Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 233,694
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

Arkadaşlar tenteyi hergün açamak durumunda oldugumuz için ona araca baglı bir ayak yaptırdım , işi bittiğindede dogru portbagaja koyuyorum , nerdeyse kendi ayaklarından bile daha kullanıslı oldu şimdiki boyu 1 metre , ilave uzatmalarını koydugum zaman 2.5 metreye kadar uzayacak bu ayaksız tente..

Resim 032.jpg

Resim 029.jpg

Resim 030.jpg

Etiketler

eeeee Leventcim yokluk adamı mucit yapar :smiley:)) maltepedekı gibi ıslanmakta adamkı fikir sahibi yapıyor hahhahah.....

Abi Aracınızı yeni gördüm Gerçekten harika ya ağzım açık baktık resimlerinize çok ilgimi çekti
O Keklerden tatmak isterdim.tek kelime ile şahaneeeeee

erhan110' Alıntı:
eeeee Leventcim yokluk adamı mucit yapar :smiley:)) maltepedekı gibi ıslanmakta adamkı fikir sahibi yapıyor hahhahah.....

neyse bu seneki toplantıya kadar tenteyi yetiştiririm artık ıslanmazsınız ;)

buralpdi' Alıntı:
neyse bu seneki toplantıya kadar tenteyi yetiştiririm artık ıslanmazsınız ;)

Kardeşim sıkma canını ben çift tabanca yaptım :smiley:) 5m.kare x 2 = 10 m.kare kapalı alanımız var ....

:smiley:) Sağol ilyas kardeş yolun düşerse bekleriz....

:smiley: Bizler çömez karavancılar olduğumuz için ancak sorunlarla karşılaşınca yeni çözümler üretmeeye mecbur kalıyoruz ...vede üstadlarda sağolsunlar yardımcı oluyor .. Sözün özü Eberspacher ısıtıcı 3 hafta sonra aküleri pert etme noktasına gelince hermetic bir sobayla sadece lpg kullanarak olayı çözmeye çalışacaz , ISINMA VE GAZ SOBASI MONTAJI kısımlarında yardımcı olursanız memnun olurum.

Resim 037.jpg

:smiley:)Babalar neoldu bu gezenbilire 1 haftadır allahaskına açılmak bilmiyor...bir bilen varsa açıklasın lutfen ????????????????????????????????????

Selamlar
Erhan Abi geçen aracınızın yanından geçtim ama tezgah kapalı idi.
Yakında yeniden geleceğiz inşallah. Görüşmek isterim.
Kenan YAMA

kenanyama' Alıntı:
Selamlar
Erhan Abi geçen aracınızın yanından geçtim ama tezgah kapalı idi.
Yakında yeniden geleceğiz inşallah. Görüşmek isterim.
Kenan YAMA

Bizim hanım tok satıcı kenan kardeş :smiley:)) saat 10-11 gibi açıyor , gelmeden gezenbilirden bir haber atarsan özellıkle bulunurum , zaten tanısmak istiyorum senlen malum DEFENDER kardeşliği :smiley: beklerim haberini.

Selamlar
Erhan

JEneratörümüz budur kipor ig2600 invertörlü saatte 500 gr benzin tuketıyor vede sürekli olarak 2.3 kw enerji veriyor , aracın öntamponuna yaptıracagım bir kaide onun üzerine hava delikleri olan kilitli bir demir kutu ıcınde muhafaza edecem.

Jenaratörü aldık çünkü hedef aşağıdaki stil kahveler yapmak ..afiyet olsun :smiley:)

karavan 010.jpg

IG2600geni.gif

Erhan abi,

Senin deneyimlerin olumlu sonuçlanırsa, rotamı honda dan kipora çeviririm...
Çünkü 10i nin benim ihtiyacımı kurtarmadığını farkettim, 20i de ise fiyat ziyadesiyle yüksek... :-\

taiga' Alıntı:
Erhan abi,

Senin deneyimlerin olumlu sonuçlanırsa, rotamı honda dan kipora çeviririm...
Çünkü 10i nin benim ihtiyacımı kurtarmadığını farkettim, 20i de ise fiyat ziyadesiyle yüksek... :-\

Tamam abi ok , yazarım buraya tecrubeleri...
Ya açıkçası okadar çok fiyat farkı varki , nerdeyse iki mislinden bile fazla yani aşağıdaki gibi

2 adet KIPOR invertorlu 2.6 kw x 2 = 5.2 kw 1200 tl x 2 = 2.400 tl.
1 adet HONDA invertorlu 2.0 kw x 1 =2.0 kw =2.600 tl.

Benim yaklaşık yaz mevsiminide dikkate aldıgımda 5kw'ye ihtiyacım olacak , tek bir kocaman jenarator buyuklugu, sesi bana uymuyor uysa dizel KIPOR KDE 5 KW likler 1,800 tl en ucuzu ama dedıgım gıbı 2 portakal kasası büyüklüğünde. Bu yüzden böyle çanta gibi küçük 2 tane kullanmak daha uygun gibi.

Selamlar
Erhan

Son nokta :smiley:
1296 tl / 10 taksit 2.6kw enerji
Aynı anda hem espresso makinesi 1kw, hem mikrodalga fırın1 kw 10 tanede lamba vs vs
Özellikle kronometre tuttum kahve makınesındekı 1 litre suyu 1.5 dakikada kaynama noktasına getirdi ve aletin akıllı gazı sessize girdi.
Jenaratör olmazsa olmaz diyen arkadaşlara teşekkürler....

kip 001.jpg

karavan 002.jpg

karavan 003.jpg

Erhan bey denediğiniz bir zaman bu aletin yakıt sarfiyatını da bildirirseniz iyi olur, acaba daha düşük güçte olanları da varmıdır?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR