Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 233,657
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

tavan[attachment=2]
tavan raflar

t.jpg

r2.jpg

r1.jpg

Etiketler

Erhan bey, tavan dolaplarının montajı bitmediyse kapak oyuklarını mümkün olduğunca büyük yapın, içerisini yerleştirirken ve aradığınızı kolay bulabilmek için, veya kapak adetini çoğaltın

yaybek' Alıntı:
Erhan bey bizde acemiyiz tam 1 sene oldu karavan yapmaya başlayalı daha doğrusu araştırmaya imalat mart ayında başladı,buarada bizde bir hurda aldık bizim arkadaşa sahibinden sitesinde bir ford indigo vardı onu aldık ama adam iyi makyajlamış :-\ kasanın içindeki tüm ahşap ve ızgaralar sudan çürümüş dün gece içini tamamıyle boşalttık tüm mobilya,yan ve tavan kaplamalarını söktük araba çıplak kaldı yanlardaki ve tavandaki ızgaraların çoğu değişecek izolasyonu değişecek ve yeniden kaplanacak sonra mobilyalar yapılacak anlayacağınız çok iş var,
adün sizi aradım ama telefonunuz kapalıydı sanırım ulaşılamıyor diyordu operatör,size sormak istediğim arabaya yaptırdığınız alüminyum plakaları kaplamaları nerede ve ne kadara yaptırdığınız ,bizim yeni aracın dıştan eteklere benzer uygulama düşünüyoruz.

Atlamisim bu mesajiniz yusuf bey ksuura bakmayin :( gerci telde konustuk , yarin ben calismiyorum vede malum islerin takibindeyim ., sizin durum uygun olursa bu indigoya bir bakmak isterim ...musait olursaniz tabiki .

Selamlar Erhan

Sagolun Levent bey dikkatiniz cekmis :smiley: tesekkur ederim ...onlari ozellikle kucuk yaptirttim cunku kapak olmiyacak bu yuzden icindeki ufak tefek esya sarsintiyla asagi dusmesin diye .

Dikkatinizi ceken baska birsey olurda uyarirsaniz cok memnun olurum . Mutfak kisminin koseleride pek hosuma gitmedi aslinda ., yuvarlak donsun kontra isterdim aynen ocagin sekli gibi , ama sizin meslek zor zenaat :smiley: herseyi yaptirmak kolay degil, kontrayi yuvarlayabilmek oldukca zor bir is oldugunu duymustum onceden bu yuzden ses etmedim .

Tekrar tesekkurler selamlar
Erhan

Erhan bey ben gündüz işteyim saat 16.00 gibi eve geliyorum ama şunuda söyleyeyim arabanın şu anki halini görmek istemezsiniz bu işin böyle olduğunu bilseydim hayatta girmezdim arabanın tüm yan ahşabı çürümüş zamanında ekstradan attıkları vidalar ve bağlantı vidaları gevşemiş ve içeriye su almış suyun ulaşmadığı çok az yer kuru ve ızgara tahtalarının hepsi çürümüş arabanın içini tamamıyle boşalttık ve sadece yan alüminyum sac ve fiber kaldı içerisi rutubet kokusundan durulmuyor arabanın içi terkedilmiş yıkılmak üzere olan ev gibi :'( adam fena gizlemiş her tarafı boyamış ve yapışkanlı kaplamalarla her tarafı izole etmiş hiçbir şey anlamadık sadece tavanda küçük bir kaçak var onuda fiber tamir seti ile hallederiz diye düşündük ama işin aslı öğle değil morelimiz fena bozuk :-\

Yusuf böyle düşünme, sonuçta 20 yaşından büyük bir karavan alıyorsunuz, bunları beklemek lazım. Ama biraz da bu sene sana yapacak bir iş çıktı, bizleri de takip edeceğimiz yeni imalatlar bekliyor. Bir taraftan yapar bir taraftan vakit geçiririz. Bu sayede karavan dünyasına yeni bir karavan ve karavancı kazandırmış oluruz.
Fotoğraflarını çekmeyi ihmal etmezsin umarım, kolay gelsin...

erhan110' Alıntı:
Sagolun Levent bey dikkatiniz cekmis :smiley: tesekkur ederim ...onlari ozellikle kucuk yaptirttim cunku kapak olmiyacak bu yuzden icindeki ufak tefek esya sarsintiyla asagi dusmesin diye .
Erhan
Erhan bey çıkmayı planladığınız uzun seyahatte dolaplara çok ihtiyacınız olacak. Bence Levent beyin tavsiyesini boşa harcamayın. Karavanda kilitli- kapaklı bölmeler kesinlikle ihtiyaçtır...

:smiley:) Sagolun Hasmet bey alakaniza . Bu landroverlarda zulalrimiz bol alti + ustu heryerinde koca koca dolap yapilacak bosluklar var bu yuzden cekinmiyorum ... Selamlar Erhan

yaybek' Alıntı:
Erhan bey ben gündüz işteyim saat 16.00 gibi eve geliyorum ama şunuda söyleyeyim arabanın şu anki halini görmek istemezsiniz bu işin böyle olduğunu bilseydim hayatta girmezdim arabanın tüm yan ahşabı çürümüş zamanında ekstradan attıkları vidalar ve bağlantı vidaları gevşemiş ve içeriye su almış suyun ulaşmadığı çok az yer kuru ve ızgara tahtalarının hepsi çürümüş arabanın içini tamamıyle boşalttık ve sadece yan alüminyum sac ve fiber kaldı içerisi rutubet kokusundan durulmuyor arabanın içi terkedilmiş yıkılmak üzere olan ev gibi :'( adam fena gizlemiş her tarafı boyamış ve yapışkanlı kaplamalarla her tarafı izole etmiş hiçbir şey anlamadık sadece tavanda küçük bir kaçak var onuda fiber tamir seti ile hallederiz diye düşündük ama işin aslı öğle değil morelimiz fena bozuk :-\

Hay allah uzuldum kotu olmus :(( aracin profil karkasi korozyona ugramammissa yada az ugramissa fiberi tamammen soyup aliminyum plakalardan kaplamayi dusunmezmezmisiniz ?? hatta bana bahsettiginiz o etekleri kaplamak yerine tumunu ceka aliminyumdan kaplasiniz ?? yanilmiyorsam 2 kusur metrekaresi plaka halinde 135 .-ytl diye aklimda kaldi . Daha sonra uzerine boya atildiginda gayet guzel bir gorunum alir diye dusunuyorum .. nacizane fikirdir . kolay gelsin diyorum .

selamlar Erhan

Erhan bey biz üzüldük yeterince siz bari üzülmeyin derdimizle sizi üzmek istemeyiz,çözeceğiz bakalım kendimizce biraz birşeyler yapıp sonra izobedel diye bir firma var ve onların poliüretan köpük uygulaması var püskürterek uygulanıyor her noktaya işlediği için hiçbir ses,soğuk,sıcak ve su geçişine izin vermiyor tüm ahşabıda sıkı sıkıya sardığı için suya maruz kalmıyor çok başarılı bir ürün telefon ettim bayağı bir açıklama yaptılar gidip bakacağız bir fiyat alacağız suya karşı tam geçirgensiz olduğundan mecburen uygulayacağız.

yaybek' Alıntı:

çok geçmiş olsun gerçekten üzüldümeski ahşaplar falan çıkarsa küf kokusuda gider diye düşünüyorum hava ve su geçirmez köpük fikri iyiymiş işallah bundan sonra böyle şeylerler karşılaşmazsınız. konuları takip etmediğim için bilmiyorum bahsettiğiniz araç çekme karavan mı?

Serhat bey teşekkürler araç Ford marka indigo kasa motokaravan 89 model bundan sonra bir daha alkovenli yapma kasaya hayır diyorum meğer ne kadar basit işcilik varmış hele yanlar ince alüminyum sac fiber deseniz tavandan gökyüzü görünecek nerdeyse hepsi böyle değildir belki ama ben alacağım dersi aldım tuttuğunuz yer elinizde kalıyor tüm dostlara tavsiyem eski model alkovenli alacaksanız çok dikkat edin biz bayağı uğraşacağız bakalım kaça mal olacak bundan sonra gücüm yeterse illa biraz büyük olsun istiyorsam yapacağım araç 2012 den sonra yeni nesil PSA yapma kasaya hayır.......

Erhan bey sizin sayfayıda işgal ettik kusura bakmayın.

yo yooo rica ederim ..... takip ediyorum bende . bu indigo bikaçtane vardı gormustum galıba biride Ataköyde olan kahve bej rengi bir aractı.

Sn.Erhan, çalışmalarınızı takip ediyoruz, fotoğrafları nasıl bir makina ile çekiyorsanız, dar açılı olduğundan görüntüler dar kapsamlı oluyor, aslında biraz daha geniş açılı bir makina ile çekme imkanınınz olsa arşiv niteliğine, çok büyük katkı sağlamış olacaksınız....

Konu henüz sıcakken Erhan bey'in affına sığınarak yazıyorum. Eğer çok uzarsa daha sonra konuyu böler, ayrı bir başlıkta toplarız.
Yusuf kardeşim,
Aldığınız karavan yanılmıyorsam tamamı polyester. Polyester zamanla ozmosis denilen illet bir hastalığa yakalanır. Eğer ozmosis varsa su her yerden giriyor demektir. Özellikle karavanın üzerine çıkıp bakın. Yüzeyde pütür pütür kabarcıklar varsa kesin ozmosisdir. Bu kabarcıklar elle ya da sivri bir cisimle bastırıldığında patlar. İçinden çıkan sıvı genellikle kötü kokuludur. Ozmosiz tedavisi çok pahalıdır. İnşallah değildir ama eğer ozmosis ise bu kabarcıkları tamamen kazıyıp iyice havalandırıp kuruttuktan sonra tekrar polyesterle doldurmak gerekir. Bu işi de eğer hakkıyla yapamazsanız ileride tekrar başgösterir. İçeriye kullanacağınız malzemeye yazık olur. İnternetten ozmosis diye aratırsan daha sağlıklı bilgilere ulaşabilirsin. Canınızı çok da sıkmayın. Ozmosis tekne gibi sürekli suyun içinde olan bir yapı için başbelasıdır. Adeta kanser gibi içten içe çürütür. Karavan için elbet başka çözümler de bulunur. Kolay gelsin.

orsaalabanda' Alıntı:
Konu henüz sıcakken Erhan bey'in affına sığınarak yazıyorum. Eğer çok uzarsa daha sonra konuyu böler, ayrı bir başlıkta toplarız.
Yusuf kardeşim,
Aldığınız karavan yanılmıyorsam tamamı polyester. Polyester zamanla ozmosis denilen illet bir hastalığa yakalanır. Eğer ozmosis varsa su her yerden giriyor demektir. Özellikle karavanın üzerine çıkıp bakın. Yüzeyde pütür pütür kabarcıklar varsa kesin ozmosisdir. Bu kabarcıklar elle ya da sivri bir cisimle bastırıldığında patlar. İçinden çıkan sıvı genellikle kötü kokuludur. Ozmosiz tedavisi çok pahalıdır. İnşallah değildir ama eğer ozmosis ise bu kabarcıkları tamamen kazıyıp iyice havalandırıp kuruttuktan sonra tekrar polyesterle doldurmak gerekir. Bu işi de eğer hakkıyla yapamazsanız ileride tekrar başgösterir. İçeriye kullanacağınız malzemeye yazık olur. İnternetten ozmosis diye aratırsan daha sağlıklı bilgilere ulaşabilirsin. Canınızı çok da sıkmayın. Ozmosis tekne gibi sürekli suyun içinde olan bir yapı için başbelasıdır. Adeta kanser gibi içten içe çürütür. Karavan için elbet başka çözümler de bulunur. Kolay gelsin.

Evet katılıyorum teknelerde çok yaygındır fabrıkanın uretım esnasında kapladıgı jelkodun deforme olmasından sonra ortaya çıkan osmos süreci, bu yuzden bende komple bu kaplamanın çıkartılıp aliminyum plaka yapılacak yeni bir yüzey önerdim ... kolay gelsin tekrardan yusuf bey ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR