Lithium (lifepo4) Aküler Parasını Hak Ediyor Mu- Test

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan JantarMantar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 410
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 143,131

.
Teoman bey, Ctek Dual aletinizi Smartpass olmadan kullanıyorsanız herhangi bir dezavantajını gördünüz mü ?


Smartpass bildiğim kadarıyla akünün tam bosalmasını engelliyor. Bende akü voltajı yaklaşık 11V altına düşerse kapatan bir anahtar var. Akü hala ölmediğne , hassas tüketici cihaz da kullanmadığına göre dezavantajını görmedim diyorum.
 

.
Cetvele aslında aşağıdaki imzamdan da erişebilirsiniz (SOLAR HESABI) ama tekrar gönderiyorum. Umarım .xlsx dosyası kabul edilir ve indirilebilir ?

Cem bey benim cetvel ışınlanma süresinden başkalarını da hesaba dahil ediyor.;)

Bilmem indirebilen oldu mu ? Ben şu an sadece IPad ile yollardayım. İndirip foruma yüklemem sorunlu gözüküyor.
Hocam dosya arşivde bozulmuş sanki açamıyor pc. Yenilermisiniz.
 


Aslında cevabı pek zor olmamalı ?
Belki ikinci defa konuyu açan 10 senelik bir başlığı hortlatmak istememiş veya adresini gönderdiği Web sayfasının sistematik ve sınıflandırıcı yapısını vurgulamak için ayrı bir başlık açmak istemiş yahut sadece ve sadece diğer başlığın farkında olmamış olabilir. :yum:

Üstelik forumu biraz incelerseniz ayni konu için maalesef defalarca başlık açıldığını görürsünüz. Zaten forum kendi koyduğu kuralları bile ciddiye almayan ve Mevlanın kayırmasına güvenerek çayıra salınmış durumda.
Türkçenin saygısızca katledilmesinden tutun, politik mesajlara kadar çokşey burada umarsız bir anlayışın kucağında..

Herneyse uzatmak anlamsız, sanırım siz bu başlıkta devam edelim demek istediniz galiba ? Öyleyse burada devam edelim..

Sizin çözümünüzdeki bütün fonksiyonları @chrysocolla ’nın sorusu olan Victron Cyrix-Ct , tek alet olarak yapmakta ve karavanını kendi yapanlarca tercih edilmesini gayet iyi anlıyorum. Fakat Elo’nun VSR yani gerilme duyarlı rölesi Victrun’unkinden daha ucuz ama ayni kalitede !
Üstelik o başlıkta böyle bir röleyi ilk eline alan bir katılımcının başarılı montajını da okuyabilirsiniz.

Şili Atakama çölünde ALMA teleskoplarının 12 sini monte eden Avrupalı gurubun şefi en yakın arkadaşlarımızın mekatronik mühendisi olan oğlu. Kendisi bana kullandıkları elektronik cihazların bazılarında kalite ve fiyat bakımından Türk mallarını tercih ettiklerini söylemişti. ELO’nun da böyle bir firma olması tahminim ile ayni işi görebileceğini düşündüğüm VSR rölesini tavsiye ettim. Ayrıca Türkiye’deki otomatif yan sanayinin kalite durumunu biliyoruz..

Eğer karavanda enerji bütün fiyat dezavantajına rağmen LFP aküde depolanacak ise bu inovatif yaklaşımı Ladebooster (Dolum güçlendirici) ile taçlandırmak bence en yakışanı olmalı. Böylelikle aküleri ayırma işi bu DC/DC çeviriciye verildiğinin yanında yollarda saatte 30Ampere kadar dolum beklenebilir. Bu tam da LFP akülerin canına minnet bir tarz. Bence 2 saate ~40 Amper gayet gerçekçi bir beklenti.

Üstelik karavancının en fazla iki gün bir yerde kalmak gibi bir gezi profilinin olması teorikte soları bile gereksiz bırakabilmekte.

Eskiden Sterling-Pover firmasının aletleri profesyonel montaj istiyordu.
Fakat şimdileri Victron’un iki akü arasında kolaylıkla yer bulabilen çözümleri piyasada..
Örn. Victron Orion-Tr İzole Akıllı DC-DC Şarj Cihazı

@chrysocolla , bir düşünün derim..:smiley:

Satıcı firmaya tecrübelerimden forumda bahsedeceğim derseniz yahut akünüzü de onlardan alacağınızı söylerseniz belki montajını da ücretsiz yaptırma durumunuz olabilir ? Fakat söylenen montajının aslında kolay olduğu..
.
Hocam idealizm bizim toplumda hoş karşılanmaz. Forum yöneticileri mesajlar konu dışı veya muhabbet içeriyor diye silmeye başlasalar. Kimse nasıl olsa siliniyor diye yazmaz. Kuralları koyarken pratikte neye hizmet edecek iyi görmek lazım.
Bu arada bende sizin gibi düşündüğüm halde. Böyle olması gerektiğini savunuyorum.

Doğrucu davutluk bizim aile mesleği olunca koltuğunuzda gözüm olduğunu saklamayacağım. Anca siz bırakırsanız devir alırım. Ama , yetiştirmeniz lazım.

Forumu okurken 2015 ve 2018 den beri foruma girmeyen insanların yazılarını okudum. Nasıl nostaljik bir insansam çok hoşuma gitti. Silinmesi gerekir diye düşünmedim değil.

Bu arada konuları minimal değerlendirmek bizi bir yere vardırmaz. Sonuçta Karavancı arkadaşlar. Sadece aküyü konuşacağız deyip akünün nasıl şarj olduğunu, bu aküye hangi şarj aletini alması gerektiğini. Güneş panelini ve MPPT veya PWM cihazını ayrı ayrı başlıklarda tartışmak bana saçma geliyor hepsi birbirine bağlı parçalar.
Ve siz birini hallettinizmi? aklınıza öbürü geliyor. Bunların beraber konuşulması çok doğal.
Forumda farklı farklı başlıklarda bilgi aramak yerine güneş paneli ve elemanları başlığı ile sizin (excel) dosyasınında kullanılarak herkesin kendi dizaynını yapabileceği bir başlık daha güzel olurdu.

Sizin koltuğu hak edeceksem birazda konu hakkında yazmam lazım.

(LiFePO4) akülerin moto karavan sahiplerinin düşünmesi gereken bir alternetif olduğunu düşünüyorum.
Çekme karavan sahipleri özellikle avrupa karavanlar alternatörden gelen enerjiyi 12 v buzdolabına yönlendiriyor.
Hızlı dolum madem araçtan gelen akım ile yapılıyor. Bu aküyü alırlarsa sistemlerini bozmak zorunda kalacaklar.
Ben şahsen kimsenin uğraşacağını düşünmüyorum. Yapanada saygı duyarım.
 




Reich dalgıç pompanız bu ürünmüdür?

Ekli dosyayı görüntüle 520591

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
45 ltlik deponun dalgıçın yüksekte durmasından mütevellit 30 ltsini filan kullanabiliyorum. Kullanırken hep böylemi kullanmalıyız pompayı pislikten uzak tutmak için yapılmış sanırım. Ben taze karavancı olunca bilgi eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum.
CEVAP : Aldığım firmayı aradım. Şaşırdılar su deposunun dibinde 2,5 cm uzak kalması yeterli dediler.
Soru 1
Karavanlarda su hatlarında maksimum kaç bar basınç olmalı? Biz kaç bar dalgıç pompa almalıyız duş almak için .
Cevap kullanılan boru sistemine bağlı. 2.1 bar tatmin ediyor diyorlar.

2,0 barın altında hiçbir çamaşır bulaşık makinası çalışmaz. Eğer bağlayacaksanız. (püf nokta)
Sonuçta karavanda kullanılan su hatları evdekiler gibi değil. Aşırı basınçta patlar.

.
Evet, tam sİlİndİr olanıydı, sanırım.
Şu an üzerİ hatırı sayılır derecede kapalı da..:smirk:
.

Az önce sipariş verdim. 2.1 bar olanından @Doğrucu Davut kullanıyorsa vardır bir bildiği. Benim karavandakiler Üzerindeki orjinal 1.1 bar mış.
.
Solar regülatörün ısı sensöründen önce LFP’nin BMS’i hele ektern konumda ise eksi değerler için koruma işlevini ısı hücreleri ile zaten en ideal yerine getiriyor diye biliyorum.

Bir de düşüncem; yatmadan şebekeye bağladığımız tablet ve akıllı telefonlarımızın daha gece yarısı tam doluma geçip öyle sabaha kadar kalmasının, akülerin yaşam süreleri açısından, orantı olarak sizin aküyü tam dolu bırakma orantınızdan daha fazla olduğu yönünde. Yani şu anda bile elinizde LFP akülerinizden daha uygunsuz kullandığınız şeyler olabilir ?
Zaten böyle şeyleri ideal olarak kullanabilme isteği, eşyanın tabiatı ile çelişmeli ?

Bence iki ay için uygulamada herhangi bir önlem almaya gerek yok.
Üstelik yabancı forumlarda tüm kış için bile olsa alanına rastlamadım.
Zaten bu akülerin olası kullanımlarından daha uzun yaşadıkları öne sürülmekte ?

Tabi yazdıklarım teorikte prosedürü yadsıdığım şekilde anlaşılmamalı.
Ne olur ne olmaz @ceremcem2 için kendimi korumaya alayım dedim de..:p
Ne de olsa kendisi, son kitabi sözün kendisinde olmasını çok seviyor.. :yum:

.
Aynı zamanda solar panele bilgi aktaracak ısı sensörününde siparişi verildi. Çok gerek değil ama madem kullanılıyor alalım dedim. Bu yazının başında Elimdeki AGM aküye LiFePO4---> Doğru yazılışı böyledir. :smiley:) aküyü paralel bağlayım diye bir düşünce geçti. Arkadaş aküyü öve öve bitiremeyince zaten biz dünden gönüllüyüz para harcamaya.
Şimdi bile kendimi zor tutuyorum. :smiley:)
Bu kadar yazdınız bari bu mümkün mü? Onada cevap verin.

Kimse sormamış ben sorayım ?

@Doğrucu Davut hocam çoğu markanın cep telefonunda şarj yazılımı var artık sisteme gömülü bataryanın sağlığını kontrol ediyor. Hatta ekrana çıkıyor. Bataryanın sağlını korumak için şarjı durdurdum diyor. Baktılar millet orjinal şarj cihazı kullanmıyor böyle önlem almışlar doğrusunu yapmışlar. Reklam olmasın diye Markayı söylemiyorum. Ama çoğunda vardır.
Ben de benzer durumda karşılaşacağımı düşünerek 190x2 panel koydum. Buzdolabım (12V) 7-24 çalışıyor. Akü hep dolu. 70A AGM aküm var bu arada. Hareket halindeyken de DC-DC şarj regülatörüyle alternatörden şarj ediyorum.

Yine de sonraki adım olarak 100A LiFePo4 düşünüyorum ama BMS olmadan olmaz. Malum 0 derece altında LiFePo4 aküleri şarj etmemek gerekiyor.
buradaki çizelgede şarj ve deşarj için -20 verilmiş.
bağlı değilkenki sıcaklık -5 verilmiş.
Bu sıcaklık markadan markaya değişiyormu?
Özelliklerinde var diye yazıyor. Garantiyi iptal edip içini açmaya kalkmak zor. Ama uygulamasından belli, çok sömürüldüğünde otomatik devreyi kesiyor, sabaha doğru solar şarj cihazı kapanıyor. Voltaj ölçünce değer vermiyor. Tabi bu durum sistem için handikap doğurur mu o da ayrı bir konu. Çünkü solar şarj cihazları sistem voltajına kendini adapte etsin diye öncelikle akülerin bağlanmasını gerektirir. Bu durumda önce panel bağlanmış oluyor. 24 volt'luk bir sistemde nasıl davranır bilmesem de bendeki 12 volt olduğunda bir sorun çıkmadı. Zaten başka kademe yok. 24 volt devreye girse şarj etmez, sistem kaput kalır. Yapanlar aptal değil ya panel aküden önce takıldıysa panel gerilim aralığına da bakmışlardır elbet, denemeyince bilemeyiz.;)

Çünkü solar şarj cihazları sistem voltajına kendini adapte etsin diye öncelikle akülerin bağlanmasını gerektirir.
Nasıl yapıyor bilmiyorum. MPPT enerjisini aküden alıyor öncede bağlasan sonrada bağlasan aküyü bağlamazsan ekran gelmiyor, Devre akü ile tamamlanıyor. Bu konuda herkes sizin gibi söylemekle beraber. Net bilgi sahibi değilim.
Benim anladığım akü devreye alınınca MPPT çalışmaya başlıyor. Bu arada güneş paneli bağlıymış veya değilmiş. Çok önemli değil gibi geliyor bana.
Geçen haftalarda karavanımın durduğu yer bazı günler güneşliydi ama hava sıcaklığı eksi 6-10 derece civarındaydı. Solar panel AGM aküleri devamlı şarj etti. Hava soğuk aküler bozulabilir diye hiç düşünmedim. Aracımda Lifepo4 akü olsaydı bukadar kaygısız olamazdım. Belki de Lifepo4 aküyü solarpanelden ayırmam gerekebilirdi. Nadirende olsa kış aylarında da gezdiğim olur. Karavanda aküler hava sıcaklığı ne olursa olsun solar panel tarafından şarj olur. Lifepo4 akü olduğunda, karavanın içinde sıcaklığın hep sıfırın üzerinde olmasına dikkat etmem lazım. Bu her zaman kolay değil. Bazen saatlerce karavanı yalnız bıraktığım olur. Eksi 10 derecede araç çok çabuk soğuyabilir. O zaman ısıtıcıyı devamlı çalışır halde tutmam gerekebilir. Netice olarak şunu söylemek mümkün. Agm veya Jel aküler Lifepo4 kadar verimli değil ama bakımları kolay.:smiley:
Üstadı azam,
Herkes neden akünün şarjı kesme özelliği varmı diye soruyor. Adamlar(Aküyü yapanlar) akünün içine birde MPPT mi monte edecek. Bu görev MPPT ye ait değilmi? MPPt sıcaklık sensörüne bakar ve şarjı keser.
.
Muhterem burada sizce ne anlatıyor ? :worried:
Pes yani..

Ekli dosyayı görüntüle 635121

Amerika´da portakal sularının üzerine "No Cholesterol" yazdıkları aklıma geldi.. :yum:

Oksijen ancak eski Lityum akülerinde (LiCoO2) termik kaosa yol açabiliyordu. Onun için konulan valflardan duyulan ekşimsi bir koku da artık geri dönülmez tahribatı bildirmekteydi.
LiFePo4 denince bunların hiçbirinin olmadığı yeni bir akü cinsi anlaşılmalıydı ki zaten VRLA terimi ile başka aküler kast edilmekte..
Akünün içersinde ne asit ve ne de jel tarzı bir elektrolit var.
Kalsiyum alaşımlı ızgaralar sadece sulu akülerde kullanılan bir yöntem..
Nanopartikül kelimesi de olsa olsa ancak grafit anot ve katotlar üzerine sürülen karbon partiküllerinin boyutları için söylenebilirdi.
Galiba ne sattıklarını bilmiyorlar ? :yum:

Hem de akünün adı Lithium LifePo4 değil, LiFePo4.
LiFe, Life=Ömür sanılıyor galiba ?


Bu fırsatla konuya genel açıdan üç ilave yapayım.
* Sadece Yttrium ile dopinge uğramış LiFeYPo4 aküler eksi derecelerde doldurulabilmekte.. "Y" harfine dikkat !
* Nasıl olsa sulu akü ayarı ile doldurulabilirmiş diyerek LFP aküleri kendi özel dolum aletleri bulunmadığı zaman, çok fazlı ama bundan daha önemlisi, sülfat çözücü özelliği de olan dolum aletleri ile doldurmamak lazım.
Gerekçe: Puls karakterli dolum bu aküleri tahrip etmekte !
Bu aküler biliyorsunuz doğrusal (linear) doluyor..(En fazla IU, yani iki fazlı)
* Çoğu üretici ve satıcı artık ayakları yere bastığından olacak, akü ömrünü ortalama 10 sene olarak vermekte.
Yani iyi bakımlı VRLA aküler gibi..
Çok soğuklarda kullanılmadığı müddetçe, devamlı yollarda olanlar için yüksek çevirim sayısı ile yine de avantajlı sayılmalılar..

Bir ilave de Ferhat bey için yapayım.
LFP akü ile enerji kaynağı arasına konulan ekstra manuel bir anahtar dolumun istediğimiz zaman başlamasını sağlanabilirdi ?
Sosyal medya ve webde böyle öneren ve kullananlara rastlanıyor..
Zaten düşünmüşsünüzdür sanırım.
Tereciye tere satıyoruz, benimki işgüzarlık olsun.. :yum:
Helal SENSEİ,
Artık size Sensei diyebilirim.

.
@geziyoM , :yum:
Ben yukarıdaki iletimi, dikkat ederseniz akünün kendisi için değil, verilen bilgilerin aküye olan uyumsuzluğuna dikkat çekmek için yazmıştım.
Tecrübem olmadan ön yargıda bulunmam da zaten yersiz olurdu.
Yani benim açımdan polemik söz konusu değil.

Yazmış olduğunuz tecrübeler çok değerli. Umarım başka katılımcılar da tecrübelerinden bahsederlerse, bu akü için sıhhatli bilgi sahibi olabilirdik..


Şebeke dolumu da yapıyorsanız aletinizin bilgilerini yazabilir miydiniz ?
15 kg, don beklentisinde kolayca eve taşınabilecek bir ağırlık olmalı ?
Sensei @Doğrucu Davut ,
Akü devredeyken ısı üretir( şarj ve deşarj halindeyken) bu yüzden -20 lere kadar dayanması muhtemeldir.(-20 muhtemelen dış ortam sıcaklığıdır.) Bu rakamlar hep görecelidir -20 derecedeki hava eğer rüzgar eserse sizin akü -25-30 ları görebilir rüzgarın şiddetine bağlıdır.
Gelelim eski şehirde araç içinde su dondu akü neden donmadı meselesine yaşam aküsü olarak kullanılan akünün arabanın içinde olduğunu biliyoruz. Muhtemelen devreyi açık unuttular bağlı olan bir eleman sürekli akım çekti,örneğin Mppt.
rüzgarda olmadığından aracın içerisi(akü) -20 yi hiç görmedi.
Askerlik yaparken Araçlar açık havada çok soğukta kalıyordu. Sabah olunca da hemen çalıştırılmaları isteniyordu ben aküyü söküp soba yanına getiriyordum. Sabah olunca soğumamış hatta ılık aküyü araca takıp ilk marşa basınca normalden biraz daha uzun sürede olsa da marş motoru kesintisiz çalışıp aracın motorunu çalıştırıyordum. Aküleri ne yapıp yapıp ılık tutmanın bir yolunu bulmak gerek. Mesela akümüze sıcaklık koruyucusu palto yapabiliriz
Ağır Sanayide genellikle soğumasını istemedikleri hatları ceketli boru ile imal ederler yada vana etrafına camyününden yapılma ceket sararlar.
Her karavanın bence olmazsa olmazlarından olan sıcak su şişesini sıcak su ile doldurup şarja başlamadan bir kaç dakika önce akünün üzerine koyarakta sorun çözülebilir. Soğuk sabahlarda zayıflayan starter aküyü böyle biraz canlandırmak ve motoru çalıştırmak mümkün olabilir. Sıcak su şişesini ayrıca, soǧuk gecelerde sıcak su ile, çok sıcak gecelerde serin su ile doldurarar yatakta yanımıza alabiliriz. :smiley:
Ekli dosyayı görüntüle 635315
Kesinlikle haklsınız üstat, ama neden çok haklısınız biliyormusunuz. Aküyü şarj etmeden önce yapacağımız için.
Akü kullanımda olduğunda kendi kendisini koruyacaktır.(Aküdeki verim kayıpları ısıya dönüştüğünü kabul ediyorum haksızda sayılmam).
Sonuç olarak Aküyü bir şekilde ısıtmak lazım.
Ceket v.s önlemler sadece aküyü kullanım yerinde korumaya yönelik çözümler. Bu ise tek başına bir proses.
Havensis DC-DC Akü şarj cihazı çıkış amperi ekran üzerinden 5.0-30A arasında 0.1A hassasiyetle ayarlanabilmektedir.

Her akünün Max kabul edeceği şarj akımı farklı olduğu için bunu doğrudan ayarlanabilir hale getirdik. Akım ayarlama özelliği Havensis MPPT Solar şarj kontrol cihazlarımız da da mevcuttur.
Sizin gibi piyasayı takip eden Türk firmasının olması büyük şans. Kaliteli ve uygun parçalar üretmeye başladığınızı düşünmeye başladım son kullanıcı fiyatlarınız victrona göre nasıl.?
.
Dosyaya aşağıda imzamdaki "🌞SOLAR HESABI"ndan da erişilebiliyordu ama tekrar göndereyim.
İmzanıda görünmüyor ayarları değişmiş olmayasınız.
Offf be 14 sayfa okudum bugün. Mesaj kalabalığı olmasın diye toplu soru ve cevapları atıyorum.
 

.
Çekme karavan anlayışında aslında aküye gerek yok.
Bu yüzden karavancı ülkelerde akü en fazla opsiyon olarak, üstelik gazlı ısıtıcı ve soğutucular ile beraber sunulmakta.

Türkiye’de de bu anlayışla yaşanabileceğini Yücel bey defalarca hatırlatmıştı..
 
Son düzenleme:

Sizin gibi piyasayı takip eden Türk firmasının olması büyük şans. Kaliteli ve uygun parçalar üretmeye başladığınızı düşünmeye başladım son kullanıcı fiyatlarınız victrona göre nasıl.?

Kalite ve verim konusunda iyi seviyedeyiz diyebiliriz. Victron'un tabii ki kendine özgü malzeme kalitesi ve işlevselliği var tam olarak kıyaslamak doğru olmaz ancak Victron'un yarı fiyatına bazı ürün grupları için 3te1 fiyatına ürün verebiliyoruz.
 

.
Çekme karavan anlayışında aslında aküye gerek yok.
Bu yüzden karavancı ülkelerde akü en fazla opsiyon olarak, üstelik gazlı ısıtıcı ve soğutucular ile beraber sunulmakta.

Türkiye’de de bu anlayışla yaşanabileceğini Yücel bey defalarca hatırlatmıştı..
Saygı değer Sensei @Doğrucu Davut hocam,
Aldığım giriş sınıfı çok konforlu olmayan karavanımda,LPG ile yapılabilecek herşey monte edildi.(buzdolabı , su ısıtıcı,ve ısınma sistemi) Birde klima icat etseler ne güzel olacak. Yalnız, avrupada akım TEMİZ enerji olunca.
İleride bizde büyük karavana geçerken herşeyi elektrikli yapacağız sanırım.
Bu akım şimdiden kimi firmalarca başlatıldı bile.
Sizde almanca vardır. Ben 4 sene uğraştım öğrenemedim. "ich gehe in die schule." o kadar.

Aslında güzel olmazmı? Herşeyi düşünülmüş genişcene ama hafif. Aküleri son sistem kendi kendine yeten.
Bugün Aküde LiFePO4 olur yarın başka bir gelişme Aklım sürekli akü seviyesinde kalmasın diye komple elektrikli model düşünmedim şimdilik. Elektriğe ihtiyacı minimuma indirdim. Gelecekte mecbur kalacağız.

Kalite ve verim konusunda iyi seviyedeyiz diyebiliriz. Victron'un tabii ki kendine özgü malzeme kalitesi ve işlevselliği var tam olarak kıyaslamak doğru olmaz ancak Victron'un yarı fiyatına bazı ürün grupları için 3te1 fiyatına ürün verebiliyoruz.


Kutlarım şimdiden ,
Siz kar marjını yükseltmeden sizden alışveriş yapmak lazım. Neyim eksik bakayım.
Daha önce vermiştiniz perakende alış veriş yapılacak web sitesi tekrarlarmısınız.
Sizin siteden satış yok diye hatırlıyorum.
 

Kutlarım şimdiden ,
Siz kar marjını yükseltmeden sizden alışveriş yapmak lazım. Neyim eksik bakayım.
Daha önce vermiştiniz perakende alış veriş yapılacak web sitesi tekrarlarmısınız.
Sizin siteden satış yok diye hatırlıyorum.
Teşekkürler. Aslında kar marjını ısrarla yükseltme niyetimiz yok. Ürünler işlevini doğru yapsın, parasını hak etsin istiyoruz. Ülkenin ekonomik durumu ortada. Ürünün fiyatı yüksek olması bize fayda sağlamıyor seri üretim kapasitemiz olduğu için düşük fiyat çok adetli satış gayesi içerisindeyiz. Tabii maliyetleri gözetmek gerekiyor. Şu dönem dünya çapında bir karaborsa durumu hakim.

E ticaret sitemiz: www.solarkutu.com
Firma web sitemiz: www.havensis.com.tr
 



Bizim Orbus LiFePO4 100Ah akü problem çıkarttı. Şarj olmuyor. 13.8V altında 30-35A ile şarj olurken bir iki saniyede şarjı kesiyor. Boşta beklerken 12V civarında gerilime sahip. Dolmuş olsa gerilim 12.8V veya daha fazla olması lazım. 12V bir yük bağlayınca besliyor. Daha 8 aylık, firmayla görüşeceğim bakalım ne olacak. :confused:

Ayarlı masaüstü güç kaynağına bağladım önce krokodille 2-2.5A ile şarj aldığını gördüm. Kabloları kalınlaştırıp masaüstü güç kaynağının kapasitesi olan 10A'e kadar çıktım şimdilik sorun gözükmüyor. Yarın şarja devam edeceğim buraya yazarım. Akü şarjı azaldığı için yüksek amperle şarj almıyor olabilir diye düşündüm. Düşük akımla şarj iyi gelmiş gibi duruyor. Yarın yüksek akımı da deneyeceğim.
 
Son düzenleme:

Bizim Orbus LiFePO4 100Ah akü problem çıkarttı. Şarj olmuyor. 13.8V altında 30-35A ile şarj olurken bir iki saniyede şarjı kesiyor. Boşta beklerken 12V civarında gerilime sahip. Dolmuş olsa gerilim 12.8V veya daha fazla olması lazım. 12V bir yük bağlayınca besliyor. Daha 8 aylık, firmayla görüşeceğim bakalım ne olacak. :confused:

Ayarlı masaüstü güç kaynağına bağladım önce krokodille 2-2.5A ile şarj aldığını gördüm. Kabloları kalınlaştırıp masaüstü güç kaynağının kapasitesi olan 10A'e kadar çıktım şimdilik sorun gözükmüyor. Yarın şarja devam edeceğim buraya yazarım. Akü şarjı azaldığı için yüksek amperle şarj almıyor olabilir diye düşündüm. Düşük akımla şarj iyi gelmiş gibi duruyor. Yarın yüksek akımı da deneyeceğim.
O aküler 50 A e kadar şar j edilebilir diye biliyorum. Yinede bir sorun.
 

O aküler 50 A e kadar şar j edilebilir diye biliyorum. Yinede bir sorun.
Kılavuzunda önerilen şarj akımı 50A, maksimum şarj akımı 100A yazıyor.

Şarja devam ediyorum. Akü gerilimi 12.2V iken şarj akımını yavaş yavaş yükselttim 20A'de şarjı kesti. Bir süre sonra denediğimde ise 17A'de kesti. Şu an 13.2V altında 17A ile şarj ediyorum.

Clipboard01.jpg
 
Son düzenleme:

Kılavuzunda önerilen şarj akımı 50A, maksimum şarj akımı 100A yazıyor.

Şarja devam ediyorum. Akü gerilimi 12.2V iken şarj akımını yavaş yavaş yükselttim 20A'de şarjı kesti. Bir süre sonra denediğimde ise 17A'de kesti. Şu an 13.2V altında 17A ile şarj ediyorum.
Ben bu akünün yabancısıyım bende ilerde farklı amaçlar için almayı planladığım bir akü o yüzden yazdıklarınız ilgimi çekti.
Şarj katsayısı bunlarda C:2 demişlerdi kapasite neyse max yarısı ile şarj olacak. Hızlı dolacağı için hoşuma gitmişti.
Şarjı kesmesi ısınmasından mıdır? Şarj aletinin özelliğimidir.? Yoksa akü %100 doldu ondan mıdır?
Değilse akü problemli. Kolay gelsin.
 




Kılavuzunda önerilen şarj akımı 50A, maksimum şarj akımı 100A yazıyor.

Şarja devam ediyorum. Akü gerilimi 12.2V iken şarj akımını yavaş yavaş yükselttim 20A'de şarjı kesti. Bir süre sonra denediğimde ise 17A'de kesti. Şu an 13.2V altında 17A ile şarj ediyorum.
Üstdım şimdi dikkat ettim14,2 v ile şarj etmen gerekiyor minimum paylaştığın içerikte öyle yazıyor sizin voltaj düşük.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Mesajlar
1,522,093
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst