Kocaeli'de Hamsili Helvalı Defenderlı Rampa - Hazırlık (14 Aralık 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dronder Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 219
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,024
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kocaeli'de Hamsili Helvalı Defenderlı Rampa - Hazırlık (14 Aralık 2008)

araç için geçmiş olsun :( . umarım en kısa zamanda biter. sezon yeni açıldığı daha çok organizasyon yapacağız. ;) her zaman bekleriz...

Etiketler

Bayağı kalabalık olmuş maşallah. Konyoy kurallarımıza mutlaka uyun arkadaşlar. Problemsiz bir seyahat için bu kaçınılmazdır.
Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.
Dönüşte Gezilerimiz bölümünde yeni baslik acarak fotografları koyarsınız. Bekliyoruz ;)

Jeep34' Alıntı:
Bayağı kalabalık olmuş maşallah. Konyoy kurallarımıza mutlaka uyun arkadaşlar. Problemsiz bir seyahat için bu kaçınılmazdır.
Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.
Dönüşte Gezilerimiz bölümünde yeni baslik acarak fotografları koyarsınız. Bekliyoruz ;)

iyi dileklerin için teşekkürler Uğur Abi sizleri aramızda görmek isterdik ama işiniz çıktı :( bir dahakine inşallah...
konvoy kuralları için link koymuştum ama tekrar hatırlamak ve hatırlatmakta fayda var...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=8908.0

GEZENBİLİR'İN 10 ALTIN KONVOY KURALI:

1- Her konvoyda bir LİDER olur ve yerini kendi belirler (15 araç üstü 2 lider).
Her konvoyda bir REHBER olur ve önde gider. Özel durumlarda rehber ve lider aynı kişi olabilir.

2- Konvoydaki araçların sırası, lider tarafından telsiz, vinç, motor gücü, ağırlık, pilotların tecrübeleri gibi kıstaslar göz önüne alınarak yapılır ve tüm gezi boyunca olağan haller dışında bu sıralama bozulmaz.

3- Konvoyda uyulması gereken en temel kural, konvoyun bütün halinde kalmasıdır. Hiç bir araç lidere haber vermeden ve çok gerekli olmadıkça konvoydan ayrılamaz, duramaz ve konvoy düzenini bozucu hareketler yapamaz.

4- Konvoyun hızı en yavaş aracın hızına göre ayarlanır.

5- Konvoyu oluşturan araçlar, kısa farları açık olarak yol alırlar.

6- Konvoydaki her araç arkasındaki araçtan sorumludur. Arkasındaki araçta bir sorun olduğu durumlarda telsizle lideri uyarır ve durup bekler. Kavşaklarda, özellikle araçlar arasındaki mesafenin uzadığı durumlarda her araç, arkadaki aracın dönülen yönü gördüğüne emin olmalı, gerekiyorsa bekleyip arkadaki araç geldiğinde hareket etmelidir.

"Her araç bilmelidir ki; kendisinde bir sorun olduğunda, önündeki araç bunu görecek ve sorunu gidermek için gerekenleri yapacak!"

7- Özellikle tek şeritli yollarda, konvoy dışı hızlı giden araçların sollamalarını kolaylaştırmak için, konvoydaki araçların arasında uygun boşluklar bırakılmalıdır.

8- Offroad koşullarındaki dere, çamur ve engel aşma gibi "özel geçiş etaplarında", bir araç etabı bitirmeden diğeri kesinlikle girmez.

9- Tüm kararlar LİDER tarafından, kendi belirlediği sistemle verilir. Lider, konvoydaki bir araçta oluşabilecek arıza durumunda, konvoyun tamamının beklemesine veya arızalı aracın kalarak konvoyun devam etmesine karar verebilir.

10- Lider, "konvoy kuralları"na uymayan aracı ve sürücüsünü "oylama" yaparak konvoydan çıkarabilir.

Rehberimiz değerli Abimiz Doğan Abidir... Liderimiz bir başka değerli abimiz Cevat Abidir...

arkadaşlar yukarıda ateş adında yeni üye bir arkadaş daha var ve benim bir yazımdan alıntı yapmış !!!!!!!! benimle uzaktan yakından alakası yoktur duyurulurrrr !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

yaw akşamdan beri hamsileri temizliyorum, 5 su geçtim üzerlerinden, tuzladım buzdolabına da koydum, sabah ola hayırola.....

bu arada yarın Antalya dan bir arkadaşımızda land cursier ile aramızda olacak.....

01- dronder (önder özdenkaya -zj) + (bol fıstıklı helvalar....)
02- felice (mesut + def.110 + 1 kasa hamsi) (ihtiyaç halinde 2 kasa hamsi)
03- Concrete (güven + koray - def 110)
04- transporter (1den + def 110)
05- umutkaptan (def 110 +şimal)
06- Wolverine-Grand Cherokee (Özgür + zj)
07- yunus bager (yunus + zafer - def 110)
08- meriç (def 110+........)
09- tatanga (serhat yıldırım+nissan patrol)
10- tuncaaayy+1 kişi (d-max büyük ihtimalle)
11- metinzengin54 (nissan patrol)
12- Ergun + Beatrıx ( CJ5 veyaq 95 ZJ )
13- Ophtha (Feroza)
14- orhunşenocak (Niva+1 kişi)
15- doğan54 (niva)
16- turbocevat (tahoe)
17- özdağlar (jeep xj)
18- duman (cüneyt avdan,1 adet zj+1kişi bilemedin 2 kişi)
19- almirsen (şener ve elif, cj5)
20- Pathfinder balabanlı
21- orsa
22- orsa'nın arkadaşı
23- Land crusier (Antalya)

ateş' Alıntı:
aramıza yeni katıldığın belli arkadaşım.Zira ateş olan benim :mad: e hoşgeldin çakma ateş kardeşim ;D

ates' Alıntı:
arkadaşlar yukarıda ateş adında yeni üye bir arkadaş daha var ve benim bir yazımdan alıntı yapmış !!!!!!!! benimle uzaktan yakından alakası yoktur duyurulurrrr !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Arkadaşlar biriniz ''Ateş'' diğeriniz ''Ates'' ismini kullanıyorsunuz, bu sizler için bir sorunsa lütfen admin/moderatör arkadaşlardan yardım isteyiniz,

selamlar.

Bende gelmeyi düşünüyordum ama olmadı size iyi eğlenceler dilerim...

ates olarak kullana benim l bir karışıklık olmasını engellemek için admin/moderatör arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim herhangi bir yanlışlığa mahal vermemek için..

SDC' Alıntı:
Bende gelmeyi düşünüyordum ama olmadı size iyi eğlenceler dilerim...

gelseydiniz cheroke yi birde buralarda test edebilirdiniz, bi dahaki sefere diyelim,
selamlar.

ar
ates' Alıntı:
ates olarak kullana benim l bir karışıklık olmasını engellemek için admin/moderatör arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim herhangi bir yanlışlığa mahal vermemek için..
arkadaşim sizin yaptıgınız gerçekten müslüman mahallesinde salyangoz satmakmış

Evet önder bey yatmak lazım ama gerçekten okan bu akşam cok iyi bende şimdi işten geldım sabah görüşmek ve tanışmak dilegiyle

Felice' Alıntı:
gelseydiniz cheroke yi birde buralarda test edebilirdiniz, bi dahaki sefere diyelim,
selamlar.

XJ-Pajero takası gerçekleşmedi Mesut Bey...
Ben araca alışamadım, kullanmakta güçlük çektim, ödeme ile ilgili beklenmeyen sorunlarım oldu. Sağolsun Yüksel'de anlayış gösterdi ve araçlar bugün eski sahiplerine geri döndü. Kısmet değilmiş :smiley:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri