MayısTosBöce YolDa

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 336
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 94,993
Ynt: MayısTosBöce YolDa

yaybek' Alıntı:
Bülent hocam hayırlı olsun aracınız bende yeni döndüm ancak fırsatım oldu inan kendim almış kadar oldum çünkü transporter aşığı biriyim umarım en kısa zamanda gönlünce tamamlayıp özgürce senenin tüm aylarında dolaşırsın ;) ;D

Yusuf çok teşekkür ederim,tatil yazılarını okuyorum

Etiketler

Ben keçi sakalımı biraz daha uzatıp balta yerine kargı taşımaya karar verdim... Sana da bundan sonra kısaca ''Ze'' deriz... :smiley:

İlk mesajında okuduğumda ''acaba mı?'' demiştim... Sırada beyaz yüksek tavan T6 var. Rozinante, Rosinha ve ardından ona da kısaca ''Rose'' deriz. Acaba kime kısmet olacak?...

Amma da saçma sapan geyik yaptım... ;D

Geziniz çok güzel olmuş.

Büyük araç alınca ister istemez insanda şöyle bir düşünce oluşuyor: ''Kocaman aracı görünce küçük otomobiller kaçar ve bana yol verir...'' Bir çeşit büyüklenme psikolojisi midir anlayamıyorum? Oysa acı gerçek minik minik otomobiller üzerine üzerine sürüp seni kaçmaya zorladığında ortaya çıkıyor. :smiley: Onlarınki de aşağılık kompleksi midir onu da anlayamıyorum? :smiley: Ben de aracı aldığımdan beri küçük otomobiller tarafından fazlaca sıkıştırılıyorum. Küçük araç kullanırken böyle bir durum yoktu. Bana çok ilginç geliyor. Bir süre sen de gözlemle bakalım. Bana mı öyle geliyor yoksa doğruluk payı var mı bu saptamanın?

Bu aralar yazılarında adımı fazlaca zikretmeye başladın. Görüşme zamanımız geliyor anlaşılan ;)

Geziniz ve yazilariniz cok guzel. Araciniz hayirli ugurlu olsun. Ama ters seritten gelen hoduk karisimlarinin Ingiliz versiyonuna kizmamak lazim bence. Sonucta aliskanlik belki bir anda unutmustur. :smiley: Cunku ben Ingiltere'ye geldigimde kac defa araba altinda kalma tehlikesi atlattim. Karsiya gecerken aliskanlikla hep ters yone bakiyordum. Ve simdi ayni sey Turkiye'de basima geliyor. Tatile geldigimde karsiya gecerken ters yone bakiyorum. :smiley: Eger uzun yillar araba kullanmissaniz burada avrupa sisteminde ters yonden gitmeniz cok dogal. Ingiliz bir arkadasim Portekizde otoban gibi cift seritli bir yolda ters yonden yarim saat kadar kullandiktan sonra ayilmis. Allah'tan hic aracin gecmedigi bir saate denk gelmis. Sizde ucuz atlatmissiniz hoduk ve geni agir Ingiliz menseili arkadasla bulusmanizda. :smiley: Allah Insallah buyuk kazalardan korusun sizi ve yeni aracinizi. Umarim en kisa zamanda (mesela esinizin istegini kirmayin haftaya) gideceginiz yeni yerlerde gezi yazilarinizi okumaya devam ederiz. :smiley:

Cem,Rosinha aslında bilinen bir kahraman,hayatta herkesin yaptığı şeyi yapmak pek istemem,rosinha da böyle isimlerden biri aslında ama beni okadar etkilemişti ki,herkesin bu ismi kullandığını

biliyorum,en azından yurt dışında vardır.Bende aracımın kahramanlık yapmasını bekleyebilirdim ama bu isim bana o kadar derin anlamlar ifade ediyor ki bozulmamışlığı,doğayı,sert doğayı..aslında

kitabı okumak lazım

Rosinha Yıllar önce okuduğum ve etkisinden bir türlü kurtulamadığım romanın baş kahramanı.,Vascenselos un ''kayığım rosinha'' sı.Okuyanlar bilir,bilmeyenler ve okumak isteyenler indirip

okuyabilir( http://www.4shared.com/file/117202227/8284c08c/Kaym_Rosinha_Jose_Mauro_De_Vasconcelos.html) ,çocuğunuz varsa ,mutlaka okutun,hayat görüşünü mutlaka

etkileyecektir.Onu okuduğum zamanlar da aklımda hep elgar ın ozamanlar adını bilmediğim bir şarkısı çalardı beynimde

(Cello Concerto in E minor, Op. 85: I. Adagio – Moderato) inanın hiç durmamacasına çalardı,o kadar hüzünlü bir müzik ki anlatamam,defalarca beynimde dönerdi(yıllar sonra öğrendim ki

ormanda ki yaşamı anlatan bir müzikmiş).işte buradaki rosinha sahibi ile konuşabilen kayık benim uzun süre etkisinden çıkamadığım bir kahraman.daha tohumken gözlerini açmadan başlayan

yaşam mücadelesi herkesi çok etkilemiştir.

rosinha nın yakarışı vardır tanrıya ,bu yakarış aynı zamanda onun hayat görüşünü de,kısaca hikayesinide yansıtmakta .

Rosinhanın yakarışı:

Ulu Tanrım!

Her şey için sana teşekkür ederim!

Güzelim bir pazartesi günü beni dünyaya getirdiğin için sana teşekkür ederim!

Kızılderililerin beni bulmalarını sağladığın için sana teşekkür ederim.

Kızılderililer beni güzel bir kayık yaptıkları için sana teşekkür ederim.

Yaşadığım ve bir daha göremeyeceğim bütün güzel geceler ve güneş batışları için sana teşekkür ederim.

Nehrin büyük rüzgârlarına direnmemi sağladığın için sana teşekkür ederim.

Nehrimin, yeryüzünün en güzel nehri Araguaia olmasını sağladığın için sana teşekkür ederim!

Bana iki sahip verdiğin için sana teşekkür ederim: Bütün gücümle hizmet ettiğim Surumare ve tüm aşkımla sevdiğim Ze Oroco!

En üzgün anlarıma katlanmamı sağlayan sabırdan ötürü sana teşekkür ederim!

Her şey için teşekkür ederim. Bir de: her zaman dilediğim gibi, hep sevdiğim birinin yanında ölmeme izin verdiğin için.

Teşekkür ederim, Tanrım, çünkü her şeye rağmen hayat güzel!

[s.224]

KAYIĞIM ROSİNHA
Jose Mauro De Vasconcelos

melihbozkurt' Alıntı:
Geziniz ve yazilariniz cok guzel. Araciniz hayirli ugurlu olsun. Ama ters seritten gelen hoduk karisimlarinin Ingiliz versiyonuna kizmamak lazim bence. Sonucta aliskanlik belki bir anda unutmustur. :smiley: Cunku ben Ingiltere'ye geldigimde kac defa araba altinda kalma tehlikesi atlattim. Karsiya gecerken aliskanlikla hep ters yone bakiyordum. Ve simdi ayni sey Turkiye'de basima geliyor. Tatile geldigimde karsiya gecerken ters yone bakiyorum. :smiley: Eger uzun yillar araba kullanmissaniz burada avrupa sisteminde ters yonden gitmeniz cok dogal. Ingiliz bir arkadasim Portekizde otoban gibi cift seritli bir yolda ters yonden yarim saat kadar kullandiktan sonra ayilmis. Allah'tan hic aracin gecmedigi bir saate denk gelmis. Sizde ucuz atlatmissiniz hoduk ve geni agir Ingiliz menseili arkadasla bulusmanizda. :smiley: Allah Insallah buyuk kazalardan korusun sizi ve yeni aracinizi. Umarim en kisa zamanda (mesela esinizin istegini kirmayin haftaya) gideceginiz yeni yerlerde gezi yazilarinizi okumaya devam ederiz. :smiley:

Melih teşekkür ederim,inan o gün yolla ilgili yazılacak çok şey vardı ama ben yazmadım 2 arabanın zor geçtiği yerde aracını bırakıp gidenler,o aracı geçmek için yaklaşık 1 dk beklemem..bu yüzden o hödron ların değil ingiltereye gitmek,haritada bile yerini gösterebileceklerine inanmıyorum.

Dogrudur sanirim ben espiriyi en bastan yanlis anladim. :smiley: Sen bizim oralarin hodronlarindan bahsediyorsun. Ben gercekten Ingiliz birisinin yanlis seritten geldigini dusunmustum. :smiley: Yanlis anlasilma icin kusura bakma. :smiley:

Yok canım kusura bakmak ne demek..

Ayrıca Cem yine engin bilginle ezdin beni Sana da bundan sonra kısaca ''Ze'' deriz

mayıstosböce ze :D aslında ben plaka işlemlerine başladığımda plakalar zu daydı ben alana kadar zn oldu,görüyorsun Cem ''geyiği koşturmaya başlayınca arkasına kamçı vuran çok olur'' buda yeni

atasözü olsun.He ayrıca ismini fazla telaffuz etmeye başladım, evet, bir kampta toplanalım ama serin bir yer olsun öyle küçük göl kenarları filan olmasın ;D

Sevgili Bülent
Öncelikle hayırlı olsun...Ben cadırwan önünde otururken tam karşıma bir koca minibus geldi...gözlük olmayınca gözde uzağı görmüyorum ama soyle hayal meyal ben bu adamı biryerden tanıyorum dedim...yanımdaki vosvoscu ceme sordum kim bu ya tanıyormusun sen diye...sonra aksam üzeri kampa kısır dağıtma işi olunca dedim verin su karşıdaki koca minibuse ben götüreyim :smiley: bir gittim baktımki cem ::smiley:)
Genel olarark gercekten hoş bir hafta sonuydu...Leventi de görmek güzeldi... onun tarifi ile güvec yaptık ama sapancadan sonra yine yemek kısmet olmadı ona...
Çadırwanın son kampıydı bende... haftaya yeni sahibi ile yollara düşecek kısmetse :smiley:)))

Bizim hanım anca senin kısırdan tatmama izin verdi,harika olmuştu elinize sağlık.Kısmet senin küheylan çıkınca bir güveçte ben yapayım aslında saçta et soteye niyetim var,pilav yapan bulunursa bir gezenbilir etkinliğinde döktürelim hep beraber.

AVD de nin sitesinde fotoğraflar yayınlanmaya başladı netliği ve açıları bakımından daha güzel olduğunu düşündüğüm için bir kaçtane koymayı düşündüm..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

kahvaltıda bir sürü çeşidi görmemişim

[attachment=4]

bu da doğal sonucu :smiley:

[attachment=5]

82999140.jpg

avd1.jpg

P1050037.jpg

P1050100.jpg

Haldun (Hiç) hocam bir isim taktı zor değiştireceğiz :smiley:

Rosina ya ilk uygulamalarım başladı,ses kesici levhalar döşedim,ilk izlenimim daha öncekilerde olduğu gibi motor sesi daha dikkat çekmeye başladı,arka taraftan zaten çok ses gelmiyordu şimdi

daha bir sessiz oldu,yakında çamurluk içine ve altına pütür atmayı düşünüyorum.Geçen gün gittiğim serviste lifte kaldırılmış bir transporter gördüm altını okadar iyi muhafaza etmişler ki alt şaseyi

göremiyorum,bütün hepsinin sökülmesi lazımmış,ayrıca egzost unda sökülmesi gerekecekmiş,şimdilik bunu biraz geciktireceğim yada servise götürdüğümde uygunsa zaman olarak yaptırırım.

Özel servisçimizle görüştüm formlarda okuduğum hız sabitleyici olmayan transporter ların belli modellerine,sinyal kolu değiştirilerek hız sabitleyici takılabiliniyormuş onu sordum onunda çalışmasını

yapıyorlar uygun fiyat verilirse yaptırmayı planlıyorum.

Ses kesicilerin montajı 15 dk sürdü zamanın çoğu muhafazayı çıkarmakla geçti.Gerekli aletler maket bıçağı,temizleyici,muhafazayı sökmek için gerekli olan uç.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

IMG_0211.jpg

IMG_0217.jpg

IMG_0212.jpg

IMG_0213.jpg

IMG_0214.jpg

yaybek' Alıntı:
Kolay gelsin yapım aşaması tatlı bir heyecandır insan hemen sonuca ulaşmak istiyor ama acele etmeden sakin sakin sonradan keşke olmasın.

Yusuf sağol,ilk olması heyecanlı tabi ama ben öyle çok fazla birşey yapmayacağım,2 li yada 3 lü yatar koltuk,arkaya raflı sistem,connecte ki gibi,havalandırma,ısıtıcı,portatif ocak lavabo, bunları karavan görüntüsü vermeden yapmayı planlıyorum,karavan ruhsatını almaya daha 2 sene var,bu zamana kadar biraz göçebe olacak.Şu an karar vermem gereken konu lavabo ile ocağın olduğu dolabın yeri,bu koltuğun yanına mı gelecek yada dolabın bittiği yerden mi başlayacak,

ya böyle

[attachment=1]

yada böyle

[attachment=3]

Arkaya ,arka kapı camı yüksekliğinde raf sistemi yapacağım(portatif) bu yüzden koltuklar arkaya yattığında buna değmemesi lazım,koltuk payına görede dolabın derinliğini

belirleyeceğim, önümüzdeki hafta koltukçuya gideceğim ölçülerinide alıp ona göre bir planlama yapacağım.Bu konu hakkında bir sürü detay var kafamda onları gözümle görüp

karar vermeyi planlıyorum, bu hafta sonu nasıl Levent e sormadım şaşırdım şimdi, bildiğim kadarıyla o bu şekillerden birini kullanıyordu.İleride aynı koltuklardan karavan olarak

faydalanmayı düşündüğümden 3 lü nün cam tarafındakini tekli yatar yaptırıp, dolabı yan tarafa yaptırmaya karar verirsem onu çıkartırım boşluğuna dolap koyarım diyede

düşünüyorum.Aslında şimdi yapacağım yanlış bir hareketle ileride kendimi bağlamak istemediğimden bu ikilemleri yaşıyorum.

Neyse ölçüler gelmeden net konuşamayacağım ama sanki ön sağ dönerliden faydalanmam için koltuğu dolabın yanına yani birinci fotodaki gibi olacak gibi bir his var içimde.

melihbozkurt' Alıntı:
Melih ürünün ismi Henkel-terodem sp 100 içinde 6 ad plaka var ölçülerini şimdi hatırlamıyorum ama bir araca 2 set yani 12 ad yetiyor,hatta biraz da artıyorAraçtaki cam oranın

fazla ise daha da az kullanıyorsun.Ama bunların üzerine basılmaz yanlızca yan paneller için.Komple cam ise araç ozaman 6 adet yeter,tabi kendi aracıma göre

konuşuyorum,otomobillerde daha küçük yapıştırılıyor,yarısını keserek yapıştırabilirsin.

Bulent hocam bu ses kesicinin markasi ve gercek adi nedir aceba?

PIC_2739.jpg

KB Beach b2.jpg

Saol bulent hocam bu ses yalitim panellerini bir arastiriyim. Bu arada forumda bir video vardi sanirim gormussundur eger sistemini cozebilirsen oda cok mantikli olur. Aracini is icin son noktasina kadar kullanabilirsin ayrica yolda kutu gibi tasiyacagindan polisle problem olmaz. kamp yerinde actinmi bilgigin karavan. :smiley: Linki bir daha veriyorum asagida gerci senden kacmaz izlemissindir ama hatirlama olsun. :smiley:

http://www.nartube.net/443eb2977e:tTITqa9xVyw.html

Bülent kardeşim tatil dönüşümün ilk günü Gezenbilirden yeni aracını görünce çok mutlu oldum.
İyi bir şeçim olmuş.sana ve ağilene hayırlı olsun der bol geziler dilerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR