Land Rover Defender Günlük Kullanımı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alihay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 167
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,469

Etiketler
Ynt: Land Rover Defender Günlük Kullanımı ?

ya aslında 2007 sonrası kasların tek eksiği biraz aktif güvenlik ve güçsüz motor.yani 2007 sonrası modelin 122 beygir olması biraz mantıksız değilmi?

alisaribal' Alıntı:
ya aslında 2007 sonrası kasların tek eksiği biraz aktif güvenlik ve güçsüz motor.yani 2007 sonrası modelin 122 beygir olması biraz mantıksız değilmi?

Dizelden daha fazla güç almak için ya motoru büyüteceklerdi, ya da daha fazla elektronik kontrol koyacaklardı. Her iki seçenek de satış rakamlarını düşürürdü... Sorunsuz, az yakan, hemen her koşulda çalışan, yedek parçası geçmişte ve gelecekte rahat bulunabilecek bir motor kullanmakta fayda olacağını hissettiler heralde. Artı, güçlü motor güçlü altyapı isteyecekti. Bu da Defender'in varolan yürürünün değiştirilmesi anlamına gelir ki, aynı parçayı her model aracında kullanabilme avantajını kaybederdi. Tabii, bu motorun kullanılmasında Ford'un da etkisi var. 190HP'lik LR3, 135HP'lik TD5'ten çok farklı. parçaları birbirlerine uymaz. ama 122HP'lik 2007 model Def'in transfer kutusu, şaftı, diff'leri, aksları vb yürür malzemeleri birbirine uyar...

ve emin olun, 122HP ama 360Nm üreten bir makina. gelmiş geçmiş en popüler 3.9 V8 LR motoru bile standard hali ile ancak yüksek devirde 375Nm üretirken; bu yeni TDCI motor düşük devirde 360Nm ile 110'u çok rahat hareket ettirir. hem arazide, hem yolda.

haklısınz ama işte ülkemizde yok ve ancak internetten binceleyebiliyoruz.birde mesela amerikada, airbag olmadığı için defender satılmıyor.heralde onuda koysa ingilizler amerikada çok satılır diye düşünüyorum.

alisaribal' Alıntı:
haklısınz ama işte ülkemizde yok ve ancak internetten binceleyebiliyoruz.birde mesela amerikada, airbag olmadığı için defender satılmıyor.heralde onuda koysa ingilizler amerikada çok satılır diye düşünüyorum.

Defender arazi aracı olarak dünyada bir numaradır Amerikada az da olsa sevenleri için hiçbir ayrıcalığa gerek yok diye düşünüyorum.

bugün de defenderimi "günlük" olarak kullandım

yarın ve pazar günü de günlük olarak kullanmaya devam edeceğim..

ne alaka diyecek şimdi diyecek olursanız, bu mesajı konu başlığına uysun diye yolladım...

Naci abi benim land ın bakımını yaptırdıktan sonra dikkat etmedim ama 2.5 dıesel hava filitresinin ortasında conta varmış takmamışız orda boşluk var ve muhtemelen motora fazla hava girişi oluyormu yada bir zarar olurmu zamanım olupda halleedemedim SAYGILAR.

sonuçta dediğiniz doğru dünyada bir numara şunu da unutmamak gerekir artık değişen şartlarda modelin tutunması zor.eskisi yenisinden daha çok var.bide işin finans kısmı var.gerçi siz benden daha iyi bilirsiniz.belki land rover defenderda fazla para kazansa model üzere daha rahat yoğunlaşacak.çünkü bunu edmunds.com da okumuştum.aksi taktirde ileriki yıllarda üretimden kaldırılması bile söz konusu olabilir(allah korusun)

Defalarca yazmıştım, Defender i Defender yapan dökülmez, defalarca yeinden yaratılabilen, son derece basit bir iş makinası olması, işin içine lüks parçalar girdikçe çetrefilleşiyor, bir örnek vereyim yeni model bir ön göğüs aldık, onu takmak için eskisini açtığımda , içinden çıkan tüm aksamı çalıştıran 5-6 fiş ve kablo, yenisinin üzerindeki sadece cam suyu fışkırtma tuşunun 8-10 bacaklı bir fişi var, gelde çık işin içinden ;D ;D

Eğer defender varolacaksa olduğu gibi var olmalı, onu alanlarda Defender olduğu için almalı, olmayacaksada bu haliyle yok olmalı ki onu böyle hatırlayalım, Bunun en güzel örneği Discovery, keşke 98 yılı sonunda üretimden kalksaydı, o zaman discovery dendiğinde aklımızda Camel trophy de çamurları eşeleyen ,taklalar atıp düz düşen aynı hızla yoluna devam eden, azgın nehirlerden yüzdürülerek geçirilen bir araç olurdu.

Selamlar

Yavuz abii abi benim land ın bakımını yaptırdıktan sonra dikkat etmedim ama 2.5 dıesel hava filitresinin ortasında conta varmış takmamışız orda boşluk var ve muhtemelen motora fazla hava girişi oluyormu yada bir zarar olurmu zamanım olupda halleedemedim SAYGILAR.

figo' Alıntı:
Yavuz abii abi benim land ın bakımını yaptırdıktan sonra dikkat etmedim ama 2.5 dıesel hava filitresinin ortasında conta varmış takmamışız orda boşluk var ve muhtemelen motora fazla hava girişi oluyormu yada bir zarar olurmu zamanım olupda halleedemedim SAYGILAR.

Yavuz da V8'ci. Bu soruyu teknik bölümde bir başlık açarak sorarsan daha doğru bilgi alabilirsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,530
Kaydolan Son Üyemiz
hekimogluyasin52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR