Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 235,708

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

Sağol yusufcum tesekkurler:smiley:

Mehmet bey üretici bilgisi 500 gr/saat herhalde bu yukleme olmadan asgari rakkkamdır , 750 gr olarak dıkkate alıyorum ben.

erhan110' Alıntı:
Mehmet bey üretici bilgisi 500 gr/saat herhalde bu yukleme olmadan asgari rakkkamdır , 750 gr olarak dıkkate alıyorum ben.
Erhan bey bilgi için teşekkürler, bu arada siz enerji üretme sistemini tamamlayabildiniz mi, istediğiniz sonucu aldınız mı?
selamlar,kolay gelsin.

Erhan ağbi senin ihtiyacını anca bu görürdü, panel ile çözemezdin iyi yaptın, bizim durum senin gibi olmadığı için bizede en iyi çözüm panel, bizim enerji ihtiyacımız sana göre devede kulak, jeneratörün hayırlı olsun güle güle kullan :smiley:, selamlar

buralpdi' Alıntı:
Erhan ağbi senin ihtiyacını anca bu görürdü, panel ile çözemezdin iyi yaptın, bizim durum senin gibi olmadığı için bizede en iyi çözüm panel, bizim enerji ihtiyacımız sana göre devede kulak, jeneratörün hayırlı olsun güle güle kullan :smiley:, selamlar

Sağol Leventcim teşekkürler :smiley:)
Panelle çözmek istedim ama asla olamıyacagına kanaat getirdim o yüzden el mecbur oldu .

Aslında bu enerji konusunda bir kafa karışıklıgı var , allahın amerikalısı karavanında plazamasıda ,klimasıda var camasır makınesi vs vs vs her elektrıklı aletı kullanıyor , bu adam nasıl yapıyor ?? youtube'da karavanın motoruna 6 adet birden şarj dinamosu koymuş yani enerji santralı gibi herhalde 200x6=1200 amper şarj ediyor saatte. Neyse Levent durum bu ben kurtardım şu anda :smiley:

Selamlar
Erhan

erhan110' Alıntı:
Aslında bu enerji konusunda bir kafa karışıklıgı var , allahın amerikalısı karavanında plazamasıda ,klimasıda var camasır makınesi vs vs vs her elektrıklı aletı kullanıyor , bu adam nasıl yapıyor ?? youtube'da karavanın motoruna 6 adet birden şarj dinamosu koymuş yani enerji santralı gibi herhalde 200x6=1200 amper şarj ediyor saatte. Neyse Levent durum bu ben kurtardım şu anda :smiley:

Selamlar
Erhan

Erhan ağbi adamların bizim gibi mazot sorunu yokki ;D, altı adet şarz dinamosunu çevirmek için motor normal yakıtının üç mislisini harcar, aracın 90 amp şarz dinamosunu 200amp şarz dinamosuyla değiştirdiğinde yüke bindiği zaman %10-15 yakıtın artıyor( bunu dinamocu söyledi), ben uzun yolda yaşam akülerini şarz dinamosundan doldurduğum zaman açıkça yakıtın arttığını gözlemledim, selamlar

Jenaratörün araca montajı tamam :smiley:
Bunu tavsiye eden Atilla ve Taiga haldun arkadaşlara müteşekkirim .
Aracın heryerinde 220 volt elektrik alllaha şükürler olsun herkeze jenaratör tavsiye ederim.

Resim 001.jpg

Resim 002.jpg

Resim 005.jpg

Resim 003.jpg

Bugüne kadar geçici su depoları ile idare etmiştim ., sabit depolarımızı 2 yılsonra koydurdum :smiley: herkezin yaptıgının tersine oldu
45 litre kullanma suyu, 45 litrede atık su saç depoları , merdiven altlarına girdi güzelce, Ahmet kardeşimle baglantılarınada yaptık , artık susuz kalmak yok çevre kirliliği yok :smiley:

Resim 003.jpg

Resim 002.jpg

Resim 001.jpg

Jeneratörün yeri sorun olmaz mı sizce?

Bu ambulanstan çıkma defenderları ben de çok seviyorum, hatta avustralyalılar gibi bir dingil daha eklenebilse keşke ama öndeki bu uzantı aracın yaklaşma açısını bozmuş gibi geldi bana

Vallla jenaratör karavanlar için en verimli vede ucuz enerji sağlama aracı bu yüzden yeri falan sorun olmuyor , 10 gündür hergün bikaç saat kullandım tükettiği benzin sadece 5 litre. Yaklaşma açısı derken park etmeyi falan kasttetiyseniz problem yok alışkınımdır.

Selamlar
Erhan

Erhan bey depolarınız hayırlı olsun. Ben mi yanlış görüyorum, depolar paslanmaz meteryal mi?

Yoo hayır paslanmaz değil , içme suyu depolanmayacagı için normal saç malzemeden yapıldı.

Erhan hocam butün konuyu baştan sona okudum cok güzel bi arac ortaya cıkarmışsınız buluşlarınız ekleme yaptıklarınız gercekten cok başarılı, faydalı bilgilerde edinmemize sebep oldunuz size cok teşekkur ederim her şey gönlünüzce olsun

DR.ÖZHAN' Alıntı:
Erhan hocam butün konuyu baştan sona okudum cok güzel bi arac ortaya cıkarmışsınız buluşlarınız ekleme yaptıklarınız gercekten cok başarılı, faydalı bilgilerde edinmemize sebep oldunuz size cok teşekkur ederim her şey gönlünüzce olsun

:smiley: Sağolasın SnDr.hemşehrim ... bişeyler yapmaya çalıştık sonunda ambulans kasa Defender antolojisine dönüşecek bu iş :smiley:

3 yıl önce 2008 yılının bu aylarında beynime girmişti bu Defender vede 2009 yılı martında satınalmıştım , yani 3 yıldır aracın yapılanması devam ediyor, dahada edecek , çünkü bilirsiniz aracın altına yattıgınızda hiçbir benzerinde olmayan koca koca boşluklar galerıler istedıgın herxeyı yapmaya koymaya müsait yeterki fikir olsun. Bu yüzden hayarnım bu araca .

Ancak biz Afrikayı dünyayı gezelım, dilek yarımadasının yasak bölgelerine girelim derken aracı hanıma kaptırdık :smiley: artık yere çakılı sadece lpg almaya gidebılıyorum vede bol bol resmini çekenlerle tatminat buluyoruz .

Selamlar
Erhan

evet erhan haklısın üstunde düşündükce herşey yapılıyor araclar uzerınde, inşallh hayalllerinizde gercek olur tr pilakalı afrıkada hıç land görmedik sponsor bulup gitmek lazim ;)

DR.ÖZHAN' Alıntı:
evet erhan haklısın üstunde düşündükce herşey yapılıyor araclar uzerınde, inşallh hayalllerinizde gercek olur tr pilakalı afrıkada hıç land görmedik sponsor bulup gitmek lazim ;)

Ulaşım LPG + Cebelitarık feribot Rt 5,000 euro. 3-4 kişi giderse uygun aslında .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR