ziyacanbayar' Alıntı:Aynısından yaptım Haluk abi harika oldu.
güzel....mapanın vidalı demir çapını azıcık eğeleyince tatlı bir şekilde rulmanın içinden geçip mapanın pasolu ucuna rahatlukla takılabiliyor..umarım bir çok arkadaş faydalanır..
ziyacanbayar' Alıntı:Aynısından yaptım Haluk abi harika oldu.
makara uygulamasında yükün ikiye bölündüğünü düşünürsek mapa V şeklini almaz bence. ama emin olmak için denemek lazım. Haluk Abi bahçende bir ağaca falan takıp asıl bakalımboxeralfa' Alıntı:Fazla guç uygulandığında, mapa U şeklinden V şekline geleceğini düşünerek;
Makara mapaya süreterek işlevsiz duruma gelmezmi?
Pimin vidalandığı dişli kısmı aşırı yükü kaldırırmı?
Dağılırsa allah korusun ciddi yaralanmaya sebep olabilir. Şarapnel gibi patlar, etrafa dağılır. Bide çekilen araç kayıp kimbilir nerelere gider allah bilir..
Nasıl olsa arabada var diyip araziye çıktığınızda, dağ başında elinizde kalıp sıkıntı oluşturmasın..
Sadece geliştirme amaçlı yazıyorum. Bunları göz önünde bulundurdunuzmu?
ecirman' Alıntı:Çok güzel bir çalışma olmuş,emeğinize sağlık.Rulmana çamur girince belki kısa ömürlü olur ama sonuçta parası kadar hizmet verir bence...
boxeralfa' Alıntı:Malzemenin kalitesine göre başarı oranı değişir bence..
Zaten uygun kalitede mapaya vereceğiniz fiyatlara orjinal makara alırsınız diye düşünüyorum.
Ayrıca, Makara göbegini elinizle yerleştirebildiğinize gore, rulmanın oturduğu kısım sıkı geçme değil. Rulman göbeğinin iki tarafında da destek olmadığından sağa sola oynaması kaçınılmaz. rulman göbeği mil üzerinde hareket edeceği için makaranın kayıp sıkışması kaçınılmaz.
Belki çok zorda kalınca kullanılabilir ama buna güvenip arabada makara var diye yol çıkmazdım.
Buradan yarın öbürgün konuyu okuyanlar, uygun olmayan malzeme kullanıp başlarına iş almasınlar..
broker650' Alıntı:arkadaşlar konuya yorum yapanlar arasında bir makina mühendisi varmı acaba ? varsa en sağlıklı yorumu o yapar bence. konuya teknik olarak hakim olan yok sanırım o yüzden havada eleştiriler yapmayalım lütfen. Haluk abi bir uygulama yapmış ve deneyin inşallah işe yarar demiş. ticari olarak bir ürün sürmemiş piyasaya. deneyelim görelim. Teşekkürler Haluk abi fikrini bizlerle paylaştığın için.