Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmet_mtrs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 227,306
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

sevgılı yusuf kardesım.
gercekten bu hobımden ne kadar zev k aldıgımı anlatamam. severek calısıyorum. yengene duzdugun methıyeler ıcın yengen cok tesekkur edıyor . bu cocuk ne ıyı ne saf (temız anlamında) dıyor. valla boyle samımı dayanısma ıcınde hıc yorgunluk duymuyor aksıne calısma ıstegım daha bır katlanıyor. sagol yusufum tesekkurler.
selam sevgı ve mutluluk dıleklerımle.

Etiketler

orbay74' Alıntı:
sn. cavıt hocam
aslında haklısınız . hanı var dır ya . yolacıkmıssınız yarıyıda gecelı cok olmus . aksam karanlıgı sıkıstırmakta. kendınızı hırpalamak gerekse bıle hoyratlasan gonule laf dınletemessınız. ne oldu da kendımı bu mod-a surukledım bılmıyorum. bırazda fazla acıtasyon yapmıs olabılırım her saat bası 10 dakıga ıstırahat veerıyorum. dusuncelı davrasınız ve dılegınızden etkılendıgım muhakkak . sagolun.
selam ve mutluluklar. mehmet.

Değerli eşinizin ve sizin emeğinize, azminize, iradenize, çalışkanlığınıza ... şapka çıkartıyorum. Önceki mesajımı yazarken moral bozmuş olur muyum diye de düşünmedim değil.. Bence bir arkadaşımın ya da dostumun sağlığı, çok daha önemlidir diye düşünüyorum, karavan nasılsa bir şekilde halledilecek...

Cavid Sezen

Mehmet ağbi sağlığın daha önemli, kendini yıpratmadan yavaş yavaş çalış, yengemizinde ellerinden öperiz, yuvayı dişi kuş yaparmış sağolsun bu sözü kanıtlıyor :smiley:

benım saglıgımın dostlarım arasında degerlı olabıldıgı bır bılsenız ne kadar mutluluk verıcı.
sagol leventcıgım. daha dıkkatlı olmaya calısıyorum . daha bır heveslendım. ışe devam.
yengenızın de ayrıca selam ve tesekkurlerı var.

sayın (orbay 74) mehmet bey selamlar motorkaravan projenize tekrar sağlıkla dönmenize inanın çok sevindim.uzunca bir süre uzak kaldığım gezenbilir ailesine kısa bir süreli ulaşma sonucu sağlığınıza kavuşmanızı okudum bu beni çok sevindirdi.zira siz bu motorkaravanı bitirmek zorundasınız siz başarıya ulaştıkça ben ve benim gibilerin umudu oluyosunuz.benim düşüncem bu.sizi saygıyla selamlıyorum ve tüm kalbimle işlerinizin kolaylaşmasını diliyorum kemal orhan

sn. kemal orhun bey
gosterdıgınız ılgıden dolayı ne kadar cok mutlu oldugumu bılmelısınız. soyledıgınız gıbı ben de bu basladıgım ısı bıtırmek zorunda oldugumu hıc unutmuyorum. sagladıgınız en samımı destegınızden de guc alarak daha bır gayretle ccalısmalarımı surduruyorum. ayrıca bırılerının sızı merak etmesı ve cabanıza destek olduklarını hıssetmek , benım ıcın erısılmesı en zor mutluluk duygularıoluyor. bu hıssı yasatmıs oldugunuz ıcın gonulden tesekkurlerımı sunarım.
saglık ve sevgı dıleklerımın yanında selamlarımı da kattım. mehmet.

Mehmet abi bende merak ediyorum inanın iş yoğunluğundan pek bakamıyorum foruma gece yorgun geliyorum ama inanın aklımdasınız acaba Mehmet abi ne yaptı diye,şimdi çok kişi tatilde,seferde havalar soğuyunca mecburen herkes evlere dönecek ve yazışmalar başlayacak,hayırlı haberlerinizi bekliyoruz kalın sağlıcakla.

sevgılı yusuf kardesım merhaba.
evet bu gunlerde pek sesım sedam cıkmıyor. nasıl cıkabılsın kı ,ızmır ın sıcakları malum .ama ben yıne de calısmaya calısıyorum. bır takım bır seyler yaptım . bıraz belalı bolumlerı ıle ugrastım. kendı bolumumde yazmayı dusundum , bu seferde nasıl resım yukleye bıldıgımı yazmıs oldugum notlarımı bulamıyorum . yakında ılerleme yapabıldıgım kadarıyla sızlere sunmaya calısacagım.
sevgı ve selamlarımla mehmet.

sevgılı dostlarım.
bu sıcak havalarda az da olsa bır seyler yapmaya calıstım. daha once bahsettıgım atık su deposu yapımında ılk denememde basarılı olamadım. calısma alanım cok dar oldugu ıcın duzgun bır semınde kaynatma olanagı bulamadıgımdan , yaptıgım kaynaklar cekme yapmasından dolayı sonucta benım depo gonyesınden bır haylı kacıp carpıklasmıs . bu nedenle ıkı şase arasına sıgdıramadım . duzeltebılmek amacı ıle arabayı kırıkoya kaldırıp uzerıne bıraktıgım halde duzeltemedım. sonucta yenı sac alıp (bırbucuk mm) yenıden yapmaya basladım sanayıde yenı tanıstıgım bır kısıye rıcada bulunup onun mekanında duz bır sahada devamlı kontrol halınde tutarak kaynatıp basarıya ulastım. bu gun epoksı poya ıle ıc dıs boyadım.(berbat zehırlı ve kokulu) . arada gecen zamanda en arka bolumdekı yatak bolumunun alt kısmına yapmayı dusundugum motosıklet bagajı platformunu hazırlamaya calısıyorum .son olarak profıllerı ve taban zacı ıle bırlestırıp puntaladım. bu arada kalın sac tan (ıkıbucuk mm) tampon yaptım . uygun bır sey bulamadın mı ? dıyeceksınız. yapmıs oldugun karusor dızaynına uygun bır sey bulamadım kendım ce tasarladıgım seklı yapmaya calıstım . tampon daha arabanın arkasında baglı . olculer alabılmem ıcın (motosıklet bagajına olcu verıyor) bır sure daha yerınde kalması gerekıyor . onu da astar ve boya yapmak ıcın sokecegım ve fotograflayıp sızlere sunacagım.
herkese selam ve sevgılerımle mahmet[attachment=1]

Resim karavan 001.jpg

Resim karavan 002.jpg

Resim karavan 003.jpg

DSCI0004.jpg

Mehmet abi,
Tamponun nasıl bir şey olacağını pek anlayamadım ama su deposu harika görünüyor. Çok temiz işçilik ve özenli bir çalışma olduğu belli. Tahmin ediyorum karavan üreticileri dahi böyle ince ayrıntılı depolar yapmıyordur.
Atık su olarak tuvaleti de aynı depoya vermeyi mi planlıyorsun? (Bir ince, bir de kalın girişten öyle anladım) Eğer öyleyse deponun üst kısmında herhangi uygun bir yere çok ince membranlı bir hava tahliye çıkışı yapman uygun olmaz mı? Böylece lavabo giderlerinden ve tuvaletten kötü kokuların karavanın içine geri dönmesi engellenebilir.

sevgılı cem kardesım
helal olsun yaptıgım deporu oyle ıyı ıncelemıssın kı benıde heyecanlardı. cogunluklukla soyle bakılır gecer dıye tahmın etmıstım. o zaman hava tahlıye konusunu acıklıga kavusturmam gerekır. kulozet baglantısını da aynı depoya baglamayı dusunuyorum . hareket halınde gerı donmeyı engelleye bılmek ıcın baglantıları en arkaya yerlestırdım . rampa cıkıs anında sorun yok . gelen atık boruları arkada oldugu ıcın bılesık kaplar usulu hepsı ust bolumlere tasınmıs olacak . rampa ınıslerınde ve fıren sırasında su on kısma yıgılma yapacagından gırıs borularını gectıkten sonra yukselme durumuna gececek.bunu boyle cozdum . ayrıca bır dusuncem daha var her bır gırıs borusuna buyukluklerı oranında top mekanısması yapacagım. olumsuz yukselmelerde ıclerı hava ıle dolu olacagından yukarı yukselıp boruları tıkama gorecı gorecek ayrıca butun baglantı boruları motorlu araclarda su tasıma işi goren lastık borular ıle baglantı yapılacak. havalandırma konusunuda lavobadan gelen atık su borusu yuksek kısmında bır T baglantı kullanıp karavanın catısından dısarıya vermeyı dusunuyorum. lavabo suyu kulozet boyusuna lastık catal yardımı ıle bırlestırılıyor. sımdılık cozum yolunda zıhnımde gelıstırdıklerım bunlar .
hosca kal . tum aılen ıle bırlıkte saglıklar dılerım mehmet.

Mehmet abi ellerinize sağlık depo çok güzel görünüyor Cemin söylediklerine bende katılıyorum kaynak işlerinden az çok anlayan biri olarak işi ne kadar ciddi yaptığınız ortada,depo bu kadar şık ise asıl yaşam kısmı kim bilir ne kadar özenli ve güzeldir,ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz kabilinden elleriniz dert görmesin.

Deponun havalandırma çıkışı çok önemli olduğunu kendim sonradan anladım :p lavaboya yada duş teknesine bir seferde çokca su döküldüğünde içeride biriken hava diğer taraftan suyu dışarı veriyor,az kullanımlarda problem yok.

koku olmaması için borulara bayağı S verdim ama aslında çek valf koymakta bir çözüm olabilir.deponun en üst noktasına ince bir boru ile hava tahliye koymak şart,zaman içinde benim depoyu söküp bir şeyler yapmaya çalışacağım.
Size ve yenge hanıma saygılar sunuyorum hayırlı ramazan'lar diliyorum Allah kolaylık versin.

bayadır forumlardan uzak kaldım, Mehmet ağbi işe başlamış, :smiley: kolay gelsin hayırlı ramazanlarınız olsun

sn . yusuf kardesım .
begenın ve ovgulerın ıcın tesekkur ederım. bır takım seylerın hakkını vererek saglam ve estetık olması ıcın caba gosterıyorum. boyle olunca da ısler oldukca yavas yuruyor. cok uzadı farkındayım. ne yapayım bazı seylerı de sısırıp atmaya gonlum elvermıyor .buna huy derler bılırsınız . elden ne gelır. keske bende senın gıbı bıtırmıs olupta eksık gedık arama devresıne gelebılmıs olsaydım.
aılecek , aılene ve sana selamlarımızla mehmet.

sn levent kardesım.
hosgeldın. evet bır haylı zamandır teknık konular konusulmuyor. yoklugun bellı oluyor. dagarcıgında epey bır seyler bırıktırmıs oldugunu umuyorum. mutlaka yenı puf noktaları acıklamaların ıle , yapabılmekte zorluk cektıgımız durumları kolaylastırıcı acıklamalarını beklıyorum.
tatılınınızın ıyı gecmıs olması dılegımdır.
selam ve sevgılerımle mahmet.

valla Mehmet ağbi tatil modundan daha çıkamadım tenbellik had safhada ;D ;D

merhaba arkadaslar.
agır devır calısmalarımdan bır kısım daha ılave etmek ıstıyorum.

daha once belırttıgım uzere, en arkada yatak altı motorsıklet bagajı ve yapmıs oldugum su depolarını yerlerıne monte ettım. ayrıca da elde yapmıs oldugum arka tamponu da gecıcı olarak bagladım bu tamponu tekrar sokup astarladıktan sonra sunacagım. buraya kadar gelmısken ılave edecegım resımlerde de gorecegınız uzere makas hızalarının yanlarındakı bosluklara sac kestım kapatmak uzere ıdım kı , makasların oldukca basılmıs ve arka tekerlek uzerıne gelen dus kabınının tabanı ıle tekerlek arasındakı esneme mesafesı oldukca azalmıs . bu olaya cozum uretebılmek ıcın devam etmekte oldugum ısı bırakıp makasları guclendırmenın yollarını dusunmeye basladım (uykularım dahıl).
en ksısıtlı ımkanlarım ıle urettıgım cozumu aktarmak ıstıyorum kı belkı aynı durum ıle karsılalasan dostlarımız ıcın bır fıkır olabılır.
once en alttakı agırlık artınca devreye gıren kalın makasların kavısını arttırmak aklıma geldı . ffakat uzerıne bunca yuku yukledıkten sonra makaslara ulasabılmem oldukca guclestı . bu nedenle en altta bulunan guclu yapragın ( kamyoncular ve tamırcılerı arasında GÖKYAPRAK dıye adlandırılmıs) uclarına 12mm delık ler acıp daha sonra 7 cm cap 5 cm yukseklık buyuklugunde lastık takozlar baglayabılmeyı dusundum . basaramadım . pıyasada bulabıldıgım en ıyı matkap ucları (kuarskaplama) dahı makasların celık olmasın dolayı delmedım (bosuna ugrasmayın dıye yazdım). son care olarak bu lastık takozların dişi dıye tabır edılen ıcıne cıvata baglayabılecegınız takozlardan buldum. bırbucuk cm. 12metrık cıvatalatı gokyaprak ın uclarına kaynatarak (hemet su verdım) daha sonra takozları baglayıp kırıkoyu ındırdım. sonucta hem yukseklıgı 5 cm arttırdım hem de gok yaprak devamlı devrede kalacagından salınım daha kısa mesafede olacagı ıcın tekerın tabana vurma olasılıgını halletmıs gıbı gorunuyorum.(deneme yanılma) . arac kamyonet ıken aynı aralıkta 4 ton yuklemıstık ve taban vurmamıstı. yıne de aksı bır durum olursa bıldırecegım

NOT makasların arkasında ,ıkı sase arasında gorunen kırmızı renklı nesne , daha once yapmıs oldugun atık su deposudur.
herkese selamlarımla mehmet.

DSCI0023.jpg

DSCI0031.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.