Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmet_mtrs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 228,776
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

Ne demek sevgılı dostlarım. Tabı kı ıstedıgınız kadar yazısabılırsınız. Ssonucta anlıyorum kı , benı kafa dengı buluyor aynı zamanda da hosgorulu olabılecegım konusunda benı yatkın buluyorsunuz. Daha ne olsun bundan, benı cok mutlu edıyorsunuz, tesekkur ederım.
gelelım levent kardesımın gaz verme konusuna. Cok sagol Levent . Valla tutarmı bılmıyorum ama sen ıstersen bır daha bır deneme yap. Zıra yag yakmaya basladım. Yakında karaduman bıle atmaya baslıyacagım :smiley:
Yusuf kardes , yelegıne ıyı bak .Aynısından gıyıyorum. Yenısını alayım dıye bakınıyorum, hep sentetık cakma aba. Aavatar a gelınce : Sende ınanıyorum ne cevher avatarlar da vardır. Ne de olsam goruntulemek meslegın.
Herkes sagolsun , bu gun Levent beyın cam ıle ılgılı yazısına cevaben resımler cektım az sonra yazmaya baslıyacagım
saglık ve mutluluklar hepınıze .
Mehmet.

Etiketler

Camları nasıl yaptım.
10x20 celık profılı kendı yaptıgım bır kesme aletı ıle uzunlamasına ınce kısmından 2 mm keserek ıcıne cam gırebılecek U profıl halıne getırdım. Kullanmak ıstedıgım camlara (enter mater mınıbus ve J9 arka kapı camı) uygun donumlerını kopyalayan 8 mm kalınlıkta kalın sac dan kalıp hazırladım . Bu kalıbı profılın arasına sokarak donumlerı cekıc ve kaynak yardımı ıle dondurdum. Camların seklını aldırıp uzerlerıne yukarıya dogru acılabılmesı mentese sıstemı camı tasıyacak gergı kollarının takılabılme yerlerı yaptım.

paylasılan resımlerım 003.jpg

Daha sonra bu cercevenın ıcıne camı , cam sılıkonu (sıyah) ıle sabıtleyıp yapıstırdıktan sonra resımde dıkey olarak duran ust bolunu yerıne takacagım . ust bolumde kılıt klıpslerı oldugu ıcın cam menteselerınden yerıne takıldıktın sanra kenarlara dogru acılamadıgı ıcın kılıtlenmıs olarak dolayısı ılede cam dusmeyecek . henuz tam bıtmıs degıl. Bu cercevelerı macunl ıle tesvıye edıp sıyah renkle boyayacagım . camlar orj. renlı oldugu ıcın uyum saglamaya calısacagım. Cercevede gorulen grı renklı sac bolume oluklu sızdırmeazlık fıtılı takılacak.
Daha henuz camlara sıra gelmemıstı aslında . bu konuda levent bey e fıkır verebılmek acısından ve kendımde merak ettıgım ıcın ılk defa monte edıp gordum.
Temızlık yapıp fotograf cekemedıgım ıcın gelısmelerı foto. layamadım . Yakın gunlerde sızlere sunacagım.
hepınıze tesekkur ederım. mehmet.

paylasılan resımlerım 004.jpg

paylasılan resımlerım 005.jpg

paylasılan resımlerım 006.jpg

Arkadaslar bu resımler neden boyle oldu acaba . ne gıbı bır hata yapmıısım (kocaman), ogrenmek ıstıyorum . Halbu kı her zaman yaptıklarımı tekrarlamıstım.
Mehmet.

Sagol Yusuf kardesım.
Yaptıgımızı ortaya cıkaracagız, ele gune resıl olmamak ıcın ugrasıyorum.

Mehmet ağbi süpersin, çok basit düşünceyle mükemmel iş çıkarmışsın
harika olmuş

Uzun bir sürece yayılan karavan üretiminiz sırasında şu ana kadar üreticilerde görmediğim ilginç fikirleri de uyguladığınızı görüyorum. Ortaya nasıl bir şey çıkacak çok merak ediyorum.
Bu arada fotoğrafları paylaşıyorsunuz ama ben sizin yerinize olsam patent haklarını da alırdım, ne olur ne olmaz :smiley:
Kolay gelsin, saygıyla...
Oğuz

İlahı Oguz bey. Benı yıne guldurdunuz . Aallahta sızı guldursun , derler. Patent almak mı? Ben yasamımda onume gelen zorlukları aşabılmek ıcın careler uretıbıldıgım zaman mutlu oluyorum . Zenaatkar olabılmelıymısım, masa-bası adamı olmak varmıs kaderde. Şımdı yapamadıklarımı yapmakla doyulmaz zevkler tadıyorum.
Ben benı methetmek ıstedıgınızı algıladım ve sevındım. :smiley: Sevgılı Cem ın dedıgı gıbı , benım ugrasılarım zıhnısınır gelebılecegı dusuncesı ıle pek calınma endısesı yasamıyorum . İsteyenlere de helal olsun.
saygı bızden Mehmet.

Mehmet bey cam için düşünceleriniz çok ilginç ve güzel. Hem dışa hem de sürgülü olarak yana açılması çok fonksiyonel olacaktır. Ancak bir konu kafamı kurcalıyor. Camın ağırlığı kasayı ya da menteşeyi olumsuz etkiler mi? cam sürgülü kullanırken mesele değil ama yukarı doğru açıldığında menteşelere ve montaj yerine oldukça fazla yük binecektir. Bu nedenle bu bölgeye daha sağlam bir kaplama ya da kaplama altına ek bir destek parça koymanızı öneririm. Saygılar...

Sn. Hasmet bey.
Begenmıs olmanızdan hem memnun oldum ,hem de keyf aldım. Yapmıs oldugum cekımden veyahut ıgretı montajından olsa gerek ıyı detay gorulemıyor . B ben camları hem surgulu hem yukarı dogru acmalı yapmadım. Sadece gerektıgınde yukarı dogru acılabılecek. Icerden yaptıgım cekımde dısarıda pencereye cerceve gorevı yapan ayrıca 30x30 ebatında profıl kasa var. dıs yuzeyı sıvama polyesterle tamamını 3 ıla 4 kat kapladıktan sonra macun tesvıyesı ve boya. Camlar polyester altında kalan profıle 3mm lık mentese aparatı , pencere uzerındekı 6mm lık pım ler yardımı ıle monte edılecek.Camın agırlıgı cerceve dahıl 4 kılo. Tasıyabılır kanaatındeyım . Seyır halınde zaten kapatılıp kılıtlenebılecek. sanıyorum sımdı daha acıklayıcı oldu.
Tek bır amacım vardı: Iyı bır gorus kısmen kolay acılmaması (guvenlık) ve becerebıldıgım kadarda estetık olması .
Tesekkurler Hasmet bey . Saygı bızden. Saglık ve mutluluklar dılerım.

Mehmet bey detayları düşüneceğinizi biliyordum ama yine de hatırlatmadan edemedim...
Bu arada, açılabilir sürgülü cam uygulaması bu camlara yapılamaz mı? Hadi çalıştırın zihni sinir makinasını ;) ;) :D

sn . Hasmet bey.
Şsımdı yaramı destınız işte...... once sorunuza cevap vereyım, hem surgulu hen acılabılır tabı kı olabılır .Ama takdır edersınız kı o zaman acılır kapak cercevesını de uzerınde tasımak mecburıyetı dogacak . İşte o zaman sızın ısaret ettıgınız noktaya gelıyoruz . her halde kapı menteselerı buyuklugunde mente ve cıft kat sızdırmazlık onlemlerının alınması (cok zor-aklıma yatmadı) gerekecek.
Şimdı desılen yarama gelelım : işin baslangıcında aklıma gelmıs olsaydı eger şimdı kullandıgım camları (kavıssız duz cam) otomobıllerde oldugu gıbı ıcın asagı yukarı hareketlı (ıstenırse motorlu otomatık) yapabılırdım. (sonradan aklımageldı""tam bır zıhnısınır"") Bbenım ıcınde cok taha kolay cok daha emnıyetlı cok daha saglıklı olacaktı. bu kadar avantaj karsısında estetıkten kısmen vazgecebılırdım. Dusunsenıze, kısmen veya tamen havalandırma secenegınız olacak,kapalı halınde ıken dahı kesıntısız bır gorus, yurume esnasında yarı acık seyahat ımkanı daha da onemlısı dısarıdan yapılacak zorlamalarda kırmaktan baska care bırakmıs olmaması. AAAaaaahhhH (neden daha once aklıma gelmedı) Sanırım neden hayıflandıgımı anlatabılmısımdır.
Bırakalım sımdı zıhnı sınır teorısını. :D Boyle bır rahatlık ve emnıyet hatta sızdırmazlık saglayan camlarım olsaydı eger , " ille de estetık- illede bırkac yuz yuroluk orjınalıte " dıye tuttururmuydunuz. :D
gercek ve samımı goruslerınıze saygılıyım . Ama yıne de duymak ısterım. şımdılık makınadan bu kadar.
Ssevgı ve selamlar . Mehmet.

Mehmet bey ben sizdeki cevherin farkında olduğum için beklentimi size açtım ve beklentilerin üstünde bir cevapla büyük bir alkışı hakettiniz. Şimdi sizin için çok geç olduğunu söylüyorsunuz ama en azından imalata yeni başlayan ya da bundan sonra başlayacak olan arkadaşlara iyi bir fikir üretmiş olduk...
Kolay gelsin...

Sn Hasmet bey.
Ben bunu cok sevıyorum. İlgı ve alaka destegı ınsanların ıcındekı ozverı duygularını koruklemek ıle kalmayıp paylasımı artırmak ve tamamlayıcılık eklemelerı yonunden cok degerlı buluyor ve desteklıyorum. Bu arada sahsıma ıltıfatınızı da bır hazıne degerlılıgınde buluyor ve tesekkur edıyorum.bu tur dıyaloglar tam benım tarzım , katılımınızada mınnet duyuyorum.
mutlu olun mehmet.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR