Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 233,694
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

renk çok tatlı gözüküyor, son katı matmı atacaksınız, parlakmı ?
koyu renk içerisini karanlık gösterir diyerek, benim sözümü dinlemeyip açık renkde israr edenlere duyurulur ;D ;D

Etiketler

Erhan bey renk çok güzel olmuş ahşabın hareleri çok güzel kendini gösteriyor mobilyanın güzelliği içine koacak eşyalardan sonra ortaya çıkacak boş hali hiçbir zaman tam tadını vermez içine değişik tonlarda aksesuarlar ve eşyalar kontras oluşturacak ve daha sevimli duracak ustalarında ellerine sağlık devamını sabırsızlıkla bekliyoruz,kolay gelsin.

Erhan bey, son kat atılmadan önce, detaylı bir ince zımpara yapılacakmı.?

buralpdi' Alıntı:
renk çok tatlı gözüküyor, son katı matmı atacaksınız, parlakmı ?
koyu renk içerisini karanlık gösterir diyerek, benim sözümü dinlemeyip açık renkde israr edenlere duyurulur ;D ;D

Oooooo ustadın olurunu almak önemlidir :smiley: teşekkürler memnun oldum begendiğinize ... Levent bey 2 kat daha aynı vernikten atılacak LIGHT MAHAGONY ... bu kısmını siz bilirsiniz daha koyulaşırmı acaba diğer katlarda??

Selamlar Erhan

Erhan bey her kat biraz koyulaştırır bence bundan sonra renk değilde dolgu verniği 2 kat uygulanırsa daha iyi olur her seferinde ince zımpara ile pütürler alınırsa ciladan sonra cam gibi kendinizi görürsünüz.

yaybek' Alıntı:
Erhan bey renk çok güzel olmuş ahşabın hareleri çok güzel kendini gösteriyor mobilyanın güzelliği içine koacak eşyalardan sonra ortaya çıkacak boş hali hiçbir zaman tam tadını vermez içine değişik tonlarda aksesuarlar ve eşyalar kontras oluşturacak ve daha sevimli duracak ustalarında ellerine sağlık devamını sabırsızlıkla bekliyoruz,kolay gelsin.

:smiley: Sizin yorumada çok memnun oldum yusuf bey ... bilfiil zımparayı yapıp tozuna katlanan arkadaşların güzel demesi gurulandırıcı. Dediğiniz gibi o hareleri görebilmek benim için çok önemliydi çünkü tahta ve ağaç işine hayranımdır ama marangozluk gerçekten zor zenaat elımden gelmıyor. Önümüzdeki hafta vernikler tekrarlandıkça ve eşylar girdikçe bikaçar resim koyacam. Aynı resimleri tekrarlayıp sitedeki arkadaşları baymak istemiyorum ama biliyorsunuz bu cila işi herkatta değişken bişey bu yüzden bende merak ediyorum ilerleyişi.

Selamlar Erhan

erhan110' Alıntı:
Oooooo ustadın olurunu almak önemlidir :smiley: teşekkürler memnun oldum begendiğinize ... Levent bey 2 kat daha aynı vernikten atılacak LIGHT MAHAGONY ... bu kısmını siz bilirsiniz daha koyulaşırmı acaba diğer katlarda??

Selamlar Erhan

her kat attıkca koyulaşır bence daha koyulaştırmayın, bundan sonra dolgu ve sonkat verniğe geçin,
sonkat verniği tam mat atarsanız çok güzel olur (benin şahsi düşüncem)

atiladi' Alıntı:

Atilla bey her kattan sonra ince pütür zımparası yapacaklar .... nosunu bilmiyorum ama işte o en ince olandan .

atiladi' Alıntı:

yeri gelmişken yazayım,
renk verildikten sonra dolgu verniği atılmalıdır, zımpara dolgu verniği kuruduktan sonra yapılır, yüzey düzgünse sonkat verniğe geçilir değilse bir kat daha dolgu verniği atılır tekrar zımpara yapılır, ideal zımpara 220 no su zımparasıdır

buralpdi' Alıntı:
her kat attıkca koyulaşır bence daha koyulaştırmayın, bundan sonra dolgu ve sonkat verniğe geçin,
sonkat verniği tam mat atarsanız çok güzel olur (benin şahsi düşüncem)

Hımm ok aklıma gelmemişti bu teşekkür ederim Levent bey not aldım , gerçi malzemeyi almıştık ama değiştiririz icabında..

Selamlar Erhan

erhan110' Alıntı:
Hımm ok aklıma gelmemişti bu teşekkür ederim Levent bey not aldım , gerçi malzemeyi almıştık ama değiştiririz icabında..

Selamlar Erhan

açılmamış malzemeleri değiştirebilirsiniz, hatta iade bile kabul ederler

buralpdi' Alıntı:
yeri gelmişken yazayım,
renk verildikten sonra dolgu verniği atılmalıdır, zımpara dolgu verniği kuruduktan sonra yapılır, yüzey düzgünse sonkat verniğe geçilir değilse bir kat daha dolgu verniği atılır tekrar zımpara yapılır, ideal zımpara 220 no su zımparasıdır

Levent bey kelime anlamından bir çıkarsama yapıyorumda açıkçası dolgu verniği nedir bilmiyorum, basit bi izahat verirseniz memnun olurum. Birde GAMOLAG dedikleri nasıl bir ciladır ?? siz begenirmisiniz bu gamolag cilayı ??

yaybek' Alıntı:
Erhan bey her kat biraz koyulaştırır bence bundan sonra renk değilde dolgu verniği 2 kat uygulanırsa daha iyi olur her seferinde ince zımpara ile pütürler alınırsa ciladan sonra cam gibi kendinizi görürsünüz.

Evet yusuf bey sanırım haklısınız Levent beyde aynı şeyi uyardı ... sabah erkenden zıplar inceden sorarım ustalara bu dolgu verniği vs vs durumlarını .

erhan110' Alıntı:
Levent kelime anlamından bir çıkarsama yapıyorumda açıkçası dolgu verniği nedir bilmiyorum, basit bi izahat verirseniz memnun olurum. Birde GAMOLAG dedikleri nasıl bir ciladır ?? siz begenirmisiniz bu gamolag cilayı ??

dolgu verniği adı üstünde yüzeyi dolduran bir astar vernik çeşididir, ağaç yüzeyine mikroskopla baktığınızda sünger gibi gözenekleri olan bir malzeme olduğunu görürsünüz, dolgu verniği bu gözenekleri doldurarak yüzeyin düz ve pürüzsüz olmasını sağlar, yani dolgu verniği zemini hazırlar sonkat vernik görüntüyü sağlar
gomalak cilası en eski cila türlerinden biridir, uygulaması çok zahmetlidir cila topu dediğimiz bezle ufak yuvarlak daireler çizerek sürülür, ve iyi görüntü elde edene kadar en az 7-8 kat aynı işlem sürdürülür, şimdilerde tabancayla (pistole) atıyorlar ama tabiki o doğallığı vermesi imkansız sadece adı gomalak oluyor

Tşk ederim Levent bey . mantıken sanki ilk atılan katta aynen arabalarda oldugu gibi astar yada dolgu katı sanıyordum demek yanlısmıs .. 2.kattaki dolgu katı oluyormus.

erhan110' Alıntı:
Tşk ederim Levent bey . mantıken sanki ilk atılan katta aynen arabalarda oldugu gibi astar yada dolgu katı sanıyordum demek yanlısmıs .. 2.kattaki dolgu katı oluyormus.

yanlış anlaşılmasın, dolgu verniği araba boyarken atılan astar boya ile aynı mantıkta, astar boyada zemini hazırlamak için uygulanır, verilen renk sizin yaptıgınız gibi renkli vernik sürülerek yapılırsa dolgu verniğinin yerine geçmez, renkli verniklerin doldurucu özelliği ve zımpara ile düzeltme seçeneği yoktur, son kat vernikler kolay zımpara olmazlar hemen zımpara kağıdına yapışarak zımparayı engeller, dolgu veniği öyle değildir astar boya gibi kolay zımpara olur ve yüzeyin pürüzsüz ve düz olmasını sağlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR