MayısTosBöce YolDa

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 336
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,144
Ynt: MayısTosBöce YolDa

Benim ki mikrokamper bile değil :smiley:))

Ben de Bosal marka çeki demiri siparişi verdim. Bir ayı geçti hala gelmedi :(

Yakında çadırwan çekerek takılacam sizlere :smiley:

Etiketler

Teşekkür ederim Sayın Zaferege

Niye transporter onu açıklamak istiyorum bu konuda ben Haldun un açıklamalarını herzaman doğru gördüm

Araç seçimi size kalmış...

Bazı arkadaşlar VW den vazgeçemiyor, kimi arkadaşlarda PSA grubuna yöneliyor...(Hatta İveco ve ford markalarını da ekleyebiliriz bu listeye)

Kendi adıma VW bana daha uygun geliyor hafta sonu doğaya kaçış ve kültür gezileri için...

9 m3 lük araçta fazla şansınız olmuyor, yapılacaklar belli ve defalarca yapılmış, şemaları deneyimleri internette mevcut...

Ducato türü araçlara yönelince duşta olsa, şu da olsa bu da bulunsa diye insan başlıyor düşünmeye...

12 m3 az olur, 15m3 olsun hadi az daha bekleyeyim 17m3 e sıçrayayım derken olay büyüyor tabi karavanın maliyeti de...

Emeklilik zamanı hedefleyebilirim PSA grubunu ama şu aşamada yüksek tavan bir T4-T5 3 kişilik ailemin ihtiyacını asgari düzeyde çözüyor...

Lakin şurası da bir gerçek ki, VW araçların fiyatı diğerlerine göre ciddi yüksek ve aynı rakama 9 m3 lük bir transporter yerine çok daha yeni model 12 yada 15 m3 lük ducato veya jumper alabilirsiniz... Undecided

Aslında araç seçimi, nasıl bir tarz kamping/karavan yaşantısı hedeflediğinize bağlı...

Bu cümle herkesin doğru kabul ettiği bir cümle eğer nasıl bir karavan istediğinizi bilmiyorsanız herkesten duyduğunuzu yapmaya kalkarsınız.Ufakta olsa insanların bir kamp deneyimi ve

arkadaşınında olsa herhangi bir araçta kalması biraz zaman geçirmesi bence çok önemli.Ben Düzce balıklı yaylasına çıktığımızda karavan aracımın ne olması gerektiği sorularına cevap

buldum.Benim artık PSA grubu yada başka herhengi bir uzun şaseli aracı, karavan olarak kullanmayı düşünmem.Bunları sezgi olarak biliyordum ama uygulamasıylada pekişince daha net

gözüktü .

O yaylaya o yollara kendini vurunca insan herşey değişiyor,zaten kampçılık altyapısı olan biri için daha farklı bir şey düşünülemezdi.Levent hocamın arkasından yaylaya çıktığımızda Levent

hocam(Güngör) birşey söyledi ''bakayım kaç kişiyi zehirledim'' diye(tabi biz acemi karavancıları kast ediyordu) bana bakarak'' bir'' dedi çünkü ben o andaki mutluluğumun kandimde

farkındaydım.Çadırla olsun hamakla olsun çok daha bakir yerlerde kamplar yaptım,sayısını ben bile hatırlamıyorum ama karavanla ve karavan grubu ile o yaylalarda olmak başka bir keyif.

Sanırım çok ileride ki karavanımın şeklide belli oldu bu geziden sonra, yüksek ihtimal kapitalde olursa kullanmak istediğim araç Unimog yada onun tarzı bir araç.

mayıstosböce' Alıntı:
Ben orada kalmama,gitmeme ihtimalim bile olsa Derya ile size uğramayı düşünüyoruz Levent hocam,nasip yeni oyuncağa denk geldi.

Bülent cumartesi akşam AVD ile beraberiz.Pazar günü bize uğrar öyle dönüşe geçersiniz.Görüşmek dileğiyle
Levent

Teşekkür ederim Sami Bey.
güngör' Alıntı:
Bülent cumartesi akşam AVD ile beraberiz.Pazar günü bize uğrar öyle dönüşe geçersiniz.Görüşmek dileğiyle
Levent

Tamamdır Levent Hocam bir terslik olmazsa aynen öyle yaparız.Biz cumartesi sabahtan çıkıp kahvaltıyı Şile de AVD buluşmasında yapmayı planlıyoruz.Sizinde gelme durumunuz olursa beraber yaparız.Görüşmek üzere.

(+ 4) bizi promil prangasına vurunca anlaşılan hepten hayata küsmüşüz. Meğer neler neler olmuş da ruhumuz duymamış.

Geçenlerde; Tekirdağ'da iken YİUHHHHUUUUUUUUUUUU ! diye bir çığlık duymuştum da, galiba Adapazarı, Sakarya civarlarından geliyor diye içimden geçirmiştim. Meğer mayıstos böceği, takla atan "ak güvercin" çığlıkları atıyormuş.

Yalnız bazı sorunlar var gibi geliyor bana. O minik aracına, ibiş keyfi koltuğundan, özel sucuk mermerine kadar sığdırdıklarını gözümün önüne getirdikçe, bu biçare dört tekerin istikbaldeki çilesini doğrusu hayal bile etmek istemiyorum.

Şööööle halis 1e 2 çapında İtalyan graniti, ki üzerinde Texas'tan özenle seçilmiş bir buffalo için, Toros'ların eteklerinden çapı çapına uygun üj bej çeki karameşe odunu filan... Artık ibiş koltuğundan da, 14. Lui'nin yatak odasına terfi edersin herhalde. Yakışır hani.

İkinci büyük sorun ise sevgili Bülent'ciğim, artık Poyrazlar aboneliği bizi kesmez. Bu güne kadar yedik ama bundan sonra yemez.

Tekerin düz bazsın, yolun açık olsun. Çok sevindim.

;D Evet Haldun hocam o ses Ada dan geldi,aynı dediğin gibi de takla atarak,artık nereye gidelim tartışmalarında ibreyi Poyrazlara çevirmemin çok zorlaştığının

farkındayım,yapacak bir şey yok.Ama çok haklı olduğun konuda zavallı bu dört tekerleğin benden çok çekeceği var acaba ismini çilekeş mi koysam :smiley:

Eğer AVD nin kampına gelirsen,kutlamak için ayırdığım absolut vanilyalıdan sana ikram etmek isterim.

Doğada buluşmak dileğiyle..

Bülent dostum,

Hep ''yolculuk insanı olgunlaştırır'' deriz ya... Benim gibilerini de bazen aptallaştırıyor. Neden mi? Haldun mutlu haberi verdiğinde henüz tatildeydim. Çok ama çooooook sevindim öğrendiğimde. Aracımızda notebook, netbook, internet, tv. vs. hiç bir şey yok. Ve biz medeniyetle olan tüm bağlarımızı koparacağımıza kendimizi öyle koşullandırmışız ki, Haldun'a ''Çok sevindiğime dair benim adıma da bir şeyler yazar mısın?'' deyivermiştim. (Sanki tek iletişim aracımız internet ve bu forummuş gibi...) Oysa bir telefon açıp sevincini paylaşmaz mı insan dostunun?... Öyle bir psikolojiye girmişiz ki, bu düşünce bile şu anda aklıma geliyor inan. :smiley:

En az senin kadar yakışıklı görünüyor bu kerata. Webastoyu taktın mıydı, bırak artık ferman padişahın olsun... Yaz kış bütün dağlar, yaylalar bizimdir. Yalnız şimdiden uyarayım, alışkanlık gereği bir süre içinde eğilerek dolaşacaksın :smiley: Biz bile dik durmaya yeni yeni alışıyoruz.

''Çilekeş'' isabetli bir seçim. Taşıyacaklarını ve aracı vuracağın yolları düşündükçe içim eziliyor. Sanırım yüksek tavanların kaderi bu. Ben araca titiz yaklaşımımdan dolayı kaçınmaya çalışırım bozuk yolllardan. Ama kardeşim gel gör ki ne yapsam da bir süre sonra kendimi taş topaç rampalarda offroad koşullarında buluveriyorum. Aracı ilk aldığımda ''üzülme ben sana kibar davranırım, temiz kullanırım'' demiştim. Gel gör ki sanki ben onu değil de o beni yönlendiriyormuş gibi olmadık yerlerde olmadık yollara sapıveriyor aniden. Ne yapalım kader böyleymiş diyorum ben de :D

Bu başlığı çok iyi düşünmüşsün. Karavan bölümünün ''gezi ve yol ağırlıklı'' olması gerekliliği ise gerçekten çok yerinde bir vurgu. Başlığın yeri de oldukça isabetli. Yaratıcılık meselesine gelince ne yazık ki forum düzeni olarak teknik müdahalede bulunma şansım yok. Bölümün başlık düzeni ile ilgili Sedat hocamla bazı fikir alışverişlerinde bulunmuştuk. Genel bir düzenleme yapılırsa bu konuyu da dikkate alacağım. Ancak forum genelinde bir düzenleme olmazsa bölüme özel düzenleme isteme şansımız pek yok gibi. Hali hazırda diğer bölümlere göre çok kapsamlı bir başlık düzenimiz var çünkü. Neyse sen bu başlığı gezilerinle canlandır, ileride sabitleriz en azından.

Tekrar hayırlı uğurlu olsun. Vay be! :smiley: :smiley: :smiley: Çok güzel yahu! Araçlar da abi kardeş oldu artık. VWWWWWWW.... He he! Çok güzel, çok güzel, çok güzel. Araç da çok güzel ama asıl güzel olan senin böyle bir araca kavuşmuş olman elbette. Adına seviniyorum. Kazasız, belasız güzel günlerde, mutlu gezilerde kullanman dileğiyle...

Şu anda aracımın icinden ilk sabahımda yazıyorum Cem,yazına da şimdi ben çok sevindim ne kadar bekle aksama eve gidince yazarsın desem de kendime, şu çok uyumak istesemde uyuyamadiği rosinha icinden yazmak istedim, online olarak ilk gecenin sabahın da . Bu klavyeden ve bu durusla yazmak zor 6 38 de yazmaya başladım 3 cümle yazabildim.Derya yanımda krallar gibi uyuyor,ben kafamın çarpmadan oturulmasina alışmaya çalışıyorum Ve dediğin de çok haklisin zor alışacağız.şimdilik çok ama çok keyif aldığım bir arac ,burada ruhu olmayan bir arac gibi gorunsede biz onunla yasayacaklarimizla ruh katacağız bu metal parçasına, adıyla hitap edeceğiz ona,zamanla bende onun elektronik dilinden anlayacağım , şansıma 3-5 senedir House müzik dinliyorum :smiley: Neyse artık kalkıp dışarı çıkayım bu 60-70 yıllara insan 1 adım yakın olunca uyandığında sessizken bir bakma ihtiyacı hissediyor.Eve varinca gezi ile ilgili bilgileri aktarırım, hayatımda ilk defa çok yavaş gitsemde kazadan kacamayacagimi düşündüğüm bir yolculuk yapacagım , bu kadar moronun aynı yolu kullandığı ender bir yolu kullunmak zorundayim bugün.

Bülent hocam hayırlı olsun aracınız bende yeni döndüm ancak fırsatım oldu inan kendim almış kadar oldum çünkü transporter aşığı biriyim umarım en kısa zamanda gönlünce tamamlayıp özgürce senenin tüm aylarında dolaşırsın ;) ;D

Sabah 5 civarı heyecanla fırladım, yavaş yavaş araca taşınacakları yerleştirdim eşimi kaldırdığım gibi doğru rosinha(sanırım okunuşu rosina,hikayesini sonra anlatırım) mıza,Cem eşek ismi koymuş,bende kayık ismi koydum.Yol gps de 120 km 2 saat 20 dk olarak gözülküyordu gerçekten o kadar sürdü,sabahın o sesizliği,o doğa içinde ilerlerken inanın dünyanın öbür ucuna kadar böyle yol olsa giderim diye geçirdim içimden,
[attachment=1]

eşimde sanki duymuş gibi kafa sallıyordu,tabi ne söylesem kafa sallıyordu,sanırım uyumasının bunda etkisi büyük.
Yani anlayacağınız Ağva ya gelene kadar yol böyle idi ondan sonra da yine doğada muhteşem manzarılı yolda gittim ama hödük,moron çiftleşmesinden türemiş bir yaratık grubu vardı, onların ,meğer denize inme zamanı varmış,bende o zamana denk gelmişim.Abartmadan söyleyeyim şimdiye kadar ,inanılmaz yavaş gittiğim bir yolda bu kadar tehlike hiç atlatmadım.Bu yaratıklardan hödük olanı İngiliz manşeyli imiş ki o geni ağır basanlar giderken sizin şeridinizden gelmekteler,dar bir virajda ben durmak zorunda kaldım, bu hödron nasıl bir viraj aldıysa oda durmak zoranda kaldı,bakın yandan filan değil kafa kafa ya kaldık,arkamdan aracın gelmemesi büyük bir şans benim için,ondan sonra gelenler de oldu ama 3-5 metre kala kendi şeritlerine dönmeyi akıl ettiler.

Yol stresinden sonra bir iki yanlış yerlere girerek sonunda nehir kampingi buldum,tabi herkes Cuma dan geldiği için yerler dolmuştu ama çadırını aracının yanına koyan bir kampırcı(Okan)hemen çadırını kaldırdığı gibi benim tente kurmama da çok yardım etti(tenteyide gördüğünüz gibi ilk başta zorlanarak kurmamız doğal) bende gölgenin yarısının onun olduğunu söyledim.
[attachment=2]

İlk girdiğimde Avd başkanı kalacakmısınız dedi, tabi ben olsam bende istemem düşünsenize T3 ün bile ruhsuz kabul edildiği bir camiaya T5 le gidiyorsunuz,tabi ben pişkinliği elden bırakmadım,tabi dedim.Bu girişe belki Levent hocamın Cuma dan gidip yarın gezenbilir den arkadaşım gelecek demesi etkili oldu mu bilmiyorum.

Arkadaşlar nasıl olur bilmiyorum ama ''6 dan 7 ye AVD'' organizasyonunda gördüğüm ortamın yarısını biz gezenbilir karavan grubu olarak 6 sene sonra yapabilirsek baya başarılı sayacağım karavan bölümünü.Dernekleri nicelikten çok niteliğe dayalı olduğu için üye sayıları fazla değil,sizi rahatsız edecek tek şey bizim gibi daha bireyci olan karavan grubu yerine ,daha sosyal olmaları,yani siz orada armut koltuğumda yan gelip yatarken sizin yiyeceğiniz kahvaltıyı birilerinin suratlarında hiçbir ekşime olmadan hazırlaması.Bu çok rahatsız edici zaten bundan rahatsızlık duyduğum için yalnızca çay aldım hoş onu da almazdım(yabaniliğimden) ama patates kızartmak için benim tüpümü almışlardı,hoş almasalar bile ben yinede verirdim çünkü devasa bir patates kızartma operasyonu vardı.Şimdi size menüyü sayıyorum ,patates kızartması,peynir,salam,yumurta(haşlanmış soyulmuş ortadan bölünüp üstüne baharat ta atılmış)sosis,börekler(tepsi tepsi),çay daha başka bir şey var mı bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla bunlar vardı,zaten yumurtaya verilen emek bu işin ne kadar özverili yapıldığını anlatmakta.Arkadaşlar bunun için tek kuruş parada almadılar bunu dernek standından aldığınız hediyeliklerden karşılıyorlar.Bu standlar da ki hediyeliklerin bir kısmı dernek üyelerinden yada gönüllülerin bağışladığı malzemelerden oluşuyor.
[attachment=3]

Birinci günü aracı çekip yerleştikten sonra dinlenme faslına geçtik derya nın baş ağrısı tuttuğu için Okan ın eşinin tavsiyesi ile hep beraber denize gittik iyi gelip gelmediği konusunda bir fikrimiz olmadı ama çok keyif aldık,çünkü benim güneş alerjimden dolayı denize girmeyi pek sevmediğim için Derya ile birlikte en az yaptığımız eylemlerdendir,denizde üzerinde siyah tişörtle bir adam biraz tuhaftı,aslında şapka ve gözlüğümü de çıkarmak istemiyordum(şu an düz kollu tişörtümün dışında kalan yerler kaşınmaya başladı bile) ama şile bunu kaldıramaz diye düşündüm .
[attachment=4]

Akşam üzerine doğru Ömer(osak) hocam geldi elinde kısırı ile ayak üstü biraz konuştuk,çadırvan la gelmiş,Derya uyuyordu o geldiğinde,sonra kısırı görünce tabağı eline aldı bak aynı benim sevdiğim gibi yapmış dedi Allahtan tadına bakmama izin verdide ne kadar güzel olduğunu anlayabildik. Akşamüzeri de Levent hocam aradı ve biz geliyoruz siz ne yersiniz diye sordu,bu cümle çok hoşumuza gitti gerçekten,neyse ben köfte kızartacağız dedim tamam dedi ve akşam 7 doğru geliriz dedi, kaç kişi gelecekler bilmiyorum ama 2 tane taburemiz var eşi ile gelecek diye düşündüm 2 tane tabure lazım komşuları da tanımıyoruz onlarında misafirleri var ne yapacağız dedik(Levent hocam aracını abisine vermiş abisi de geziye gitmiş) Derya merak etme Levent bey halleder mutlaka dedi ama benim içim hiç rahat değil neyse hava kararmak üzere iken Levent hocam ve müthiş ailesi (kızları Şirin ve Ege)hepsinin her iki elleride dolu bir şekilde geldiler,masalar,kamp sandalyeleri ,yemekler ,o corsa ya bu 4 kişi ve bu malzemeler nasıl sığdı şimdide çok merak ediyorum,bu görüntünün bende uyandırdığı etkiyi size anlatamam.

[attachment=5]

O akşam harika bir akşamdı çok keyifli sohbetler oldu,eşinin yemeklerini zaten kamplarda Levent hocamdan otlandığım için biliyorum.Ayrıca O akşam AVD den birisi de yeni aldığı aracı(T2) ile gelmiş onu şarapla yıkadılar.

IMG_0199 (2).jpg

IMG_0162-1.jpg

IMG_0191 (2).jpg

IMG_0172.jpg

IMG_0170.jpg

Arkadaşlar ilerlemiş bir saatte U şeklinde dizilmiş bu karavanlara baktım önlerinden yükselen mübarek mangal dumanlarıyla tam bir beat kuşağı ile çingeneler zamanı arasında bir hava vardı,bu an ı yaşamanızı isterdim heee aklıma gelmişken bu kamping alanı avd cilere ayrılmış hem de sürekli olarak ,aracı VW olmayanlarda giremiyormuş o bölüme, ne güzel Cem i yan bahçeye yollardık ama olmadı,az kalsın o beni yollayacaktı,gerçi o bölüm için bir takım düzenlemeler yapılıyor VW si olmakda yetmeyecek sanırım.
Geç bir saatte yatmaya gittik inanın doğru düzgün uyuyamadım ve yine sabahın köründe kalktım,eğer Cem e gezenbilir den mesaj atmasaydım sanırım ilk kalkan ben olacaktım.

Kahvaltı dediğim gibi çok güzeldi ve herkes masalarını ayarladı ve verilen startla sıraya girdi(biz girmedik çünkü Levent in eşi bir tepsi sıcacık börekle geKahvaltıdan sonra güzel bir ibiş keyfi ,hee kampın düzenini Levent sayesinde baya değiştirdik,göçer karavancılar içinde en göçer olarak biz ,güneşe göre 3 sefer yer değiştirdik,hatta bir ara U dizilimin tam ortasında idik,yüksek hoş görüleri ve Levent in tecrübesi sayesinde ilerde deneyemeceğim bir çoklu masa gezintisi yaptık.

Ben akşam, Hödron lara yakalanmamak için kamptan erken çıkmaya karar verdim.yeni tanıştığım arkadaşlarla vedalaştım,Ömer hocamı görmeyi unuttum,kusuruma bakmaz umarım.Levent lerin devetini kıramadığımız için saat 12-13 civarları Şile de ki evlerine hep beraber bir uğrayalım dedik, aslında gerek yok nasılsa 2 gündür beraberiz, kimseye de yük olmak istemediğimizden sonra geliriz filan desek te ikna edemedik.Zaten kamp alanına çok yakındı ne kadar zaman kaybederiz ki diye düşündüm ama bu büyük bir yanılgıymış.Evlerinde şirin bahçelerinde asmanın altında otururken hadi yemek yiyelim dediklerin de ya şimdi yemek yedik dedik ama boşuna,tamam o zaman çay içelim dedik ama, biz 2 saat sonra mangalın başında sucuk,köfte Levent ne verdiyse,eşi ne yaptıysa hepsinden yedik,sonra sağ ve sola fazla hareket etmemeye çalışarak,semaverde de demledikleri çayı arka bahçelerinde keyifle içtik.Arada araçla ilgilide çok önemli bilgiler aldım.
[attachment=1]
[attachment=2]

Gps kordinatlarını kaydettim artık isteseler de saklanamazlar ama bu kordinatları sizlere vermeye niyetim yok arkadaşlar,ne kadar çok insan o kadar az rızk..Aynı kızları gibi şirin evlerinden el sallayarak ayrıldık.

Dönüş yolunda korktuğum yine başıma gelmeye başladı öyle bir noktaya geldim ki aracı sağa çekip arkamdan gelen aracın önüme geçmesine izin verdim, onun arkasından gelen 3 tane servis minibüsü bana inanılmaz kolaylık sağladı taa Ağva ya 25 km kalana kadar bana yolu açtılar ama onların da ne kadar zorlandığını görseniz.Ağva geçtikten sonra Kandıra istikametine döndüğümüzde artık rahatlamıştım şimdi bir daha gidersem İstanbul dan gitmeyi planlıyorum.

Net olarak hiç durmadan 2 saat 40 dk da evin önünde idim km gidiş -geliş 260 km, 130 km yi 2 saat 40 dk almak nasıl bir şey siz düşünün.

Bu Rosinha mız ile ilk gezimizde bir sürü ilk vardı ama en şaşırtıcısı Derya nın dönüş yolunda ''haftaya nereye gidelim'' diye sormasıydı,demek ki güzellik yalnızca benim hissettiğim değilmiş.
Rosinha mız ile sonra ki gezilerimizde görüşmek üzere ,,,

not:telefonla çektiğim için istediğim kadar net olmadı fotoğraflar,AVD kendi sitesinde fotoğrafları yayınlamaya başladığında daha net olarak göstereceğim.

IMG_0193 (2).jpg

IMG_0194 (2).jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,829
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

SON MESAJLAR

SON KONULAR