Ynt: Land Rover Defender Günlük Kullanımı ?
Herkese Selam,
Küçüklüğümden beri tüm Land Rover araçlara bir hayranlığım var. Defender'a çok ayrı bir takıntım var ve çok yakında kısmetse ( bir aksilik olmaz ise ) bir 110 sahibi olacağım. Konu başlığına daha önce dikkat etmemişim, şimdi yazılanların tamamını okudum.
Ben satın alacağım 2.5 düz dizel Defender 110'umu, günlük kullanacağım. İkinci bir aracım bir süre olmayacak. Olduğunda da diğer aracı eşim, Defendere'ı ben günlük kullanacağım
Araçta hidrolik direksiyon yok ama benim için bir sorun değil, daha önce hidrolik direksiyonu olmayan araçlar çok kullanmıştım. Bir süre sonra hidrolik direksyon, şnorkel ve yürüyen aksam modifikasyonları ( yaylar, disk fren..vb. ) planlarım var ama bunları çok kısa zamanda ve bir arada gerçekleştirecek durumda olmayacağım. Araca, yaklaşık 5 ay kadar önce komple motor yapılmış. Defender'ın bu hali ile off-road'a şimdi girmemeyi ama haberdar olduğum etkinliklerde sizlerle bir arada olmayı planlıyorum. Kısacası, bir süre sadece iş - ev arası, belki hafta sonları Göktürk civarında ( Göktürk'te oturuyorum ) her hafta sonu gördüğüm, sizin Land Rover'ların peşine takılabilir ve sadece ailece gezebiliriz diye düşünüyorum. Zira, bütçemden dolayı aracı kırmamam gerekli.
Benim öğrenmek istediğim; 2.5 düz dizel Defender 110'un, haftada 300 - 350 km. yol yapacağını ortalama alırsam, tüketim değerleri, deneyimlerinize dayanarak ne kadar olur? Defender'ı, normal binek otomobil gibi kullanmam, hzı yapmam ve aracı zorlamam, ortalama 90 km/h hızda kullanırım. Tüketim değeri fazla olursa bu aracı almam gibi böyle bir hesabım yok, araç TÜV'den geçecek, bu durum satıcı arkadaşa ait, onu bekliyorum.
Deneyimlerinize göre, belirttiğim kıstaslarda tüketim değerim ortalama ne olur?
Saygılar,
Barış