yaybek' Alıntı:Erhan bey bizde acemiyiz tam 1 sene oldu karavan yapmaya başlayalı daha doğrusu araştırmaya imalat mart ayında başladı,buarada bizde bir hurda aldık bizim arkadaşa sahibinden sitesinde bir ford indigo vardı onu aldık ama adam iyi makyajlamış :-\ kasanın içindeki tüm ahşap ve ızgaralar sudan çürümüş dün gece içini tamamıyle boşalttık tüm mobilya,yan ve tavan kaplamalarını söktük araba çıplak kaldı yanlardaki ve tavandaki ızgaraların çoğu değişecek izolasyonu değişecek ve yeniden kaplanacak sonra mobilyalar yapılacak anlayacağınız çok iş var,
adün sizi aradım ama telefonunuz kapalıydı sanırım ulaşılamıyor diyordu operatör,size sormak istediğim arabaya yaptırdığınız alüminyum plakaları kaplamaları nerede ve ne kadara yaptırdığınız ,bizim yeni aracın dıştan eteklere benzer uygulama düşünüyoruz.
Erhan bey çıkmayı planladığınız uzun seyahatte dolaplara çok ihtiyacınız olacak. Bence Levent beyin tavsiyesini boşa harcamayın. Karavanda kilitli- kapaklı bölmeler kesinlikle ihtiyaçtır...erhan110' Alıntı:Sagolun Levent bey dikkatiniz cekmis tesekkur ederim ...onlari ozellikle kucuk yaptirttim cunku kapak olmiyacak bu yuzden icindeki ufak tefek esya sarsintiyla asagi dusmesin diye .
Erhan
yaybek' Alıntı:Erhan bey ben gündüz işteyim saat 16.00 gibi eve geliyorum ama şunuda söyleyeyim arabanın şu anki halini görmek istemezsiniz bu işin böyle olduğunu bilseydim hayatta girmezdim arabanın tüm yan ahşabı çürümüş zamanında ekstradan attıkları vidalar ve bağlantı vidaları gevşemiş ve içeriye su almış suyun ulaşmadığı çok az yer kuru ve ızgara tahtalarının hepsi çürümüş arabanın içini tamamıyle boşalttık ve sadece yan alüminyum sac ve fiber kaldı içerisi rutubet kokusundan durulmuyor arabanın içi terkedilmiş yıkılmak üzere olan ev gibi :'( adam fena gizlemiş her tarafı boyamış ve yapışkanlı kaplamalarla her tarafı izole etmiş hiçbir şey anlamadık sadece tavanda küçük bir kaçak var onuda fiber tamir seti ile hallederiz diye düşündük ama işin aslı öğle değil morelimiz fena bozuk :-\
yaybek' Alıntı:Erhan bey ben gündüz işteyim saat 16.00 gibi eve geliyorum ama şunuda söyleyeyim arabanın şu anki halini görmek istemezsiniz bu işin böyle olduğunu bilseydim hayatta girmezdim arabanın tüm yan ahşabı çürümüş zamanında ekstradan attıkları vidalar ve bağlantı vidaları gevşemiş ve içeriye su almış suyun ulaşmadığı çok az yer kuru ve ızgara tahtalarının hepsi çürümüş arabanın içini tamamıyle boşalttık ve sadece yan alüminyum sac ve fiber kaldı içerisi rutubet kokusundan durulmuyor arabanın içi terkedilmiş yıkılmak üzere olan ev gibi :'( adam fena gizlemiş her tarafı boyamış ve yapışkanlı kaplamalarla her tarafı izole etmiş hiçbir şey anlamadık sadece tavanda küçük bir kaçak var onuda fiber tamir seti ile hallederiz diye düşündük ama işin aslı öğle değil morelimiz fena bozuk :-\
orsaalabanda' Alıntı:Konu henüz sıcakken Erhan bey'in affına sığınarak yazıyorum. Eğer çok uzarsa daha sonra konuyu böler, ayrı bir başlıkta toplarız.
Yusuf kardeşim,
Aldığınız karavan yanılmıyorsam tamamı polyester. Polyester zamanla ozmosis denilen illet bir hastalığa yakalanır. Eğer ozmosis varsa su her yerden giriyor demektir. Özellikle karavanın üzerine çıkıp bakın. Yüzeyde pütür pütür kabarcıklar varsa kesin ozmosisdir. Bu kabarcıklar elle ya da sivri bir cisimle bastırıldığında patlar. İçinden çıkan sıvı genellikle kötü kokuludur. Ozmosiz tedavisi çok pahalıdır. İnşallah değildir ama eğer ozmosis ise bu kabarcıkları tamamen kazıyıp iyice havalandırıp kuruttuktan sonra tekrar polyesterle doldurmak gerekir. Bu işi de eğer hakkıyla yapamazsanız ileride tekrar başgösterir. İçeriye kullanacağınız malzemeye yazık olur. İnternetten ozmosis diye aratırsan daha sağlıklı bilgilere ulaşabilirsin. Canınızı çok da sıkmayın. Ozmosis tekne gibi sürekli suyun içinde olan bir yapı için başbelasıdır. Adeta kanser gibi içten içe çürütür. Karavan için elbet başka çözümler de bulunur. Kolay gelsin.