Ynt: MayısTosBöce YolDa
...ben de biraz fevri davrandım galiba kusura bakmayın. Karavan bölümü gerçekten farklı. Yeniden ekleyeyim o halde yaptıklarımı. Birine yararım dokunursa, fikir verirse ne mutlu bana.
Yalnız yeni başlık açılmadan bu bölümde arada derede kalırsa sevinirim.
Yatma ve oturma ünitesi:
Kapalı hali 182(uzun şasi T4 e aslında 185cm boya kadar sığıyor. uzun boyluların aklında olsun.) x 70 x 55 cm yükseklik.
Açık hali 182 x 120 x 55 cm.
Malzemeler: Bauhause'dan "doit" çam ağaç profilleri muhtelif birleştirici ve menteşeler, üst kısmı 8 mm kontraplak iki telli keresteciler sitesinden. Toplam maliyet 140 150 tl civarı.
Ayaklarda geçen de bahsettiğim gibi, supersonic yüksek teknoloji ürünü şambrel gergiler var ve kapatırken ayaklarını topluyor. Son derece de hafif oldu. Altı dev gibi. Seyahatte ve kampta ikide bir açıp kapatmak yerine altına bol eşya doldurmayı düşünüyorum. Benim için hep sorun olan dalış malzemelerimi falan rahat rahat koyabildiğimi görünce zaten koptum gittim ben bittiğinde.
Bu haftasonu kısmetse üzerine minder ve döşeme de yaptıracağım. Daha bir şık olacak sanırım.
Kumaşı IMÇ den aldım 7 mt. 55 tl. IMÇ de zevkinize göre bol çeşit bulabilirsiniz. Döşeme ve sünger işçiliği ise 200 tl.
Mutfak ünitesi:
100 x 35cm Tabla 27 cm içten x 80cm (yanılmıyorsam)
Malzemeler Bauhause masif çam plakalar. Bu ağacı kullanmanın avantajı suntadan çok daha hafif ve kesimden sonra sunta gibi kenarlarına ek bir işlem uygulamayı gerektirmemesi.
Keresteciler sitelerinden menteşeler. Menteleri alırken açılış şeklini satıcıya mutlaka izah edin. Deve boynu, tam deve boynu gibi bir takım çeşitleri var ve bu açılış şekillerini etkiliyor.
Maliyet 150 tl civarı. İçi 3 adet 19 lt damacana veya benim yapmak istediğim gibi 2 adet damacana 2 küçük tüpü rahatlıkla alıyor.
Bu ünitenin biraz daha işi var. Üzerine tekne lavabosu (23cm çaplı - bauhause beylikdüzü - 44 tl), ayak pompası ve ikili set üstü ocak koyacağım. Damacanalardan biri pis biri temiz su için.
Bu üniteyi daha ziyade kamp yerinde dışarı çıkarıp dışarıda kullanmayı planlıyorum. Zorunlu kalmadıkça arabanın içinde mutfak işlerini yapmak, yemek pişirmek bana pek çekici gelmiyor.
Üniteleri arabaya sabitlemek için tokalı çelik klipsler aldım. Ama bunları en son herşey bitince vidalayacağım. Böylelikle muayene öncesi veya başka amaçla kullanacağım zaman arabadan çıkarmak kolay olacak ("klacckkk") diye düşünüyorum.
Zemin:
Zemin güzel gözüksün istedim. ORjinal döşeme de güzel ama çok ticari amaçlı duruyor. Bunun için IMÇ nin alt kısmında top sonu muşamba satan yerlere baktım. Çift katlı altı elyaflı 2x3,5 mt ebatlı top sonunu 35 tl ye aldım. Döşemesi de umduğumdan kolay oldu. Yere serip orjinal döşemeyi üzerine serip kalemle çizip kestim. Bazı kenarları bilassa alta toz pislik gitmesin diye uzun bırakıp yana döndürdüm. Mühiş şık durdu, eşim de bayıldı. E daha ne olsun değil mi