MayısTosBöce YolDa

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 336
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 94,993

Etiketler
Ynt: MayısTosBöce YolDa

...ben de biraz fevri davrandım galiba kusura bakmayın. Karavan bölümü gerçekten farklı. Yeniden ekleyeyim o halde yaptıklarımı. Birine yararım dokunursa, fikir verirse ne mutlu bana.
Yalnız yeni başlık açılmadan bu bölümde arada derede kalırsa sevinirim.

Yatma ve oturma ünitesi:
Kapalı hali 182(uzun şasi T4 e aslında 185cm boya kadar sığıyor. uzun boyluların aklında olsun.) x 70 x 55 cm yükseklik.
Açık hali 182 x 120 x 55 cm.
Malzemeler: Bauhause'dan "doit" çam ağaç profilleri muhtelif birleştirici ve menteşeler, üst kısmı 8 mm kontraplak iki telli keresteciler sitesinden. Toplam maliyet 140 150 tl civarı.
Ayaklarda geçen de bahsettiğim gibi, supersonic yüksek teknoloji ürünü şambrel gergiler var ve kapatırken ayaklarını topluyor. Son derece de hafif oldu. Altı dev gibi. Seyahatte ve kampta ikide bir açıp kapatmak yerine altına bol eşya doldurmayı düşünüyorum. Benim için hep sorun olan dalış malzemelerimi falan rahat rahat koyabildiğimi görünce zaten koptum gittim ben bittiğinde.
Bu haftasonu kısmetse üzerine minder ve döşeme de yaptıracağım. Daha bir şık olacak sanırım.
Kumaşı IMÇ den aldım 7 mt. 55 tl. IMÇ de zevkinize göre bol çeşit bulabilirsiniz. Döşeme ve sünger işçiliği ise 200 tl.

Mutfak ünitesi:
100 x 35cm Tabla 27 cm içten x 80cm (yanılmıyorsam)
Malzemeler Bauhause masif çam plakalar. Bu ağacı kullanmanın avantajı suntadan çok daha hafif ve kesimden sonra sunta gibi kenarlarına ek bir işlem uygulamayı gerektirmemesi.
Keresteciler sitelerinden menteşeler. Menteleri alırken açılış şeklini satıcıya mutlaka izah edin. Deve boynu, tam deve boynu gibi bir takım çeşitleri var ve bu açılış şekillerini etkiliyor.
Maliyet 150 tl civarı. İçi 3 adet 19 lt damacana veya benim yapmak istediğim gibi 2 adet damacana 2 küçük tüpü rahatlıkla alıyor.
Bu ünitenin biraz daha işi var. Üzerine tekne lavabosu (23cm çaplı - bauhause beylikdüzü - 44 tl), ayak pompası ve ikili set üstü ocak koyacağım. Damacanalardan biri pis biri temiz su için.
Bu üniteyi daha ziyade kamp yerinde dışarı çıkarıp dışarıda kullanmayı planlıyorum. Zorunlu kalmadıkça arabanın içinde mutfak işlerini yapmak, yemek pişirmek bana pek çekici gelmiyor.

Üniteleri arabaya sabitlemek için tokalı çelik klipsler aldım. Ama bunları en son herşey bitince vidalayacağım. Böylelikle muayene öncesi veya başka amaçla kullanacağım zaman arabadan çıkarmak kolay olacak ("klacckkk") diye düşünüyorum.

Zemin:
Zemin güzel gözüksün istedim. ORjinal döşeme de güzel ama çok ticari amaçlı duruyor. Bunun için IMÇ nin alt kısmında top sonu muşamba satan yerlere baktım. Çift katlı altı elyaflı 2x3,5 mt ebatlı top sonunu 35 tl ye aldım. Döşemesi de umduğumdan kolay oldu. Yere serip orjinal döşemeyi üzerine serip kalemle çizip kestim. Bazı kenarları bilassa alta toz pislik gitmesin diye uzun bırakıp yana döndürdüm. Mühiş şık durdu, eşim de bayıldı. E daha ne olsun değil mi :smiley:

18072010063.jpg

03082010080.jpg

03082010081.jpg

03082010084.jpg

03082010086.jpg

Basit ve pratik olmuş senin sabit tarafın altında ki boşluğu görünce aklıma şu çizim geldi Burak,ayrıca sabit arka koltuktan sonra arkada 185 cm kaldığını bilmiyordum üşendiğim için araca gidemiyorum ama yarın ölçeceğim.
[attachment=1]

alttaki boşluğu artı bir işçilikle bu tarz kızaklı hale getirebilirsin .İçinden kızak gibi çıktığında üstüne monte edeceğin ocak ve lavabodan dışarıda yemek pişirmek ve tezgah gibi faydalanma ihtimalin var,değer mi tartışılır tabi.Bu tarz bir çizimin uygulanmış halini Ahmet Oral bir fotoğrafta canlı olarak göstermişti.

elementunit01.jpg

Bu çizim de iyi fikir. Geçen sene Akyaka Orman Kampında gördüğüm bir Alman çiftin aracında da arkadan dışarı çıkan dev gibi bir mutfak ünitesi görmüştüm. Dediğim gibi alttaki bu bagaj kısmına çok ihtiyacım oluyor. O bölüm için "ne alırsan 3 tl 5 tl" mağazasının birinden dev gibi altı tekerlekli şeffaf, kapaklı kasalardan aldım. Eşyaları bunlara doldurup rahatça sürüp çekebiliyorum altına.

Bu aracı alırken özellikle orjinal cityvan aramıştım. Orjinal cityvanlarda bu arkadaki ikili koltuk basitçe sökülüp tam ters şekilde takılabiliyor. Yatağa uzanmak kolaylaşıyor ve içeride daha geniş bir alan oluyor. Şimdi burası için bir de masa projem var. Bir sitede görmüştüm. Onu da yapabilirsem gerektiğinde araç içinde oturup kullanabileceğimiz masamız da olacak sanırım.

Burak senin projene ne kadar uyar bilmiyorum ama bu basit sistemi görünce çok imreniyorum ,tek gerekli olan üç lünün kızaklı olması,önde ki kutuyla birleşince tam bir yatak oluyor,zaten benim connect te bundan etkilendim ama sonucu traji komik oldu,bu olursa yatacak yer sorunuda ortadan kalkıyor arka tarafı yanlızca malzeme ve ocak lavabo için kullanabilirsin,tabi bu arka tarafta hobileri için malzeme taşıyanlara daha faydalı sanırım.

[attachment=1]

p-det4-2.jpg

Ovv bu da güzel. Neler var da işte gerisi maddiyat hep. Benim proje bitti gibi aslında. Zaten bütçem de kısıtlı. Bu araç aynı zamanda bizim hususi, şehir içinde de kullanım aracımız. Ailemiz de biniyor arada, arkadaşlarımız da. Bu yüzden arka koltuk ve aracın orjinaline hiç dokunmak istemiyorum. 9 yaşında araba ama vida atmaya kıyamıyorum yine de.
Döşemeyi beklemeden eşimle birlikte şimdiden iki defa kamp yaptık bile. Şişme yatağı attık bunun üzerine gittik. O da peki hala iş görüyor.

Aynı durumdayız,bende aracımı senin gibi kullanıyorum ama ben biraz daha şahsi kullanıyorum,arkaya koltuk koyma isteğimde arasıra da olsa eşim ve ailemle biryerlere gitmek,

annemi rahat bir ortamda deniz kenarına,oğlunun yıllardır gittiği bu dağlar neresiymiş göstermek istiyorum,birde bunu içinde herşeyi olan bir araçla yapmak.Şimdi karavandan

sa,joker bir araç bana daha faydalı,eşim ile bende ilk kampımızı yaptık,eşimin daha önce ki ilk kampını mikrokampırla yaptığı düşünülürse bu araç onada çok iyi geldi.Şimdi Ahmet

Oral ın karavan fotoğraflarını(motokaravan örnek foğtğrafları) tekrar,tek tek inceliyorum sana da tavsiye ederim,şu halinde bile başka fikirler verebilir.Az önce yan tarafa yatar yatak

gördüm,baya bir sıcak geldi çok kolay bir çözüm,elimde malzemeler bile var,koltuğu tak camı aç,yan tarafa dayadığın yatağı devir ,bitti.

[attachment=1]

tabi buradaki benim kafamda ki gibi değil(yatak o kadar kalın olmayacak ayrıca daha hafif bir malzemeden) ama,arkaya dolap(fazla yüksek olmayacak,koltukla aynı hiza)ortada ki

koltuğu yatırdığında bunu hepsini üzerine gelecek şekilde yatır.Hempahalı vip koltuk almaktan kurtulursun,hemde bedavaya ve çok pratik bir çözüm olmuş olur.

şimdi aklıma geldi ...

[attachment=2][attachment=3]

d627_12.jpg

yat 011.jpg

yat 012.jpg

Yatak için benim yaptıracağım malzeme 32 dens 12 cm gri sünger. Hem yoğun hem dayanıklı ince hafif malzeme. Ben de araştırdıkça öğrendim.
14 ve 10 cm leri de mevcut. Arası olsun dedim ben. Döşemecide üzerine yattım baktım. incecik kamp matlı yıllardan sonra süpersonik konforlu...

Bülent topiğini yeni gördüm hayırlı olsun aracın .Yapım aşaması bittimi bilmiyorum ama yardımımolursa çekinme.Gezilerinde leventi göremeiyorum aşı almadımı hala.Kolay gelsin.Bende yaptıklarımı söktüm ramazadan sonra değişiklik yapacağım.8 gün içinde yaşayınca yalnış ve eksik çok şey çıktı tavsiye planlamayı çok iyi yap.kolay gelsin

Çok sağol tanju,Levent balığa giderken kullanacak ama herhalde oda yılda bir defa olur.Bugün bir arkadaşımız hatırlatması ile reimo nun kataloğunu indirirken camper kataloğu gördüm onuda indirince bir sürü kampıra dönüştürülmüş vw gördüm istersen bir incele.

sanırım bu http://www.reimo.com/katalog/ReimoVanprofi201011/files/-van-profi_2011_kompl.pdf

Dün aracın havalandırma camını taktırdım.Bitmiş halini çekmemişim İlk başta biraz ses yaptı sonra kesti.170 € tuttu.

[attachment=1]

Ayrıca dün ya sağlık yada çevre bakalığının bir aracını gördüm afet bölgelerinde kendi kullanımları için yaptırıyorlar.Hem güneş enerjisi hemde rüzgar enerjisi var.

[attachment=2]

IMG_0251 (2).jpg

IMG_0244 (2).jpg

Benim durumum üstte ki vw fotoğrafındaki gibi ,sağ taraftaki koltuk hareketli, sol koltuk sabit.Sanırım vw deki sabit koltuk arkasına gelen evye dolap sabit değil,eğer hareketli olmazsa,pencere dibinde olmadığın için pişirdiğin herşey içeride kalır,ayrıca bana göre çok değerli bir alanı öldürürsün.Bu sistemde en hoşuma giden,dolaba bağlı herketli masa.

mayıstosböce' Alıntı:
Cem aslında bir hafta sonu bile boşluk bulamadım yoksa ilk işim yıllardır gitmek istediğim ama hiç gitmediğim Taraklı karagöl yaylası var oraya gideceğim.Aracın bu durumu beni hiç rahatsız etmiyor,Türkiye turuna bile çıkarım hiç tereddütsüz.Biz microkampır lardan gelmeyiz.Bu arada da pek boş durmuyorum,koltukçu ile gittim konuştum,saly karavanla tente ve sendeki havalandırma için konuştum(havalandırmayı takacak çocuğu bekliyorum),dün gidip connect te ki dolabı yapan ustayla konuştum,o sandıkları bozup tam rosinha ya göre uyarlayacak.Bunların hepsinden önemlisi koltuklar onlar yerine koyulmadan hiçbirşey yerli yerinde olmayacak.Dediğin gibi yanlış birşey yapmak hoş olmaz.Koltukları karavana çevirdiğimde atmak istemiyorum bu yüzden daha dikkatli olmaya çalışıyorum.

Bu hafta da İstanbul da olmak zorundayım bu yüzdeb bu haftasonu da bir yere gidemiyorum.Bu haftasonu maltepe sahile gidecek olan varmı annanenin durumuna göre sahile inmeyi planlıyorum.
Bülent, sıcaklardan bunaldık. Acaba hafta sonu şu Karagöl yaylasına gitsek mi?

Ferhat hocam, bu gece Uludağ Çobankaya'ya çıkıyoruz biz. Pazartesi sabahına kadar kalmayı düşünüyoruz. Uzak gelmezse bekleriz.

Cem, Uludağ'da şöyle temiz ve serin havadan birkaç nefes de benim için al... :D

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR