Ynt: L200 Bigfoot
Selam arkadaşlar, sürekli takip halindeyim forumu ama işlerin yoğunluğundan dolayı pek yazamıyorum.
Araçla ilgili yeni değişiklikler yolda gelecek hafta start veriyorum,
İlk olarak arka tarafı 2.5 inç yükselticem, malum ön tarafta 4 inçlik yükseltmeden sonra ön arka arasında ufak bi fark oluşmuş, aracın önü daha yüksek durmaktaydı. Bu şekilde bu sorunu halletmiş olucam.
ikinci ve en büyük değişiklik aracın içi ile ilgili,
Carputer, yani araç bilgisayarı toplamaya başladım, 7 inç dokunmatik ekranlı windows işletim sistemiyle çalışan 160gb hafızalı bir araç bilgisayarı yapıyorum. Bu şekilde araçta;
TV
DVD player
her türlü müzik ve görüntü dosyalarını oynatıcı
GPS, navigasyon
Kablosuz internet (3g modem)
2 adet bilgisayar destekli kayıt özelliği bulunan kamera
OBD2 chip'i ile gerçek zamanlı araç verilerine ulaşım (anlık yakıt tüketimi, menzil, seyir hızı, motor sıcaklığı vs gibi 160 adet veri)
Bluetooth araç kiti
ve bilgisayar kontrollü 8 adet röle sayesinde ses komutlarıyla aracın elektrik ile çalışan 8 farklı noktasına müdehale imkanı (silecekler, sinyaller, kapı kilidi, camlar, motor çalıştırma...)
gibi ek özellikler olmuş olacak.
yaklaşık 2 aydır okumadığım yabancı site kalmadı ve baya bi bilgi edindim bu konu hakkında, araçta bir bilgisayarınız varsa yapabileceklerinizin gerçekten sınırı yok
Ses kontrol programı ayrıca gereksiz ama eğlenceli bir işe de yarıyor, şu an yeniden programladığım software 160 farklı komutuma yanıt veriyor, yani bir nevi konuşan araba diyebiliriz. Arabaya binen misafirler için oldukça etkileyici olacak, tabii ingilizce konuşmanız şart
Bunların haricinde lastik ebadını 33 den 35 e çıkartma planındayım ama bunun için aracı 2 inç daha yükseltmem gerekiyor, bunun içinde kupadan yükseltme işine giricem.
Bunu da kendim yapmayı planlıyorum piyasada yaklaşık 600 lira para istiyolar bu iş için.
Gerekli parçaları sanayiden temin edicem.
ayrıca sonunda drakebox siparişini vericem aracın gücü 185 beygire çıkacak, ardından katalizör iptali ile yaklaşık 200bg güç elde etmeyi planlıyorum.
Sanırım 35 liklerin verdiği hantallaşmayı gidermiş olacağım bu şekilde.
Bu saydıklarım yaz sonuna kadar halledilmiş olur büyük ihtimalle.
Gelişmeleri buradan paylaşacağım.
Görüşmek üzere.