Çekme Karavan Için Klima Enerji Tavsiyesi Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yldrmsvs58 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 247

yldrmsvs58

Yeni Üye
Merhabalar kolay gelsin herkese.
Çekme karavanım var, klima almak istiyorum 12 volt, sistem olarak 2 adet panelim var toplam 410watt, 2 adet akü toplam 210 amp ve 1000 watt inverter, içerisinde bir mini buzdolabım var ama 12 volt mu 220 bilmiyorum, televizyon, 5 kW webasto ve hidrofor var, sizce bu sistem klimayı çalıştırır mı ? Bir tane 40ah mppt almaya düşünüyorum ve 1 adet akü 105 amp

Etiketler
Ben klimamı kampta (220v ile) kullanıyorum. Güneş paneli ile klimayı uzun vadede ve döngüsel olarak aküleri dip seviyeye sokmadan idare olmak bana pek olası gelmiyor.

Ben sadece geceleri kullanacam, gidecem yerlerde her tarafta 220 bulamıyorum ondan dolayı beni 4-6 saat kullansam bana yeterli olur, mppt çıhazım yok almaya düşünüyorum marka ne önerirsiniz

Ben sadece geceleri kullanacam, gidecem yerlerde her tarafta 220 bulamıyorum ondan dolayı beni 4-6 saat kullansam bana yeterli olur, mppt çıhazım yok almaya düşünüyorum marka ne önerirsiniz
Benim konu üzerine fazla bilgim yok. belki tavan park kliması sarfiyatı düşükse bir ihtimal diyorum. yine de aküleri öldürmeden bu klima işi pek zor bir iş.

klima yerine bilgisyar fani tercih edebilirsiniz. hem enerji tuketimi cok dusuk hem de cok etkili ( ben kullaniyorum )

baslik sahibini tenzih ederim , konu ile ilgili bir kac sey yazmak isterim

akuler sarj olsun paneller gunes gorsun diye karavani tum gun gunes altinda birakip firina cevirmek sonra da toplanan enerji ile karavani sogutmaya calismak bana biraz tuhaf geliyor. karavanda keban baraji gibi elektrik uretmeye calismak bes yildizli otel konforu saglamaya calismak ne kadar dogru . sanki amactan uzaklasmak gibi geliyor bana.

birakin karavan golgede kalsin , aksamlari yildizlar ve kamp atesi aydinlatsin geceyi , ihtiyac olunca bir el feneri veya telefon yetiyor zaten. ille de panel lazimsa demonte olarak kullanin kablo uzunlugu nedeniyle enerji kaybi olur ama karavan da serin kalir.

Çok teşekkür ederim hocam
klima yerine bilgisyar fani tercih edebilirsiniz. hem enerji tuketimi cok dusuk hem de cok etkili ( ben kullaniyorum )

baslik sahibini tenzih ederim , konu ile ilgili bir kac sey yazmak isterim

akuler sarj olsun paneller gunes gorsun diye karavani tum gun gunes altinda birakip firina cevirmek sonra da toplanan enerji ile karavani sogutmaya calismak bana biraz tuhaf geliyor. karavanda keban baraji gibi elektrik uretmeye calismak bes yildizli otel konforu saglamaya calismak ne kadar dogru . sanki amactan uzaklasmak gibi geliyor bana.

birakin karavan golgede kalsin , aksamlari yildizlar ve kamp atesi aydinlatsin geceyi , ihtiyac olunca bir el feneri veya telefon yetiyor zaten. ille de panel lazimsa demonte olarak kullanin kablo uzunlugu nedeniyle enerji kaybi olur ama karavan da serin kalir.
Hocam cevabınız için teşekkürler, karavan zaten gölgede kalıyor, Sivas'ta yaşıyorum, burda klimaya gerek yok ama yaz tatilinde klima şart oluyor, yazın Mersin'de kaldım, karavan gölgede ferah kalıyor ama kapılar kapandı zaman içerisi fırın gibi oluyor sabaha karşı. Bilgisayar fanı ne kullanıyorsunuz acaba ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR