Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TA2RX Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 353,421
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

Aydınlatıcı açıklamalarınız için çok teşekkür ederim Bekir bey.

2nci alternatör düşünceniz gayet mantıklı. Ama şimdilik böyle bir masrafı düşünmüyorum.
2.2 HDI Peguegot Boxer'ların alternatörleri 110 A imiş. Bu bildiğim bazı araçlara göre düşük bir değer. Umarım sıkıntı yaşamam.

Etiketler

Normal koşullarda ona da gerek yok. Bir güneş paneli çoğu kez yeterli enerji sağlıyor. Karavanı nerede nasıl kullanacağınıza göre 220V desteği de epeyce işinizi görür. Bir kısım arkadaşlarımız (özellikle yayla, vb. kamp imkanının olmadığı yerlerde dolaşmayı sevenler) aracın kendi alternatörünü bir röle yardımıyla yaşam akülerini şarj için de kullanıyorlar. 110A alternatör de pek çok durumda yeterli olur sanıyorum. Dediğim gibi benim aracım aynı zamanda bir afet haberleşme aracı olacağı için her şeyde olduğu gibi enerji konusunda da çok yedekli / alternatifli olmak zorunda. Kaldı ki toplamda harcayacağım paranın bu rakamlara çıkacağını bilseydim ben de ikinci alternatör yerine güneş paneli sistemini arttırmayı tercih ederdim. (Röle yardımıyla alternatör üzerinden yaşam akülerini şarj etmeyi düşünecek olursanız, alternatörün jel aküleri bozduğunu gözardı etmeyin.)

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=62498.msg1048877#msg1048877

adresindeki 595 no.lu mesajda http://www.roadtrek.com/motorhome.aspx adresindeki tasarımlara gönderme yapmış ve özellikle oturma grubu için oldukça ilginç bir fikir olduğundan bahsetmiştim. Ama nedense hiç kimseden bu konuda yorum gelmedi. Bu fikir gerçekten çok hoşuma gittiği için atlamış olabileceğiniz düşünerek tekrar gündeme getiriyorum:

[attachment=1]

Linkini verdiğim adreste bunun uygulanmış halinin fotoğrafları da var. Yatak için kullandıkları uygulama yöntemini pek beğenmedim. Yatakları önden arkaya uzatmak yerine hem pilot kabinindeki hem arkadaki koltukları birbirine bakacak şekilde çevirip arayı pufla (veya koltukların birinin sırt yeriyle) doldurmak bana daha anlamlı geldi. Ama yaşam mahalline iki tane tekli ve dönerli koltuk fikri gerçekten çok hoşuma gitti. Karavanı tamamlayıncaya kadar geçecek 3 sene içinde bu fikir üzerinde de ciddi olarak düşüneceğim.

motorhome4b.jpg

masa kısmı hoşuma gitti. ama ticari bir modele o yatağı hiç yakıştıramadım.

Bekir Kemal bey bu tasarım değişik, alışılmışın dışında bir görüntü veriyor. Bana karavandan daha çok büro olarak kullanılma amacıyla dizayn edilmiş bir aracı anımsattı. Ama dikkatli inceleyince bir karavanda ihtiyaç olan her donanımın uygulanabileceğini gördüm. Özellikle sizin de karavan için projenizi de bildiğimden "neden olmasın?" diyorum :smiley: :smiley: :smiley:

Profesyonel üretim yapan bu tür kuruluşların hesap kitap yapmadan üretim yapacaklarını pek düşünmem ama aşağıda işaretli olan koltuk, kapıdan girişte engel oluşturuyor gibi? :-\

[attachment=1]

Cavid Sezen

motorhome4b.jpg

psa gurubu araçlarda sürgülü kapının açılışını engellemeyecekmi o koltuk? Cavit bey benden önce davranmış hemde resimli

bende inceledim,öndeki yatak pek amatörce geldi,sanırım kapıyı engelleyen koltuk dönünce yol biraz açılıyor ve yan yan giriyorsunuz gibi geldi,profesyonel işi değil sanki

PSA'nın kapı açıklığı 1.5m.

Sorunsuz giriş-çıkış için ne kadar boşluk gerek?

Bana sanki yeter gibi geldi.

Bu durumda, koltuk dönünce çok rahat girilebilir olarak görünüyor; 150 cm giriş, önemli bir açıklık.
B.Kemal Hocam, önünüzde epeyce bir süre var daha, her türlü yerleşim biçimi üzerinde rahat rahat kafa yorabilme olanağınız var... :smiley:

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Bu durumda, koltuk dönünce çok rahat girilebilir olarak görünüyor; 150 cm giriş, önemli bir açıklık.
B.Kemal Hocam, önünüzde epeyce bir süre var daha, her türlü yerleşim biçimi üzerinde rahat rahat kafa yorabilme olanağınız var... :smiley:

Bu arada konuya açıklık getireyim. 150cm açıklık kayar kapının tamamını kapsıyor. Mutfağı bu bölümün bir kısmını kullanacak şekilde uzatırsanız alan daralıyor. Ben şu an için buzdolabının üzerine ocak, lavabonun altına tüp koyarak mutfağı dar tutarsam (ki linkteki örnekte yapılan uygulama bu) kayar kapı alanına taşmadan bu iş olur varsayımı üzerine karşıma çıkan ihtimaller üzerine kafa yoruyorum.

Dediğiniz gibi, önümde her türlü alternatif üzerine kafa yoracak epeyce zaman var.

Bekir bey;yeni yılınız kutlu olsun.

Sizden bir ricam olacaktı.Sürücü döner koltuk mekanızması ile ilgili resim ve ölçüler isteyecektim.
Siz herhalde Bursa'dan almıştınız? Benim niyetim gönderebilirseniz,ben de becerebilirsem kendim yapacağım.
Bu arada bende PSA grubu 12m3 Stroen Jumper aldım.İç dizaynını kendim yapacağım.Sürücü koltuğundan
başlayayım dedim.

Selamlar,şimdiden teşekkürler.

airboat' Alıntı:
Bekir bey;yeni yılınız kutlu olsun.

Sizden bir ricam olacaktı.Sürücü döner koltuk mekanızması ile ilgili resim ve ölçüler isteyecektim.
Siz herhalde Bursa'dan almıştınız? Benim niyetim gönderebilirseniz,ben de becerebilirsem kendim yapacağım.
Bu arada bende PSA grubu 12m3 Stroen Jumper aldım.İç dizaynını kendim yapacağım.Sürücü koltuğundan
başlayayım dedim.

Selamlar,şimdiden teşekkürler.

Teşekkürler. Sizin (ve tüm diğer gezenbilir'cilerin) de yeni yılda her şey gönlünüzce olsun. Yeni aracınıza çok sevindim. Hayırlı, uğurlu olsun. Allah kazasız, belasız, keyifle kullanmayı nasip etsin. Çekme karavana kıyasla daha çok keyif alacağınızı sanıyorum.

Fotoğraf ve ölçüleri fırsat bulduğumda ileteceğim.

seyfettin hocam döner koltuğu kendim yapmıştım resimleyip göndereyim .belki yararı olur.beğenirseniz yaparsınız.çizimleri resimlerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri