Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 235,061
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

Merak etmeyin akuleriniz doluysa d2 akuyu bitirmez. Eski karavanimda çok calistirdim. Sanirim uç gun. Gunduz dahil. Hic sorun yasamadim.

Esas benim orjinal isiticim cok cekiyor. Gecede sicak olur diye kapatirsam sorun oluyor. İlk ateslemede cok cektigi icin bir kere acarsaniz hic kapatmayin sizde. Benim iki ateslemede 60 amp. akuyu bitiriyor. Elimde eski karavanimdaki d2 yepyeni bir isiticim var. Ama kamperimin orjinalligini bozmamak icin de degistirmiyorum.
Bunun cektigi amperi dusurmek icin ne yapilabilir acaba diye bir suru hinlik dusundum ama bulamayip bir aku daha takmaya karar verdim. Yani demek istedigim her halükarda sorun cozuluyor. Dert etmeyin.
İyi gunlerde kullanmaniz dilegiyle.

Etiketler

erhan110' Alıntı:
Gökhan bey 3 günde ortalama günlük saat alarak kullanımda hareketle kaç saat boyunca marş basmadan kullandığını belirtirse okuyucalar için daha aydınlatıcı olacağını düşünüyorum.
Geçtiğimiz kış( aralık- ocak- şubat aylarında) ,İstanbul, Kayışdağı civarı, gün aşırı olarak saat 20:00-08:00 arası. Tam dolu aküde hiç bir problem olmuyor.

erhan110' Alıntı:
Sn.Levent bey,
Sn.Yaşar bey,
sn.Ertan bey

Teşekkürler ederim alakanıza ,sağolun :smiley:
Ertan bey yukarda yazmıstım bendede vardı benzin D2 ama masraflı durumda oldugu ıcın dagıttım , bu arada D2 fiyatı 1000 tl .kk taksit falan yapıyorlar yada peşinde indirim.

Yaşar bey sizin izolasyonlardan aldım ambarlardan gerçekten teşekkürler :smiley: o tavisye ettiğiniz yer yalıtım aleminin Nirvanası gibi bir yer ne isterseniz var ısı ve ses izolasyonuna dair.

Selamlar
ERHAN
Erhan bey merhaba
rica ederim faydalı olabildiysem ne mutlu bana ben ısı izolasyonu olan malzemeyi kısmen uyguladım şimdi sıra ses izolasyonu olanı uygulamakta benim araba 1989 ford transit (alman fordu)içeriye çok ses alıyor mutlaka uygulamam lazım :D :D :D

İyi akşamlar arkadaşlar .,

D2 nin enerji tüketimi ile ilgili sizlerden gelen tüm yorumlara teşekkür ederim, aydınlatıcı oldu vede bunlardan çıkarttığım sonuca göre akülerin amperlerinin yüksek olması vede dolu olmalarının elzem olduğu sonucuna vardım, benim aküler maalesef zayıftı.

Bu noktadan hareketle 100x2 = 200 amper gücünde 2 Delphi starter akü koydum + çıkanlardan 1 tane 60 amper usb aküde yedekte.

Ayrıca resimde görüldüğü gibi koltuk altındaki akülerin ısılarını izole etmek için özel bir malzemeyle akü kutusu kapaklarını kapladım vede kutu içinde gaz ve sıvı tahliye deliklerini temizledim . Yanda görülen krom kapak D2 nin mazot deposunun girişi, gösterdiğim 2 yerede temiz su girişi ve atık su hidrafor tahliyesi için aynı krom kapaklardan koyacam , malum taşıma suyla depolar doldurmak boşaltmak zor iş :smiley:

baba resim 003.jpg

baba resim 008.jpg

baba resim 006.jpg

baba resim 004.jpg

İyi akşamlar Erhan bey siz almışsınız akülerinizi hayırlı olsun.Reklamını yapıyor gibi olmasın ama benim aracımında aküsü zayıftı,öneri üzerine 100 amper akü almak istemiştim akücüye gittiğimde yiğit akünün akıllı akü modeli çıkmış bende ondan aldım.Işıklı uyarı sistemi koymuşlar aküye,akünün durumunu 7,8 ışıklı panelle ne durumda olduğunu gösteriyor.Bu vesileyle diğer arkadaşlara faydası olabileceğini düşünerek belirtmek istedim.Selamlar

Erhan bey merhaba
bu malzemeyi zeytinburnu demirciler sitesi 2. cadde no:56 epa makina inşaat Funda kaya hanım 0212 6796992 ben 10 mm olanından aldım 6 mm side var yapışkanlı kauçuk ayrıca ses izolasyonu için olanıda var selamlar

İlker 72 ve Yaşar arkadaşımızın bize tanıttığı bu yalıtım malzemeleri yapan firmanın ürünleri açıkçası çok güzel bu yüzden detaylı bilgi verme gereği duydum .

Benim Defenderı aldıgımda şöför mahalinde döşenmiş olan malzeme keçe gibi olmuştu ve kötü kokular geliyordu , aracın tamiratına başlarken önce bunları söktüm daha sonra araç yapıldıkça bunları döşemek için uygun malzemeyi bir türlü bulamamıştım . Cam yünü , taş yünü, keçe vs vs gibi sünger gibi su emecek malzemeleri ve izocam türevi malzemeleri koymak istemedim çünkü bu araçlar 60 cm. suya girebildikleri için bu anlarda normal olarak şöför mahaline su girecektir vede bu tip malzemeler suyu görünce hem telef olacak hemde pis koku vs. olacaktı.

Özetle şöför mahali uygulama olmadan önce bu durumdaydı vede arkadaşların tavsiye ettiği yerden aldığım malzemede budur.

baba resim 007.jpg

baba resim 005.jpg

Defender kullananlar bilir bu şöför mahalinin yalıtımı çok çok önemli çünkü yazları hem motorun hem şanzıman kutusunun hatta orta diferansiyelin tüm ısısı içeriye adeta alev gibi basıyor :smiley: kışlarıda tam tersi caddenin tüm soğuğu ayaklarınızda adeta buzda yalınayak yürür gibisiniz.

Malzeme falçatayla kolayca kesiliyor ve kuvvetli bir şekilde yapışıyor + yanmaz bir madde ancak 200 derecede ısı tabancası tuttugumuzda eridi sadece metal plakası kaldı.
Şekilde görüldüğü gibi taban saçlarını kolayca kapladım hatta hızımı alamadım şanzımanın dikey duvarlaarınıda kapladım :smiley:

Uygulama güzel vede kolay yalıtımı nasıl onuda yarın Poyrazlar yolunda test edecez .

baba resim 009.jpg

baba resim 010.jpg

baba resim 011.jpg

Erhan abi kolay gelsin.
Bizim defenderi olan arkadaş , sizin izolasyon kapladığınız yerin üstüne birde baklava alüminyum levha kapladı cakada falan yerine göre kıvırttı çok güzel oldu. Hatta çamura girince iki kova su döküyorum tertemiz oluyor diyor.

ilker 72' Alıntı:
Erhan abi kolay gelsin.
Bizim defenderi olan arkadaş , sizin izolasyon kapladığınız yerin üstüne birde baklava alüminyum levha kapladı cakada falan yerine göre kıvırttı çok güzel oldu. Hatta çamura girince iki kova su döküyorum tertemiz oluyor diyor.

Doğrudur İlker kardeşim :smiley:

Ben yarın bir malzeme daha alacam aynı yerden ., o piramit gibi olan siyah ses izolasyon süngerlerinden bunuda sadece şanzıman kutusunun çevresine saracam ordan çok ses geliyor bilirsin. Bu malzemelerin ilk mucidi sensin tekrardan teşekkürler.

Selamlar
ERHAN

Erhan bey çok güzel olmuş ellerınıze sağlık ılkerın dedığı gıbı alımınyum levha kaplarsanız daha güzel olabılır :D :D :D

yayiyayayu' Alıntı:
Erhan bey çok güzel olmuş ellerınıze sağlık ılkerın dedığı gıbı alımınyum levha kaplarsanız daha güzel olabılır :D :D :D

Yok yok almıyim kardeşim :smiley: 20 aydır heryan aliminyum kaplama oldu ...gına geldi artık aliminyumdan :smiley:))

Karavan Yönetimindeki arkadaşlara çok teşekkürler :smiley:

Karavan sahibi olsakta ormanda dağın başında kalmak zor iştir, Gezenbilir sayesinde bu gerçekleşti ben çok memnun kaldım Poyrazlar gölü turundan organizasyon için teşekkürler

Bu vesileyle karavanın vede Defenderında performansını ilk defa deneyebildim vede küçül olması dışında ondanda memnun kaldım :smiley: özellikle Eberschaper olmazsa olmaz bişey.
Aşağıda birkaç kare resim atıyorum şekild görüldüğü gibi memnun bir karavancı :smiley: vede bizim Defenderın ikizi Ahmet beyin Sündüzü ......

baba resim 001.jpg

baba resim 002.jpg

baba resim 004.jpg

baba resim 005.jpg

Bu hafta sonu cuma Keşan güneyli,c.tesi saroz mecidiye deydim.ısrarla tavsiye edeceğim Sığınak hotel rest vardı.Limana inmeden hemen yolun sağında yeşillikler içersinde.Sahibi Bülent bey kardeşi ve hanımlarıyla işletiyorlar,mükemmel bir işletme ısrarla tavsiye ederim.Belkide bu siteye gönül verdiğimdenmi olsa gerek bilmiyorum ama yol boyunca o kadar çok karavan gördümkü,genelde yabancı plakalıydı.Hakikaten mükemmel bir yaşam tarzı diye düşünüyorum.Kıskandımmm :smiley:

Erhan bey bu yalitim malzemesi elinizde hic artti mi? Benimde motorun ustune kaplamak icin bu tip bir seye ihtiyacim var. Oralara gitmem mumkun degil. Eger arttiysa ucreti mukabilinde alabilirim.

insel' Alıntı:
Erhan bey bu yalitim malzemesi elinizde hic artti mi? Benimde motorun ustune kaplamak icin bu tip bir seye ihtiyacim var. Oralara gitmem mumkun degil. Eger arttiysa ucreti mukabilinde alabilirim.

Insel bey bugunlerde aynı yere tekrardan gidecem bana oldukça yakın., size kaç metrekare lazım onu bana söylerseniz alır adresinize gönderirim, ücreti çok cüzi bişey konuşmaya değmez bidaki kampta nasolsa görüşürüz o zaman alırım .

Selamlar

ERHAN

dalyan' Alıntı:
Bu hafta sonu cuma Keşan güneyli,c.tesi saroz mecidiye deydim.ısrarla tavsiye edeceğim Sığınak hotel rest vardı.Limana inmeden hemen yolun sağında yeşillikler içersinde.Sahibi Bülent bey kardeşi ve hanımlarıyla işletiyorlar,mükemmel bir işletme ısrarla tavsiye ederim.Belkide bu siteye gönül verdiğimdenmi olsa gerek bilmiyorum ama yol boyunca o kadar çok karavan gördümkü,genelde yabancı plakalıydı.Hakikaten mükemmel bir yaşam tarzı diye düşünüyorum.Kıskandımmm :smiley:

Tavsiye için teşekkürler Ertan bey not aldım yolumuz düşerse mutlaka :smiley:

Her iki yerinde bikaç resmini atabilirseniz memnun olurum , daha akılda kalıcı olur.

Selamlar

ERHAN

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR