Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 233,730
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

İşin bir iki püf noktası var,en önemlisini Atilla söyledi,bant ,maskeleme bandında da fiyat farklılıkları vardır,kaliteli olursa kenarlardan içine ,altına almaz,çekerken acele etmeden yapın ondan sonraki her şey boş.Kullandığınız boya sprey olduğu için alttaki boya kadar kaliteli olma ihtimali yok,sizde orjinal boyayı zımparalamadığınız dan zarar vereceğini zannetmiyorum ama yinede fiziksel baskıyı çok arttırmamalı.Araç boyamak çok profesyonel birşeydir ana kaportayı boyama işi ciddi tecrübe gerektirir dikkatli olmak lazım.

Etiketler

Teşekkürler arkadaşlar , mesajları aldım.
Madem spray boyalar kalitesiz Olmazsa bunun yerine küçük bir kompresor alıp kaliteli boya atmak lazım.

Küçük kompresörlere çok güvenme, hava depoları çok küçük olduğu için motorları çok sık çalışıyor ve sıcak hava depoluyor, ısınan hava tabancadan çıkarken nem yapıyor, tabancanın ağzında su yapıyor, boya atışında su tükürüyor, yeterince basınç üretemediği içinde boyayı toz gibi atıyor, doyurmuyor, sonuç olarak en minik kompresörler basit hava ihtiyacı ve küçük rötüş boyaları için kullanılabilir ama büyük parça boyamak için gücü yetmiyor, mümkünse en küçüğün bir boy büyüğünü al...

Tamam sagol.Koctastan bir fiyat araştırması yapayım.

Atilla ve Bülente çok teşekkürler , her 2 sininde verdikleri bilgilerden çok yararlandım. , Özellikle maske için ince bant olmazsa olmazmış. Şu ana kadar jantları tamponları basamakları siyaha boyadım , şimdi sıra karavanın eteğindeki ve kaput üstündeki aliminyumları siyaha boyamakta , bilahare cesaretim gelirse ön kupa ve karavan kısmınada başlıycam.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Alüminyum üzerine boya atmadan önce astar atmalısınız. Alüminyum için astarda farklıdır. Astarsız boyarsanız
çabuk atar üzerinden,ayrıca soyuldukça çirkin görüntü oluşacaktır.

Elinize sağlık detaylara dikkat ettikçe sonuçta kalıcı ve güzel olacaktır. Boyacıların kaprislerine katlanmaktan iyidir.
Selamlar.

güngör' Alıntı:
Alüminyum üzerine boya atmadan önce astar atmalısınız. Alüminyum için astarda farklıdır. Astarsız boyarsanız
çabuk atar üzerinden,ayrıca soyuldukça çirkin görüntü oluşacaktır.

Elinize sağlık detaylara dikkat ettikçe sonuçta kalıcı ve güzel olacaktır. Boyacıların kaprislerine katlanmaktan iyidir.
Selamlar.

Aynen dediğiniz gibi boyacı kapris vede fiyatları dayanılmaz olduğu için herkez istesede mevcut boyayla devam ediyor.

Astar benimde aklımda ama sanki astar attımmı zımparaayla düzlemekte zorluk çekecem gibime geliyor., birde mevcut karavan kısmının boyasında astar yok gibi çünkü stickerları çıkartırken boya zar gibi çıkıveriyor vede alltan aliminyum görünüyor. Bu yüzden pastan kabarmıs saç kısımlar dışında herhalde astara girmeden yapmak var aklımda.
Selamlar

Aracın aliminyum kısımları tamamen siyaha boyandı vede bu hali hoşuma gitti , elimde alıştı :smiley: şimdi sıra geldi tamamını boyamaya ama onun için eylül başında yaptıracağım muayeneyi beklemem lazım.

Renk olarak seçtiğim ise ''sahra bej'' tamamı bu renk olacak. Yaklaşık olarak 15 m.karelik bir yüzey var vede bu sprey boyayla 195.- tl. tutacak, kompresorle atmaktan 3 nedenle vazgectim :
1- kompresor bedelı 300-400 tl. sadece bir kere kullanacagım için bu gereksiz.
2- boyacıların viskosite dedikleri boya tiner kesafet derecesini ben ayarlayamam bu iş uzmanlık ister.
3- karavan camları vs. gibi ince yerlere boya atılması gerekıyor , gene buda uzmanlık işi o boya tabancasına hakim olamam diye düşündüm

bu nedenlerle boya maliyeti fazla olmasına ragmen faydaxmaliyet olarak düşündüğümde sprey daha iyi.

fotoğraf.jpg

2.jpg

3.jpg

Arkadaşlar aşağıdaki aliminyum teknenin gövdesini arkadan öne kadar 1-2 karış yükseltmek istiyoruz çünkü Yasiko Ahmet arkadaşımızın parlak yelkenli fikri vede malzeme tedarikiyle kayığı yelkenliye dönüştüreceğiz :smiley:

Tekne su spor kısmına yazdım ama burda imalatçı arkadaşlar daha çok, bu yüzden öneri görüş tavsiyelerinizi rica ediyoruz. Örneğin su kontrasıylamı yapalım ? gene aliminyumlamı yada neyle ? tavsiyelerinizi verirseniz memnun oluruz.

Selamlar
Erhan

5.jpg

erhan110' Alıntı:
Arkadaşlar aşağıdaki aliminyum teknenin gövdesini arkadan öne kadar 1-2 karış yükseltmek istiyoruz çünkü Yasiko Ahmet arkadaşımızın parlak yelkenli fikri vede malzeme tedarikiyle kayığı yelkenliye dönüştüreceğiz :smiley:

Tekne su spor kısmına yazdım ama burda imalatçı arkadaşlar daha çok, bu yüzden öneri görüş tavsiyelerinizi rica ediyoruz. Örneğin su kontrasıylamı yapalım ? gene aliminyumlamı yada neyle ? tavsiyelerinizi verirseniz memnun oluruz.

Selamlar
Erhan

alüminyumdan yükseltin :smiley:

Önce teknenin altına 200kg kadar Salma yapmadan yelken takarsan, olacak şey sadece takla olur..Marmaris selimiye hisarönünde bu yüzden katamaranla takla attım, flok ve yelken açık konumda tam dikey ters düştüm....

Katamaran 1.jpg

Katamaran 2.jpg

:smiley: Gecikerekte olsa geçmiş olsun hocam ....

Salma olacak tabiki :- 2 yandan denize salınacak şekliyle 1 mt. yada daha uzun 2 salma yeter sanırım; ama yetmezse aşağıdaki trimaran gibi demonte 2 pvc boru agızları kapatılarak duba konumunda 2 yanda stabilizatör vazifesi görüyor vede devrilmeyi engelliyor.

Uyarın için teşekkürler...

IMG_0184.jpg

buralpdi' Alıntı:
alüminyumdan yükseltin :smiley:

Vaaay be ustaların ustası Levent ustadan yapalım ona bir yarım yelkenli kamara teklifi beklerken dayayın aliminyumu demiş ;D

Taşıma rampası=Tampon :smiley:
Arkadaşlardan aldığımız ilhamla bende bir bisiklet taşıma rampası yapayım dedim , tabi bunun için önce bisiklet lazımdı bizim Yeşilköylü bisikletçi Şevketten 40 yaşinda bir hollandalı kız aldım adı MAGNETT fiyatı 100.-tl. resmi aşağıda, biraz yaşlı ama karizması ve gideri var :smiley:

Rampa için hiç ek parça istemiyor havaya kaldırıp tampona koyuyorsunuz , ancak bir kancalı lastik olsa iyi olur sanırım .

Not : ihtiyacı olanlar için çok orjinal , kadrosu sadece press (kaynaksız) 2.el bir fransız yarış bisikleti var fiyatı 150.-tl.

selamlar
erhan

1.jpg

2.jpg

Erhan, arkada taşıyacağım her hangi bir şey, kanunen aracın kaportasından 50 cm'den fazla çıkıntı yapmamalı, bisikleti verev koyduğun için, 50 cm'i geçiyor olabilir, kasa duvarından ölç 50 cm'i geçmeyecek şekilde bağlayabilecek bir şekil geliştir....

Stepnelerin üzerine portatif bir aparatla sabitleyebilirsiniz.Yükseklik müsaitti hatırladığım kadarıyle.Kolay gelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR