Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)
mehmet_mtrs' Alıntı:
Bekir bey merhaba.
Nedendır bilmiyorum , yazılarınızı her okuyuşumda yuzume bir tebessum yerleşiyor ve uzun sure de oyle kalıyorum . Bir ara yüz kaslarımın agrıdıgı dahi oluyor
Aynı şeyi ben de sizin yaptıklarınızı okurken yaşıyorum. Ne ilginç bir durum! ;D
Ne güzel yazmışsınız. Heyecanım , sizinle aynı duşunceleri paylaşıyor olmalı. Haklısınız , bence de tecrube en pahalı malzeme oldugunu düşunuyorum. Aklınıza geleni yapmak icin bir takım gereçler edinirsıniz ama aniden aklınıza bir engel veya daha iyi, daha pratik ve ucuz malıyetli bir fikir gelir , şöööyle bir duraksar ne karar vereceginizi düşünmeye başlarsınız . Masrafa girilmiştir . önce akla bu kaybı telefi edebilmenin çarelerini düşünürsünüz . Bir türlü "varsın olsun" demek gelmez insanın icinden . "Dokuz ölç -bir yap" düsturunu ilke edinmiş olsak da bazen sineye çeker yine de aklımıza yatandan vazgecmeyiz. İşte ben bunları seviyorum . hem bir seyler yapıyorsunuz hem de içinde yaşıyorsunuz .Bilmem size de öyle geliyor mu ? . Aklıma geliyor da bu duygular içinde ne kadar debelendığimi unutamıyorum. Aslında geriye donüp de yenıden yapmak istedigim o kadar şey var ki . Ama arkasına saklanabilmeyi keşfettigim "Ben amatörüm " kalıbını kendime bile yutturuyor olabiliyorum artık.
"Ben amatörüm" kalıbını SİZİN kendinize yutturabildiğinizden şüphem yok. ;D Ortaya çıkan ürünü gören bizlerin yalnızca ağzımız açık kalmıyor. Bir de ağzımızın suyunu toplayacak bir şeylere ihtiyacımız doğuyor. ;D ;D ;D
İşte siz , samimiyetle bu duygulara bile deginiyor olmanızdan büyük keyf aldım . Siz cok yaşayın emi .
Sizin yaptıklarınızı okudukça benim de aynı şeyi size söyleyesim geliyor, nedense...
Dediginiz gibi . Herkesin dogrusu kendine. Ve lakin siz bunları aktardıgınızda biliyorum ki arkadan gelecek olanlar sizin bu hicivli tecrubelerinizden "meccanen" yararlanacaklar , siz de bu duygulardan haklı olarak haz duyacaksınız.
Yok canım, hiciv ne haddimize. Ben GERÇEKTEN hala öğreniyorum. Malum, düşünür ne demiş "Bildiğim bir tek şey varsa, hiç bir şey bilmediğimdir." Bizimkisi o hesap. Belki de işin özünde (en azından bizim kuşağımızda) merak duygusunun hiç ölmemesi var. Gezginliğimiz bile bir şeyler öğrenmek için... hepimizi buraya toplayan sitenin adından belli değil mi?
Bu arada af-buyrun , cailliğime sayın merak ettigim bir şeyı sormak istiyorum. Siz anlıyor olmalısınız ki arkadaşlar size iletiyorlar . (TA3CEY) Bu be demek. İçinde bir teknoloji gizli de ben mi bilmiyorum. Aranızda sadece Özelinizi ilgilendiren KOD parcaları ise , sırrınızı acıklamak için sizi zorlamış olmak istemem.
Saglık dilerim.
onlar amatör telsiz çağrı işaretlerimiz. Şöyle özetleyeyim: Amatör telsiz çağrı işaretleri üç kısımdan oluşur. Baş taraftaki 1 veya 2 harflik kısım ülke kodudur. Türkiyenin ön ekleri TA, TB, TC veya YM ile başlar. TA ön eki A sınıfı telsiz amatörü olduğunu (ve kısa dalga frekanslarında havaya çıkma hakkı olduğunu), TB ön eki B veya C sınıfı telsiz amatör olduğunu (kısa dalga frekanslarında havaya çıkamayacağını veya sınırlı olarak çıkabileceğini) ifade eder. TC ön eki özel gün veya durumlar için alınan kısa süreli çağrı işaretleri için kullanılır. YM ön eki ise eskiden digital moddaki telsiz haberleşmeleri için kullanılırdı. Şimdi dernek, vb. kulüp istasyonlarına veriliyor.
Ortadaki rakam bölge kodudur. 1-Trakya bölgesidir. 2-İstanbul Anadolu yakası, Güney Marmara'dan Ankara ve Eskişehire kadar uzanır. 3-Ege bölgesidir. vs. Tam harita için şuraya bakabilirsiniz: http://www.tcswat.org/images/TACallAreaMap.JPG
Sondaki harf grubu ise kişiye özel verilen işarettir. Yeryüzünde aynı isim ve soyadına sahip pek çok insan bulabilirsiniz ama çağrı işaretinin bir eşi yoktur. Çünkü amatör telsiz çağrı işaretine sahip olmak için dünyanın her yerinde sınava girip ehliyet almak gerekir. Sınavın ise üç ayağı vardır: Teknik/elektronik, mevzuat ve işletme.
İşletme sınavında, yukarıda anlattığım çağrı işareti sistematiği, mors kısaltmaları vb. pek çok konu yer alır. Zaman zaman kullandığımız bir kısım ifadelerde bunları görebilirsiniz. Mesela benim bazı arkadaşlara yazdığım ifadelerde göreceğiniz
QSL. 73!
de Bekir TA2RX
şu anlama geliyor.
QSL - Alındı, anlaşıldı.
73! - İyi niyet dilekleri.
de - Burası vb.
Çağrı işaretlerinden bahsetmişken, bizim arkadaş grubumuz, özellikle TC işaretiyle özel günlerde faaliyet yapmaktan hoşlanır. Amatör telsizciler arasında deniz fenerlerinin meraklısı çok olduğu için, Türkiye'deki tarihi deniz fenerlerinden yaptığımız faaliyetlerin ayrı bir yeri vardır. Bizim ekiple ilgili bilgiyi http://www.tcswat.org/about.html adresinde, faaliyetlerin dökümünü http://www.tcswat.org/activities/index.html adresinde bulabilirsiniz.
Konu ilginizi çeker ise daha fazla bilgi için sizi bölgenizdeki arkadaşlara da yönlendirebilirim.