MayısTosBöce YolDa

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 336
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,042
Ynt: MayısTosBöce YolDa

Webasto için eurodizel kullanıyorum zorunlu olarak... :'(

3.40 civarından öpüyorlar... :mad:

Yazın kırsala dönerim... ;)

Etiketler

toffy' Alıntı:
Motorin ? Mazot? Ben artık göremiyorum. Eurodizel var onun da fiyatı 3 10 değil son aldığımda 3 kırk küsürdü.
Motorin=Eurodizeldir. Diğeri kırsal motorin, onu da bir ay önce kaldırdılar. 3.10 olan eski tabiriyle eurodizeldir. Dün ben de oradan 3.95 yerine 3.56'dan benzin aldım. :smiley:

Stoklarında olanlar halen kırsal motorin satışına devam ediyorlar.FULL petrolde 3.19 kırsal 3.29 motorin satış fiyatı.

mayıstosböce' Alıntı:
81 lt 1050 km 277 tl (eurodizel)
Buyrun ,artık depom 277 tl ye doluyor hayırlı uğurlu olsun.
Bir tane unimog alalım da konvoy halinde geziye gittiğimizde hepimizi çeksin.

Bulent hocam bu yeni araclara bio dizel koysan farkina variyor mu? yada mazot pompalari uygun mu?

Birde Webostolara bio dizel kullanilabiliyor mu?

Eberspacher'in kullanım kılavuzunda DIN EN değerleri verilen kırsal motorin ile sorunsuz çalışacağı belirtilmiş. Sıfır ve eksi 20 dereceler arasında donmaya dayanıklı, kış koşullarına uygun, daha düşük sıcaklıklar için "polar arctic" mazot (artık ne demekse?..) tavsiye ediliyor.

Bio diesel ile de çalışabiliyor ancak sürekli bio diesel kullanılıyorsa kış sezonunun ortasında ve sonunda birer kez olmak üzere depoyu full normal motorin ile doldurarak yarım saatliğine en yüksek ısı kademesinde çalıştırılması tavsiye ediliyor. %50 bio diesel karışımı kullanılıyorsa bu operasyon gerekli değil. Ayrıca bio dieselin sıfırın altındaki sıcaklık derecelerinde yanma değerinin düşebileceği belirtilmiş...

[attachment=1]

captured.jpg

bugün sanayide idim bir tırcı rastgeldi webasto hakkında bilgi alayım dedim yakıtı tırın deposundan kullanmadığını söyledi.euro dizel kullanıyormuş sırf webasto için.

melihbozkurt' Alıntı:
Bulent hocam bu yeni araclara bio dizel koysan farkina variyor mu? yada mazot pompalari uygun mu?

Birde Webostolara bio dizel kullanilabiliyor mu?

Melih uzun süre Türkiyeye lüks sınıf araçlar girmedi burada ki dizelin kalitesizliğinden,sonrasında,bu yeni motorlarda bırakın verim düşüklüğünü enjektörlere zarar verdiği yönünde idi.Ben şahsen bunu bilerek bio dizel koyamam(eski dizel ile bio dizeller arasında ki farkı da bilmem zaten).T4 le T5 arasındaki farklar düşündüğümüzden çok daha fazla.
Webastoiçin bilgim yok ama arkadaşlar gerekli bilgiyi vermişler zaten.

Cem saol bilgiler icin. Bulent hocam benim edindigim bilgiler dogrultusunda en onemli nokta mazot pompasi uygunlugu imis. Benim aracin opel combo mazot pompasi uygun olmadigini ogrenmistim arastirmalarimda surekli tikanma yapiyormus bio dizelde. Ama bazi araclarda insanlar yillardir catir catir kullaniyor sorun yok. Senin dedigin gibi T5 de bio dizel kullanmakta biraz riskli dogrusu ama webosto da bence kullanilabilir en azinda belli oranlarda normal dizel ile karisik.

Bu hafta İznik te ilk defa yeni yaptırdığım masa mekanizmasnını denedim,tek handikap alttan çok geniş olması,bu yüzden ilk fırsatta ayak sistemini daraltacağım.
Normalde sistem 2 mekanizmalı(bende ki de öyle) ben tabandan dolaplara kadar yayarak bastığı alanı genişleteceğim.Eğer tek mekanizma bu şekilde
işlerse sorun kalmıyor.

Sistemi tam açıldığında yada kapandığında biraz ileri geri yapmak gerekiyor,çünkü yukarı açılı açılıyor,kısaca yere sabitleme yok.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

Oturuken masanın başında ve sonunda sorun yok 4 kişi oturabiliyor ama teklisisteme geçersem 6 kişi çok rahat oturur,masa 2 kişilikte olabiliyor,farketmişsinizdir.

[attachment=5]

DSCF0422.jpg

DSCF0425.jpg

DSCF0421.jpg

DSCF0424.jpg

DSCF0368.jpg

Masa ile oturma gurubu arası ayak gelen kızımlar fotolarda dar gibi gözüküyor.Ama güle güle kullan .

Bu hafta yeni karavan federasyonuna destek için Sapanca daydık.Sanırım 25 civarı bir karavan vardı.Oldukça güzel geçti,klasik kamplarımızda olanlar dışında yeni federasyon başkanı ile tanıştık umarım bu dönemde alınan yol diğerlerinden kat kat fazla olur.Kendilerine başarılar diliyorum.
Tanışmaların daha önemlilerinden biri de Sayın Rüzgar ın kampa gelmesiydi.Bu benim için ayrıca bir zevkti.

[attachment=1]
[attachment=2][attachment=3]

Ayrıca kampların vazgeçilmezi olan sucuk partisini bu sefer elimden aldılar,kampa sponsor olan sucuk firması çok güzel bir sucuk partisi düzenlemişti.

Bizde mütevazi kahvaltımızı sucuksuz yaptık,Güngör ün eşi Ayşegül ün zeytinyağlıları da her zaman ki gibi hep bizimle idi.

[attachment=4]

DSCF0431.jpg

DSCF0473-1.jpg

DSCF0437.jpg

DSCF0484.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR