Land Rover Discovery I V8 Hard Off Road Modifiyesi (Bolu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ict3055 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 249
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,558
Ynt: Land Rover Discovery I V8 Hard Off Road Modifiyesi (Bolu)

Tempus' Alıntı:
Çağrı kişisel görüşüm ve bunca zamanın gözlem vede tecrübeleri ile bence discovery 1 için aks ve difransiyelde güçlendirme yapmaksınızın takılabilecek en büyük ve geniş lastik senin aracındaki ebattır. Ne daha kalınını nede daha büyüğünü o araçların yürür aksamı kaldırmaz. Uzun vadede sanayi dostu bir araç olur diye düşünüyorum. Yoksa senin aracı ben yaparken aynı maliyete 35 lastikde takabilirdim. Nasılsa şanzıman oranlarıda değişmişti.

Ben tüm sezon senin yaptığın Disco ile off road yaptım. Ve ne kadar çok araziye girdiğimi sen biliyorsun abi;
Evet benim aracım tam kararında yapıldı ve kırılmıyor. Bir kere arazi şanz içerisindeki viskosu, en sonda geçen hafta arka kilidi kırdım.
Benim altımda başka bir araç bu kadar off road yapsa neler başına gelirdi düşünemiyorum bile...

İşte dediğim gibi deneyip göreceğiz... Ama bana bu yaptığımız araç kolay kolay kırılmaz gibi geliyor çünkü çok rahat geçiyor heryeri...

Etiketler

ict3055' Alıntı:
Ben tüm sezon senin yaptığın Disco ile off road yaptım. Ve ne kadar çok araziye girdiğimi sen biliyorsun abi;
Evet benim aracım tam kararında yapıldı ve kırılmıyor. Bir kere arazi şanz içerisindeki viskosu, en sonda geçen hafta arka kilidi kırdım.
Benim altımda başka bir araç bu kadar off road yapsa neler başına gelirdi düşünemiyorum bile...

İşte dediğim gibi deneyip göreceğiz... Ama bana bu yaptığımız araç kolay kolay kırılmaz gibi geliyor çünkü çok rahat geçiyor heryeri...

işte mesele de bu, rahat geçmesi vs mesele diil, jimnny yede 33 lastik tak heryeri rahat geçiyor ama her hafta aks kesiyor.

uzun vadede bir sezon sonunda bakmak lazım.

Tempus' Alıntı:
işte mesele de bu, rahat geçmesi vs mesele diil, jimnny yede 33 lastik tak heryeri rahat geçiyor ama her hafta aks kesiyor.

uzun vadede bir sezon sonunda bakmak lazım.

Baktık olmuyor, ön arka salisbury diferansiyel çakar takarız 38 leri :D

Tempus' Alıntı:

Abi yapacak birşey yok bu iş böyle, sen benden daha iyi biliyorsun.

Aksı güçlendirsek diflere gidiyor,
hadi difide güçlendirdik şaftlara, onu hallettik
şanzımana :smiley: onu değiştirsek motora :D

sürekli uzuyor liste ;D

ict3055' Alıntı:
Abi yapacak birşey yok bu iş böyle, sen benden daha iyi biliyorsun.

Aksı güçlendirsek diflere gidiyor,
hadi difide güçlendirdik şaftlara, onu hallettik
şanzımana :smiley: onu değiştirsek motora :D

sürekli uzuyor liste ;D

evet işte o yüzden her aracın bir limiti var o limiti geçersen faturalar büyür :smiley:

salzbury kırılmıyormu sanıyorsun ben gördüm tonla kırılanını 35 extremeler ile :smiley: üstelik rover difransiyelden çok daha büyük olduğu için aracın altını yere daha yaklaştırıyor. Örneğin 33 lastikle rover dif ile yerden difransiyel kovanının yükseliği ile 35 li salzbury ninki aynı gibi.

Tempus' Alıntı:
evet işte o yüzden her aracın bir limiti var o limiti geçersen faturalar büyür :smiley:

salzbury kırılmıyormu sanıyorsun ben gördüm tonla kırılanını 35 extremeler ile :smiley: üstelik rover difransiyelden çok daha büyük olduğu için aracın altını yere daha yaklaştırıyor. Örneğin 33 lastikle rover dif ile yerden difransiyel kovanının yükseliği ile 35 li salzbury ninki aynı gibi.

Sanayide yaptığımız her buluşmada bu tarz şeyleri konuşuyoruz :smiley: Hayırlısı işte :smiley:

Ne kadar oynarsak o kadar bozuyoruz... Salzbury takacaksan 38 den aşağısı kesmez zaten Dana60 bile büyük...

ict3055' Alıntı:
Sanayide yaptığımız her buluşmada bu tarz şeyleri konuşuyoruz :smiley: Hayırlısı işte :smiley:

Ne kadar oynarsak o kadar bozuyoruz... Salzbury takacaksan 38 den aşağısı kesmez zaten Dana60 bile büyük...

salzbury ye bile en fazla 35 gider , 38 lastik anca eski kasa toyotalar kaldırıyor.

Benim Disco 1'de 35 inch lastikler var, oldukça zorladım, şimdilik hiç sorun yaşamadım, yani aks sorunu yaşamadım, ama lastikler çamurluklara sürtüyor malesef

Adnan Çetinel' Alıntı:
Benim Disco 1'de 35 inch lastikler var, oldukça zorladım, şimdilik hiç sorun yaşamadım, yani aks sorunu yaşamadım, ama lastikler çamurluklara sürtüyor malesef

Abi birazda off road a çıkma sıklığıyla alakalı bir durum olabilir. Biz haftada iki kez araziye giriyoruz. Bize standart defler ve akslarla 35 le her hafta aks keseriz. 33 extrem ve manuel araçlar maksimum 15 gün aksları :smiley:

Çağrı güzel iş çıkarmışsınız ellerinize sağlık gelip görmek istiyorum sizin şu araçları ama bir türlü nasip olmuyor ,bence en hareketli offroad klubü olarak Antalya dan sonra ikinci Bolu klubü gelir ne aşısı kullanıyosanız baya tesirli olmuş offroad virüsü Boluda hızlı yayılıyor

ict3055' Alıntı:
Abi birazda off road a çıkma sıklığıyla alakalı bir durum olabilir. Biz haftada iki kez araziye giriyoruz. Bize standart defler ve akslarla 35 le her hafta aks keseriz. 33 extrem ve manuel araçlar maksimum 15 gün aksları :smiley:

haklısın, off-road'a çıkma sıklığı tabii önemli ama aşırı gazlama yapmazsan, sakin sakin gazlarsan çok sorun yaşanmıyor gibi.

hagurel' Alıntı:
Çağrı güzel iş çıkarmışsınız ellerinize sağlık gelip görmek istiyorum sizin şu araçları ama bir türlü nasip olmuyor ,bence en hareketli offroad klubü olarak Antalya dan sonra ikinci Bolu klubü gelir ne aşısı kullanıyosanız baya tesirli olmuş offroad virüsü Boluda hızlı yayılıyor

Teşekkürler abi istediğin zaman gel biz genelde toplu geziyoz zaten. Bolu'da gelmişken tüm araçları görüp incelersin...
Bolu'da bu spor yeni yayılmıyor aslında, yayılalı çok olmuştu ancak internette çok fazla paylaşılmıyordu.
Ben sadece paylaşım kısmını yapıyorum. Ben forumlardan üyeliğimi çeksem yine kimse bilmez Bolu'da ne yapılıp yapılmadığını :D
Görüşmek üzere...

Adnan Çetinel' Alıntı:
haklısın, off-road'a çıkma sıklığı tabii önemli ama aşırı gazlama yapmazsan, sakin sakin gazlarsan çok sorun yaşanmıyor gibi.

Haklısın abi kullanımda çok önemli tabi. Şimdi biz bu araçta test edecez eğer aks dışında daha büyük sorunlar yaşamazsak, ben 35 e geçecem zaten :D
Yaşayıp yaşamadığımızıda buraya yazarım...

ict3055' Alıntı:
Haklısın abi kullanımda çok önemli tabi. Şimdi biz bu araçta test edecez eğer aks dışında daha büyük sorunlar yaşamazsak, ben 35 e geçecem zaten :D
Yaşayıp yaşamadığımızıda buraya yazarım...

38 e geç sen bence direk çamurluklarıda sök hiç takma ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR