MayısTosBöce YolDa

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 336
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,147
Ynt: MayısTosBöce YolDa

orsaalabanda' Alıntı:
Ferhat hocam, bu gece Uludağ Çobankaya'ya çıkıyoruz biz. Pazartesi sabahına kadar kalmayı düşünüyoruz. Uzak gelmezse bekleriz.
Öneri için teşekkürler Cem. :smiley:
Hafta sonu için Uludağ biraz uzak kalır gibi. İnönü, Ercuva, Kuzuyayla veya Karagöl daha uygun diye düşünüyorum. Yine de gözümüzü karartırsak Çobankaya da olabilir. ;)
Birkaç hafta önce Gökçeada dönüşü Uludağ'a gece serinlemek için çıkmıştım. Geceyi Sarıalan yaylasında geçirip gündüz de FatinTepe'ye çıkmıştım. Pazar gecesi ben yukarı çıkarken sanırım bütün Bursa'da dağdan aşağıya dönüyordu. Anormal bir dönüş trafiği vardı. ;D
Çobankaya ve Bakacak tarafına hiç gitmedim. Zaten bu da Uludağ'a ilk gidişimdi. :smiley:

Etiketler

Bülent'in topiğini de geyik yeri yaptık ya, artık kusura bakmasın.

orsaalabanda' Alıntı:
Softaboğan'da şelalenin altına da gireyim mi? :smiley:

Hasta filan olursun, iş çıkartma durduk yerde; bizim sağlam Cem'e gereksinmemiz var... :D

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Bülent'in topiğini de geyik yeri yaptık ya, artık kusura bakmasın.

Hasta filan olursun, iş çıkartma durduk yerde; bizim sağlam Cem'e gereksinmemiz var... :D

Cavid Sezen
Ne demek Cavid hocam benim sayfam sizin sayfanız ,zaten ben böyle olmasını seviyorum,doğal ve samimi.
Ferhat ben su an da İstanbul dayim sana yazmıştım ama farketmedin herhalde.Bugün esimin dogumgunü annanelere geldik,birdaha görür görmez bilemeyiz diye,ada dan erken çıktık, yoksa benim niyetim de de karagol yaylası var,önümüzde ki hafta ne olur bilmem ama ben baya niyetliyim ve buyuk ihtimal dolunay a yakın büyüklükte bir ay olacak,o zaman tadından yenmez, dolunayda yayla, guzel bir icecek(kisiye göre )serin bir uyku ohhhh...

Bülent ben geçen hafta sonu İstanbul'dasın diye düşünmüştüm. :smiley:
Bu salı tam dolunay. Bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta sonu ay gece boyu tepede olacak.

mayıstosböce' Alıntı:
Dün aracın havalandırma camını taktırdım.Bitmiş halini çekmemişim İlk başta biraz ses yaptı sonra kesti.170 € tuttu.

[attachment=1]

Merhaba Bülent Hocam;

Yukarıda sözünü ettiğiniz havalandırmanın, marka ve modeli nedir? Yurtdışından, ekim ayında yakınlarım gelecek, getirtmeye değerse getirtmeyi düşünüyorum. Kamper yapmak için almayı düşündüğüm araç, büyük olasılıkla PSA Grubundan 12 m3 bir panelvan olacak gibi. Temiz bir araç bulmada çok büyük zorluklar olduğu için, şu an çok düşünmediğim başka bir araç da olabilir. Araca göre değişmeyecek ve yurtdışından getirtmeye değer birtakım malzeme ve ekipmanları da yavaş yavaş getirtmek istiyorum. (Eylül ortasına değin Almanya'dan satın almalıyım ya da yakınlarıma aldırmalıyım)
Bu bağlamda, dediğim gibi bir ya da iki adet havalandırmayı getirtmeyi düşünüyorum. Bunun dışında evye-ocak kombinasyonu da olabilir. Sizin havalandırma ve diğer konular hakkındaki görüşlerinizi de duymak isterim.
Yakınlarım( Ablam ve eniştem), yaşlar ilerledikçe, uzun yıllardır araçla gelmediler. En küçük kızları 2011 yazında, minibüsle gidelim demiş; eğer bu olursa, iyi bir buzdolabı, tente... getirtmeyi düşünürüm.

Selamlar.
Cavid

Cavid hocam,markasını araca gidince bakarım ama sanırım Cem in ki ile aynı.Ben bu aralar bu konuları araştırıyorum,buzdolabını Almanya EBAY dan takip ediyorum ama çok büyük fark yok yinede takip etmek gerekiyor çünkü ebay dan ne çıkacağı belli olmuyor ama önceliğim o değil(sen bu konuyu birde İnsel e sorarsan sana faydası olabilir şu an da elinde böyle bir malzeme var ve çok uygun),önceliğim buzdolabı olsaydı alırdım.
Cavid hocam tente bölümünde en son gönderdiğim tente ile ilgili bilgiye bakarsan,omnistor da kampanya var burada 750 euro olan tente şu anda reimo nun kataloğunda 400 € civarında imkanın varsa hemen al derim.He 260cm liği bu fiyata, 300 cm liği 450 €.Reimo nun kataloğunu indirirsen Barteğin söylediği diğer markalarıda görebilirsin.

Almanya ebay dan ben buzdolabı sayfasını yolluyorum birde Türkiye fiyatları ile ilgili siteler var onları takip edersek doğru yolu buluruz.

http://fahrzeugteile.shop.ebay.de/i.html?_nkw=%09+Waeco+CoolFreeze+Kompressor+&_sacat=49763&_odkw=&_osacat=49763&bkBtn=&_trksid=p3286.m270.l1313

http://www.toptansiparis.com/waeco-m-18.html

Türkiyeden

http://www.yatmalzemeleri.com/index.php?do=catalog/showbrand&b=21&p=366

http://sgldizayn.sahibinden.com/index.php?b[custom_cat]=72471

bunlar çoğaltılabilir ama anlamak için yeterli,ayrıca şuan için pahalı ama sitenin birinde 24 volt klima var

[attachment=1][attachment=2]
,WAECO COOLAIR GRİ CA-800 KAMYON TEPE KLİMASI 24 VOLT

,bu kamyonlar için ayrıca bunun karavanlar için olanı var o bu üründen 1ooo tl kadar pahalı onuda bir incelerseniz en azından bilgi sahibi olursunuz ,bu bilgiyi bu konuyu okuyan diğer arkadaşlar içinde veriyorum,ben burada ki bayiye gidip detayını bir ara öğreneceğim.

Mesela ebay dan istediğiniz dolabı seçin o ürün üzerine yoğunlaşalım,birde bu konuda Atilla hocam dan da destek almak lazım,hangileri daha iyi hangileri uygun fiyatlı,ayrıca onunda elinde buzdolabı var,o da aklımızın bir köşesinde olsun.Birde benimde sormak istediğim bir konu vardı konu açılmışken sorayım kişisel olarak Atilla hocam kadar büyük buzdolabı istemiyorum,vw westfalia larda ki gibi orjinalliği bozmayacak bir buzdolabı kaç lt olmalı.

Neyse kısaca ben bulduğum ürünleri size bildiririm.

001.jpg

003.jpg

Bülent bey,
Yeni karavanınınız hayırlı olsun,
Güle güle kullanın.
Biran önce zihninizdekileri gerçekleştirebilmeniz dileğiyle,
Selamlar.

yugun' Alıntı:
Bülent bey,
Yeni karavanınınız hayırlı olsun,
Güle güle kullanın.
Biran önce zihninizdekileri gerçekleştirebilmeniz dileğiyle,
Selamlar.
Teşekkürler umarım sizde dilediğiniz araca kavuşursunuz.
fsirin' Alıntı:
Bülent, sıcaklardan bunaldık. Acaba hafta sonu şu Karagöl yaylasına gitsek mi?

Ferhat bir terslik olmazsa bu haftasonu ben kesin gitmeyi düşünüyorum,şu an itibarı ile eşiminde bir sorunu gözükmemekte,bir terslik olursada mutlaka ararım.Eğer gelmek istersen görüşürüz ama bu sefer sabah kahvaltısına beklemem ona göre.
Bu vesile ile dileyen herkes burada haber verdiğim gezilere katılabilir,zaten yanlız gitmek istediğimde yazmıyorum, o zaman da fotoğraflardan görürsünüz zaten :D ,ayrıca karavan kuralları benim gittiğim geziler içinde aynen geçerlidir.

Taraklı Karagöl yaylasını bilmeyenler için

Karagöl Yaylası
Mevkii: Karagöl Yaylası, Taraklı
Parkur: Yaylanın her alanı kamp kurmaya müsaittir.
Özellikleri: Etrafı tamamen çam, kayın, köknar ve meşe ağaçları ile kaplı olan Karagöl Yaylası, 567 hektar genişliğindeki alanıyla, bol oksijenli havası ve soğuk içme sularıyla doğal bir tedavi merkezidir. İlkbaharda karların erimesiyle sularla kaplanan yayla, nisan ayının ikinci yarısında, sular tamamen çekildikten sonra doğa harikası bir görünüme bürünmektedir. Tamamen ahşaptan yapılmış yayla evleri ilgi çeken yaylada her hafta Cuma günleri Pazar kurulur ve o gün akşama kadar çeşitli şenlikler yapılır.
Ulaşım: Sakarya'ya 91 km. mesafede olan Karagöl Yaylası, Taraklı'nın 21 km. kuzeydoğusunda Samanlı Dağları'nın uzantısı olan dağlar üzerinde yer alır, deniz seviyesinden yüksekliği 1200 metredir.

Buranın popüler olmasından dolayı bende hiç gitmedim,benim içinde ilk olacak...

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

resim662.jpg

71b383ce-2f94-4d49-b588-413c15c7b339.jpg

Tam ekran yakalama 23.08.2010 151121.jpg

Dün aracın önünü koruyucu film kaplasam nasıl olur diye düşünüyordum,bugün fotoğraflara bakarken güzel bir sayfa buldum.T5 ile 27 000 km.

http://www.roundtheworld2007.co.uk/

[attachment=1]

Hemen duvar kağıdı yaptım.

[attachment=2]

[attachment=3]

08GDA182615353AA.jpg

08GDA182615353AB.jpg

08GDA182615353AC.jpg

Anladığım kadarıyla Türkiyede şu tavan olayını aşamadık halen....adamlar olayı aşmış....her araca hemen hemen tavan açabiliyorlar.keşke buradada imkan olsaydıda yüksek tavan ve körüklü tavan araçlara gökten zembille inmiş gibi bakmasaydık....Neyse canım çok güzel bir araç ve çok güzel bir doğa...

Bülent Bey,aracınızı iyi günlerde kullanmanızı temenni ederim.Aynı aracı ben de Aralık 2009’da almıştım.Benimki cityvan haline dönüştürülmüştü.Açılan yan camlar,resimdeki haliyle sabit idi.550 TL karşılığında sürgülü yapıldı.Öndeki koltuğu tekli yaptım.Evimin bir odası transporter koltukları ile doldu.(5 kişilik )

P1110029.png

Amacımız her gittiğimiz yere bunu da götürmekti

P4240003.png

Rampa yaptırdım

P1280003.png

Yaz tatilinde Kazdağları’na motor festivaline gittik.Motor aşağıya indi tabii ki.

P7160011.png

İçinde yer yatağında yatmak çok güzel oldu.Temmuz ayında hava buz gibi olunca,yan camları kapatmak zorunda kaldım.

P7160003.png

Bundan böyle,otomobilimiz de olmasına rağmen T5 ile gezmelere devam edeceğiz. Tek idealim var: Motoru indirmeden üst tarafa asansörlü ranza yapmak…Motorun boyu 155 cm civarı.Camını söküp takmak çok zahmetli. Bu konuda önerisi olanları zevkle dinlerim.

Ynt: Motosiklet Taşıyıcı T5 Aynı Zamanda Camper Olarak Dizayn Edilebilir mi?

Bülent Bey,aracınızı güle güle kullanın (yapılan ilavelerle karavanınızı mı demeliyim yoksa).Bu bölümde ve diğer bölümlerde paylaşılanların bize çok yararı dokunuyor.Gönlünüzce güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

Selamlar sevgiler.

Sayın DerinDeniz çok teşekkür ederim iyi niyetli temennileriniz için,sizin tarzınız iyi dilek bildiren güzel cümlelere hemen cevap vermiyorum,yanlış anlamayın sakın,nasılsa yeni ekleyeceğim birşeyler olur o zaman cevap yazarım diye düşünüyorum.

Evet karavan yapmak isteyenler,yada başka birşey,hayallerimizi geniş tutmalıyız.

http://www.das-grenzenlose-haus.de/de/ct_film.php

video çok güzel, benim kafa yapımdaki bir insanı anlatıyor, fakat birşeyler yapmak için malzeme parası bulmaktan anamız ağlıyor, para olsa karavana bende jakuzi koymayı düşünürüm ;D, başka hayallerimde vardı karavan için ama hepsini erteliyoruz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR