Lezzet Durakları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan medford Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,466
Ynt: Lezzet Durakları

Birkaç sene oldu, Tarsus'tan bir araba alıp İstanbul'a getirmiştik birazda gezi olun diye Silifke, Mut, Konya, Ankara güzergahını seçmiştik.
Mersinden sonra ilk hedef Konya'da etli ekmek ve fırın kebabı yemekti.Mevlana'yı gezdik bir esnafa sorduk ve bize tarif etti.Etli ekmek uzunca bir lahmacun gibiydi ve fırın kebap sadece fırında pişirilmiş bir et parçası idi.
Ben beğenmedim, çünkü yukardaki fotoğraftaki kebaba hiç benzemiyordu.
Kalın sağlıcaklın.

Etiketler

sisdagili61' Alıntı:
Birkaç sene oldu, Tarsus'tan bir araba alıp İstanbul'a getirmiştik birazda gezi olun diye Silifke, Mut, Konya, Ankara güzergahını seçmiştik.
Mersinden sonra ilk hedef Konya'da etli ekmek ve fırın kebabı yemekti.Mevlana'yı gezdik bir esnafa sorduk ve bize tarif etti.Etli ekmek uzunca bir lahmacun gibiydi ve fırın kebap sadece fırında pişirilmiş bir et parçası idi.
Ben beğenmedim, çünkü yukardaki fotoğraftaki kebaba hiç benzemiyordu.
Kalın sağlıcaklın.
fırın kebabını hacı şükrüdenden yiyeceksin biraz pahalı ama tadı muhteşem

Söz fırın kebabından açılmışken, Konya İlinden bir örnek; Akşehir'den geliyor. Salık verilmişti bana; haklı çıktılar, çok beğenmiştim... (Sanıyorum bir yerde daha paylaşmıştım.)

Cavid Sezen

[attachment=1]

[attachment=2]

Akşehir_1.jpg

Akşehir_2.jpg

Gecenin iki buçuğunda böyle konulara artık bakmayacağım Cavid bey..
inanın ağzımın suyu akıyor bu başlığı her ziyaretimde:smiley:

Benimde başka bir başlık altında vermiş olduğ bir liste vardı. Buradan da vermek isterim.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=68421.msg829853#msg829853

Lezzet duraklarına bir durak da benden sevgili medford..
Bir Sinop ziyaretinde tatmış olduğum cevizli, tereyağlı mantının o lezzetini unutmam mümkün değil..:smiley:
Görselliğini de sizlerle paylaşıyorum..

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

Meshur sinop manticisi-Teyzem.jpg

Meshur sinop manticisi-Teyzemden bir hatira.jpg

Meshur sinop manticisi-Teyzen1.jpg

Meshur sinop mantisi-Teyzem.jpg

PatrolCat' Alıntı:
Lezzet duraklarına bir durak da benden sevgili medford..
Bir Sinop ziyaretinde tatmış olduğum cevizli, tereyağlı mantının o lezzetini unutmam mümkün değil..:smiley:
Görselliğini de sizlerle paylaşıyorum..

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

sayın patrolcat mesajınızı açken okudum direkt canım çekti gerçekten ilginç bir lezzete benziyo yolum oralara düşerse mutlaka deneyeceğim paylaşımınız için teşekkürler

bu lezzetlerin resimli olmaları çok güzel olmuş.
teşekkürler devamını bekliyoruz.
afiyet olsun

boop' Alıntı:
bu lezzetlerin resimli olmaları çok güzel olmuş.
teşekkürler devamını bekliyoruz.
afiyet olsun
zamanla yenileri gelecek arkadaşım haziranda doğu ve güneydoğu turuna çıkıyorum kaz etinden tut çiğköfteye, van kahvaltısından tut antep baklavasına hepsi bekliyor buraya da koyarım resimlerini

Hacı Şükrü de kebap yemek isteyen arkadaşlar, kebap orada sadece öğlen yemeklerinde yenir....

medford' Alıntı:

Sayın "medford";
Yemek ve tatlı için biraz daha ayrıntı (varsa) isteyebilir miyiz? Pilav üzerinde gördüğümüz kaz eti sanıyorum ama nasıl pişirilmiş...vb ? Tatlı da sanırım irmik helvası... İkisi de çok güzel görünüyor; olsa da götürsek!... :D

Cavid Sezen

kaz eti muhtemelen fırında uzun süre pişirilmiş çünkü kaz eti çok yağlı bir et saatlerce pişirmek gerekir tahminimce helvaya gelince kars helvası diyor burdaki halk tadı irmik helvasına da pek benzemiyor tahin helvası ve irmik helvasının karışımı bir lezzet ama çok hafif sayılmaz keza kaz eti de öle çok yaglı ve agır bir et yerken hissedebiliyorsunuz fakat çok lezzetli

Birşey sormayı unuttum; "Kars Kazevi" adı olsa da bu mekan, Kars'ta mı, yoksa başka bir yerde mi?
Yemek ve tatlı, ağır olsalar bile, eğer Kars'ta yenirse ağır olmaz; denizden yükseklik 1800 m.ye yakın orada.

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Birşey sormayı unuttum; "Kars Kazevi" adı olsa da bu mekan, Kars'ta mı, yoksa başka bir yerde mi?
Yemek ve tatlı, ağır olsalar bile, eğer Kars'ta yenirse ağır olmaz; denizden yükseklik 1800 m.ye yakın orada.

Cavid Sezen
karsda cesur girişimci bir bayan tarafından açılmış buranın başka şubesi yok bildiğim kadarıyla bende gitmeden kendisini internetten bulmuştum normalde böyle yerler genelde ucuz olur ama bu mekan gerek yerel gerek ulusal medyada çıkınca fiyatları artırmışlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR