Land Rover Defender 90

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YEVGENI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,981
Ynt: Land Rover Defender 90

pancarmotorcu' Alıntı:
şimdi burda yigidi öldür hakkını ver derim Arazi araci denince akla gelen ilk marka jeep gelir markası ne olursa olsun 4x4 bir araca halk olarak jeep deniyor

Bunun sebebi, Türkiye'ye gelen ilk arazi araçlarının Jeep marka olması, olmasın?

Etiketler

Evet hicbir yigidi öldürmeye gerek yok elbette ama ...sana yagi ,selpak mendil vb.ilk gelen olmanin markalasmasi olayindan baska bisi degil bende katiliyorum ...
Arazi tasitlarinin türkcede nasil cevirmek gerekki? Cip mi demek gerek arazi tasitlarina grup olarak. Yada soyle sorayim sizce; insanlar jeep derken jeep markasini mi kastediyorlar yoksa sadece 4*4 ü kastederek mi jeep denilir (yani yag isterken sana yagi demek gibi bisi) Ama daha kalitelisi katiksiz olani da var nitekim bio olani yani ...yani uzun lafin kisasi defender katiksiz,cip,suv, jeep,gelandewagen,arazi tasiti,yada her ne deniyorsa bu isin piri defenderdir defenderden daha iyisi anca resimlerde gönullerde olur ama gercekler boyle degildir..
Arkadaslar bu sadece benim görüsümdür katilan yada katilmayan olabilir elbette
Tesekkürler

hasan kardesim ,benim birader jeep aldi ben defender ayni zamanda aldik , simdi satip defender alacagim diyor
jeepinede hic bakim yapmak zorundada kalmamisti benim gibi ben avusturyada yasiyorum burada bile efsane defendir , afrikaya git oradada defendir , sadece bir test yap egil bir defenderin birde jeepin saftina bak alttan , kalinlik farki her seyi diyecektir....bu sadece bir örnek , sinopta offroad yarisi oldu 10 austosta jeepler takir takir döküldü , arazi kiriciydi cünki ,daha ne diyim...

Yogurdun beyaz olmadigini ,ancak renk körü olan birisine kanitlayabilirsin
defender hakkinda ne demek gerek bilemiyorum
yogurt ne renktir diyen birisine cevap tan daha ziyade güler gecerdim sanirim
..................defender???? ;-))))))))

defender kulanım amcıyla cj 5 kulanımı amacı ayrı katogorilerde degil cj daha çok offroad kullanımlı defender daha çok uzun soluklu kamp ve macera aracı olarak görüyorum tabi modifiyesiz std. kullanımlı olarak... ikisinde gönüllerde ayrı yeri var imkanım olsa her 4x4 ten 1 tane garajımda bulundurmak isterim

asmis kardesim adamlar 4x4 ü asmis artik,,,,
th_6wheeledlandroverindunes.jpg

İyi veya kötü;
İYİ olanı herkes bilir. LR ANLATILMAZ YAŞANIR . Son 2.5 yıldır 110 defender sahibiyim. 10 yıldır aktif olarak vosvoscuyum. İzmirden katılıyorum. İktisat mezunuyum. Yarışmacı arkadaşlara başarılar diylerim :smiley:)

mert kardeş benim aklıma 110 u kesip 90 yapma fikri acaip yattı yanlız benim araç benzinli kaça mal olur acaba ? bir örneği varmı ? sürati artarmı şu haliyle düz yolda max. 110km. erişiyor

:smiley:merhaba safari 2000,
daha önceleri söylenene benzer birkaç tadilat yapmıştım( 90'ı uzatııp 109 yaptım ama tüm yüriyen aksam modifiye idi,)
90 lık yapmak isteyenlere bir önerim var:
evet tüm defenderlerde koltuk mesafesi dar, hatta kapı genişliğide az. eğer böyle ciddi bir tadilat yapılacaksa, kapı genişliği 10cm kadar arttırılmalı, taban sacı ve koltukta aynı ölcüde geriye alınmalıdır.
ben böyle bir 90 yaptım aracın iniş binişi çok rahatladı,şöför mahalli çok ferah hale geldi. teknik bilgi konusunda yardımcı olabilirim.
ileride müsait bir zamanda yeni bir defender yapmak niyetindeyim, ama aracın boyu 90 dan uzun,110 dan kısa, tek kapılı ama kapılar geniş olacak.
selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR