Land Rover Defender 90

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YEVGENI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,981

Etiketler
Ynt: Land Rover Defender 90

çabuk çürüyen Defender ların ne hikmetse üretimine başlandığı yıllardan bu yana (series ler de dahil 50 küsür yıldır) yaklaşık yüzde 80 i halen trafiktedir, ve bu bir rekordur. 300TDI motorlu bir Defender 12 lt. civarı mazot tüketir ki sürekli 4 çeker 2 tonluk bir araç için bu veri gayet iyidir. Sertlik ve konfor konusunda haklısın, ancak bu da bir tarz olmuş, zaten yapılan spor offroad, o yüzden bi çok kişi takılmıyor bu mevzuya, ama çözümü de çok basit, iyi bir koltuk taktırmak :smiley: Koltuk için efsaneyi bir kenara itemezsiniz bence.

navaraextreme' Alıntı:
Çabuk çürüyen ultra köşeli kasa güçsüz ve çok yakıt tüketen motor ve sürekli çıkarttığı arızalarla inanılmaz bir sürüş keyfi suna defender aldığınızda size sunduğu koltuğu sunta üzerine kaplı 5 cm süngerle böbrek taşı probleminize son verir :smiley:...

efsane yi kimse yabana atamaz zaten ama bana bi tane problemsiz offroad aracı söyleyin (ben bilmiorum )
galiba özellikle böyle yapıyolarki alan insanlara uğraşıcak meşgale olsun :smiley:

problemli olması biraz da kullanıcıya bağlıdır, bu araçlarla offroad yapıldığı için sürekli ilgi ister, bu araçların min. 200.000 de, 15-20 yaşında olduğunu da unutmamak lazım, yeni alınan bir araçla bir tutulamaz ki, baştan aşağı ciddi bir revize gördükten sonra sorunsuz oluyor, en azından benim aracım öyle :smiley:
özellikle çürüme konusunu kabul edemeyiz çünkü araç aluminyum :smiley: benim Disco 96 model en ufak bir çürüme yok

disco için demiyorum abi defender için diyorum :smiley: ... hem sürücü ne yapsın ,bizim araçlarımızı kullandığımız şartlarda araç titanium olsa gene dayanmaz . Zaten bu işinde keyfi biraz uğraşmak , acı cekmek değilmi abi :smiley: Sefa istesek gölde sandal gezintisi yapardık Demekki bize rahat batıyor cefa istiyoruz ki off road yapıyoruz .Hepimizin araçları için keşke şöyle olsaydı dedikleri şeylervar ama kimi araçlarda bu söylemler daha az tıpki defender de olduğu gibi. Benimki ah keşkeler ve tatlı sitemler ...

Şimdi senin araba 100 km de 10 litre yakıyosa 5 litre yaksın istemezmisin abi ? Araplar ne şanslı neredeyse sifonu çekseler petrol akıyo adamlarda V8 e azyakıyor diyolar :smiley:

Disconun bir çok şeyi Defender ile aynı olduğu için (konforu dışında) kendi aracımı örnek verdim, aslında Defender ların hakkını yiyorlar, offroad yapan insanlarda gördüğümüz Defenderların büyük bir kısmı doğuda operasyonda çok zor şartlara koşulmuş araçlar, MKE hurdalığının satışında gidip görebilirsiniz füze yemiş, kurşunlanmış araçları, bu araçların A dan Z ye revize edilmesi gerek, bu yapılmadığı için Defender sorunlu damgası yiyor gibi geliyor bana. Tabii en iyi yine kullanan bilir, kendi aracımda da 3-4 ay büyük sıkıntı çektim, ancak her tarafı revize olduktan sonra şu an aylardır uzun yolda da offroadta da sorunsuz kullanıyorum. Sözün özü her arazi aracı ekstra ilgi, zaman ve para gerektirir, ya taksit taksit ödersin ya da peşin. Hadi şu da idare etsin dediğin şey ilerde taksitlere ekleniverir :smiley: bonusu da yolda kalması olur ;D

Defender 110 arazi için üretilmiş az sorun yaratan motor ve alt takıma sahip bir araçtır .Arazide LR yerine tercih edilecek başka bir marka arazi aracı varmı? :smiley:))))

yanlış anlaşılmasın resim hoşuma gittigi için gönderiyorum
1587_bjlr_1.png

Arazi araci denince akla gelen ilk marka ve tipi land rover defender dir. dünya turuna en sorunsuz cikilacak halen tek aractir.Belki koltugu sunta uzerine bes santimlik sunger ile yapilmistir ama kötü sartlarda sürücüsünü o koltuktan indirmeden yoluna devam ettirmistir her zaman.
cok merak ediyorum hangi lüx arazi tasiti diye anilan 4 tekerli tasitlar defender kadar zort satlarda kullaniliyordur.br kardesiminde dedigi gibi ben yolda 80 küsür model pek fazla arazi tasiti yada baska bir tasit bile göremiyorum Land dan baska nedeni acik dayaniklilik vb.
Sunuda belirtmek isterimki bir ürünün iyi yada kötü oldugunu sürümünden anlarsiniz uzun yillardir ayni kasayi üreten defender kullanicisina bu guveni kaliteyi sunmustur elbetteki 80 model bir defender ile 2000 model bir arabayi kiyasliyorsa birisi defendere yetisebilmesi icin defenderin 20 yil beklemesi oarac grubunun da 20 yil kosmasi gerek yani arasinda 40 yillik bir fark var
defender bence tartisma yapilamayacak kadar kaliteli bir aractir

şimdi burda yigidi öldür hakkını ver derim Arazi araci denince akla gelen ilk marka jeep gelir markası ne olursa olsun 4x4 bir araca halk olarak jeep deniyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR