Ynt: Kıytırık Karavancılar Hakkında
Ayaktayım,Alkışlıyorum...Sevgiler.
dalgıç' Alıntı:Arkadaşlar,benim bu yazıyı yazma nedenim insanları olduğu gibi kabul edebilme üstüne idi. Yaşlı-genç, zengin - fakir, Vs nedenle olursa olsun hor görmemek adına yazılmıştı. Ne lüks donanımlı araç sahibi kişilere,kedi- ciğer olayı gibi ,veya uyduruk kaytırık araçlarlada olsa doğada olmak isteyenlere hor bakmamak gerektiğini vurgulamaktı.
Tabiki elinden gelmediği için,zamanı müsait olmadığı için.yapacak yeri olmadığı için veya başka nedenlerle kişiler hazır olanı alacak veya yaptıracak.Buna kimsenin söz söyleme hakkı olamaz.Ama elinden gelen ve bahçesinde emek vererek yetiştirdiği domatesi yerken aldığı tadın başka olduğunu düşünen arkadaşlarımızıda haklılar. Gerçektende o domatesin tadı insana başka geliyor.Kendi tuttuğu balığın tezgahtan alınandan lezzetli gelmesi gibi.
Benim demek istediğim , ne balık tutamadığı için tutupda yiyene '' bunda akıl yok bu soğukta 2-3 balık için donuyor,yaptığı masraf ile 3 kilo balık alır'' diye hor görülmesin. Veya balık tutan da '' eeee parası çok, basar parayı istediği balığı yer,elinden gelmezki balık tutmak '' demesin. Kimse kimseyi hor görmesin,yargılamasın,sınıflandırmasın. Tek istediğim bu idi.
Tüm insanlar içinde bulunduğu şartlar ve imkanlar nedeni ile farklı yaşamak zorundadırlar.Fakat bu diğerini hor görme hakkını vermez . Ne imkansızlığı nedeni ile uyduruk yaşayanı hor görelim,nede servet düşmanlığı yapalım.
Burada bulunan tüm dostlarımızın bir arada olmasının tek nedeni var.Gezmeyi ve doğada olmayı sevdiğimiz içindir. KARAVAN (veya adına ne derseniz) dediğimiz şey sadece ve sadece araçtır. Bunun şeklide herkesin imkanları ölçüsüne göre şekilleniyor. Lütfen araçlara takılmayalım. Asıl olan İNSAN dır. İçinde insan olmayınca ise demir yığını. 300-500 kilo demirin ederine bakıp insanları sınıflandırmayalım.
Sizden başka tüm insanlar ve sahip olduklarımız kocaman bir SIFIR dır. Sadece siz 1 siniz..Hangi sıfırın veya sıfırların solunda durursanız onlar değer kazanır.SIFIR olmaktan kurtulur 10-100-1000-100000 olur. Sol başlarınızda siz yani 1 olmadıkça sıfır olarak kalırlar.
İnsanlarda değer vermek istediklerine yüzünü döner,değer vermediklerinede sırtını döner. Benim tek isteğim insanların birbirine sırtlarını değil yüzlerini dönmeleri,dost olmaları.
Rahmetli NAZIM'ın dediği gibi BİR AĞAÇ GİBİ HÜR,ORMAN GİBİ KARDEŞCESİNE yaşamak. Tek isteğim bu. Ormanlardaki meşeler-ardıçlar-çınarlar ne kadar haşmetli ise,onların dibinde açan laleler-papatlayar-mantarlar da o ormana güzellik katar,ot dediğimiz çimlerin üzerine uzandığımızda ne kadar mutlu oluruz.
OĞUZ dostun dediği gibi herkes dilediği,zevk aldığı,tercih ettiği şekilde yaşama hakkına sahiptir. Burada çekişme için değil dostluklar kurmak,paylaşmak için olduğumuzu unutmayalım.
Kendi adıma burada olmaktan da çoooook ama çok mutluyum. GEZANBİLİR sayesinde ''adını saysam çok uzun olacak'' birçok kıymetli dostlar kazandım. GEZENBİLİR sayesinde karavancılık adına yaşıma rağmen bilmediğim çok şey öğrendim,halada öğreniyorum.
Buradaki tüm dostlarımın nasıl ki biribirinden menfaat beklentisi yoksa,lütfen çekişmeside olmasın. 65 yaşımdayım hayatım boyunca çooooook içinde kalmak zorunda olduğum,seyretmek zorunda olduğum kavgalar ile geçti ömrüm. Hergün de siyasilerin kavgalarını seretmek zorundayız.
İnsanların birbirlerini sevmesini-gülümsemesini bu kadar istememe rağmen. Yıllar sonrada olsa çekişmelere neden olan KIYTIRIK KARAVANCILAR konusunu açarak, neden olduğum için sizlerden ÖZÜR dilerim.
Buradaki tanıdığım veya tanıma fırsatım olmayan tüm dostlarımı,aracına-yaşına-sınıfına-memleketine-cinsine bakmadan sadece ve sadece İNSAN oldukları için çok seviyorum. Saygılarımla
Ayaktayım,Alkışlıyorum...Sevgiler.