Kıytırık Karavancılar Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalgıç Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,647
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kıytırık Karavancılar Hakkında

Önemli olan hayallerin gerçekleşmesidir. Ne tür bir lüks donanım ile yapıldığı değil, yapılmaya başlanmasıdır.
Keyfiniz ve muhabbetiniz bol olsun.

Etiketler

baslığı görünce ben de o araçlarla karavancılık mı yapılır diye bir konu sandım..
ama okuyunca, "parayla sahip olacağın değil, kendi üreteceğin şeylerle gurur duymalısın" öğretisin buldum:smiley::smiley:

çok güzel konu:smiley: çok güzel açıklama... çok güzel yorumlar..
sabah sabah keyfimi yerine getirdiniz.. içime insan sevgisi doldu...
çok tesekkür ederim..

off road da da öyle değil midir?
en donanımlı en çok para harcanmış araçla geziye gelenler olur.. bir de bu işten ekmek yiyen ustaların arabaları.. toplama, çirkin görünümlü.. ama en gözü kara onlardır.. kimsenin çıkamadığı yere çıkarlar..
burnu büyük olsa da, biraz önce onu ve canı kadar sevdiği arabasını hor görse de arıza yaptığında çamura aldırmadan altına yatar arabasının.. tamir eder.. para önerirler hakaret adleder:smiley::smiley:
keske ben de onlardan olabilsem..

zapatista' Alıntı:
ama okuyunca, "parayla sahip olacağın değil, kendi üreteceğin şeylerle gurur duymalısın" öğretisin buldum:smiley::smiley:
Şimdi kendinizce çok edebi bir şey yazdığınızımı düşünüyorsunuz,
İnsanlar zaten her kullandıkları her şeyi kendileri üretip imal edebilseler, para - toplu yaşam ve meslek diye bir kavram olmazdı !
Her üretilen hep iyi olacak diyede bir kavram yok !
Parayla sahip olunan ürünlerde her zaman kötü değildir, yeteneğinin yoksa satın almak zorunda kalırsınız.
Ben karavanda yaşamak için evimi sattım ve güvendiğim sevdiğim kişiden para vererek karavan aldım şimidi ben gurursuzmuyum.

Merhaba
Genel bir açıklama yada cevap gibide görebilirsiniz!Direkt konu ile alakalı değildir ama bu konu içinde geçerlidir.
Aslında bu ve buna benzer sanal ortamda yazılanlara,atıp tutanlara çokda aldırış etmemek lazım.
Çünkü adam gerçekte çok farklı düşünüyordur ama her hangi bir konu,onu o an için gaza getirip düşündüğünün tam tersi görüşte bildiriyor olabilir.
Neticede adı üzerinde sanal ortam,
Saygılarımla.

dalyan' Alıntı:
Merhaba
Genel bir açıklama yada cevap gibide görebilirsiniz!Direkt konu ile alakalı değildir ama bu konu içinde geçerlidir.
Aslında bu ve buna benzer sanal ortamda yazılanlara,atıp tutanlara çokda aldırış etmemek lazım.
Çünkü adam gerçekte çok farklı düşünüyordur ama her hangi bir konu,onu o an için gaza getirip düşündüğünün tam tersi görüşte bildiriyor olabilir.
Neticede adı üzerinde sanal ortam,
Saygılarımla.

Güzel tesbit...

İnsanların o andaki ruhsal durumuna göre bile değişebiliyor bu açıklamalar.. Aynı insanı ertesi gün çok farklı düşüncelerle de görebilirsiniz.. Ya da zaman içerisinde fikirleri değişebilir.. Gerçekten fazla takılmamak gerekiyor bu durumlara. Ama saygı sınırlarını da aşmamak gerekiyor. ;)

Sayın dalgıç
En son yazdıklarımın sizinle bir ilgisi yok burada bazı arkadaşlar her şeyi normal standartından oldukça çok saptırıyorlar, Siz konunuzda haklısınız bu konu karavanını kendiniz yapacaksınız veya satın alacaksınız konusu değil ben bu işe içinizde belkide en son gönül verip ama her şeyini buna adamış kişiyim. Gerçek anlamda çoğu kişi için kendimin yapmadığı pahalı bir araba almış olabilirim ama ben bu iş için oturduğum bir ikincisi olmayan evimi ve arabamı sattım ve bu aracı aldım şu anda o araçta yaşamaktayım ve tanışmak istediğim öncelikli kişilerden birisiniz.
Karavanın içine ayak basmadan sadece birilerini (ki onlarda bu işin ticaretini yapan kişiler) onları savunup gerçek karavancıları yok sayan kişiler benim için harbiden kıytırık karavancıdır.

sayın karagöz
sadece size gülücükler göndermek istiyorum:smiley::smiley::smiley:
aslında yazacak çok şey var özellikle size ama.. bu güzel başlığı sizin gibi kirletmek istemiyorum..

Karışmıyorum bu kez.. Altta kalanın canı çıksın.. ;D ;D ;D (Şaka tabi..)

Dostlar,
Bu konuyu oldukça uzun zamandır takip ediyorum, ama içimden bir şey yazmak gelmedi bugüne kadar. 2004 yılından beri karavancılığın içinde olan biri olarak şunu söyleyebilirim. Karavanda yaşam biçimi, biraz da hayata nasıl baktığınız ile ilgilidir. İşin maddi boyutu bir yana, yaşamda, nelerden zevk aldığınız önem kazanır. Maddiyat tabii ki çok önemli bir faktör. Eminim ki basit olsun ne var diyenlerin bir kısmı daha iyi bir karavana özlem duyuyordur. Bunu yadırgamam.
Süreyya beye saygı duyuyorum, varını yoğunu satıp karavanda yaşamı tercih etmiesi ve bundan da son derece mutlu olması saygıya değer.
Kendi karavanını yapabilmek ayrı bir konudur. Bu dostlarımıza da saygı duyuyorum.
İmkanlarım ölçüsünde bir karavan sahibiyim, ben de diğerleri gibi daha mükemmel bir karavan sahibi olmayı, yaşamımın çok büyük bir kısmını karavanda yaşamayı tercih edenlerdenim. Mükemmelliyetçi yönüm kuvvetli olduğundan karavanımın dünya ölçüsünde ihtiyaçlara cevap veren bir karavan olmasını isterim. İhtiyaçların hiç bitmediğinin de farkındayım.
Dediğim gibi yaşama bakış açımız, karavanda yaşamımızı da etkiliyor kaçınılmaz olarak. Güvenlik kaygıları giderilmiş her türlü karavanda, mutlu, bol gezili günler dileği ile. Bu konuya fazla takılmayın, bırakın herkes hayatını yaşasın... Önemli olan karavancı sayısının artması ..
Geri dönüş heyacanı başladı, karavanda yapmam gereken bir sürü iş var. TÜV muayenesi, genel kontrol, yeni akü, yeni ihtiyaçlar falan filan. Karavanda olmayı özledim, açıkçası :smiley:
Görüşmek üzere ...

teos' Alıntı:
Dostlar,
Bu konuya fazla takılmayın, bırakın herkes hayatını yaşasın... Önemli olan karavancı sayısının artması ..

Görüşmek üzere ...

Oğuz abi,

Havalar bir iki haftadan sonra şeker gibi olacak artık...
En kısa zamanda keyifli bir buluşmada görüşmek üzere...

bu sözlere bende katılıyorum'' bırakın herkes hayatını yaşasın'' nasıl mutlu oluyorsa :smiley:

Katılıyorum saygılı olmalı ve hiç kimseyi hor görmemeliyiz

Arkadaşlar,benim bu yazıyı yazma nedenim insanları olduğu gibi kabul edebilme üstüne idi. Yaşlı-genç, zengin - fakir, Vs nedenle olursa olsun hor görmemek adına yazılmıştı. Ne lüks donanımlı araç sahibi kişilere,kedi- ciğer olayı gibi ,veya uyduruk kaytırık araçlarlada olsa doğada olmak isteyenlere hor bakmamak gerektiğini vurgulamaktı.
Tabiki elinden gelmediği için,zamanı müsait olmadığı için.yapacak yeri olmadığı için veya başka nedenlerle kişiler hazır olanı alacak veya yaptıracak.Buna kimsenin söz söyleme hakkı olamaz.Ama elinden gelen ve bahçesinde emek vererek yetiştirdiği domatesi yerken aldığı tadın başka olduğunu düşünen arkadaşlarımızıda haklılar. Gerçektende o domatesin tadı insana başka geliyor.Kendi tuttuğu balığın tezgahtan alınandan lezzetli gelmesi gibi.
Benim demek istediğim , ne balık tutamadığı için tutupda yiyene '' bunda akıl yok bu soğukta 2-3 balık için donuyor,yaptığı masraf ile 3 kilo balık alır'' diye hor görülmesin. Veya balık tutan da '' eeee parası çok, basar parayı istediği balığı yer,elinden gelmezki balık tutmak '' demesin. Kimse kimseyi hor görmesin,yargılamasın,sınıflandırmasın. Tek istediğim bu idi.
Tüm insanlar içinde bulunduğu şartlar ve imkanlar nedeni ile farklı yaşamak zorundadırlar.Fakat bu diğerini hor görme hakkını vermez . Ne imkansızlığı nedeni ile uyduruk yaşayanı hor görelim,nede servet düşmanlığı yapalım.
Burada bulunan tüm dostlarımızın bir arada olmasının tek nedeni var.Gezmeyi ve doğada olmayı sevdiğimiz içindir. KARAVAN (veya adına ne derseniz) dediğimiz şey sadece ve sadece araçtır. Bunun şeklide herkesin imkanları ölçüsüne göre şekilleniyor. Lütfen araçlara takılmayalım. Asıl olan İNSAN dır. İçinde insan olmayınca ise demir yığını. 300-500 kilo demirin ederine bakıp insanları sınıflandırmayalım.
Sizden başka tüm insanlar ve sahip olduklarımız kocaman bir SIFIR dır. Sadece siz 1 siniz..Hangi sıfırın veya sıfırların solunda durursanız onlar değer kazanır.SIFIR olmaktan kurtulur 10-100-1000-100000 olur. Sol başlarınızda siz yani 1 olmadıkça sıfır olarak kalırlar.
İnsanlarda değer vermek istediklerine yüzünü döner,değer vermediklerinede sırtını döner. Benim tek isteğim insanların birbirine sırtlarını değil yüzlerini dönmeleri,dost olmaları.
Rahmetli NAZIM'ın dediği gibi BİR AĞAÇ GİBİ HÜR,ORMAN GİBİ KARDEŞCESİNE yaşamak. Tek isteğim bu. Ormanlardaki meşeler-ardıçlar-çınarlar ne kadar haşmetli ise,onların dibinde açan laleler-papatlayar-mantarlar da o ormana güzellik katar,ot dediğimiz çimlerin üzerine uzandığımızda ne kadar mutlu oluruz.
OĞUZ dostun dediği gibi herkes dilediği,zevk aldığı,tercih ettiği şekilde yaşama hakkına sahiptir. Burada çekişme için değil dostluklar kurmak,paylaşmak için olduğumuzu unutmayalım.
Kendi adıma burada olmaktan da çoooook ama çok mutluyum. GEZANBİLİR sayesinde ''adını saysam çok uzun olacak'' birçok kıymetli dostlar kazandım. GEZENBİLİR sayesinde karavancılık adına yaşıma rağmen bilmediğim çok şey öğrendim,halada öğreniyorum.
Buradaki tüm dostlarımın nasıl ki biribirinden menfaat beklentisi yoksa,lütfen çekişmeside olmasın. 65 yaşımdayım hayatım boyunca çooooook içinde kalmak zorunda olduğum,seyretmek zorunda olduğum kavgalar ile geçti ömrüm. Hergün de siyasilerin kavgalarını seretmek zorundayız.
İnsanların birbirlerini sevmesini-gülümsemesini bu kadar istememe rağmen. Yıllar sonrada olsa çekişmelere neden olan KIYTIRIK KARAVANCILAR konusunu açarak, neden olduğum için sizlerden ÖZÜR dilerim.
Buradaki tanıdığım veya tanıma fırsatım olmayan tüm dostlarımı,aracına-yaşına-sınıfına-memleketine-cinsine bakmadan sadece ve sadece İNSAN oldukları için çok seviyorum. Saygılarımla

Dalgıç Hocam fikrinize , parmaklarınıza sağlık. Nokta da konmuş oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri