LR Discovery 1995 V8 yenilemesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayt07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 91
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,681

Etiketler

Ynt: LR Discovery 1995 V8 yenilemesi

Nihayet parçalar geldi,

DSC_0108.JPG

DSC_0110.JPG

DSC_0111.JPG

ismailb' Alıntı:
Konu yeni sayılır..Takip edelim ileride lazım olur insalllah..
Arkadaşlar her konuda yardımcı olurum, deneyimlerimi ve edindiğim bilgileri paylaşmaktan mutluluk duyarım :D

aydin7' Alıntı:
;D su an takıpteyım ama bıtınce ıcınde olmak ısterım ;D

Hayırlısıyla bitsin seve seve Aydıncım ;D,rota senden olursa güzel bir gezi olur ;D

Arkadaşlar araç şanzımancıdan çıktı teknik detayları yazacağım
Ama sizden fikir almak istiyorum, disco komple boyanacak ren konusunda kararsızım. Araç ruhsatta siyah zaten.
1-mat siyah
2-camel trophy sarısı
Sizlerin fikri ne yardımcı olursanız sevinirim, hem hoş hemde albenisi olsun bakan bi daha baksın disco'ma ;D

ayt07' Alıntı:
Arkadaşlar araç şanzımancıdan çıktı teknik detayları yazacağım
Ama sizden fikir almak istiyorum, disco komple boyanacak ren konusunda kararsızım. Araç ruhsatta siyah zaten.
1-mat siyah
2-camel trophy sarısı
Sizlerin fikri ne yardımcı olursanız sevinirim, hem hoş hemde albenisi olsun bakan bi daha baksın disco'ma ;D

ilk tercihim camel sarısı, ikincisi mat siyah, siz dediniz diye değil inanınki, benim de bu araçlarda ilk tercihim bu, şu aralar yeni bir defender almayı planlıyorum, ğer renk değiştirecek olursam diye düşünüyordum demin bende : )) ve aklımdan sadece bu iki renk geçiyordu : )) Land Rover'in her kasasında güzel duruyorlar..

euzlu' Alıntı:
ilk tercihim camel sarısı, ikincisi mat siyah, siz dediniz diye değil inanınki, benim de bu araçlarda ilk tercihim bu, şu aralar yeni bir defender almayı planlıyorum, ğer renk değiştirecek olursam diye düşünüyordum demin bende : )) ve aklımdan sadece bu iki renk geçiyordu : )) Land Rover'in her kasasında güzel duruyorlar..
Erdoğan Bey teşekkürler aynı düşünceleri paylaşmak güzel :D sizde en kısa zamanda güzel bir defender alıp gönlünüzce toplarsınız insallah. Mat siyah ayrı bir heybet veriyor camel sarısı da nostaljik bir hava katıyor bu araçlara ;D

Kolay gelsin. Günlük de kullanıyorum dediniz. Acaba km de ne kadar yakıyor?

Ayrıca beden size tavsiye. Mat siyah boya yaptırmayın ben çook uğraştım tutmuyor. Boya yerine çok daha az maliyetli ve pratik olan kaplamayı tercih etmenizi şiddetle tavsiye ederim.

selam kolay gelsin.aynı soruyu soracaktım.lpg varmı araçta.ne marka ve ne yakar...

Tamir edilen Discovery1 Şanzımanı ile ilgili teknik detaylardan bahsetmek istiyorum, belki yapacak arkadaşlara ışık tutar; Araç Antalyada bulunan otomatik şanzıman tamircisi Volkan usta tarafından tamir edildi, Volmer antalya.
Aracın şanzımanı ZF 4hp22 elektroniği az bir şanzıman bunun iyi tarafı ise parçalarının çok maliyetli olmaması, ustanın anlattığına göre şanzımanda yer alan O ringlerin kemikleşmesi sertleşmesi neticesi bariz güç kaybı yaşanmış ve şanzımanda ki sistemin yağ basıncı azaldığından yeterli çekiş yok, benim araçta şöyleki daha evvel 3500 devir de yaptığı sürati şu an 2000 devir de yapar oldu. Şanzımanın daha yağını alırken yanık kokusu ve talaş tozuna benzer metal kıymıkları çıktı yağın içinde.
Türbün denilen kısımdaki keceler değişti içi açılarak balatası yenilendi ve komple balata takımı, saçları zaten içerisinde, komple conta takımı alındı. Aynı zamanda transfer kutusunun da içi açılarak her hangi bir arızası olup olmadığı incelendi ki, herhangi bir sıkıntı yokmuş ;D şanzımandan gelen Taak sesi azaldı hatta hiç yok çekişe gelince ciddi anlamda tork artışı var gaza basınca artık koltuğa yapıştırıyor araç. önceden hissettiğim sürerken ki vites geçişleri artık hissedilmiyor ve 2 tonluk araba tabiri caizse yağ gibi akıyor. maliyete gelince, işçilik, parça ve yağ 2400tl ye mal oldu. Şu ara araç bende bir ara difransiyellere ve şaft istavrozlarına da bakılacak ve pamuk gibi olması sağlanacak.
Umarım teknik detaylar faydalı ve yapmayı düşünen arkadaşlara faydalı olur. murat

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON MESAJLAR

SON KONULAR