Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TA2RX Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 353,350

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

Bekir bey ben 4 milim saçtan pres bastırdım.şekilleri elimin erdiği kadar çizdim.Ölçülendirmeyi istediğiniz gibi yapabilirsiniz.Ben eski koltuğun vidalarının olduğu yeri kullandım ve trafikten ruhsat çıkana kadar sorun olursa ikili koltuğu yerine takıverdim fenni muayenede o kadar.Resimlerde sorunuz olursa cevaplarım.Bilyayı hurdacıdan 10 liraya almıştım büyük yatık bilya.alt tablaya dıştan sabitleme yaptım.Üstteki parçaya istediğin koltuğu sabitle.Kızak deliklerinden.İkisinide bir civata ile sabitleyip üstüne koltuğu sabitlersiniz

SL272356.JPG

SL272358.JPG

SL272359.JPG

SL272300.JPG

SL272301.JPG

Bendekinin fotoğrafları ve çizimi de aşağıda geliyor.

Üst taraf (sanırım):

[attachment=1]

Alt taraf (sanırım):

[attachment=2]

Kesit:

[attachment=3]

Çizim:

[attachment=4]

DSC_0077.JPG

DSC_0078.JPG

DonerMekanizma.jpg.jpg

DSC_0079.JPG

arada bilya yok sanırım.Tabloları preste kendim bastırdım.Yüksekliği sizinki az gibi geldi.Altına başka aparat ister.Bilya dönüşü rahatlatıyor.

Bekir abi kolay gelsin,
fotoğraflardaki tablanın ortasındaki dairesel kesim bilya yatağımı ve nasıl yaptırdınız acaba.

seyyah54' Alıntı:
arada bilya yok sanırım.Tabloları preste kendim bastırdım.Yüksekliği sizinki az gibi geldi.Altına başka aparat ister.Bilya dönüşü rahatlatıyor.

Aldığım şekli bu. Yani orijinal hali. Muhtemelen içinde (sizinkinden küçük ebatlarda) bilye veya benzeri bir şeyler vardır. Açıp bakmadım.

gemiadami' Alıntı:
Bekir abi kolay gelsin,
fotoğraflardaki tablanın ortasındaki dairesel kesim bilya yatağımı ve nasıl yaptırdınız acaba.

Bursa'da Gün Ticaret'ten aldım. Şükrü Gün: 0224-271-8250 - 0532-434-6155 (ürün markası Grammer)

Alternatif olarak bir de Intero varmış: 0224-366-9988

Ben 130 TL'ye aldım. Intero'nunkiler 175 TL imiş.

Bütün bilgileri forumda bir yerlerde bulmuştum. Intero'nunkilerin Ducato'larda yükseklikle ilgili bir ayarlama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu şeklinde yorumlar da vardı. Ayrıntısını tam hatırlamıyorum. Kimin topic'inde gördüğümü hiç hatırlamıyorum. Notlarımdaki bilgi bu kadar.

airboat' Alıntı:
Zannederim bu aparatlar kalıpla preste basılmış,Özel kalıpla
Fiyatı konusunda bilgilenebilirmiyim.

Doğrudur. Görüntü kalıpla preste basılmış gibi duruyor. Uygulama aşamasına geçmediğim için koltuğun kendisine ne kadar uygun bilmiyorum. Ama forumda birileri kullanmış ve memnun kalmıştı diye hatırlıyorum. O vakit verilen fiyat 135 TL idi. Ben üreticinin kendi dükkanından 130 TL'ye almıştım.

TA2RX' Alıntı:
Bursa'da Gün Ticaret'ten aldım. Şükrü Gün: 0224-271-8250 - 0532-434-6155 (ürün markası Grammer)

Alternatif olarak bir de Intero varmış: 0224-366-9988

Ben 130 TL'ye aldım. Intero'nunkiler 175 TL imiş.

Bütün bilgileri forumda bir yerlerde bulmuştum. Intero'nunkilerin Ducato'larda yükseklikle ilgili bir ayarlama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu şeklinde yorumlar da vardı. Ayrıntısını tam hatırlamıyorum. Kimin topic'inde gördüğümü hiç hatırlamıyorum. Notlarımdaki bilgi bu kadar.

teşekkürler Bekir abi.

Merhaba Bekir Bey,
Mesajınızda kaplamaları tekrar sökmekten bahsediyorsunuz. Sebebini merak ettim. TUV muayenesi, kontroller, vs. mi, başka nedenlerle mi?
Saygılar...

TA2RX' Alıntı:
Bu hafta sonu yan kaplamalarla uğraştım. Geçen hafta üst taraftaki iki parça bütün vaktimi almıştı. Alt taraflar için aracın orijinal plastiklerini şablon olarak kullanınca iş bayağı hızlı yürüdü. Dün kesimleri yaptım, bugün geçici montajlarını. Tekrar sökeceğimi bile bile, hem komutana hem bana moral olması için bütün parçaları yerine taktım. İş bitince nasıl görüneceğini görmek hakikaten iyi moral takviyesi oluyor.

Diogenes' Alıntı:
Merhaba Bekir Bey,
Mesajınızda kaplamaları tekrar sökmekten bahsediyorsunuz. Sebebini merak ettim. TUV muayenesi, kontroller, vs. mi, başka nedenlerle mi?
Saygılar...

Vernik, boya, vb. işler için sökülmesi gerekecek. Bu işleri parça parça yapınca aynı renk tonunu tutturmak zor. Bu yüzden hepsini bir kerede yapmayı düşünüyorum. Benim hanım grafik tasarımcı olduğu için renk konusunda fazla titiz. Beğendiği bir rengi bütün parçalarda tutturamazsak yanmışız ;D ;D ;D

Bekir abi karavan yapımınızı büyük bir merakla takip ediyorum.ellerinize sağlık çok güzel gidiyor.hafta sonları 40 metrede görüşmek üzere.73...TA3AOM/8 İslahiye/Gaziantep

Teşekkürler. Bu aralar hem hava fena halde soğuk olduğu için hem de işlerin yoğunluğundan dolayı biraz askıda. Yakında tekrar başlayacağım inşallah.

73!
de Bekir TA2RX

Bugün biraz güneş açınca, fırsattan istifade biraz pasımı sildim ve kapının kenarlarındaki plastik parçaları ahşaplarıyla değiştirdim. Örnek uygulama fikri için Rıfat Tülün ve Nihat Zaloğlu'na teşekkürler.

DSC_0081b.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR