Kıytırık Karavancılar Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalgıç Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,647
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kıytırık Karavancılar Hakkında

dalgıç' Alıntı:
Arkadaşlar,benim bu yazıyı yazma nedenim insanları olduğu gibi kabul edebilme üstüne idi. Yaşlı-genç, zengin - fakir, Vs nedenle olursa olsun hor görmemek adına yazılmıştı. Ne lüks donanımlı araç sahibi kişilere,kedi- ciğer olayı gibi ,veya uyduruk kaytırık araçlarlada olsa doğada olmak isteyenlere hor bakmamak gerektiğini vurgulamaktı.
Tabiki elinden gelmediği için,zamanı müsait olmadığı için.yapacak yeri olmadığı için veya başka nedenlerle kişiler hazır olanı alacak veya yaptıracak.Buna kimsenin söz söyleme hakkı olamaz.Ama elinden gelen ve bahçesinde emek vererek yetiştirdiği domatesi yerken aldığı tadın başka olduğunu düşünen arkadaşlarımızıda haklılar. Gerçektende o domatesin tadı insana başka geliyor.Kendi tuttuğu balığın tezgahtan alınandan lezzetli gelmesi gibi.
Benim demek istediğim , ne balık tutamadığı için tutupda yiyene '' bunda akıl yok bu soğukta 2-3 balık için donuyor,yaptığı masraf ile 3 kilo balık alır'' diye hor görülmesin. Veya balık tutan da '' eeee parası çok, basar parayı istediği balığı yer,elinden gelmezki balık tutmak '' demesin. Kimse kimseyi hor görmesin,yargılamasın,sınıflandırmasın. Tek istediğim bu idi.
Tüm insanlar içinde bulunduğu şartlar ve imkanlar nedeni ile farklı yaşamak zorundadırlar.Fakat bu diğerini hor görme hakkını vermez . Ne imkansızlığı nedeni ile uyduruk yaşayanı hor görelim,nede servet düşmanlığı yapalım.
Burada bulunan tüm dostlarımızın bir arada olmasının tek nedeni var.Gezmeyi ve doğada olmayı sevdiğimiz içindir. KARAVAN (veya adına ne derseniz) dediğimiz şey sadece ve sadece araçtır. Bunun şeklide herkesin imkanları ölçüsüne göre şekilleniyor. Lütfen araçlara takılmayalım. Asıl olan İNSAN dır. İçinde insan olmayınca ise demir yığını. 300-500 kilo demirin ederine bakıp insanları sınıflandırmayalım.
Sizden başka tüm insanlar ve sahip olduklarımız kocaman bir SIFIR dır. Sadece siz 1 siniz..Hangi sıfırın veya sıfırların solunda durursanız onlar değer kazanır.SIFIR olmaktan kurtulur 10-100-1000-100000 olur. Sol başlarınızda siz yani 1 olmadıkça sıfır olarak kalırlar.
İnsanlarda değer vermek istediklerine yüzünü döner,değer vermediklerinede sırtını döner. Benim tek isteğim insanların birbirine sırtlarını değil yüzlerini dönmeleri,dost olmaları.
Rahmetli NAZIM'ın dediği gibi BİR AĞAÇ GİBİ HÜR,ORMAN GİBİ KARDEŞCESİNE yaşamak. Tek isteğim bu. Ormanlardaki meşeler-ardıçlar-çınarlar ne kadar haşmetli ise,onların dibinde açan laleler-papatlayar-mantarlar da o ormana güzellik katar,ot dediğimiz çimlerin üzerine uzandığımızda ne kadar mutlu oluruz.
OĞUZ dostun dediği gibi herkes dilediği,zevk aldığı,tercih ettiği şekilde yaşama hakkına sahiptir. Burada çekişme için değil dostluklar kurmak,paylaşmak için olduğumuzu unutmayalım.
Kendi adıma burada olmaktan da çoooook ama çok mutluyum. GEZANBİLİR sayesinde ''adını saysam çok uzun olacak'' birçok kıymetli dostlar kazandım. GEZENBİLİR sayesinde karavancılık adına yaşıma rağmen bilmediğim çok şey öğrendim,halada öğreniyorum.
Buradaki tüm dostlarımın nasıl ki biribirinden menfaat beklentisi yoksa,lütfen çekişmeside olmasın. 65 yaşımdayım hayatım boyunca çooooook içinde kalmak zorunda olduğum,seyretmek zorunda olduğum kavgalar ile geçti ömrüm. Hergün de siyasilerin kavgalarını seretmek zorundayız.
İnsanların birbirlerini sevmesini-gülümsemesini bu kadar istememe rağmen. Yıllar sonrada olsa çekişmelere neden olan KIYTIRIK KARAVANCILAR konusunu açarak, neden olduğum için sizlerden ÖZÜR dilerim.
Buradaki tanıdığım veya tanıma fırsatım olmayan tüm dostlarımı,aracına-yaşına-sınıfına-memleketine-cinsine bakmadan sadece ve sadece İNSAN oldukları için çok seviyorum. Saygılarımla

Ayaktayım,Alkışlıyorum...Sevgiler.

Etiketler

SAYIN DALGIÇ:smiley:
bu yazdıklarınıza neden olanlardan biriyim sanırım..
çok üzgünüm ama ...
son yazdıklarınızı da okuma şansı yarattığım için mutluyum:smiley::smiley::smiley:
sizin gibi abiler olduğu sürece bu memleket olan inancım artıyor...
çok memnun oldum çok....
hepinize sevgi ve saygılar..

hadi bir nazım da benden o halde:

Memleketim, memleketim, memleketim,
ne kasketim kaldı senin ora işi
ne yollarını taşımış ayakkabım
......

Çok güzel bir yazı teşekkürler... Keşke yapabilsek söylediklerinizi.
Keşke herkes de yapabilse...

Yücel, yukarıdaki bağlantı adresi için çoook sağolasın. Şu toplumsal karmaşa ortamında herkesin okumasında büyük yarar olan bir yazı. Çeşitliliği kabul etmeyen, demokrat olamaz!... ;) :smiley:

Cavid Sezen

Çok edebiyat parçalamaya gerek yok.
Sıcak sobanın veya kaloriferin yanından evin camından karavancı kesilmekmi?
Yoksa sonuna kadar parasını helal ettiren bir firmaya karavanını yaptırıp kışın en zor şartlarında karavancılığa adım atıp güneşi hafif görüp bunları yapmakmı?
[attachment=2]
[attachment=1]
[attachment=3]
Yoksa otel parası ödemek yerine senelik iznini bedavaya yetirmek uğruna bir aracın içinde konaklamakmı karavancılık?

2011_03230005.jpg

2011_03230001.jpg

2011_03230004.jpg

Ama sonuç ne olursa olsun galiba esas ve gerçek KIYTIRIK KARAVANCILAR biziz.
[attachment=1][attachment=2][attachment=3]
Evet muhalif arkadaşlar 2 resimde siz ekleyinde bizde görelim.

2011_03230004.jpg

2011_03230003.jpg

2011_03230002.jpg

Sevgili doğa dostları ağbilerim ,kardeşlerim bizler sevgi ve saygı içinde yaşamda her dakikasında mutlu olmayı becerebilen insanlarız.Bende kıytırık bir karavancıyım.Öncelikli sorunlarımız doğayı kirletenler ve insan olmayı becerememiş kural tanımazlar diyor ve ekliyorum.Hergün birilerini ikaz ediyorum.Çekirdek yiyip yere atanı ve portakal kabuğunu yere atanı ,yere tüküreni oturduğu yere çöp ve pisliğini bırakanı ikaz edip bunun kavgasını veriyorum.Birgün dayak mı yeriz bilmiyorum ama sahip olduklarımızla değilde istikbalde gençlere ne bırakabileceğimiz önemli bence.SEVGİ ve SAYGILAR.

Süreyya Bey,

Fotoğraflarınız çok güzel, Maaşallah karavanınız da...
Seçtiğiniz yaşam tarzını çok seviyorum, Ve takdir ettiğimi söylüyorum.
Belki ben de sizin gibi emekli olsam böyle bir seçim yapardım,
Ama yaşım gereği çalışmak zorundayım, Hem de zevkle...,

Benim için karavanımla yaşadıklarım ondan daha önemli, Varsın kendisi kıytırık olsun sorun değil, Gerçekten,
Önemli olan onunla ne yaptığımdır bana göre...

Bence sadece karavanınızla ve onunla yaşadıklarınızla memnun olun Süreyya Bey, Geçen zaman ömürden...
Kimin gerçek olduğunu asla bulamayacaksınız... Çünkü böyle bir şey yok.
Gerçek olan sizin sadece bir tane yaşamınız olduğu, Yaşayın..

Ne olur bizimkini de bize bırakın...

Mutlu Geziler,
Selamlar,

karavan sahibi olmakla,karavancı olmak arasındaki fark sizde açık olarak gözlemleniyor.bu forumun talihsizliği olarak görüyorum sizi Süreyya bey.

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.
Burasıda 9.köy oluverir ama bunun kararını verecek kişi Enver bey değildir.

Değerli büyüğümüz Abdi abi şahsına münhasır üslubunla malınla büyüklenmenin,karşısındakileri küçümsemelerin karşısında durmuş ve bu başlıkta bizlerlede
paylaşmış olmasından mutlu olduk, lakin bu başlık misyonunu tamamladı dediğimiz anda görüldüğü gibi yeni tartışmalara kaymaktadır.
Mutlaka bir kampta yada şenlikte,festivalde hatta yolda karşılaştıklarında merhaba diyebilecekleri dostluların baki kalabilmesi adına ve Abdi abininde anlayışla
karşılayacağı ümidiyle konuyu kilitliyorum.

İsabetli bir karar olmuş... Levent abi'nin yazdıklarına kelimesi kelimesine katılıyorum. Tartışmadan beslenen bir forum değiliz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri