Mapadan Makara Yapmak. Hem Mapa Hem Makara

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MOBİDİK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 79
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,878

Etiketler
Ynt: Mapadan Makara Yapmak. Hem Mapa Hem Makara

mezeci_67' Alıntı:
Haluk bey çok güzel bir fikir devamlı gelişiyor en önemlisi başlangıç kulanılacak yerlere göre çok pratik bir alet bundan çok daha değişik fikirler çıkacağına eminim .(Yakında piyasada vitrinlerlede görebiliriz) iyi günler.

sağolun...hep beraber fikir cimnastiği yapıyoruz...

nitroces' Alıntı:
kurban da dana için 4 lü palanga yapmayı düşünüyorum danayı tek hamle ile ayaklarından kaldırabilmek için:smiley:
tabiii vinci kullanacaksın değil mi.? :smiley:

MOBİDİK' Alıntı:
levent..en üstteki fotoğrafta anlatım hatası var.dolayısıyla yanlışlık var..çizdiğin halat düz gidiyor..oysa biliyorsunki makara çaken aracın vinç halatına takılıyor.yani halat düz değil ,makaranın çevresinden dolaşıp (360*) çeken araca bağlanıyor..bu yüzden makaranın kenarlarını kırması olası değil..
evet haklısın haluk abi...
inşaat için kum imal ederken kafam çalışmadı demekki. :smiley:
çizim hatalı, zorlu kaygan ve fazla eğimli ortamda çekilen aracın kayması durumunda halatın makara içerisinde kayma yapması halini düşünmüş ama çizime yansıtamamışım. halat direk gitmemesi gerekir. eğer giderse mapa ve makaranın ne işi var değil mi.? ağırlık yapar sadece. ;D ;D
halatın 360 derece dönüşü var. haklısın.

İki adet dortlu palanga makarasiyla sadece yirmi kiloluk bir guc sarfederek yaklasik ikibucuk ton
kaldirmak mumkun olur. Diye bir hesap yaptim. Eskiden teknede direge adam bile cikarmistik,
bu yontemle.Hemde tek basima yuz kiloluk bir enisteyi,dolanan makarayi cozsun diye.
Disli ,sanziman,vinc vs olmadan sadece insan gucu.Ama tekne makaralari offroada olmaz.
Tonajlari daha dogrusu kilolari dusuktur.Yan kapaklar vs daha naziktir.
Biraz daha konu devam ederse yeni yeni icatlar da piyasaya cikacak gibi.

birgün herkesin makarası olacak ;D
üretimler fikirler harika, hani bir laf var ya, hayat paylaşınca güzel
en güzel sonuçta bu bence

Az kaldi yeni bir makara daha geliyor.
Hep yokluktan imkansizliktan dogan yenilikler.

ttogan' Alıntı:
Az kaldi yeni bir makara daha geliyor.
Hep yokluktan imkansizliktan dogan yenilikler.

el elden üstündür..yeni fikirler her zaman yeni icatları beraberinde getirir..kolay gelsin bekliyoruz....

Haluk bey,
güzel bir fikir..teüekkürler..

fikirler ilk çıktıgıyla degil geliştirilerek kullanılır.

kısa zamanda bende yapıyorum 2 adet makara..ne olur ne olmaz.. ;D

mdr' Alıntı:
Haluk bey,
güzel bir fikir..teüekkürler..

fikirler ilk çıktıgıyla degil geliştirilerek kullanılır.

kısa zamanda bende yapıyorum 2 adet makara..ne olur ne olmaz.. ;D

epeydir görüşemiyorduk ismail bey..sizede kolay gelsin..

abi selamlar. damastın verdiğiği mapaları bu gün bakan arkadaşlar çok beğendiler. fazla varsa alabilirmiyiz diyorlar. ;D ;D ;D

balikay' Alıntı:
abi selamlar. damastın verdiğiği mapaları bu gün bakan arkadaşlar çok beğendiler. fazla varsa alabilirmiyiz diyorlar. ;D ;D ;D

banamı dedin levent?

bana iki tane verdi..istersen ikisinide verebilirim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.