Ynt: '' Küçük Rüzgar Jeneratörü '' Nasıl Yapılır ?
Arkadaşlar bu gün epey çalışma yaptık. Pek çok motor denemesi yaptık.
Hudev kardeşim sizin denediğiniz çamaşır makinasının pompa motorunu bizde denedik. Sizin gibi 75 volt aldık ama sizin gibi amper bulamadık sonra bulduk 0,3 gibi.
Siz o yüzden okuyamamışsınız.
Matkap, Spiral, Elektrikli süpürge, gibi pek çok motor denedik ve ölçümlerini aldık. Sizler sakın bunlarla uğraşmayın. Sonunda doğru motoru bulduk.
10 cm. en 15 cm. gibi boyda bir motor. Akü ile çalışıyor. Yani 12 volt ile aynı zamanda 24 ile çalışanıda var. Biz bunu matkaba bağladık ve 300 / dakika gibi bir devirde akım aldık. Yaklaşık 700 devirde ise 18 volt, 35 watt, ve yanılmıyorsam 3 amper gibi bir akım aldık. Bunu bize denememiz için bir arkadaşımız getirdi. Buralarda süt makinalarında pompa motoru olarak kullanılıyor. Başarılı olunca onun elinde bundan bir tane daha varmış onu yarın bana getirecek.
Motorun markasını ve yazılarını okuyamadım. Çünkü yuvarlak bir haznenin içinde idi. Size şunu yazmam gerek, bu küçük motorlar, yatlarda yada teknelerde tabanda biriken
suyu dışarı atmak için kullanılan küçük pompaların motoruymuş.
Bu motor sadece matkapla yaklaşık 300 devirde 21,5 watt lık ampülü rahat yakıyor. Biraz daha hızlandırnca 35 watt lık ampülü mühiş şekilde yaktı. Yarın bana gelen motorla
çalışmalara devam edeceğiz. Gelişmeleri aktarırım.
Hoşçakalın.