Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TA2RX Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 353,287
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

marlon' Alıntı:
1 bar yakaşık 10 mt su sutunudur, dolayısı ile suyun duş başlığına ulaşmasında sorun olmaz. (Pompanın yeterli debide ve boru çapını çeyrek pus düşünerek konuşuyorum.)

Son fizik okuduğumdan bu yana epey zaman (yaklaşık 30 sene kadar) geçti. Hafıza açısından da felaket olarak bilinirim. Dolayısıyla yanlış hatırlıyor isem affola.

Benim hatırladığım 1. bar'ın deniz kenarında hava basıncına eşit olduğu şeklinde. Dolayısıyla (vakum ortamı değilse) suyun yükselmesi için 1 barın üzerinde basınç uygulanması gerektiği yolunda. 1.2 bar'lık bir basınç suyun yükselmesini sağlayacaktır, o kesin. Ama kestiremediğim ne kadar yükselebileceği. Düz mantık güder isek, vakum ortamında 1. bar 10m su sütunu ise, 1.2 bar'ın 12 m. olması lazım. Bileşik kaplar düzeninde bu hesaba göre 2 m su yükselmesi gerekir diye tahmin yürütüyorum. Bu basıncın bir kısmı suyu yatay olarak ittirmek için kullanılacağına göre duş yüksekliğine ya ulaşır ya ulaşmaz... Bu yüzden denemeden emin olunamayacağı fikrindeyim. Yanlış mı düşünüyorum?

Etiketler

Sayın hocam;
Mutlaka ilginizi çekmemiştir. Pompanın basıncı nispi. Sonuçta ortam basıncı + 1.2 bar olark düşünün olayı..
Saygılarımla
Rıza

marlon' Alıntı:
Mutlaka ilginizi çekmemiştir. Pompanın basıncı nispi. Sonuçta ortam basıncı + 1.2 bar olark düşünün olayı..

İşte bu harika bir haber. Henüz o aşamaya gelmediğim için dalgıç pompa almamıştım. Bu bilgi içimi rahatlattı. Çok ama çok teşekkürler.

Bir şey eklemek isterim 1.2 bar duşa yetmiyor. Mutlaka en az 2.8 Bar kullanırsanız daha fazla verim alırsınız şimdi bende bir hidrafor bakıyorum. Benimkinin ömrü bitti galiba :smiley:

zentoz' Alıntı:
Bir şey eklemek isterim 1.2 bar duşa yetmiyor. Mutlaka en az 2.8 Bar kullanırsanız daha fazla verim alırsınız şimdi bende bir hidrafor bakıyorum. Benimkinin ömrü bitti galiba :smiley:
Akıtılan suyun miktarında sadece basınc yeterli bir faktör değildir, bunun yanında debide önemlidir. (Yanı pompa; birim zamanda, ne kadar suyu belirtilen basınçta basabiliyor). Bekir beyin pompası suyu, etiket değerine göre, (1.2 bar Geyç basıncı) yaklaşık 12 metre yüksekliğe basar. Ama burada bilinmesi gereken ikinci hususu birim zamanda ne kadar suyu basar(pompanın özelliklerinde bu husus bellirtilmiştir/belirtilmiş olması gereklidir.) Eğer bu değer yeterli değil ise dus alamamanız kadar dogal bir şey olamaz. Bu açıklamalar ışığında Bekir beyin olabilecek muhtemel sorusuna da şu şekilde cevap vermek ısterim.
Eğer debi yeterli gelmiyorsa, bir aynı özellikte pompa daha sisteme paralel olarak bağlanabilir. pompalardan biri zaman gecikmeli olarak sisteme bağlanır. Bu şekilde de gerektiği kadar su debiside sağlanmıs olur diye düşünüyorum.. Sonuçta beni yaklşımım tamamen uzaktan davul durumu takdir Kemal beyin. :D :D
Saygılarımla
Rıza

bence deney yapmadan önce cimlastiğine devam etmek lazım :smiley:
bir sürü bilgi sahibi olduk ama deney yapılırsa ve başarıya ulaşırsa bende bu cihazı düşünebilirim

Deney aşamasına gelebilmek için önümde 2-3 senelik bir süre var. Dolayısıyla yakın gelecekte pek umutlu olmayın :smiley:

Hazır havalar soğuk gidiyorken biraz da başka şeylerden bahsedelim ;)

davetiye-02.jpg

Bekir bey tebrik ederim. Nice sergilere. "Müstakbel seyyahlık" ta bu kadar birikim varsa "Seyyah" lığa bir an önce geçmenizi temenni ediyorum. Sağlık ve afiyetle inşallah. Yakın bir yer olsa kaçırmazdım.

Fazla atıl durduğum için paslarımı açma niyetine tavan kaplamasını bitirdim. Daha önce yazmışmıydım, hatırlamıyorum. Ek yeri için alüminyum çıta almıştım. Birleşme yeri güzel oldu.

DSC_0082.JPG

Altına yapılan tutucu ahşaplar üzerine yapılanları çok iyi taşımış . Oldukça düzgün görünuyor
Elinize saglık Bekir bey , kolay gelsın

Elinize sağlık Bekir bey, kaplama olarak ne yapmayı planladınız?

Her ikinize de teşekkürler.

Tavan tahtaları dışında çelik kuşakların geçtiği yerleri de işaretledim. Ama oralardan da vida atmaya gerek var mı diye düşünmüyor değilim. Şu anki haliyle kontraplakların ağırlığı fazla değil. Ama tavan dolapları da binince ağır olur mu, hepsini birlikte çeker mi? vs. sorular kafamda uçuşuyor.

Renk konusu hanımın uzmanlığı (grafik tasarım) olduğu için ben işin o tarafına karışmıyorum. Tavana bej boya istiyor. (Bu yüzden en damarlı kontraplağı tavanda kullandım.) Yan duvarlar için vernik tonlarını denetip ona göre karar verecek. Yani kaplama fikri şu an için askıda. Beğendiği bir ton olmazsa o zaman bakacağız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR