Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 233,657
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

Dün akşam marş basmadı çat çat çat bizim Defender 3 ayda sadece 3 kere gaz almak için kımıldadı yerinden :smiley: dün motoruda çalıştırmayı ihmal edince aküler kaput . Ancak bu sabah kendini toparlamıştı çalıştı , netice olarak şu sualim olacak .

Araçtaki aküler 2x100 amp.delphi
toplam 200 amper
alternatör 100amp/saat bosch

Bu akşam saat 19 da 12.43 volt gösteriyordu
saat 20 de 1 saat rölantide çalıştıktan sonra 13.65 di

bu acaba normalmidir yoksa yüksek şarjmıdır ??
normal değilse olması ggereken kaç volttur??

Selamlar
Erhan

erhanyeni 014.jpg

erhanyeni 015.jpg

Etiketler

Evet yusuf sarj esnasında o değer vardı . şu anda motor çlışmıyor sadece radyo açık vede ölçek 12.45 ile 12.46 arasında , acaba kaçın altına inerse aküler bitme noktasına yaklaşır ?????

degğiştirdiğim akuyu yanlış hatırlamıyorsam 10, 50- 11 arasıydı bı hafta calışmadığında arac calişmamıştı sıkıntı yaratıyordu kuru jellı bosh almiştim Erhan abi.

Sağol Özhan kardeşim bende 11 diye duymuştum yanlış hatırlamıyorsam . Bu seviyeye geldiğimde marşa basıyorum üste çıkması için .

Saat :1515 yer: Yeşilköy kutup dairesi :smiley: 'den selamlar

Karavan ve jenaratörü görev başında bu seferde teknenin suyunu atmak için motopomp vazifesi görüyor ....

erhanyeni 001.jpg

Erhan abi senin arabada sanırım güneş paneli yok,daha önce bu konu çok kere konuşuldu forumda,özellikle starter sulu aküler birkaç kere boşalırsa akü bozulmaya ve voltaj tutmamaya başlıyor o aküleri dikkat edip boşaltmamak gerekiyor eğer aracınızı seyrek kullanıp uzun süre çalıştırmıyorsanız aküler ayda yaklaşık %10 kendi kendine boşalır özellikle bu kışın daha çok olur,imkan varsa küçük bir güneş paneli alıp araca takılırsa kaybolan enerjiyi dengede tutarak akünüzün kendiliğinden boşalıp zarar görmesini engelleyecektir.

aşağıdaki adreste küçük boy ürünlerde var Erdem beyi ararsanız bu konuda size yardımcı olur.

Çok sağol Yusufçum ... Erdem beyle mutlaka görüşürüm elektrik konusunda o arkadaş bilgili birisi ama panelllere benim alerjim var :smiley: zaten kışın bu puslu havada işe yarayacaklarını zannetmiyorum , kaldıki bu lodos varken bide uçar gider falan al başına belayı :smiley:

Bu arada ben hergün mutlaka çalıştırıyorum ,4 aydır herşey yolundaydı ama şu anda yeni koydurdugum tanıtım panolarında yer alan 1500 tane led ampul enerji tüketimini hızlandırdı, buna ilaveten enaz 4-5 saat eberspacher + aracın kaloriferi + 4 halogen ampul + radyo +tv +hidrafor vs. çalışmakta vede hepsini akşamları 1 saat rölantide çalıştırarark karşılıyorum. manometre değeri motor stop ettikten sonra olan deger 12.43 / gün içinde motor çalışmadıgında minimuma indiği ölçü ise 11.79 bakalıjm şimdilik idare ediyoruz .

Erhan Bey,
Merhabalar.
Yazılarınızı ilgi ile takip ediyorum. Avatarda göreceğiniz 1990 110 benzinlide benim aracım. Benzinli ve lpg li. 1.5 ay oldu alalı. Bostancı BRC servisine götürdüm ayar yaptırmaya fakat karburotorluden anlamıyoruz dediler ve yan sokaktaki Atiker ustasına yolladılar. Fakat onlarıda benim gözüm tutmadı. Size zahmet konu üzerine yardım aldığınız ustanızın bilgilerini verebilirmisiniz. Zira lpg de 50krs ve ustu tüketim yapıyorum. Olabildiğince dikkatli kullanmama rağmen. Sizin yazdığınız verilerden cok uzak.
Şimdiden çok teşekürederim.

Selamlar Tolga bey
Cevap gönderdım kendılerıyle temasa gecersınız bu vesıleyle sonradan bakarken defenderınızn ok77 lassa lastıklerı dıkkatımı cektı , sekılde gorulen derindiş arazı lastıklerıde lpg tuketımını cok arttıran bır faktor ,eger yol lastıgıne cevırırsenız bu azalatabılır yakıt tuketımınızı.

Selamlar
Erhan

Erhan Bey,
Çok teşekürederim. Evet lastiklerim derin diş. Dediğiniz gibi tüketime etkisi var ama ilk ölçümlerim 40 krs yi geçmiyordu. Böyle idare ederim demiştim ama çıkmaya başlayınca sorun olduğunu anladım. Yardımınız ve alakanız için çok çok teşekürler.

İyi günler arkadaşlar :smiley:
Karavan merakı bizi ite kaka ticarete yöneltti , buda herhalde karavancılıgın hiç akla gelemeyen başka bir faydası oldu . Karavanımızla Yeşilyurtta 4 aylık kahve köşesi tecrübesinden sonra , Bakırköy iskele caddesinde Bistro-Lokanta açtık , tabiki gene çeşit çeşit kahvelerimiz var ama ev yemeklerinde iddialıyız , Gezenbilirci tüm arkadaşları bekleriz .

Selamlar.,

Erhan

ADRES:
İSKELE CADDESİ NO:18
BAKIRKÖY

Resim 004.jpg

Resim 008.jpg

hayırlı ugurlu olsun abi allh işini rast getirsin hayırlı işler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR