Kim Demiş Fronteradan Adam Olmaz Diye...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozturk55 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 178
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,529
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kim Demiş Fronteradan Adam Olmaz Diye...

balikay' Alıntı:
ETME CAHİL İLE SOHBETİN, LAFIN KÜSTÜRÜN
SİLME TAHRETİN TAŞINAN, AVRET KESTİRİN.

oldu mu bu şimdi ben dalga geçiyordum.. :(

ozturk55' Alıntı:
Benim fotorafımda direksiyonda değil baktıysan. Bu arada konularından garajdaki araçlarından haberdarda olduk.

günlük bindiğim araç caddede, 83 model cj-8 alarmlı garajda durur. Aslan aslanlığını yapar. torsiyon helezon get klima, öyle mobilya tekeri gibi lastiklerle filan işi olmaz ;D ;D ;D

Etiketler

Allah gönlüne göre versin daha çok versin Göktuğ bey

Arkadaşlar,
yazışmaları okuyunca, açıkcası üzülüyorum.. Hepimizin fikirleri/uyarıları değerli ve "bence" faydalı. Zira, gözümüzden kaçırdığımız noktaları hatırlatıyor..
- hepimizin kullandığı araca karşı belli bir sevgisi var, kayırmak isteriz tabiki..
- Emeğimizi paylaşmak isteriz, biraz öğüneceğiz tabii ki..
- Gördüğümüz yanlışı uyarmak isteriz, bunun da takdir görmesini dileriz tabii ki..

Ancak, bütün bunları
- saygı ve sevgi sınırların da
- konuyu saptırmadan
- karşımızdakini kışkırtarak
- bilgileri/fikirleri tartışarak, üslubu değil
[SIZE=78%]yapmak ZORUNDAYIZ ! bunun nedeni de,[/SIZE]

- yazdıklarımızı/yorumlarımızı sevdiklerimiz/arkadaşlarımız ..belki de çocuklarımız okuyor
- birbirimizin yüzünü görmüyoruz, ettiğimiz kelamın karşıdaki insana neler hissettirdiğini bilmiyoruz
- belki (eminim ki) iyi niyetliyiz, ama bunu da "üslubumuz ile" ile ispatlamalıyız...
- konuyu izlemeye ve bilgi edinmeye çalışan arkadaşlarımızı rahatsız etmemeliyiz..

VE HERŞEYİN ÖTESİNDE , genç arkadaşlarımıza İYİ ÖRNEK OLMALIYIZ... bizden böyle "tartışma" görmesinler..
[SIZE=78%]lütfen bu konuda başka bir uyarı yapmak zorunda bırakmayın, MODERATÖRCÜLÜK yaptırmayın.. herkese güzel bir gün dilerim, reha[/SIZE]

mehmet kupa işin tamamdır bana göre. taktın, test ettin, bir sıkıntı yaşamadın demek ki oluyor... ama tekrar yazıyorum sadece KUPA yükseldi. yani araç aslında yere hala aynı mesafede.

akslar açıları v.s. zaten aracın orjinali için yapılmış (max 18cm dahil) ayrıca bir ayar yapılması ihtiyacı doğurmuyor. (Bu bilgiyi FRONTERA el(kullanıcı) kitapçığında ararsanız bulamazsanız ama HAynes ya da TIS 2000 de ararsanız bulabilirsiniz.)

Biz önümüzdeki maçlara bakalım yani şimdi sırada şnorkel'in var. Bunun ile ilgili gün içinde haber vereceğim.

otecopel in dediği gibi Toyota Gazlı Amörtisörleri tam uyuyor. Onları da bir ara müsait olduğunda deneyebilirsin.

inşallah biz de bu arada sana yetişir de bilgimizi, birikimimizi paylaşırız.

Herkese hayırlı günler dilerim.

Sabah sabah beni çok güldürdünüz yahu.
;D

Levent'i yakından tanıyorum. Göktuğ uzaktan da olsa tanıştık sayılır.

Araçlar konusunda hiç bilgim yok diyebilirim.

Bu konuyu sindire sindire okudum. Konunun tatlıya bağlanmasına sevindim.
Türkçemizin zenginliği sayesinde mesajlarınızda ki esprileri karşı tarafın anlamaması, konunun zaman zaman ısınmasına sebep olmuş.

İşte bu sebeple sabah sabah gülümsettiniz beni.

Teşekkürler.

mrdnmz' Alıntı:
mehmet kupa işin tamamdır bana göre. taktın, test ettin, bir sıkıntı yaşamadın demek ki oluyor... ama tekrar yazıyorum sadece KUPA yükseldi. yani araç aslında yere hala aynı mesafede.

akslar açıları v.s. zaten aracın orjinali için yapılmış (max 18cm dahil) ayrıca bir ayar yapılması ihtiyacı doğurmuyor. (Bu bilgiyi FRONTERA el(kullanıcı) kitapçığında ararsanız bulamazsanız ama HAynes ya da TIS 2000 de ararsanız bulabilirsiniz.)

Biz önümüzdeki maçlara bakalım yani şimdi sırada şnorkel'in var. Bunun ile ilgili gün içinde haber vereceğim.

otecopel in dediği gibi Toyota Gazlı Amörtisörleri tam uyuyor. Onları da bir ara müsait olduğunda deneyebilirsin.

inşallah biz de bu arada sana yetişir de bilgimizi, birikimimizi paylaşırız.
Emre abi denemeler henüz devam ediyor. Bu hafta flanşlar tekılacak ondan sonrada bir deneme süreci yaşayacağım olumlu olumsuz her şeyden en kısa sürede bilginiz fotorafları ile birlikte olucak.
Bu arada snorkel için mutlaka haber bekliyorum. Saygılar.

Herkese hayırlı günler dilerim.

önder le tekrar görüştüm biraz önce son bir kontrol yapıp haber verecek saolsun.

Flanş ları kaç cm yapacaksın?

TezzMertek' Alıntı:
;D

Türkçemizin zenginliği sayesinde mesajlarınızda ki esprileri karşı tarafın anlamaması, konunun zaman zaman ısınmasına sebep olmuş.

Teşekkürler.
Güzel güzel tartıştık ;D biraz daha yumuşak olsak teknik ağırlıklı olsak, frontera ile ilgili daha güzel esprilerde çıkabilirdi. Sağlık olsun diyelim. Ama tartışma anında bile olsak şahsımıza kişiliğimize laf etmedik. Neyse daha fazla konuyu kirletmeyeyim.
Saygılar..

Konuda adım ve aracım geçmiş, konunun linki de verilmiş orda detaylı anlatmaya çalıştım.Dedim ki keşke bana bunları daha önce birileri anlatsaydı da heybeye para harcayarak kendim öğrenmeseydim.

Göktuğ bey de size bunları anlatmaya çalışmış ancak siz anlamak istemiyorsunuz.Sonuç gayet açık ki tecrübe yaşanarak kazanılıyor.Siz de burada ne kadar anlatılırsa anlatılsın kendi bildiğinizi yapacaksınız, sonuçta 2 sene sonra gerçeklerle yüzleşirsiniz.Ben yine yazayım da siz yine kendiniz bilirsiniz;

Öncelikle blazerların arazi şanzımanlarının dayanaksız olduğunu söylemişsiniz; Blazerlarda np231 arazi şanzımanı vardır.Bir çok arazi aracı olarak geçinen araçdan daha sağlam bir şanzımandır hatta çoğu xj lerde de bu şanzıman vardır.

Blazer torsiyondan yükseltmeye uygun değil demişsiniz, bu blazerla alakalı değil tüm araçlar için geçerlidir.

Torsiyon dediğimiz şey daha sonralardan yay ile değiştirilen eski bir sistem.Kalın bir demir parçası bir ucu önde tablalarda diğer ucu ortada şasede.Lastiklere gelen yükü demirin burulması ile birlikte alıyor.Yani bu torsiyonun üzerinde sürekli bir stress var.Siz torsiyon vidalarını sıkıp önleri yükseltirken öncelikle bu torsiyon üzerindeki stresi maksimuma çıkarıyor (yani esneme kapasitesinin sonuna geliyor) ondan sonra da daha fazla esneyemediği için tablaları kastırarak ön tarafı yükseltiyor.

Yani sizin yaptığınız işlemle birlikte ön süspansiyon sisteminin esneme kabiliyetini sıfırladınız.Amortisör değişmekten bahsetmişsiniz zahmet etmeyin sonucu değiştirmez.Peki bu sadece sürüşte sertlik mi sağlar biz offroad yapacaz konfor önemli değil diyebilirsiniz iş konforla alakalı değil.

Ön tarafta esneme kabiliyeti sıfıra indiriği için en ufak bir çapra açıda ön lastikler esneyemeyeceği için lastiğin biri yerden kesilecek ve önde de kilit olmadığı için araç patinaja düşecektir.
Ön diferansiyeliniz sabit, şaseye monte edilmiş durumda, akslar diferansiyelden çıkıp tablaların içinden poryaya geliyor.bu akslarda standartta bir açı vardır ve bu açılarda çalışabilmesini sağlayan laleler vardır (2 tane) şaft mafsalı gibi düşünebilirsiniz ancak daha farklı bir sistem.Siz aracı 18cm yükselttiğinizde aksların açıları ciddi bir şekilde bozuldu.Belki de şu an her turunda vuruntu yapıyordur.Bu çok kısa bir süre içerisinde aks kafalarını bozacağınız anlamına geliyor.Kısa süre içerisinde direksiyonu çevirip gaza bastığınızda alttan tak tuk sesler gelmeye başlarsa yeni aks almanız gerekeceğinin habercisidir.Ki tanesini 500 TL'den aşağı bulabileceğinizi de zannetmiyorum.

Ayrıyetten aynı şekilde rotiller ve rotların da açısı bozuldu ve kasık pozisyonda çalışıyorlar şu an.En kısa zamanda bu parçalar da standart açısının bozulması sebebiyle kasık çalıştıklarından içlerini yiyecek ve komple ön düzen yaptırmanız gerekecek.Buna daha kısa sürede bozulacak olan S rotunuz da dahil.

Ön şaftınızın açısı bozuldu, oda kasık durumda çalışıyor şu an.Tümsek geçişlerinde hafif zıplatmalarda mafsallar vuruntu yapacak.İyi ihtimalle şaft mafsalının bozulması yakın, kötü ihtimalle de şaft mafsalının vuruntusu sebebiyle yakın zamanda aracı zıplatma girişiminde bulunursanız şaftın kasılıp arazi şanzımanının ön şaft çıkış milini kesmesi de an meselesi.

Gelelim arka diferansiyele, arka diferansiyelde yaptığınız 18cm'lik get her ne kadar sağlıksız bir işlem de olsa yine de öne göre daha az sıkıntılı bir işlem.Arka şaft açınız bozuldu, belki şu an şaft çalışıyordur ancak yakın zamanda mafsalı bozabilir.Bu kesin olacak diye birşey yok.İsterseniz bozduğu zaman arka şaftı çift mafsallıya çevirebilirsiniz.

Bunun dışında arka sabit diferansiyeliniz yaylı olduğundan, diferansiyelin aracın ortasında durmasını sağlayan, bir ucu şasede olup diğer ucu diferansiyelde olan çapraz denge kolunuz araç yükseldiğinden dolayı diferansiyelinizi sağ (kolun bağlantı yönüne göre sola da çekmiş olabilir) tarafa çekti.Dikkatli bir ölçüm yaparsanız arka lastiklerinizin bir tarafının içerde bir tarafının dışarda olduğunu görmeniz lazım.Bu kolu kesip uzatmanız ve diferansiyeli orijinal pozisyonuna getirmeniz lazım.

Yayın fırlaması konusunda ise kararsızım, yaptırdığınız getleri konik şekilde yayın içine devam edecek şekilde yaptırsaydınız sorun yaşamayabilirsiniz.Ancak yaptığınız bu yükseltme arka diferansiyelin artikülasyonunu iyileştirmedi yay boyunuz aynı olduğu için arka taraf yine standart oranında esneme yapacak.

Yani demem o ki arka taraf bir şekilde hallolur da ön için yapabileceğiniz hiçbirşey yok.Sıkıntı yok bu frontera fabrika çıkışlı mükemmel bir araba civatayı sık 18cm yükselsin diyip kendinizi kandırmaya devam edebilirsiniz.

Ha bu arada önlerin kamper ayarının bozulduğunu ve öyle tahmin ediyorum ki rot ayarıyla kurtarmayacağını da belirtmeyi unutmuşun, bu lastiklerinizin çapraz duracağı anlamına geliyor.Tabla burçlarındaki kasıntı sebebiyle kısa sürede onları da değiştirmeniz gerekecek :smiley:

Çok açıklayı, muhteşem.. Ayrıca yalnızca frontera için değil genel bu tip araçlar için kaynak niteliğinde bir yazı. Tebrik ederim..

reha' Alıntı:
Arkadaşlar,
yazışmaları okuyunca, açıkcası üzülüyorum.. Hepimizin fikirleri/uyarıları değerli ve "bence" faydalı. Zira, gözümüzden kaçırdığımız noktaları hatırlatıyor..
- hepimizin kullandığı araca karşı belli bir sevgisi var, kayırmak isteriz tabiki..
- Emeğimizi paylaşmak isteriz, biraz öğüneceğiz tabii ki..
- Gördüğümüz yanlışı uyarmak isteriz, bunun da takdir görmesini dileriz tabii ki..

Ancak, bütün bunları
- saygı ve sevgi sınırların da
- konuyu saptırmadan
- karşımızdakini kışkırtarak
- bilgileri/fikirleri tartışarak, üslubu değil
[SIZE=78%]yapmak ZORUNDAYIZ ! bunun nedeni de,[/SIZE]

- yazdıklarımızı/yorumlarımızı sevdiklerimiz/arkadaşlarımız ..belki de çocuklarımız okuyor
- birbirimizin yüzünü görmüyoruz, ettiğimiz kelamın karşıdaki insana neler hissettirdiğini bilmiyoruz
- belki (eminim ki) iyi niyetliyiz, ama bunu da "üslubumuz ile" ile ispatlamalıyız...
- konuyu izlemeye ve bilgi edinmeye çalışan arkadaşlarımızı rahatsız etmemeliyiz..

VE HERŞEYİN ÖTESİNDE , genç arkadaşlarımıza İYİ ÖRNEK OLMALIYIZ... bizden böyle "tartışma" görmesinler..
[SIZE=78%]lütfen bu konuda başka bir uyarı yapmak zorunda bırakmayın, MODERATÖRCÜLÜK yaptırmayın.. herkese güzel bir gün dilerim, reha[/SIZE]
sürçü lisanımdan dolayı özür dilerim... daha dikkatli olmaya çalışacağım.

konu amacına ulaşıyor demek ki.... ama uygun uslüpla ;)

bence de açıklayıcılığı ve yaşanmışlığı dolayısı ile gerçekçiliği tartışılmaz bir yazı olmuş. Konuyu okumuştum zaten burada da ayrıca paylaştığı için teşekkür ederim.

TezzMertek' Alıntı:
;D

Teşekkürler.
desene bu gülümseme ile 1/2 kg. pirzolayı götürdün. seni seviyoruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri