Kısa Geziler; Ayvalık (22-23-24-25 Aralık 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,185
Ynt: Kısa Geziler; Ayvalık (22-23-24-25 Aralık 2009)

Bazılarının anıları olmalı...

[attachment=1]

Ayvalik 319.jpg

Etiketler

Cunda'dan görünümler... Taşkahve'de çay-kahve içenler parmak kaldırsın... :D

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Ayvalik 327.jpg

Ayvalik 329.jpg

Ayvalik 343.jpg

Harika resimler goruntuler ...ellerinize saglik.

Ayvalık'ta yiyecek ve yemek konusuna gelince, balık ve balık çorbası başta olmak üzere ne ararsanız var... Ha bir de lor tatlısı ve sakızlı kurabiye almayı unutmayın.. (İmren pastanesi ve Güler Tatlıhanesi) Bu arada Ayvalık'ın ünlü zeytinyağlarından almayı da ihmal etmiyoruz.. :smiley: (Sanki Akhisar'da yokmuş gibi, eee ne dersiniz "komşunun tavuğu, kaz görünürmüş insana.." :D)

Ayvalık'a veda ettikten sonra, Gömeç İlçesinde, forumdan tanıştığımız Sami Beylere(züğürt gezençi) konuk oluyoruz. Kendilerine çok güzel bir yaşam düzeni kurmuşlar; Sami Beyin becerikliliğini gözlerimizle de görüyoruz... Kısa ziyaretimizde gösterdikleri ilgi için kendilerine teşekkür ediyoruz.. Sami Beyin motorkaravanını da görme şansımız oluyor bu arada.

[attachment=1]

Ayvalik 365.jpg

Gömeç ziyaretinden sonra, geriye dön, Kozak sapağından sola dön, istikamet Kozak!... Biraz sonra fıstık çamı denizinden geçeceğiz. geçenleriniz bilir, onbinlerce fıstık çamı üstüste bulutları andırır.. Her mevsim ayrı bir güzeldir ama ille de her iki baharda... İlkbaharda iyice yeşildir her yer, güzün ise ünlü Kozak üzümünü tadabilirsiniz.. Benim tavsiyem, bu kısa yola en az bir gününüzü ayırmalısınız; yoksa tadı çıkmaz.. Bana kalırsa daha çok ya... :D

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Ayvalik 377.jpg

Ayvalik 380.jpg

Ayvalik 399.jpg

Kozak yaylasını geçerken Demircidere, Kaplan,Aşağıbey, Aşağıcuma, Yukarıbey... gibi yerleşimlere de uğruyoruz...

[attachment=1]

Granit ve fıstık çamı..

[attachment=2]

Madra Çayı

[attachment=3]

Ayvalik 402.jpg

Ayvalik 407.jpg

Ayvalik 413.jpg

Ve bir sürpriz...Hiç yakından deve görmüş müydünüz? Çanakkale'den başlayarak tüm Akdeniz kıyısı, öteden beri deveyi iyi tanır.. Fotoğraf, Kozak Yaylasının merkezi olan Yukarıbey köyünde çekilmiştir. Köy dediğime bakmayın, her türlü örgütlenmesi ile tam bir ilçe gibidir burası.. Sahi Yukarıbey neden ilçe değil ki?...

[attachment=1]

Ayvalik 419.jpg

22 Aralık günü Ayvalık'a ancak ulaşabildik. O akşam kısa bir Ayvalık turu ve Cunda'da kaldık.
23 Aralık gününü Ayvalık'a ayırdık.
24 Aralık perşembe günü ise Ayvalık pazarı ve Cunda.
Ayvalık'ta kaldığımız süre içinde Ayvalık Öğretmenevi'nin olanaklarından yararlandık. (Hala içki bulunabilen az sayıdaki öğretmenevinden birisi... :( Böyle yazdığıma bakmayın, sosyal içiciyimdir ama dayatmaları da kabul etmez bizim kuşak..) Ha bir de Ayvalık insanının ne denli uygar olduğunu da belirtmeme gerek yok sanırım..
25 Aralık cuma ise Gömeç ve Kozak üzerinden dönüş. Begama'dan sonra ise hızlı bir şekilde dönüyoruz ama yine karanlıkta girdik Akhisar'a.

Yaz(a)madığım epeyce şey daha var ama...

Esen kalın.
Cavid Sezen

Sonunda merakla beklediğim gezi yazısını hayranlıkla okudum. Gerçekten güzel bir doğada, insan elinin isterse ne kadar güzel eserler çıkaracağını ispatlarcasına güzel kent manzaralarında gezindim. Merak ettiğim konu aracınızda mı konakladınız? yoksa öğretmenevinde mi?
Paylaşımınız için teşekkür ederim...

drares' Alıntı:
Sonunda merakla beklediğim gezi yazısını hayranlıkla okudum. Gerçekten güzel bir doğada, insan elinin isterse ne kadar güzel eserler çıkaracağını ispatlarcasına güzel kent manzaralarında gezindim. Merak ettiğim konu aracınızda mı konakladınız? yoksa öğretmenevinde mi?
Paylaşımınız için teşekkür ederim...

Teşekkür bizden Haşmet Bey.
Bu türden kısa gezilerde araçta konaklıyoruz. Daha uzun gezilerde ise yaklaşık 2-3 günde bir otel, pansiyon ve öğretmenevi gibi yerlerde kalarak banyo... sorununu da çözüyoruz. Ayrıca kaplıcalar da iyice bir seçenek bu konuda. Bu söylediklerim, yaz mevsimi ve kışın en soğuk günleri dışında kalan süreler içindir. Aracımın düzeni, sıcak ve soğuk mevsimde gezi yapmaya elverişli değil, hele hele sıcaklarda ... :(

Selamlar.
Cavid Sezen

Bellı kı ; gozunuzden kacanları gormeye gıtmıs olmalısınız bana gore. Zaten oyle degılmıdır. Gıdıp gorulur, ama yıne de saklı kalmıs ve goremedıklerınızın kuskusu ıcınde hafıf bır kavruk yanınız kalmıstır donus yolunda. Bır gun aklınıza gelır. Hatta uykularınızı kacırır. farkında olmadan kafada bır gezı planı olusuvermıs de pırelenmektesınız. (amıyane :D) Bırde bakmıssınız dusuvermıssınız yollara . Ortalık bıraz da tenha olmalı kı bazı dıkkatı dagıtanlar etkıler olmaksızın kose bucak bır ıyıce bakmalı. Ve ıste o an guzel bır yemegın ardından yenen azmıktardakı damakta kalan tatlının tadı. Evet sımdı oldu ıste. eksık yanı tamamlandı.
Bız de aynı tadı aldık . tesekkur ederız sn Gezmen.

orbay74' Alıntı:
Bellı kı ; gozunuzden kacanları gormeye gıtmıs olmalısınız bana gore. Zaten oyle degılmıdır. Gıdıp gorulur, ama yıne de saklı kalmıs ve goremedıklerınızın kuskusu ıcınde hafıf bır kavruk yanınız kalmıstır donus yolunda. Bır gun aklınıza gelır. Hatta uykularınızı kacırır. farkında olmadan kafada bır gezı planı olusuvermıs de pırelenmektesınız. (amıyane :D) Bırde bakmıssınız dusuvermıssınız yollara . Ortalık bıraz da tenha olmalı kı bazı dıkkatı dagıtanlar etkıler olmaksızın kose bucak bır ıyıce bakmalı. Ve ıste o an guzel bır yemegın ardından yenen azmıktardakı damakta kalan tatlının tadı. Evet sımdı oldu ıste. eksık yanı tamamlandı.
Bız de aynı tadı aldık . tesekkur ederız sn Gezmen.

Aynen öyle...

Selamlar.
Cavid Sezen

Sn. Gezmen,
Gerçekten güzel bir gezi olmuş. Fotoğraflar harika.. Paylaşımınız için teşekkürler...
Sağlıklı, huzurlu nice geziler diliyoruz...

Ülker&Yavuz

2 sene önceki Cumhuriyet bayramına aldı götürdü beni bu geziniz.
Sağolun. !
Bizim planlarda da bu sene gelibolu - çanakkale - assos üzerinden bir tur var buraya..

ne diyelim.
kısmet

Cavid Hocam ve Eşinin ziyaretleri bizi de çok memnun etti.Gezilerinin güzel anlatım ve fotoğrafları için ayrıca teşekkürler.
Ben de Taşkahvenin kışın iyi havadaki bir fotoğrafını ekliyorum.Yazın Cunda'nın halini siz hayal edin. :D

taşkahve.jpg

Cavid Abi,
Bizi Ayvalık'a götürdün fotoğraflarla sağol. Çok güzel bir gezi yapmışsınız. Ayvalık'ın sakin hali de çok güzelmiş. Kozak da anlattığınız gibi çok güzel bir yer.
Paylaşım için teşekkürler.
Selamlar,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR