Land Rover Defender Satış İhaleleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ali fatih Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,252
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 660,557
Ynt: Land Rover Defender Satış İhaleleri

İhalelere neden giremiyoruz orasını anlamadım?
2002 de Ankara'da askerlik yaparken gitmiştim hurdasan'a, orada hatta güzel çalışır bi tane de buldum, ihale için sorun görünmüyor gibiydi, şartları farklı mı şimdi neden giremiyoruz o kısmını bilen var mı? Toptan satılması sebebiyle mi?yani 5 land birden satıyorlar o nedenle mi?

Etiketler

vosdost' Alıntı:
Selamlar;
92 model ambulans kasa ruhsata ıslı karavan, cıft kısılık yatak, ocak lavabo, tv, buzdolabı, hıdrafor, ınvertor, cıft lpg tankı, yenı motor, yenı debraj, yenı mars motoru, 2 yıllık camur lastıgıyle uzun sure satılmadı. En son 10 lıraya verdım. Yaptıgım masraf toplamda 18 ı gecer.
giremiyorsun diye bir şey yok giriyorsun ama simsarlardan kalırsa alıyorsun yukarıda bir arkadaşımız başından geçeni yazmış gördüğü beğendiği ve hatta aldığı aracı çıkarırken ne durumda çıktığıda yazıyor :smiley:

tornado57' Alıntı:
İhalelere neden giremiyoruz orasını anlamadım?
2002 de Ankara'da askerlik yaparken gitmiştim hurdasan'a, orada hatta güzel çalışır bi tane de buldum, ihale için sorun görünmüyor gibiydi, şartları farklı mı şimdi neden giremiyoruz o kısmını bilen var mı? Toptan satılması sebebiyle mi?yani 5 land birden satıyorlar o nedenle mi?

selamlar mke hurdasan ihalelerine herkes girebilir. ihaleler kapalı zarf usulü oluyor zarfları açılırken orada bulunabiliyorsunuz zarflar açıldıktan sonra sizden başkası fazla fiyat veren olmadıysa araç size kalır yada sizden başkası o araçı almak isterse sizin verdiğiniz fiyattan % 10 artırmaya gider gene anlaşma olmassa kişiler arasında açık arttırmaya gidilir bu durumda araçların fiyatı 12 , 13 bin tl ye kadar çıkabilr 110 acık kasalar minimum 4.500 tl 5 kapılı olanlar ise minimum 5000 tl idir daha aşağı araç vermiyorlar toplu satılan araçlar ise kilo olarak kapalı zarf yolu ile satılıyor. saygılar ;)

iyide ben şimdi seymendeki araçlara 5000 tl teklif versem alabilirmiyim.
seymendeki mke'ye 5 km mesafade oturuyorum.
ihaleye seymendemi katılacam.

turkcanm' Alıntı:
Geçen ay sanıyorum türk telekomdan araçlar satışa çıktı.98 model 3.0tdi dieseller 26-28 aralığından satışa çıktı.Zaten çok ta yükselmedi 1-2 lira üzerine tamirciler aldı.Araçlar değişik illerde dağınık olduğu için ve fiyatlama tek tek yapıldığı için ben katılmadım.

O kadar parayı hiç toplanmamış ne olduğu belli olmayan bi araca verene kadar burada hazır toplanmış ve emek verilmiş bir sürü araç var onları almak bence daha mantıklı o paraya hazır toplanmışın en kralını almak daha mantıklı bence

geçen hafta mke seymen tesislerinde araçlara baktık araçların sadece iç aksesuarlarında göstergeler kontak ve plastik aksamları tamamlamak 2000-2500 tl yi buluyor ele avuca gelecek bir araçta yok

ihaleden araç alanlar.
Aracı aldık diyelim bize çekme belgeli olarak devrediliyor.
Ben bu araca 1-2 yıl sonra tescil ettirip plaka çıkarsam olurmu.

emre_ozk' Alıntı:
ihaleden araç alanlar.

Cekme belgesı ruhsatlı ve plakalı aracı trafıkten dusurmek ıcın alınır. Tasıs faturalı verıyordu, bıldıgım kadarıyla mkek da faturalı verıyor.

gokhan5889' Alıntı:
O kadar parayı hiç toplanmamış ne olduğu belli olmayan bi araca verene kadar burada hazır toplanmış ve emek verilmiş bir sürü araç var onları almak bence daha mantıklı o paraya hazır toplanmışın en kralını almak daha mantıklı bence

26-28'e toplanmis orijinal 300Tdi kim satiyor? Ornek gosterebileceginiz bir ilan var mi?

emre_ozk' Alıntı:
ihaleden araç alanlar.
Çekme belgeli araç alındığında Noter satışı esnasında soruluyor.
Çekme belgeli olarakmı satış yapılacak; Trafiğe çıkış olarakmı satış yapılacak.
1: Çekme belgeli satış yaptırdığınızda Araç sizin adınıza tescil ediliyor. Plaka değişikliği istiyorsanız yapılıyor. Plakanız belirleniyor ama verilmiyor. Trafik şubeden sadece tek yaprak olarak trafik tescil belgesi alıyorsunuz işiniz bitiyor. Aracı çekili durumda iken trafikte kullanmanız yasak. Trafiğe çıkartmak istediğinizde EK1 belgesi ile muayenesini yaptırıp, trafik sigortasını yaptırıp Trf Tesc Şubeye başvurup Plakanızı ve ruhsatın diğer yaprağını alıp kullanmaya başlıyorsunuz.
2:Trafiğe çıkacak durumda satış aldığınızda o an kayıtlara geçiyor. Aracın eksikliklerini 30 gün içinde tamamlayıp muayene sigorta vs yaptırıp yeni ruhsat ve plakalarınızı alıp kullanıyorsunuz.

Merhaba arkadaşlar,
Arabayı çekme belgeli aldık garaja koyup toplamaya başladık.Varsayalımki bizim işlem (hani ince eleyip sık dokuduk derlerya) uzun sürdü 2 yıl devam etti işi bitirdik, E1 doldurup fenni muayene işini yaptık tescil belgesinin diğer kısmı ve plakayı almaya gittik.
Bu tamir süresince ödenmesi gereken MTV yi bizden isterlermi o iş nasıl oluyor.
Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar bilgi verirlerse iyi olur.Malum bizim yurdumuzda yazılan yazıyı okuyan herkes farklı yorumlar da o nedenle öğrenmek, görüş almak istedim.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

bildiğim kadarıyla cekme belgelı arac trafıkte olmadığı için bir vergi alınması söz konusu degil.

Çekme belgeli olduğu süre içinde MTV - Trafik sigortası - Muayene vs için bedel ödenmez.
Trafiğe çıkaracağınız zamn trafik sigortası yaptırır. Muayene yaptırılır. Plaka ve ruhsatlar alınıp trafiğr çıkar.
Trafiğe çıkardığınız ay itibari ile bir önceki dönemin MTV si tahakkuk eder.
Örneğin Mart 2012 de trafiğe çıkartırsanız Ocak 2012 MTV si otomatik olarak tahakkuk eder 30 gün içinde cezasız sonra cezalı ödenir. Örneğin 28 Mart trafiğe çıkış tarihiniz ise 28 mart - 28 nisan arasında ödenir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR