Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TA2RX Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 353,287
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

Tavan boya veya kaplama yapılacaksa madem, kuşaklarıda vıdala gitsin. :D
Sarkar , kabarır neme lazım . Ben olsam atardım.
Kolaygelsın.

Etiketler

mehmet_mtrs' Alıntı:
Tavan boya veya kaplama yapılacaksa madem, kuşaklarıda vıdala gitsin. :D
Sarkar , kabarır neme lazım . Ben olsam atardım.
Kolaygelsın.

Şimdiden bir sürü vida oldu zaten. Tereddüdüm bu yüzden. Yoksa sağlamlık manyaklığı bende de var ;D ;D

İlgili başlık altında stop lambasının elektrik kanalları çürüyen ampul taşıyıcısından ve çürüyeni değiştirmek üzere yola çıkmışken, diğerinin cam yüzeyi matlaşmış olduğu için her iki stopu da komple değiştirdiğimden bahsetmiştim. İşte fotoğrafları:

DSC_0082.JPG

DSC_0083.JPG

Bekir bey,tavan kontrasını Mehmet beyin söylediği gibi sağlam kazığa bağlayın.
Tavan kumaşlarınıda bir araştırın derim.Leventin(buralpdi)karavanında kumaş kaplamayı gördüm,sıcak ve orijinal bir görünüm sağlıyor.
Selamlar.

Bugün havayı güneşli görünce epeydir kafamda olan bir işi hallettim: Camları açtırmak için, %6 ÖTV farkı ödememek adına aracın 5 yaşını beklemeye karar verdiğim için cam açılacak yerlere de kontraplak kapladım. Böylece izolasyon folyosunun parlaklığı 3 sene daha gözümü almayacak. :D

DSC_0085.JPG

DSC_0084.JPG

rtulun' Alıntı:
Bekir bey,tavan kontrasını Mehmet beyin söylediği gibi sağlam kazığa bağlayın.
Tavan kumaşlarınıda bir araştırın derim.Leventin(buralpdi)karavanında kumaş kaplamayı gördüm,sıcak ve orijinal bir görünüm sağlıyor.
Selamlar.

Uyaran usta sayısı ikiye çıkınca öneri talimat haline gelir ve en kısa sürede uygulamaya geçilir :D

Hatırlayacağınız üzere yatak boyunu uzun tutabilmek adına kaplamayı tavandan aşağı düz inmek yerine girintilerin içinde kalacak şekilde yapmış, böylece yaklaşık 8-10 cm. daha yatak boyu kazanmıştım. Ama bu girinti banyo tarafında (doğal olarak) sorun yaratacaktı. Bu yüzden bu kısmın kontrasını yaptığımda (geçici olarak) iki parçalı yapmıştım. Hatırlatmak için:

http://www.gezenbilir.com/index.php?action=dlattach;topic=73948.0;attach=359027;image

İki parçalı yapmamın sebebi, banyoya gelen kısımdaki kontraplağı daha sonra sökmek ve altındaki destek kontralarını yükselterek alt kısımdaki kontra parçası ile (hiç değilse kabaca) tek bir yüzey oluşturacak şekilde desteklemekti. Karkasları yükseltme işini çok zaman önce yapmıştım aslında ama fotoğraflamayı ihmal ettiğimi şimdi farkediyorum. Buradaki projenin bitmiş hali aşağıda. Bu parça ile beraber benim araç içindeki kaplama işim de bitmiş oldu. Şimdi sırada banyo duvarları ve dolaplar var.

DSC_0088.JPG

DSC_0086.JPG

Bugün gezenbilir üyeliğimin birinci yılı dolmuş. (Üye olmadan incelemeyle geçirdiğim süreler hariç.). Toplamda yazdığım mesaj sayısı 800'ün üzerinde. Yaşlandıkça çaptan düşmüşüm. :D HiTNeT zamanında olsaydı bu rakamı bir ayda devirmiş olurdum. ;D ;D ;D

[HitNeT: "Hi! Turkiye Net"in kısaltması. 90'lı yıllarda Türkiye'de henüz Internet yok iken, bir kısım meraklının kendi bilgisayarlarını günün belli saatlerinde birbirine bağlayarak oluşturduğu Bilgisayarlı Bilgi Sistemi - Bulletin Board System (BBS) network'ü. Uluslar arası versiyonu FidoNet idi. Benim BBS'imin adı ArchiMac BBS'ti. Türkiye'de Macintosh üzerinde çalışan ilk ve uzunca bir süre tek BBS'iydi. HiTNeT node numarası 8:101/163 (idi galiba). FidoneNet node numarasını artık hatırlayamıyorum :( Sonraları sistem Internet üzerinde ve ayrıca grafik arayüzlü bir BBS olarak archimac.org adresiyle on seneden uzun bir süre hizmet vermişti. --- Bu kadar nostalji artık yaşlandığımızın göstergesi galiba. ;D ;D ;D ]

Nice sekiz yüzlere hocam... :smiley:

Cavid Sezen

Mutlu ve uzun yıllar dilerim Bekir bey,
Macintosh'lar nelere kadirdi,ne markaydı ilk elektronik ortamda ilk halı desenleri bu bilgisayar sayesinde mümkün
olabilmişti. Nostalji güzeldir. Selamlar.

Bir kaç haftadır banyo duvarı ile boğuşuyorum. Yan duvarı düz inmek yerine mümkün olduğunca çok faydalanmak adına girintili çıkıntılı yapınca bir sürü ince işçilik çıktı, doğal olarak. Bugün nihayet duvarın birini bitirdim diyecektim ki kontraplağın bir çok katmanında birbirinden ayrıldığını gördüm :mad: :mad: :mad: . Yarın tekrar kesmem gerekecek. Allah'tan şablomun hazır. Ama aynı işi ikinci kere yapmak zorunda kalmak gerçekten sinir bozucu bir durum. Kontraplakta imalat hatası mı vardı, benim depoladığım kalorifer dairesinin sıcaklığından dolayı mı ayrıldı bilmiyorum. Ama onca yorgunluğun boşa gitmesi epey keyfimi kaçırdı.

Hata sizde değil o kontranın kalitesiyle alakalı bir durum, eminim üzerindede " 1.kalite " yazıyordur, almamak lazım ama yerli kalkınsın paramız yabana gitmesin dedikçe işin kalitesini hepten düşürüyorlar, malum bazı denetleyici kurumlarda işi savsaklayınca işte netice..iş sadece kontrada değil birçok sanayi ürününde durum böyle.

Bugün benim için en zorlu aşama olan banyo duvarlarını hallettim. Aslında bir duvarını dün kesmiştim ama dediğim gibi kontranın katmanları ayrılınca onu şablon olarak kullanıp bugün hem onu yeniden, hem de diğerini sıfırdan kesmem gerekti. Onca şablon çalışmasına rağmen, ön duvarın tepesinde yarım santim kadar (yani ışık geçirecek) bir boşluk kaldı. Bunu tekrar kesmek zorunda kalmadan kapatmanın bir yolu var mı?

DSC_0090.JPG

DSC_0091.JPG

DSC_0092.JPG

Benim yaptığım gibi yan duvarları iki kademeli (girintili) yapmayı düşünenler için imalat aşamaları:

Önce üst (pencere / dolap) girintinin şekline göre bir şablon kesmek gerekiyor. Bu şablon aynı zamanda üst dolaplarında şablonu olacak. Ben bu iş için 8 mm kontradan kalan parçaları kullandım. Özellikle havalandırma kapaklarının olduğu yerden çıkan parçalar iyi iş gördü. Tam şekli oturtuncaya kadar epey kesme - biçme işi yapmak zorunda kaldım. Ama sonunda dolap şablonum hazır oldu (bu geçen haftanın işiydi). Bu hafta buna ek olarak, yan duvarlara oturacak kısım için bir şablon kestim. Sonra ikisini birleştirip büyük plaka üzerinde çizerek banyo dolabını hazırladım. Aslında ön ve arka duvarların şablonu kısmen birbirinden farklı. Ama fark çok büyük değil. Burada ilk fotoğraftaki müsvedde şablonların en soldakinin dışındakiler ile, alt ve üst şablonların birleştirilmiş halini gösteren fotoğraf ön duvar için hazırlanmış olan.

DSC_0093.JPG

DSC_0094.JPG

DSC_0095.JPG

DSC_0096.JPG

Kemal bey,duvar kısımları tek parça kontra ile kapatmayışının bir nedenimi var?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR