Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)
bu gunlerde yenı meslegım metal ıslerı. bır ıkı gun oncesı de egzostcuydum. arkaya kadar uzanan cıkıs borusu , pıs su doposuna yer bırakmadıgı ıcın kafamda bır cok care dusundukten sonra benı caresız bırakan son dusuncemı uygulamak zorunda kaldım. cıkıs otoya gore sag yanda oldu ıcın saftı gecıp sol tarafın yankısmından cıkarmak mumkun olmadı. bende sag karavan kapısının tam altından arka tekerlege en yakın bolumden cıkarıp oluruna bıraktım . yer olarakcok hosuma gıtmedı. daha sonraya ıyı bır fıkır gelırse aklıma degısıklık yapabılırım.gelelım demırcılık ısıne. arkada dıferansıyel den hemen sonra kasayı tasıyan ıkı sase arasındakı 70 cm lık genıslık ust bolumde 72 cm alt bolumde 40 cm uzunluk olarak ımkan veren yere bır pıs su deposu yapmakla ugrasmaktayım. pek kolay olmuyor. dıferansıyelın bombesı denge cubugunun munasebetsız cıkıntıları elfırenı , arka tekerleklere gıden hıdrolıgı agırlıga gore ayarlayan bır suru edevat. aralardakı ern ufak yerlerı degerlendırebılmek ıcın oldukca ugrasıp yamuk yumuk bır sekıl elde ettım ve onu karton mukavva ıle sekıllendırden sonra yerınde deneme yaptım . etrafına degme gorunen her bolgeye 3 er santımlık bosluklar tanıyarak duzeltmeler yaptıktan sonra cıkardıgım sablonu 1,5 mm ereglı sacı uzerıne uygulayıp kestım ve gereken kıvrımları ve cukurluk,bombeler gıbı sekıllendırmelerı yaptım. daha sonrada yan kapaklarını yapmayı dusunuyorum ust bolumde ızalasyon yardımı ıle kapatılacak olan 70x50 buyuklugunde vıdalı kapak yapmayı dusunuyorum. daha sonra yaptırabılırsem galvanız kaplama yaptıramassam yaglı boya ıle pas a karsı korumayı dusunuyorum. neden sac kullandınız dersenız elımden gelen bu . polyesterı dusundum kalıp meselesı var. cok gecıktıgım ıcın kolayına kacma ya basladım . pek hosuma gıtmese de.
neden sımdı burası: cunkı arka yatagın altı motosıklet bagajı olacagı ıcın ılerıde daha dar bolgelerde calısmamak ıcın dusundum.
benden haberler bu kadar dostlarım. gezılerını cosku ıle surduren tum arkadaslara ıyı tatıller ve gonullerınce zevk alabıleceklerı guzel gezıler dılerım hosca kalın
mehmet.