MayısTosBöce YolDa

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 336
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 94,993
Ynt: MayısTosBöce YolDa

melihbozkurt' Alıntı:
Saol bulent hocam bu ses yalitim panellerini bir arastiriyim. Bu arada forumda bir video vardi sanirim gormussundur eger sistemini cozebilirsen oda cok mantikli olur. Aracini is

icin son noktasina kadar kullanabilirsin ayrica yolda kutu gibi tasiyacagindan polisle problem olmaz. kamp yerinde actinmi bilgigin karavan. :smiley: Linki bir daha veriyorum asagida gerci

senden kacmaz izlemissindir ama hatirlama olsun. :smiley:

http://www.nartube.net/443eb2977e:tTITqa9xVyw.html
,

Sağol Melih daha önce izlememiştim,çok orjinal birşeymiş.

Ben karavana sabit birşey yapmayacağım için çok problem yaşayacağımı düşünmüyorum,belki uzun geziler için dolap koyarım aracın sol cam altına, ileride karavana

dönüştürdüğümde de dolabın arkasından ta arkaya kadar dolaba devam ederim ama o zamana kadar 3 lü koltuk,arkaya raflı sandık o kadar.Kış için ısıtıcıda oldumu karada ölüm

yok.

camper_02' Alıntı:
Bülent kardeşim tatil dönüşümün ilk günü Gezenbilirden yeni aracını görünce çok mutlu oldum.
İyi bir şeçim olmuş.sana ve ağilene hayırlı olsun der bol geziler dilerim.

Mehmet Hocam çok teşekkür ederim,uzun zamandır görüşmüyoruz ilk yapacağımız kampta görüşmek üzere.

Etiketler

Bugün nette dolaşırken şöyle birşey gördüm; ilgini çeker mi bilmem? Biliyorum, birkaç yıl "idare etmeyi" düşünüyorsun ama... En azından gelecekle ilgili düşünürken belki işe yarar...

http://www.martina-frankl.de/womo/showpic.php?picfile=stauraum.jpg

[attachment=2]

[attachment=1]

[attachment=3]

Cavid Sezen

womot5lr.jpg

womo3.jpg

stauraum.jpg

Cavid hocam sağolasın,sitedeki bütün fotoğrafları indirdim,masa üstüne açtığım t5 klasöründe tek duş kabinli araç bu, duş isteyen birisi için(belki ileride bende)çok uygun

gözüküyor.Ölçüleri vermeside iyi olmuş.

Özellikle şu foto benim gibi geçici iş yapmak isteyenler için önemli bir detay var,üstte,deterjanın koyulduğu dar bölüm.Burasından, bu şekilde kolay bir ahşap ilave ile fonksiyonel

olarak faydalanmak akıllıca.

[attachment=1]

kueche.jpg

Bülent Bey;
Yeni aracınız hayırlı olsun. Ben de Haziran başından beri "Beyaz Balina" ismini verdiğimiz T4 ümüz ile uğraşıyorum. Benim de amacım, aracın orjinalliğini bozmadan, muayenede, yolda sorun yaşamadan, proje masraflarına girmeden yaşamsal ihtiyaçları karşılayabilecek, kolayca araçtan çıkarılabilecek hafif düzenekler yapmak. Şu aşamada babam ile birlikte Bauhause'dan aldığımız malzemeler ile kapandığınada 70x185 cm koltuk, açıldığın 120x185 cm yatak olan bir yatma düzeneği yaptık. Şimdi bir koltukçu bulup üzerine minder ve döşeme yaptıracağım. Yatağın altı uzun yolculuklar için tonla eşya alabiliyor. Bitirip araca koyduğumuzda gözlerime inanamadım :smiley:

Ayrıca 100x65x30 cm ebatlarında bir de mutfak ünitem var. Üzerine ikili set üstü ocak, tekne lavabosu, ayak su pompası monte edeceğim. İç kısmına iki adet 20 lt damacana (biri pis su biri temiz su ) 2 adet küçük tüp sığıyor. Araca kıskaçlar ile monte ediliyor. Çok hafif olduğundan tek başıma istenildiğinde kamping de dışarı çardağın altına taşınarak yemek pişirme el bulaşık yıkama için kullanılabiliyor. (Araç içinde bulgur pişirme, yemek yapma fikri zorunlu kalmadıkça pek kafama yatmıyor :smiley: ) Biz zaten aracı oturmak için değil yatmak için kullanmayı tercih ediyoruz.

İki ünite de arka sıradaki koltuğun arkasına sığıyor. Böylece iki misafir yolcu için veya bebek koltuğu için de yer oluyor.

Duş işini ise And outdoor'dan aldığım 12 volt araç duşu ile çözüyorum. Yaklaşık 6 7 lt su ile mükemmel duş alınabiliyor. Aracın arkasına oturtuğum yine 20 lt lik iki damacana ile beraberimde 60 lt temiz su da taşıyabiliyorum.
Eh ne diyelim "Yaşasın kocaman Beyaz Balina'mız" :smiley:

Görüldüğü üzere henüz piknik tüp teknolojisindeyiz :smiley:)

25072010073k.jpg

Burak bey ilk önce tebrikler, kafamda bir sürü detay var ama kısaca şunu söyleyeyim eğer Beyaz Balina nız,yüksek tavan olsaydı yatıya değil 2 en az dört kişi daha alıp mavi balina

olacakmışsınız.

Kısaca 'pratik aklın sentezi'sloganı biz yüzde 84 lük vergiden kaçan kampırcılar için çok güzel bir cümle, imkansızlıklardan neler üretiyoruz.Aracınızın daha detaylı fotoğraflarını

koyarsanız herkese daha faydalı olacağını düşünüyorum.Ayrıca hepimiz tüp teknolojisindeyiz kış olmadığı ve etrafta rahatsız edeceğim insanlar yoksa bende aracımda sacta kuzu

yapmak istemem.

Cavid hocam sizden sonra rosinha ya inip üstte bana faydalı olacağını düşündüğüm kısmı inceledim,harika bir alan var ve bu alanı portatif olarak kullanmaya hiçbir engel de yok,çok

sağolun,bana geçeci çözümler için çok faydalı oldu.

[attachment=1][attachment=2]

IMG_0235.jpg

IMG_0236.jpg

Burak Bey, kendi seçim ve çözümünüz için kutlarım sizi. Sizce yapacaklarınız yaklaşık olarak tamamlandığında, ayrı bir başlık açıp fotoğraflarını da yayınlarsanız daha iyi olur. Kolay gelsin...

Cavid Sezen

Uğraşmayı seven insan için eldeki imkanlar ile kendi ürettiğini kullanmak pek keyifli. İmkan var ise Bülent Bey gibi yüksek tavan seçmek büyük avantaj. Uzun süre içeride kalınca bizimki biraz bel ağrısına neden oluyor :smiley:
Yarın mesai sonrası zemine çift katlı muşamma döşeyeceğim. Gerçi aracın kendi döşemesi de gayet sağlıklı. Ancak hem belki biraz daha ses azalır hem de göze daha hoş gözükür diye düşünüyorum.

Bu esnada fotoğraf çekip belki diğer insanlara yardımcı olur diye yaptıklarımzıı da göstermeye çalışacağım.

Sayın Abucam çok sağolun.

Arkadaşlar karavanla çok ilgili değil ama olurda ,yaptırmak isteyen olur diye yazıyorum en azından fikir sahibi olursunuz.Benim için çok önemli olan hız sabitleyici sistem taktırdım

cuma günü.Net te araştırınca T4 lerede takıldığını gördüm,bende hemen servise sordum ellerinde de başka birisi için getirdiği varmış, 2-3 saatlik bir zaman diliminde taktılar.Maliyeti

hız sabitleme siastemi 161 tl+kdv, sistem montajı 63 tl +kdv.Yaptırmışken sis farları da yapılsın dedim oda işçilik dahil toplam 200 tl.

Ayrıca geçen hafta arcı cityvan a çevirmek için görüşmeler yaptım tam netleşince size daha doyurucu bilgi vereceğim ama dip not olarak şu bilgiyi vereyim 2 li yatarlı koltuk

yokmuş,ben 2 li yaparak cam kenarına dolap yeri açmayı düşünmüştüm,böyle olunca dolaptan sonra başlatacağım bu yüzden koltuğu kabul edilebilir en arkaya kadar çekmeyi

(cityvan tarzı araçlara göre)düşünüyorum.Ayrıca yatar koltuk açıldığında ayak tarafında da açılan sistemle ,yatak boyutuna gelen koltuklarda ses çok fazla imiş kesinlikle tavsiye

etmediler.Belki de onlara has bir durumdur bilemiyorum.

[attachment=1][attachment=2]

DSC_1385.jpg

t56b.jpg

mayıstosböce' Alıntı:
hız sabitleme siastemi 161 tl+kdv, sistem montajı 63 tl +kdv.Yaptırmışken sis farları da yapılsın dedim oda işçilik dahil toplam 200 tl.

Hazırlıklar, tam tekmil!... :D

Cavid Sezen

T4 icin varsa t3 icin de vardir. Hiz sabitleyiciden bahsediyorum. Taktirsam mi ne? :D

insel' Alıntı:
T4 icin varsa t3 icin de vardir. Hiz sabitleyiciden bahsediyorum. Taktirsam mi ne? :D

İnsel ben burada gördüm..

http://www.clubvwturk.com/archive/index.php/t-37912.html

buralpdi' Alıntı:
Bülent güle güle kullansın, uzun yolda otoban da özellikle, çok büyük kolaylık

Sağol Levent kimine göre çok gereksiz ama benim için çok gerekli ,gözüm sürekli hız da oluyordu,otobanda bile,şimdi çok rahatım devreye almak ta çıkmak ta çok kolay.birde otomatik şanzıman olsa tadından yenmez.

Sağol Levent kimine göre çok gereksiz ama benim için çok gerekli ,gözüm sürekli hız da oluyordu,otobanda bile,şimdi çok rahatım devreye almak ta çıkmak ta çok kolay.birde otomatik şanzıman olsa tadından yenmez.
[/quote]O zaman sen de yolda arkaya geçer çay içerdin :D :D :D

Baktim t3ten bahsetmiyorlar. :D
Pedala tugla koysam olmaz mi? :D
Şaka bir yana gercekten gerekli oldugunu dusunuyorum.

drares' Alıntı:
O zaman sen de yolda arkaya geçer çay içerdin :D :D :D

Öyle olurdu Haşmet ama 2000 cc lere takmıyorlar sanırım.

İnsel kulağımız delik olsun belki biryerde duyarız.

Arkadaşlar yüksek tavan araçların bir zorluğu var oda araç tavanını yıkama ama bunun için size ucuz bir yöntem gösteriyorum ,hemen bir tane forklift alın ama tüplü olsun az yakar ;D

[attachment=1]

IMG_0140.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR