Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 235,808
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

Merhaba
Güneylide resim çekme aklıma gelmedi ama mecidiye deki sığınak hotel resti o kadar beğendimki videosunu çektim,becerebilirsem atayım :smiley:

Etiketler

Videoyu 5 kez denedim ama pc ye gönderirken kesiliyor,belkide uzun diyedir.Beceremedim üzgünüm

Videoyu pc ye atarken 5 kez denememe rağmen başaramadım,belkide uzun diye kesiyor üzgünüm.Saroz dalış klüplerinin olduğu limana inmeden yolun sağında sığınak otel gerçekten yolu düşenlerin en azından bir kahve içmelerini tavsiye ederim.

Erhan bey mutluluğun resmi bu olsa gerek hakikaten, ne güzel, darısı bizim başımıza :smiley:
nice gezilere, mutlulukla,
selamlar

buralpdi' Alıntı:
Erhan bey mutluluğun resmi bu olsa gerek hakikaten, ne güzel, darısı bizim başımıza :smiley:
nice gezilere, mutlulukla,
selamlar

:smiley: Çok teşekkürler Levent bey

işallah bitirirsiniz hepberaberde gideriz...

Selamlar

İzolasyona devam edelim arkadaşlar :smiley:

Bu sefer ses izolasyonu. Geçen hafta şöför mahali tabanına ve yarım göğse koydugum ısı izolasyonu çok işe yaradı , yaklaşık 400 km. kullandım şöför mahali ısısında dışarıdan gelen bir ısı yansıması olmadı . Bu nedenle aynı firmadan ses izolasyon malzemesi almayada karar verdim .

Aslında çok büyük bir motor gürültüsü gelmiyor ama normal arabalarda alıştığımız sessizlikte yok . Bu nedenle gerek motor bölümü , gerek kaput vede gene şöför mahalinde bir ses izolasyonu faydalı olur diye düşündüm.

Aldığım 2 farklı malzemeler bunlar.....

baba resim 002.jpg

baba resim 005.jpg

Ses yalıtımı teknelerdede arabalardada motor bölümünde olduğu için her türlü yanıcı madde + elektrik devreleri ve diğer elektrik araçlarına kısmen değen yada onlara yakın olan bir yalıtım , bu nedenle hem yanmama özelliği hemde iletken olmama özelliği olması gerekiyordu. Satıcılar yanmaz dedi ama belli olmaz diye her 2 malzemenin yanmazlığını bide kendim denedim.

baba resim 007.jpg

baba resim 008.jpg

baba resim 010.jpg

Falçata ile kesmesi ile şekilde görüldüğü gibi zor , kalın vede sert bir sünger olduğu için kopmalar oldu yada benim falçatada kabahat var :smiley:
Kaputa yapışmış halide aşağıda , sarı koruyucu kagıdı çıkarttıktan sonra kolaylıkla yapışıyor vede zamkı çok kuvvetli. Kenarlarda ölçü biraz şaştı , küçük kesmişim ama çıkan parçalarla oraları kapattım .

Bu arada 1mtx1mt malzeme fiyatı 25 tl , piramit gibi olanlar ise daha pahalı yaklaşık 0.7 m.kare fiyatı 30 tl. dir.

baba resim 003.jpg

baba resim 001.jpg

baba resim 004.jpg

Erhan abi kolay gelsin, maaşallah aldın hızını gidiyorsun.
Bencede pramit gibi olan daha iyi ses izolasyonu sağlar.(ses dalgalarının kırılması açısından) Büyük soğutma guruplarının, gürültüsünü azaltmak içinde, yumurta kartonlarına benzeyen süngerimsi bir malzeme kullanıyorlar. Hatta dikkat ettiyseniz atış poligonlarınıda buna benzer bir şekilde ses izolasyonu yapıyorlar.
Yeterli havalandırma sağlanabilirse, jeneratör ve vebasto gibi cihazların sesleride minimuma indirilebilir, diye düşünüyorum.

ilker 72' Alıntı:
Erhan abi kolay gelsin, maaşallah aldın hızını gidiyorsun.
Bencede pramit gibi olan daha iyi ses izolasyonu sağlar.(ses dalgalarının kırılması açısından) Büyük soğutma guruplarının, gürültüsünü azaltmak içinde, yumurta kartonlarına benzeyen süngerimsi bir malzeme kullanıyorlar. Hatta dikkat ettiyseniz atış poligonlarınıda buna benzer bir şekilde ses izolasyonu yapıyorlar.
Yeterli havalandırma sağlanabilirse, jeneratör ve vebasto gibi cihazların sesleride minimuma indirilebilir, diye düşünüyorum.

Sağol ilker kardeş teşekkürler ....

Piramit gibi olanları vitesin çevresindeki dikey bölüme yapıştırıcam . bunlar kendinden yapışkanlı değil derbi gibi bir yapışkanı kullanmak lazım , yarın deniycem

Karavan paketlendi :smiley:

Yasikonun Poyrazlarda tavsiyesiydi mantıklı geldi 4x4 bir branda şapka . Bugünkü gibi sağanak yağmurlar için neden olmasın . Aslında evden bakıyorum araca vede bu branda 6x4 mt. lik olsa iyi bir tente olurmu diye düşünüyorum . Çünkü karavanın tepesi iyi bir ortadirek vazifesi görüyor + 4 tanede gerdirmeli ayak oldumu baya iyi tente görevi görür.

Selamlar

ERHAN

baba resim 001.jpg

erhan110' Alıntı:
Insel bey bugunlerde aynı yere tekrardan gidecem bana oldukça yakın., size kaç metrekare lazım onu bana söylerseniz alır adresinize gönderirim, ücreti çok cüzi bişey konuşmaya değmez bidaki kampta nasolsa görüşürüz o zaman alırım .

Selamlar

ERHAN
Erhan Bey mesajinizi yeni gordum. 3x1 metre sanirim bana yeter. Cok tesekkur ederim. Sevgiler İnsel

Rica ederim İnsel bey .
Adresinizi bildirirseniz gönderebilirim.

Bu resim çok hoşuma gitti :smiley: buraya koymamda mahsur varmıdır acaba ? .....

demokar.jpg

Erhan abi ben olsam her açıdan çekilmiş fotoları koyardım hemde gururla ;D baksanıza tüm kamp ahalisi toplanmış sizin aracı inceliyor bundan daha güzel ne olabilir,çok güzel görünüyor güle güle kullanın.

Erhan bey aracınız gerçekten çok güzel olmuş.Sormak istediğim bir şey var,aracın arkası biraz oturmuş gibimi yoksa banamı öyle geldi?Eğer oturmuşsa bu yolda,arazide sorun oluyormu?Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
Ynsemr81

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.