Land Rover Defender Günlük Kullanımı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alihay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 167
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,481

Etiketler
Ynt: Land Rover Defender Günlük Kullanımı ?

Defenderimi alalı henüz bir ay olmadı izlenimlerim ;
Arazide malumunuz mükemmel bir arazi aracı, dere tepe çamur vs.
Asfaltta ise tam anlamıyla bir Asil...
Üstadlarında değindiği gibi 300 tdı ve hidrolik direksiyon mükemel kolaylık sağlıyor, ortalama 100-110 sabit hızla 2000-2500 devirde çok rahat gidyor. Basarsam sollama yada hızlanmam gereken yerde 120-130 civarı ama defenderimin motor sesini bagırtarak dinlemeye tahammül edemediğimden basmıyor (yormuyorum).
Şehirr içersinde kullanım kolaylıgı açısından hiç sorun yaşamıyorum, şehir içi sürat ortalamalarında motor sesini dinleyebilme keyfini yaşamak için müziğin sesini bile kapatıyorum :smiley:
Hız tutkumu Suzuki GSX R 1000 lik makinada nirvanaya ulaştırmıştım zaten :smiley: bu yuzeden Defenderimde sürat aramıyorum.
Konuyu yakıt tüketimi açısından ele aldıgımda ortalamasa 13 litre civarında, buda benim için gayet makul bir rakam.
Malumunuzdurki bu gönül, sevda ve yürek işi...
Selam ve saygılar sunarım tümm Defender sevdalılarına...

eflany' Alıntı:
Defenderimi alalı henüz bir ay olmadı izlenimlerim ;
Arazide malumunuz mükemmel bir arazi aracı, dere tepe çamur vs.
Asfaltta ise tam anlamıyla bir Asil...
Üstadlarında değindiği gibi 300 tdı ve hidrolik direksiyon mükemel kolaylık sağlıyor, ortalama 100-110 sabit hızla 2000-2500 devirde çok rahat gidyor. Basarsam sollama yada hızlanmam gereken yerde 120-130 civarı ama defenderimin motor sesini bagırtarak dinlemeye tahammül edemediğimden basmıyor (yormuyorum).
Şehirr içersinde kullanım kolaylıgı açısından hiç sorun yaşamıyorum, şehir içi sürat ortalamalarında motor sesini dinleyebilme keyfini yaşamak için müziğin sesini bile kapatıyorum :smiley:
Hız tutkumu Suzuki GSX R 1000 lik makinada nirvanaya ulaştırmıştım zaten :smiley: bu yuzeden Defenderimde sürat aramıyorum.
Konuyu yakıt tüketimi açısından ele aldıgımda ortalamasa 13 litre civarında, buda benim için gayet makul bir rakam.
Malumunuzdurki bu gönül, sevda ve yürek işi...
Selam ve saygılar sunarım tümm Defender sevdalılarına...

ek olarak 300 tdi makineyi kırsal motorinle kullanabilirsiniz ;) Şahsen ben öyle kullanıyorum ;D

Şehiriçi kullanımda beni en çok zorlayan kapalı otoparklara girememek oldu.
En yüksek otoprak girişine sahip olan yerler IKEA'lar, 2.20 m, onlara bile giremiyorum, geçen hafta ölçtüm, benim Defender 2.26 m.
Kendi evimin bile kapalı otoparkına giremiyorum :-\

Şehiriçinde ise direkman kamyonlardan sonra geçiş üstünlüğüne sahip oluyorsunuz ;D
Getz'le dolaşırken üstüme üstüme süren araçlar kaçıveriyorlar birden.
Taksilerin, minübüslerin canına okuyorum, bu araç beni bozdumu ne? ;D

magandalıkmı ne sezyorumm ;) şaka arkadaşlar gerçekten çok asil ve hayranım bu araçlara güle güle kullanmanız dileğiyle...

sevgili arkadaşlar bende sizin gibi çok fena defender hastalığına tutulmuş durumdayım onunla dağlarda gezmekten inanılmaz bir haz alıyorum fakat İstanbulda aynı hazzı aldığımı söyleyemem bu yıl defenderımla yaklaşık 400 km yol yapıp edremitten istanbula geldik ve daha istanbul sınırlarına girdiğimin ilk 15 dakikasında ya benim suçum yada arkama yanaşan arakadaşın kabahati bilemem defender trafiğin sıkıştığı yokuş sayılacak bir rampada kalkarken hafif geri kaydı ve :smiley: arkadaki pasatlı arkadaş çok üzüldü tabi bende o arkadaş için çok üzüldüm neyse kavga gürültü olmadan durumu tatlıya bağladık .
demem o ki şehirde defender sürmek heleki trafiğin yoğun olduğu saatlerde tam bir işkence ya ben bu duruma henüz alışamadım yada bu arabanın karakteri kesinlikle şehire uymuyor bence defender şehir ortamını seven bir araç değil onu şehirde kullanmak için fazlasıyla sevgi ve tutkuya sahip olmak gerek sanırım.
sırf bu yüzden çok sevdiğim defenderımı satışa çıkarttım fakat ne zaman yanına gitsem onu uzaktan seyretsem deliler gibi pişman olup satmaktan vazgeçiyorum :smiley:) hatta aracımı almaya gelenlere türlü bahaneler uydurup gönderdiğimde çok oldu :D bir gün alıcılar beni çok fena yapacaklar :smiley:
bu yazdıklarıma bıyık altından güldüğünüzü hissediyorum ve eminimki beni anlıyorsunuz benim için araba defender demek diğerleri ise onun asil ruhunu kıskanan zavallı tenekeler
anlayacağınız böyle bir çelişki içersindeyim umarım bir kaç kelam edip beni teselli edecek tecrübeli arkadaşlar vardır
sağlıcakla kalın.

bu arada benim defender benzin lpg kulanıyor yakıt olarak ve çok ama çok memnunum bazen motor çalışıyormu acaba dediği çok oluyor
arabama aşıkmıyım neyim :smiley:

def.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR