Küheylan Kutup Çemberinde "dünyanın Yaylasına Yolculuk"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,348
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 214,972
Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Torskefiyordu yakınlarında ilk ağaçları gördük. Kuzeyden buraya ağaç yoktu.

Etiketler

Bekkar Fiyordunda Mola
Bekkar Fiyordunda yemek molası verdik. Burası WC'li bir park yeri. [GPS78]. Tuvalette sıcak su ve yerde de gider ve soyunma yeri de olduğunu görünce, duşumuzu da aldık. Hızlı bir şekilde duşumuzu aldık. Birileri sıkışmış olarak gelebilirdi. İyi ki de öyle yapmışız tam çıkmamıza yakın bir çift tuvalete geldiler bir iki dakika bekletmiş olduk.
Tüpü de tarttım tüpün doluluğu %48'e indi yani yarının altındayız. Dün gece Gamvik'de truma devreye girmişti herhalde biraz ondan biraz da reçel yapımından tüketim arttı.

Laksev
Laksev'e ulaştığımızda kilometremiz 5337 oldu. Dün de buradan geçmiştik, aynı yoldan Gamvik'e kadar gidip dönmüş olduk.

Landes Fiyordu
Landes fiyordunda fiyorda karşı bir kahve molası verdik. Burası Lakse Fiyordunun dibindeki küçük fiyortlardan biri. Fiyorda karşı, ibiş koltuklarımızı çıkartıp fiyort keyfi yaptık. [GPS79].

Batı Finnmark'a geçiyoruz.
Finnmark'ın bu kesimine Nordkyn adı veriliyormuş. Aynı zamanda Nordkyn'den ayrılarak Finnmark'ın doğusundan Batı Finnmark'a ulaşmış oluyoruz.

Ferhat & Nermin harikasınız,

geyiğin arkasındakini Albatros'a benzettim nedersin?

Bir kez daha teşekkürler ikinize de!

Bu fotoğraflar, umarım başımızın derde girmesine neden olur birgün...

IMG_9773.jpg'de görülen mor renkli çiçekli bitkiler, ne olabilir, bir bilginiz oldu mu?

Cavid Sezen

güngör' Alıntı:
Ferhat & Nermin harikasınız,

geyiğin arkasındakini Albatros'a benzettim nedersin?
Tamam doğru mantıklı geldi, şimdi algıladım. Büyük bir martı da olabilir. Bakış açımla denizdeki köpüklü dalga nedeniyle sürekli denizden fırlamış bir şeyi algılıyordum. ;D

gezmen' Alıntı:
Bir kez daha teşekkürler ikinize de!

Bu fotoğraflar, umarım başımızın derde girmesine neden olur birgün...

IMG_9773.jpg'de görülen mor renkli çiçekli bitkiler, ne olabilir, bir bilginiz oldu mu?

Cavid Sezen
O baş derdini bütün dostlarımıza diliyoruz.

O çiçekleri yakından çekmemişim bu kuzey bölgesinde birkaç yerde görmüşüz. Bir bilgiye rastlamadım. Bazen bilgi tabelalarında birtakım bilgiler oluyor, bu büyüttüğüm IMG_9967a.jpg olabilir mi acaba?

Ferhat resimden anlayabilmek zor ancak Martılar iç denizlerde yaşayan kuşlardır,Albatroslar Martıların büyüğü ve
okyanus kuşlarıdır. Bu farktan dolayı Albatros olabilir dedim.Selamlar.

güngör' Alıntı:
Ferhat resimden anlayabilmek zor ancak Martılar iç denizlerde yaşayan kuşlardır,Albatroslar Martıların büyüğü ve
okyanus kuşlarıdır. Bu farktan dolayı Albatros olabilir dedim.Selamlar.
Büyük martılar vardı ama albatrosmudur bilemiyorum. :

Albatros deyince, aklıma hep şu belgesellerde gördüğümüz, kanat çırparken koşa koşa havalanan kuşlar geliyor.

2003 yılında çektiğim fotoğraflardan. Hepsi Gamvik'ten. İlk fotoğraf biraz bulanık ama gerçek bir kuş. Sonrakiler Gamvik müzesinden. Son fotoğraf da yine müzede gördüğümüz başka kuşları ve hayvanları anlatıyor.