Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 235,082
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

dalyan' Alıntı:
Erhan bey aracınız gerçekten çok güzel olmuş.Sormak istediğim bir şey var,aracın arkası biraz oturmuş gibimi yoksa banamı öyle geldi?Eğer oturmuşsa bu yolda,arazide sorun oluyormu?Selamlar.

Haklısınız arka basık . Nedeni ön lastiklerde 55 hava var arkadan daha çok , direksiyon rahat dönsün diye yoksa güreş tutuyoruz :smiley: sorun yok hatta arkka helezonların 1 parmak daha kısalması gerekiyor, havaleli olduğundan çok büyük tırlar otobüsler geçtiğinde sallıyor.

Etiketler

Yusuf kardeşim sağol :smiley:
inşaat devam ediyor seneye üste bi asmakat çıkacaz Ahmet beyle konuştuk ...:smiley:

Ben ambulans defenderde daha yeni(acemi) olduğumdan geçende otobanda 100km süratla seyrederken tatlı bir viraja girdiğimde bayağı korktum,araça göre bayağı yüksek sürat olduğundan yalpaladı.Korkmadım desem yalan olurdu :smiley:

:smiley: Hepsinde yapar bunu ama düzeltilen birşey.
Öncelikle arka viraj denge kolundaki burçlar aşınmış oluyor bunların hemen değişmesi lazım.
Hiç yalpalamması içinde offroad amortisörlerinin ve helezonların sert olanlarla değişmesi vede kısaltlılması gerekli .
Yani offroad maksatta araç yükseltilirken bizim gibi karavan yol amaçlı oldumu tam tersi olması gerekiyor.

Burçlar vs hepsi tek tek bakıldı değişmesi gerekenler değişti.Ancak belirttiğim gibi bu ebattaki bir araç için hemde virajda 100 km fazla bir sürat,üstüne rüzgarda vardı.Bir daha tövbe ;DCevap için teşekkürler.

:smiley:) evet normal arabalarda alışkın olmadıgımız bir durum bu insanı tedirgin ediyor.
birde lastik ölçüleri önemli
235x70x16 in ideali

225 x 80 veya 85 olursa ki benim ilk lassa oki ler öyleydi duman eder adamı

Erhan bey ben fırsat buldukça çiftliğime gidiyorum,zaten o amaçla Defenderime sahip oldum.Lastiklerimi yeni aldım,araziye girdiğim içinde duman eden cinsinden almıştım. :smiley:Artık yaz geldiğinde eşimle beraber karadenizden başlayarak türkiye turunu düşünüyorum o zaman daha uygun bir lastik seçimi yapıcam gibi...

Eh o zaman doğrunu yapmışssınız
Kurtlar harika görünüyor Ertan bey :smiley: yavruları olursa bir müşteri burda hazır ......

dalyan' Alıntı:
Ben ambulans defenderde daha yeni(acemi) olduğumdan geçende otobanda 100km süratla seyrederken tatlı bir viraja girdiğimde bayağı korktum,araça göre bayağı yüksek sürat olduğundan yalpaladı.Korkmadım desem yalan olurdu :smiley:
emin değil iseniz aracınızın arkasında olması gereken Viraj Denge çubuğunu kontrol edin .. yoksa koydurmanız virajlarda yatmaya karşı çok faydalı olacaktır.
keyifli paylaşımlar.

lucky ve oscar'dan bahsediyorsunuz ama onlar kardeşler ve henüz 4 aylıklar :smiley:Yaşına girdiklerinde çiftleşmemeleri açısından ayrı tutacağız ancak ayrı ayrı çiftleştireceğim bir anlamda damızlık olarak yetiştiriyorum :smiley:Secereleri çok iyi belkide ilerde köpek çiftliğine dönüştürme planım var,artık kısmet bakalım.Ama söz yavrularından bir tanesini size hediye edeceğim :smiley:

Ertuğrul bey yarın ilk işim kontrol ettirmek olacak,uyarınız için teşekkürler.

:smiley: Eyvallah sağolun söylemeniz yeterli , umarım olur pet çiftlik , secere kesin olduktan sonra uygun fiyatlada alsak olur.
Bu vesileyle aklıma gelmişken söyleyim , gene bu sayfalarda Yasiko Ahmet Oral arkadaşımızın Defenderınıda incelemenizi tavsiye ederim , sizin consepte çok uygun onun karavan alıntılar yapabilirsiniz.

Selamlar İyi akşamlar
ERHAN

Yasiko Ahmet Oral beyin aracına göz gezdirdim,en azından şimdilik birşeyler yapmayı düşünmüyorum çünkü köpekler henüz yavru olduğu için çiftliğe gider gelirken yanımızda götürüyoruz o nedenle şimdilik sadece inceliyorum.Bu site benim için özel ve değer verdiğim üyeler içindesiniz,o sebeble hediye edeceğim derken öylesine söylemedim samimiyim söz yavrulardan biri hediyemdir.İyi akşamlar sizede :smiley:

dalyan' Alıntı:
Yasiko Ahmet Oral beyin aracına göz gezdirdim,en azından şimdilik birşeyler yapmayı düşünmüyorum çünkü köpekler henüz yavru olduğu için çiftliğe gider gelirken yanımızda götürüyoruz o nedenle şimdilik sadece inceliyorum.Bu site benim için özel ve değer verdiğim üyeler içindesiniz,o sebeble hediye edeceğim derken öylesine söylemedim samimiyim söz yavrulardan biri hediyemdir.İyi akşamlar sizede :smiley:

:smiley: Sağolun çok teşekkür ederim, bilmukabele.

Aslında bizlerinki galiba Defender kardeşliği oluyor , hobbyler aynı .

Selamlar
ERHAN

Arkadaşlar bunlarda 2 sayfa önce bahsettiğim kabin içi ses yalıtım süngerleri, kesmesi kolay yapıştırması derby zamkla , aslında ben bu işlerde becerikli değilimdir ama oldu gibi :smiley: malzeme esnek o yüzden çekiştirip yapıştırınca hata kapanıyor .

baba resim 005.jpg

baba resim 006.jpg

baba resim 007.jpg

Erhan abi işine karışmak gibi olmasın, ama bence pramitlerin olduğu taraf sesin geldiği yöne doğru olursa ses izolasyanu daha randımanlı olurdu. (sesi kırmak için) Tabi böyle bir yerde uygulaması ve kullanması zor olabilirdi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR