Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 233,744
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

Sağol Yusufçum:smiley:
ama o çekiciliği gösteren profosyonel Canon vede profosyonel el be hocam :smiley: yani senin meslek , öğret biraz cidden , ben foto özürlüyüm

Etiketler

Abi iyi fotoğraf iyi makina ile çekilir ve manuel ayarlar ile çekilir aynı zamanda iyi objektif,bunlar olduktan sonra biraz fotoğraf bilgisi zaten çekip sonucunu gördükten sonra iyice keyifleneceksiniz çektikcede işi daha çabuk ve iyi öğreneceksiniz istedikden sonra olmayacak iş yoktur.

Doğrudur kardeşim , bu resme hasta oldum bida koyayım sayfabaşına ....

IMG_3882.JPG

:smiley: iyiki 2 kap kahve sattık Yusuf bizi sarmaya başladı ;)

yaybek' Alıntı:
Erhan abi yazı karekteri ve fon rengide aynı tesadüf olamaz ;) açıklayın artık şirketi :D

;) Evet kardeşim yakaladın bizi , medya mensubu olmak işte böle bişey ...
Texas'ta best coffee yeşilköyde campercoffee olarak iştigal etmekteyiz , ama daha domain alamadık kusura bakmayın çakma domain yani;)))) hahahhaha

Selam arkadaşlar .,

Uzun zamandır düşündüğüm karavanı boyama projeme ufak ufak başladım.
Tabiki önce en kolay pek göze görünmeyen yerlerden :smiley: yani tamponlar dodikler jantlar vs vs ....
Bilahare tecrübe edindikten sonra ana gövdeye başlıycam.
Şu anda basamaklar bu durumda yani paslanmalar boya çıkmaları var , tamponlarda ona yakın ....

024.jpg

025.jpg

Şekilde görüldüğü gibi dodikte ince bir zımparadan sonra yaptıgım ilk boya denemesi bana göre olumlu netice verdi boyalı ve eski kısım boyasız arasındaki fark büyük.
Bu arada boya işinde en önemli icraat zımpara . , ben 600 ölçü zımpara uyguladım. önce boyalı yüzeyin kaba pisliğini aldım sonrada su zımparası yaparak nihai hale getirdim

022.jpg

026.jpg

027.jpg

Ne alaka ? bu bizim hobimiz , keyfimiz ne isterse onu yapıyoruz

1 Kutu boya maliyeti 10 tl. + zımpara kagıdı 2 tampon vede 2 dodiğe yetti , verdiğiniz boya koduna göre istediğiniz boyayı spray olarak hazırlıyorlarmış , zevkli bu iş devam edilir. Aşağıda biten yerlerin resimleri.

020.jpg

023.jpg

028.jpg

029.jpg

Yapınca her şey olabiliyor, zor olan şu sıcak yaz günlerinde bu işlerle uğraşmak, kolay gelsin Erhan....

atiladi' Alıntı:
Yapınca her şey olabiliyor, zor olan şu sıcak yaz günlerinde bu işlerle uğraşmak, kolay gelsin Erhan....

Sağol lardeşim teşekkürler. Büyük bir ağacı kendime tente yaptım, terlemeyle kilo vermeyede yardımı oluyor :smiley:
Senin bu konuda bilgin oldugunu biliyorum bir sual soracam .
Yukardaki resimde görüldüğü gibi boya bazı yerlerde maske dışınaada taşmış bunları neyle temizleyebilirim Atilla??
Aklıma tiner geliyor ama buda alttaki asıl boyayıda çıkartırmı ??
Bir tiyo atarsan memnun olurum.

Selamlar
Erhan

Kullandığın bant çok geniş, kağıt maskeleme bandının 1-1.5 cm eninde olanının kullanki dönüşlerde daha güzel dönerek maskeleme yapılabilsin, sonra kalın bantla maskeyi genişletebilirsin..Birde maskelemeyi yaptıkdan sonra eline bir parça bez al ve bandı iyice sıvazlayarak hava boşluklarını yok et ve bant tam anlamı ile yüzey ile öpüşsün...Kaçırdığın boyalar için yapacak bir şey yok, tinerli üstüpü ile hafifce silerek çıkartmaya bakacaksın, çok fazla bastırıp çok sürtme, üstüpünün kirlenen tarafını hemen çevir bu sefer boya üstüpüden başka yerlere bulaşmaya başlar..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR