Cok tesekkurler. Ayvalik'ta cok omrum gecti. Universite yillarimdan beri gider gelirim. Hatta bir ara yasamaya bile kalkismistim. Evlenince de 3 kurus paraya dokuntu ama bahceli ve 3 katli bir ev aliyorduk hatta. Sonra gozumuz korktu. Toplamaya paramiz yetmezse diye son dakikada vazgecmistik. Simdi o evler cok pahali. Yinede bence hakkettigi deger kadar degiller. Bunun sebebi yaz mevsiminin kisa olusu. Turizmciler yatirim icin cok efektif bulmuyorlar. İyiki de bulmuyorlar. Oldum olasi hep orjinal kalmayi bu ragbet gormemesine borclu Ayvalik. Bunun yani sira o evlerin tiyatro sahnesinden firlamis hallerini seyretmeye doyum olmuyor hakikaten. Fakat restore goremiyor olmasi gittikce yikilmaya yaklastiklarinin bir gostergesi. Halbuki tam karsisindakii adaya gittiniz mi bilmem. Ama gidenler Ayvaligin aynisi ama sanki dun insaa edilmis gibi diyorlar.
Hep diyoruz ya turizmciler bu ulkeyi mahfetti, koylari bozdu, denizi kirletti, sahili parselledi diye. Ama alin iste Ayvalikta turizmci yok, buyuk otel yatirimlari da yok, ama birsey degismiyor. Para yok insanlarda. Tesvik yok. Ayvalik icin tehlike canlarii calmaya basladi. Yakinda evler Tarlabasindakiler gibi kendi kendine yikilmaya baslayacak.
Cavit Hocam, tekrar tesekkurler. Ayvalik gercekten cok iyi geldi bana.
Not. Sarimsakli ayri bir gezegen konu haricidir.