Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 235,173
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

Erhan abi tam ben yazacakken sağolsun İlker kardeşimiz yazmış bende kendisine katılıyorum,üzerini kapatacakmısınız yoksa bu haliylemi kalacak bilmiyorum ama bu kadarını 2-3cm kalınlığında herhangi bir süngerde yapardı piramit şekilliyi döşemeniz gerekmezdi,bizim televizyon ve radyolarda bu piramit desenli sünger çokca kullanılır özellikle ses stüdyolarında ve sesin geldiği noktaya tekrar kırılmış olarak dönsün ve eko yapmasın diye hatta tamamını kaplamazlarda yarı yarıya kaplanır bir kısmı beton vs.kalırki tamamıyle soft bir ses olmasın,geçenlerde İkitelli organize sanai sitesi Bağcılar Güngören sitesi girişi sağ tarafta çok büyük bir nalbur gördüm sanırsam ismi Ercan nalburdu içeri girdim abartmıyorum karaköy piyasasında bulabileceğiniz tüm ürünler bir yerde ben daha önce burayı neden görmedim diye hayıflandım,orada sizin daha önce uyguladığınız bir tarafı yapışkanlı lastik sergi malzemelerinin envai çeşidi vardı ayrıca alternatif olan çokca malzeme oradan alacağınız o ürünlerden aracın tabanına boş yer kalmayacak şekilde döşerseniz ve üzerine yine orada satılan lastik paspaslar var metre işi satılıyor onlardan alıp döşerseniz daha sağlıklı olacaktır.

Benden tavsiye o piramitleri açıkta bırakırsanız çocuklara eğlence olur çekip onlardan birinin kafasını koparırlarsa oradaki o şirin havadan eser kalmaz :D

Etiketler

Sevgili İlker ve sevgili Yusuf alakanıza tesekkürler :smiley: neden işe karışmak olsun estağfurullah ... dediğiniz konuyu biliyorum balıkçı teknelerinin içindeki dizel motorlarının kasalarındada bu piramitler vardır sese doğru dönüktürler haklısınız ancak o şanzıman yuvasına alttan ben zaten yapışkan süngerle döşedim , bu yüzden bu bu piramitlerin çok vazife görmesi pekde şart değil estetik olarak alttaki aliminyumlu ısı yalıtımının köşelerden falan açılan yerleri vardı onları örtsün iyice yapıştırsın istedim çünkü bu süngeri yekpare kapladım bu 1 :smiley: 2nciside piramitlerin arasına kalem sigara çakmak vs vs konulur :smiley:))

erhan110' Alıntı:
2nciside piramitlerin arasına kalem sigara çakmak vs vs konulur :smiley:))
Süpersiniz, bunu yoldayken sigara kullanan( ki tavsiye etmeme rağmen sigara zararlıdır) bilir.Çakmak ki normal çakmak (araç çakmağını bugüne kadar hiç kullanmışlığım yoktur), mümkünse zippo alev sönmesin ve büyük olsun diye ve paket bakmadan el yordamıyla , direk ele gelecek şekilde olmalı.

toffy' Alıntı:
Süpersiniz, bunu yoldayken sigara kullanan( ki tavsiye etmeme rağmen sigara zararlıdır) bilir.Çakmak ki normal çakmak (araç çakmağını bugüne kadar hiç kullanmışlığım yoktur), mümkünse zippo alev sönmesin ve büyük olsun diye ve paket bakmadan el yordamıyla , direk ele gelecek şekilde olmalı.

:smiley: Evet aynen öyle

dalyan' Alıntı:
Erhan bey ben fırsat buldukça çiftliğime gidiyorum,zaten o amaçla Defenderime sahip oldum.Lastiklerimi yeni aldım,araziye girdiğim içinde duman eden cinsinden almıştım. :smiley:Artık yaz geldiğinde eşimle beraber karadenizden başlayarak türkiye turunu düşünüyorum o zaman daha uygun bir lastik seçimi yapıcam gibi...

Ertan bey selam .) Defender köşesinde okudum sizin Defenderı aynı zamanda pulluk olarak kullanmak istediğinizi :smiley:)) bence alasını yapar hocam çünkü 40 tonluk TIRları çeken bir araç bu . Artı yazmadan edemedim bu özelliğini bilmiyor olabilirsiniz , oda şudur :-
Bunlarda ANTISTALL denilen bir sistem var yani Defenderlar şöför olmadan çok ağır bir süratle (takriben 5 km/saat ) ağır torkta ileri yada geri gidebiliyor , buda demektirki pulluğu taktığınızda aracı sürmeden pulluk operasyonunu seyredebilirsiniz :smiley: ilginç aslında hem 4 çeker hem karavan hem pulluk olması . Bu özelliğide youtube da çıkıyor Defender antistall yazmanız yeterli.

Selamlar
ERHAN

Merhaba Erhan bey
Evet dediğiniz gibi çiftliğimde Defenderimi toprak sürmek için kullanacağım.Ayrıca verdiğiniz bilgiden haberim yoktu açıkcası bu vesileyle bunuda öğrenmiş oldum teşekkürler :smiley:Sizin aracınızda ambulans,bu araçların diğer Defenderlerden şanzumanları farklıymış,sanırım büyük kasa olmasından.Bu konuda sizin bilginiz varmı?

dalyan' Alıntı:
Merhaba Erhan bey
Evet dediğiniz gibi çiftliğimde Defenderimi toprak sürmek için kullanacağım.Ayrıca verdiğiniz bilgiden haberim yoktu açıkcası bu vesileyle bunuda öğrenmiş oldum teşekkürler :smiley:Sizin aracınızda ambulans,bu araçların diğer Defenderlerden şanzumanları farklıymış,sanırım büyük kasa olmasından.Bu konuda sizin bilginiz varmı?

İddialı değilim bu konuda ama zannetmiyorum çünkü Defenderlara konulan sadece 2 tip şanzıman var TDI larda olan RN380 bizimkilerdeki ise LT77 vede R380 arazi traansfer kutusu. Bunlar dışında ben hiç görmedim kataloglardada yok . Bu arada son 2 gündür şanzıman ve diferansiyel bakımı yaptırdım , ekteki vites üst kulesi aklınızda olsun burdaki yağlar katılaşarak vitesin kılavuzunda rahat ilerlemesini engelliyor ve vites geçmiyordu, sadece mazotla temizlenmesi gerekiyor.

Bu linktede tüm Defenderların parça ve bakım kataloglarına pdf erişebilirsiniz.
http://rehayurdakul.com/publish/documents/

Selamlar ERHAN

baba resim 001.jpg

Anlaşılan daha çok öğreneceğim şey var :smiley:Ancak ben belkide yüzden fazla araca sahip oldum,bunların içinde iddialı iddiasız dört çeker araçlar dahil,nedense beni bu kadar etkileyen,heyecanlandıran,üstünde uzun uzun düşünüp proje ürettiğim bir aracım olmadı.Ne entrasan değilmi?

dalyan' Alıntı:
Anlaşılan daha çok öğreneceğim şey var :smiley:Ancak ben belkide yüzden fazla araca sahip oldum,bunların içinde iddialı iddiasız dört çeker araçlar dahil,nedense beni bu kadar etkileyen,heyecanlandıran,üstünde uzun uzun düşünüp proje ürettiğim bir aracım olmadı.Ne entrasan değilmi?

:smiley: Hastalık bu kardeşim , belkide kendimiz proje ürettiğimiz için böyle oluyor, kapıda s80 volvo var yüzüne bakmaz oldum pas tuttu alet :smiley:)

Katılıyorum,bu kesinlikle hastalık.Halbuki bu aracı alırken hiç önemsememiş,işte çiftliğe gider gelirim demiştim o kadar :smiley:

DEFENDER YARDIMCI GÜÇ ÇIKIŞI (PTO ) ÖZELLİĞİ
Benimde yeni öğrendiğim ama daha önceden yavru şanzıman olarak duyduğum bu özellik aracın ana şanzımanına takılan yaklaşık 800 tl lik bir ara şanzımandan elde edilen güçle hidrolik bir pompa çalıştırılarak hidrolik bir güç elde edilmekteymiş . Bu güçlede örneğin ağır bir motorsikletin rampasının indilirip kaldırılması, arazi aracın çekme vincinin kullanımı , amfibik hale getirilirse aracın pervane gücü , tarimda biçerdöver vs gibi işlevler, yada telekopik vincin kaldırılması gibi bazı şeyler yapılıyormuş. Aşağıda montaj yapılmış resimleri var.

RM%20002.jpg

RM%20003.jpg

Ekli dosyalar

• 7.pdf
    706.2 KB · Görüntüleme: 151

Erhan Bey dilerseniz bir etkinlikte alayim sizden. Sizin icinde uygunsa tabii. Ne dersiniz?

insel' Alıntı:
Erhan Bey dilerseniz bir etkinlikte alayim sizden. Sizin icinde uygunsa tabii. Ne dersiniz?

Tamadır insel bey ,daha almadım bana 10 dakkika mesafede ne zaman uyarsa alırım.

Selamlar
Erhan

Karavan boyama konusu açmıştım şimdi bulamıyorum bir bilen varsa haber veririse memnun olurum.

İyimisin erhan..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=63513.0

İyidir niyeki ?
Buldum sonradan ,
Başlık değişmiş , yer deplase olmuş . Anlamadım nasıl oldu ...neyse mühim değil

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,751
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR