyunu oynayabiliriz.
Bu arada sağol Cem.Sana hizmet etmek isterdim ama bir arkadaş var ki ,biraz kurnaz ,ne yaptı etti ilk kendine hizmet ettirdi.

mayıstosböce' Alıntı:
Şimdi monopoly,scrabel ,okey dahil her oyunu oynayabiliriz.
Bu arada sağol Cem.Sana hizmet etmek isterdim ama bir arkadaş var ki ,biraz kurnaz ,ne yaptı etti ilk kendine hizmet ettirdi.

Bülent ben tanıyormuyum o arkadaşını.? Okey içinde davet kabul ediyorum ve ilk kampta sendeyim.

Bu maliyet için, "bundan iyisi, Şam'da kayısı" denir. Güle güle, güzel gezi ve kamplarda eskitin!... :smiley:

Cavid Sezen

Olmuyor arkadaşım,kendimi tanıyamaz oldum bu forumda her yapılan işi beğeniyor hah tamam bak bunuda düşünmüştüm olurmuş demeye başladım kendime.Dün eşimle satılık iveco karavan baktık ve çekme karavandan sonra motokaravan soru işareti oluşturdu kafamızda,dönerken bu sonbahardaki tecrübenin de etkisi ile elimizdeki aracı verip tercihen yüksek tavanlı bir minibüs alarak tam da senin yaptığın gibi bir tadilatla buradaki gezilerimiz de kullanırken çeki demiri taktırarak karavanımızı da çeker,şehir içi kullanımındada faydalanırız diyorduk ki,paylaşım ve yapılan işin ekonomik maliyeti yanında ,tatminkar işgörürlüğü...sana iyi gezmeler kardeşim banada sahibinden com.da yeni aramalar.

Bulent hocam hayirli ugurlu olsun aracinizin ici. Bence cok guzel olmus. Cem'inde dedigi gibi seyyar lavabo ve bir depo ile tadindan yenmen bir hale gelecektir.

Arkadaşlar iyi dilekleriniz için sağolun.

Bir ara şöför koltuğunun arkasına Cem in dediği işlemleri de yapacağım bir dolap yaptıracağım,klasik kampırlarda ki gibi ama onu yalnızca kamplara giderken yani biraz uzun kamplarda kullanacağım.Buzdolabı ölçüsünü tam belirlediğimde yaptırmayı düşünüyorum.Birde tavan kenarına boydan boya lastiklerden küçük cep file mantığı ile basit bir düzenek yapacağım, oda dolapla aynı mantıkta biraz daha uzun kamplarda kullanmak için olacak,üstelik kullanmadığımda estetiğide bozmayacak.

Enverdede bir tane panelvanın olsun görüyorsun her şekilde içinde basit, kalınacak bir şey yapıyorsun.

Levent okeye dördüncü lazım diyeceğim hiç aklıma gelmezdi hemde rosinha nın içinde oynamak için.Tamam herkes kendine, kimin puanı düşükse çayları o koyar ona göre.

Bülent bey, aracınızın içi çok güzel ve kullanışlı olmuş.
Tabi ekonomik olması daha da bir güzellik katıyor.

Bu forumları ve yapılanları takip ettikçe neden daha fazla okumadım diye hayıflanıp duruyorum.
Tercih konusunda şimdiki tecrübelerimle çok farklı bir araç seçimi yapabilirmişim.

Tekrar güzel gezilerde keyifle kullanmanız dileğiyle.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR